Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-04-25@20:15:57 GMT

ترامپ از ایران کمک خواسته است

تاریخ انتشار: ۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۷۷۲۵۹۷

ترامپ از ایران کمک خواسته است

ایران قصد ندارد با ترامپ تماس بگیرد و او را از جان بولتون مجنون صفت نجات دهد؛ کسی که گفته می شود به عنوان یکی از ارکان کمک های مالی به کارزار انتخاباتی ترامپ، او را تحت فشار قرار داده است.

به گزارش مشرق، جولیان بورگر در گاردین گزارش می دهد که ترامپ طی کنفرانس خبری بی مقدمه ای که روز سه شنبه برگزار کرده، از ایران خواسته است که با او تماس بگیرد، انگار که او گروگان جان بولتون و مایک پمپئو باشد و قصد داشته این سیگنال را ارسال کند که ایران باید به نجات او بیاید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

من از مشاهده این صحنه به فرضیه میمون های بی شمار افتادم که می گوید اگر تعداد بی شماری میمون به طور تصادفی و برای مدتی به قدر کفایت طولانی روی دکمه های یک ماشین تایپ بکوبند، در نهایت خواهند توانست یکی از آثار شکسپیر را به طور کامل تایپ کنند. تنها مشکل این است که در دنیای واقعی ممکن است به دلیل گرمای بیش از حد عمر جهان آنقدرنپاید که میمون ها عملاً بتوانند اثر شکسپیر را باز تولید کنند.

هنگامی که ترامپ نیز یکی از سخنرانی های خود را ایراد می کند، مثل این است که تعداد زیادی میمون در حال کوبیدن تصادفی روی دکمه های دستگاه تایپ باشند و اگر گه گاه یک جمله مربوط در سخنان او یافت شود، چنین به نظر می آید که تصادفاً چنین اتفاقی رخ داده است.

بیشتر بخوانید:

ترامپ برنامه‌ریزی برای اعزام نیرو به خاورمیانه را تکذیب کرد پامپئو: اساساً دنبال جنگ با ایران نیستیم جمله مورد علاقه ترامپ چیست؟ استعفای دستیار ضد ایرانی وزیر خارجه آمریکا

ترامپ در جواب یک خبرنگار پیرامون اظهارنظرها و اقدامات تندروانه جان بولتون مشاور امنیت ملی او در ارتباط با ایران گفت: «جان…دیدگاه های با ارزشی درباره مسائل دارد، اما مشکلی نیست. در واقع من نظرات جان را تعدیل می کنم که کار خیلی خوبی هم هست، اینطور نیست؟»

حتی ترامپ نیز در این باره شوخی می کند که چقدر کم اتفاق می افتد که به نظر بیاید فرد بالغ حاضر در اتاق او است.

واشنگتن پست گزارش کرده است که ترامپ از مداخله گرایی بولتون در ونزوئلا راضی نیست و شکوه کرده که بولتون تلاش دارد پای او را به یک جنگ بکشاند. بولتون هفته گذشته به ترامپ گفته بود که اپوزیسیون ونزوئلا به سادگی می تواند دست به یک کودتا علیه رئیس جمهور این کشور نیکولاس مادورو بزند. بعد از آنکه نظامیان به ترامپ یادآور شدند که این اقدام نافرجام مانده است، ترامپ به این نتیجه رسید که مادورو «پشتش محکم است.»

در واقع بعد از آن بود که ترامپ گفت ایران باید با او تماس بگیرد.

پیشتر دولت او گفتگوهای بیشتر با ایران را رد کرده بود، مگر آنکه اول ایران نیروهای خود را از سوریه خارج کند و ۱۲ شرط این چنینی دیگر را عملی سازد. در رفتاری که نوعاً از ترامپ سر می زند، او سیاست خودش را با بوالهوسی از پنجره به بیرون پرت کرد، هر چند که اگر منصفانه نگاه کنیم سیاست احمقانه ای هم بود.

ترامپ گفت ایران به این دلیل با او تماس نمی گیرد که جان کری وزیر امور خارجه پیشین آمریکا همچنان با محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران ارتباط دارد و ایران را تشویق کرده که با ترامپ تماس نگیرد. آنگاه ترامپ خواستار آن شد که کری بر اساس قانون لوگان که غیرنظامیان آمریکایی را از شرکت در امور دیپلماسی با قدرت های خارجی منع می کند تحت پیگرد قرار گیرد.

