Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-25@12:14:10 GMT

تاکید WHO بر اهمیت ورزش و رژیم غذایی در پیشگیری از زوال عقل

تاریخ انتشار: ۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۷۷۳۲۶۰

تاکید WHO بر اهمیت ورزش و رژیم غذایی در پیشگیری از زوال عقل

سازمان بهداشت جهانی (WHO) طی دستورالعمل جدیدی بر اهمیت رژیم غذایی مدیترانه‌ای و ورزش کردن در پیشگیری از زوال عقل (دمانس) تاکید کرد.

به گزارش ایسنا، سازمان بهداشت جهانی در اولین دستورالعمل جهانی که به منظور کاهش خطر ابتلا به زوال عقل منتشر کرده، تاکید کرده‌ است: فعالیت بدنی در کنار رژیم غذایی مناسب و خودداری از استعمال سیگار و مصرف برخی مکمل‌ها می‌تواند بهترین راهکار برای مقابله با این بیماری باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کارشناسان سازمان بهداشت جهانی طی بازبینی شواهد موجود از تاثیر سبک زندگی بر احتمال ابتلا به زوال عقل به این نتیجه دست یافتند که این بیماری پیامد اجتناب‌ناپذیر و طبیعی افزایش سن نیست.

درحالیکه سازمان بهداشت جهانی پیش از این دستورالعملی را در رابطه با بیماری زوال عقل صادر کرده بود، این اولین بار است که گزارشی در مورد اقدامات لازم برای کاهش خطر ابتلا به این اختلال تهیه شده‌ است.

کارشناسان در این گزارش به ۱۲ حوزه تاثیرگذار اشاره کردند که در نظر گرفتن آن‌ها می‌تواند تفاوت‌های چشمگیری داشته باشد. به گفته کارشناسان درحالیکه افزایش سن مهم‌ترین فاکتور خطرزا در تحلیل رفتن قدرت حافظه است، بهبود سلامت عمومی نکته کلیدی در پیشگیری از این بیماری است.  

محققان با تاکید بر تاثیر ورزش کردن و رژیم غذایی مناسب در پیشگیری از زوال عقل اظهار داشتند: رژیم غذایی مدیترانه‌ای که سرشار از پروتئین ماهی، میوه‌ها، سبزیجات، خشکبار و روغن زیتون است می‌تواند در پیشگیری از این بیماری بیشترین تاثیر را داشته باشد. هرچند، شواهد کافی از تاثیر مولتی‌ویتامین‌ها، امگا ۳ و مکمل‌های دیگر در پیشگیری از ابتلا به زوال عقل وجود ندارد.

به گزارش ایسنا به نقل از روزنامه ایندیپندنت، همچنین کنترل فشار خون، خودداری از استعمال سیگار و مواد الکلی به افراد سالم کمک می‌کند تا خود را در برابر ابتلا به زوال عقل حفظ کنند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: رژیم غذایی مدیترانه ای زوال عقل سازمان بهداشت جهانی ورزش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۷۷۳۲۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش‌بینی یک بیماری ۱۲ سال قبل از بروز علائم

به گزارش خبرآنلاین، آزمایشی که حساسیت بصری را ارزیابی می کند می تواند به پیش بینی آلزایمر، ۱۲ سال قبل از شروع علائم کمک کند.

مهر در گزارشی به نقل از مدیکال نیوز نوشت: مشکلات بینایی که بر توانایی فرد در خواندن و نوشتن، رانندگی، تشخیص رنگ یا قضاوت در فاصله‌ها تأثیر می‌گذارد، می‌تواند نشانه اولیه بیماری آلزایمر، شایع‌ترین نوع زوال عقل باشد.

مطالعات قبلی نشان داده‌اند که تغییرات فیزیکی در چشم‌ها، مانند آسیب عروق خونی، ممکن است در پیشرفت بیماری آلزایمر دخیل باشد، در حالی که تحقیقات دیگر استفاده از اسکن شبکیه را به عنوان راهی برای تشخیص این بیماری از طریق چشم مورد بررسی قرار داده‌اند.

علاوه بر این، محققان پلاک‌های بتا آمیلوئید- که یکی از دلایل اصلی بیماری آلزایمر در مغز محسوب می‌شود- روی شبکیه و عدسی چشم پیدا کرده اند که به روش‌های غیرتهاجمی بالقوه برای تشخیص بیماری آلزایمر اشاره می‌کند.

اکنون، محققان دانشگاه لافبورو در بریتانیا استدلال می‌کنند که از دست دادن حساسیت بصری می‌تواند بیماری آلزایمر را ۱۲ سال قبل از تشخیص معمول پیش بینی کند.

«احمد بیگده»، محقق ارشد و دکترا در دانشکده ورزش، گفت: «حساسیت بصری به توانایی فرد برای تشخیص و پردازش اطلاعات بصری به طور دقیق و کارآمد اشاره دارد.»

او توضیح داد: «از دست دادن حساسیت بصری می‌تواند منجر به مشکلات مختلفی در درک و پردازش اطلاعات بصری شود، مانند مشکل در تشخیص اشیا یا چهره‌ها، مشکل در خواندن یا پیمایش در محیط‌های آشنا، و چالش‌هایی در درک جزئیات بصری یا تضادها. به عنوان مثال، فردی که حساسیت بینایی کمتری دارد ممکن است هنگام رانندگی در خواندن تابلوهای خیابان دچار مشکل شود.»

بیگده ادامه داد: «ما تصمیم گرفتیم حساسیت بصری را به عنوان یک پیش‌بینی‌کننده زوال عقل بررسی کنیم، زیرا تحقیقات قبلی نشان داده است که افراد مبتلا به زوال عقل اغلب نقص‌های پردازش بینایی را حتی در مراحل اولیه بیماری تجربه می‌کنند.»

وی افزود: «اختلالات بینایی با افزایش خطر ابتلاء به زوال عقل در آینده مرتبط است، که نشان می‌دهد ارزیابی توانایی‌های پردازش بینایی می‌تواند ابزار ارزشمندی در ارزیابی خطر زوال عقل باشد.»

دانشمندان از طریق تحقیقات خود دریافتند که شرکت کنندگان با نمرات پایین‌تر در تست حساسیت بصری در معرض خطر بیشتر تشخیص زوال عقل در آینده هستند.

۴۷۲۳۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899478

دیگر خبرها

  • ۷ دلیل که باید انار بخورید
  • پیش‌بینی یک بیماری ۱۲ سال قبل از بروز علائم
  • تاکید مدیرکل ورزش و جوانان آذربایجان‌غربی بر اهمیت استعداد یابی
  • حذف انتقال محلی مالاریا در خوزستان در ۱۰ سال اخیر
  • رنگ‌ها، جهانی که غالبا از آن غافلیم!
  • مواد غذایی ضد التهاب
  • هشدار برنامه جهانی غذا درباره بحران گرسنگی در غزه
  • ایران به جایگاه خود در کدکس کشاورزی باز می گردد
  • تغذیه بد خطر ابتلا به سرطان را افزایش می دهد
  • رژیم غذایی DASH در کاهش خطرات پس از درمان سرطان سینه موثر است