دفتر جان کری با صدور بیانیه ای که از سی ان ان پخش شد اعلام کرد: «هر چیزی که پرزیدنت ترامپ امروز گفت آشکار اشتباه است. همین و بس. او در مورد واقعیات در اشتباه است، درباره قوانین در اشتباه است و متاسفانه درباره نحوه استفاده از دیپلماسی برای حفظ امنیت آمریکا نیز در اشتباه است.»

همانطور که پیش بینی می شد سفیر ایران در سازمان ملل اشاره کرد که ایران یک بار مذاکراتی را با آمریکا انجام داده و در زمینه کنار گذاشتن بخش عمده برنامه غنی سازی اتمی خود به توافقی دست یافته اند و این ترامپ بوده که این توافق را نقض کرده است.

قابل درک است که ایران می خواهد بداند که چه تضمینی به این کشور داده می شود که اگر به توافق جدیدی با ترامپ دست یافت، ترامپ این توافق را نیز نقض نخواهد کرد.

ایران قصد ندارد با ترامپ تماس بگیرد و او را از جان بولتون مجنون صفت نجات دهد؛ کسی که گفته می شود از طریق سلطان شرور کازینوداری شلدون ادلسون به عنوان یکی از «ارکان» کمک های مالی به کارزار انتخاباتی ترامپ، او را زیر فشار قرار داده است.

تغییر مسیرهای ناگهانی و گاه به گاه و اظهارنظرهای عجیب و غریب ترامپ، به قدر کافی هر کسی را از دخیل شدن در دیپلماسی با او دلسرد می کند، کشور مغروری چون ایران به جای خود که بر این باور است آمریکا مکرراً در امور داخلی آن مداخله کرده و حتی دولت این کشور را در سال ۱۹۵۳ سرنگون کرده است.

ترامپ گیر افتاده است.

بدتر آنکه ما نیز با ترامپ در حوزه سیاست خارجی یگانه ابر قدرت جهان گیر افتاده ایم. خدا به داد ما برسد.

نویسنده: خوآن کول (Juan Cole) استاد تاریخ خاورمیانه و جنوب آسیا در دانشگاه میشیگان

منبع: فارس

منبع: مشرق

کلیدواژه: رونق تولید وعده های روحانی بازار سکه و ارز بندر فجیره آمریکا ایران ترامپ تماس تلفنی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۷۷۲۵۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«کمیته تماس منطقه‌ای» درباره افغانستان؛ قطار پیشرفت روندی که آغاز شده است

نماینده ویژه ایران در امور افغانستان گفت «افغانستان مستقل، ظرفیت پیشبرد روندهای توسعه‌ای را در بستر ایجاد یک سلسله توافقات جمعی با همسایگان دارد».

یه گزارش ایسنا، «حسن کاظمی قمی» سفیر و نماینده ویژه رئیس‌جمهوری اسلامی ایران در امور افغانستان پس از یک هفته حضور در این کشور، روایت خود را درباره گفت‌وگوها با مقام‌های مختلف افغانستان و همچنین مقام‌های بین‌المللی بیان کرد.

کاظمی قمی روز پنجشنبه و در رشته‌توئیتی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «هفته جاری کابل پُرمشغله، پُربار و سراسر مسئله بود. گفت‌وگوهای بسیار با مقامات عالی حکومت سرپرست افغانستان، ریاست دفتر یوناما، نماینده ویژه رئیس‌جمهور روسیه، جمعی از دیپلمات‌های مقیم و صاحب‌نظران و سیاستمدارانی داشتم که به یک موضوع توجه نشان می‌دادند: ابتکار کمیته تماس منطقه‌ای».

او همچنین بیان کرد که «ابتکار کمیته تماس منطقه‌ای خود زمینه تولد نخستین کنفرانس همکاری‌های منطقه‌ای افغانستان را رقم زد تا آشکار سازد که افغانستان مستقل، ظرفیت پیشبرد روندهای توسعه‌ای را در بستر ایجاد یک سلسله توافقات جمعی با همسایگان دارد».

سفیر ایران تاکید کرد «توافقاتِ براساس احترام به حاکمیت کشورها، تضمین و اجرای معاهدات دوجانبه و بین‌المللی، رعایت حسن همجواری و ترسیم منافع مشترک اثربخش خواهد بود».

دیدار هیأت ایرانی با ملابرادر

در همین راستا، کاظمی قمی نوشت: «قطار پیشرفت روندی که آغاز شده، متوقف نمی‌ماند، اراده عالی در مسیر نیل به مطلوب و گشایش دروازه‌های افغانستان به جهان برای ایفای یک نقش مسئولانه و مثبت خدشه‌ناپذیر است و سیاست‌گذاری‌ها در موضوعاتی چنین مهم را نباید متاثر از بیانات و اعلامات خبری تفسیر کرد».

امروز همچنین کاظمی قمی با «ملا عبدالغنی برادر» معاون اقتصادی نخست‌وزیر دولت سرپرست افغانستان دیدار و دوطرف درباره تقویت روابط سیاسی، اقتصادی، تجارتی و ترانزیتی و همکاری‌های دوجانبه در زمینه های گوناگون رایزنی کردند.

در این جلسه که وزرای انرژی و آب، کشاورزی، اطلاعات و فرهنگ و همچنین سفیر افغانستان در تهران حضور داشتند، عبدالغنی برادر روابط میان افغانستان و ایران را بهتر و مثبت توصیف و تاکید کرد هر ۲ کشور باید برای توسعه روابط همکاری نمایند. 

طبق گزارش ارگ، عبدالغنی گفت: امسال به فضل الهی سطح بارندگی بیشتر بوده که در نتیجه آن پس از چندین سال خشکسالی، آب هلمند به ولایت نیمروز و به سیستان ایران رسیده که این کمک خواهد کرد که مشکلات بیشتر مردم هر ۲ کشور را حل کند». 

ملابرادر

این مقام طالبان همچنین خواستار ایجاد تسهیلات بیشتر در ترانزیت تولیدات و محصولات افغانستان به کشورهای اروپایی از طریق ایران شد و این امر را گامی اساسی برای افزایش سطح ترانزیت و تجارت بین ۲ کشور یاد کرد. 

معاون اقتصادی نخست‌وزیر دولت سرپرست افغانستان گفت در پی سفر اخیر او به ایران، کمیته‌های فنی هر دوطرف با هم همکاری می‌کنند و در زمینه‌های مختلف نتایج خوبی به دست آورده‌اند.

او همچنین خواستار هماهنگی بیشتر میان تهران و کابل در زمینه مهاجران شد.

دیدار هیأت ایرانی با ملابرادر

طبق این گزارش، سفیر ایران در کابل نیز از رسیدن آب هیرمند به سیستان و بلوچستان ابراز خرسندی کرد افزود ایران آماده همکاری با افغانستان برای حل مشکلات بانکی تجاران، تلاش مشترک برای حفاظت از محیط زیست و به‌روزرسانی بخش کشاورزی است.

کاظمی قمی همچنین بر همکاری در افزایش سطح تجرت و ترانزیت افغانستان از طریق ایران تاکید کرد.

نماینده ایران در امور افغانستان امروز همچنین با رئیس یانک مرکزی این کشور دیدار و گفت‌وگو کرد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • «کمیته تماس منطقه‌ای» درباره افغانستان؛ قطار پیشرفت روندی که آغاز شده است
  • آیت الله خامنه ای : برخی توصیه می‌کنند یک خواسته آمریکا را قبول کنید تا مشکل حل شود / تحریم‌ها موجب شکوفایی استعداد‌ها شده
  • علی دایی: هر کاری بتوانم برای ترانه علیدوستی انجام می‌دهم!
  • تماس علی دایی با حمید علیدوستی؛‌ اعلام آمادگی برای کمک به ترانه علیدوستی
  • تماس علی دایی با حمید علیدوستی مهاجم سابق تیم ملی
  • تماس فوری علی دایی با ترانه علیدوستی | واکنش پدر بازیگر سرشناس به تماس شهریار
  • علی دایی پیگیر وضعیت ترانه علیدوستی شد
  • تماس علی دایی با پدر ترانه علیدوستی
  • سرمربی قرقیزستان: می‌خواهیم برابر ایران بدون استرس بازی کنیم
  • پولیتیکو: ۳ دولت اخیر آمریکا در مقابل ایران ناکام شدند