Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-25@06:06:42 GMT

عروسک های بومی گیلان با گردشگران سخن می گویند

تاریخ انتشار: ۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۷۷۴۰۸۷

عروسک های بومی گیلان با گردشگران سخن می گویند

رشت - ایرنا - بیست و هشتم اردیبهشت ماه روز جهانی موزه و میراث فرهنگی است و عروسک های چوبین قاشقی گیلان با نام کترا گیشه، جمعه هفته جاری در قالب نمایشی آئینی با گردشگران در موزه میراث روستایی گیلان سخن می گویند.

کترا گیشه آئین سنتی است که مربوط به جغرافیای فرهنگی گیلان و بخشی از استان مازندران است که بر مبنای این آئین، نیایشی برای آفتاب خواهی و باران خواهی انجام می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


پروین حلاج رضایی مدیر روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهارداشت: هفته پاسداشت میراث فرهنگی از جمعه بیست و هفتم اردیبهشت ماه با اجرای این آئین و با شعار موزه ها به مثابه کانون های فرهنگی، آینده سنت ها در موزه میراث روستایی گیلان آغاز می شود و یکی از اهداف برگزاری این آئین انتقال مفاهیم بومی و آئینی به کودکان است.
وی ادامه داد: افزایش نشاط اجتماعی از دیگر اهداف برنامه یاد شده است که در همین راستا در کنار برگزاری اجرای آئین یادشده کودکان نحوه ساختن کتراگیشه ( عروسک هایی که با قاشق های چوبی بومی گیلان ساخته می شوند) را می آموزند و با همان عروسک ها در کارناوال شادی شرکت می کنند.
وی اضافه کرد: با توجه به شعار هفته میراث فرهنگی به عنوان « موزه ها به مثابه کانون های فرهنگی، آینده سنت ها »، معرفی آئین های سنتی به کودکان در حفظ میراث فرهنگی و انتقال مفاهیم به نسل آینده با استفاده از عروسک های سنتی و بومی استان از اهداف این برنامه است.
نمایش کترا گیشه ساعت 16 روز 27 اردیبهشت ماه در محل موزه میراث روستایی برگزار خواهد شد؛ شرکت در این مراسم آئینی برای علاقه مندان به فرهنگ و هنر گیلانی رایگان است.
حلاج رضایی همچنین بیان کرد: در راستای انتقال مفاهیم میراث فرهنگی و حفاظت از آنها ، مراسم قصه گویی گیلکی در موزه رشت برگزار خواهد شد و علاقه مندان به شرکت در این مراسم می توانند دوم خردادماه سالجاری ساعت 10 صبح به محل موزه رشت واقع در رشت خیابان بیستون مراجعه کنند؛ این مراسم ویژه کودکان گروه سنی 7 تا 12 سال است.
بیست و هشتم اردیبهشت ماه روز جهانی موزه و میراث فرهنگی است.
1881 / 2007

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فرهنگي ميراث فرهنگي آئين ها گيلان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۷۷۴۰۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نسخه‌های خطی آثار سعدی در موزه بزرگ خراسان رونمایی شد

 معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی در حاشیه رونمایی از این آثار افزود: این مراسم با توجه به وجود نسخ خطی نفیس در گنجینه موزه بزرگ خراسان و به مناسبت روز بزرگداشت «ابومحمد مشرف‌الدین مصلح بن‌عبدالله بن‌مشرف» متخلص به سعدی، شاعر و نویسنده پارسی‌گوی ایرانی برگزار شد.

احسان زهره وندی ادامه داد: یکی از اولویت‌های کاری معاونت میراث فرهنگی خراسان رضوی تبیین و معرفی مشاهیر ادبی ایران است که از اسفند سال گذشته با برنامه (بزرگداشت نظامی) شروع و در سال‌جاری نیز ادامه خواهد داشت و طبق تقویم فرهنگی اقدام به برپایی نمایشگاه‌های مشاهیر فرهنگی و هنری براساس آثار موجود در خراسان رضوی می‌کند.

وی بیان کرد: در این مراسم ۲ نسخه خطی نفیس سعدی از کلیات گلستان و یک رقعه متعلق به دوره تیموری رونمایی شده است.

معاون میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی گفت: یکی از نسخه ها شامل غزلیات سعدی به ضمیمه غزلیات قاسم انوار و بخشی از دیوان حافظ است که با خط نستعلیق ۱۴ سطری نوشته شده و تاریخ تحریر آن مربوط به دوره تیموری و قرن ۱۰ هجری قمری است.

زهره وندی ادامه داد: نسخه دیگر کلیات سعدی شامل گلستان، بوستان و دیوان اشعار بوده که با خط نستعلیق تحریر شده است.

نسخه های خطی سعدی از سوم تا نهم اردیبهشت ماه در موزه بزرگ خراسان واقع در بوستان کوهسنگی مشهد از ساعت ۹ تا ۲۰ میزبان علاقه‌مندان به هنر، شعر و ادبیات فارسی است.

باشگاه خبرنگاران جوان خراسان رضوی مشهد

دیگر خبرها

  • موزه‌ای که به یک فقر تربیتی پاسخ گفت/ اسباب‌بازی، دروازه شور خلاقانه
  • کنفرانس بین‌المللی موزه‌ها در اردبیل برگزار شد+فیلم
  • سعدآباد پر حاشیه
  • سعدآباد پرحاشیه
  • موزه ها گنحینه فاخر علم و هویت ایرانیان هستند
  • تقدیر وزیر میراث فرهنگی از سریال «نون خ»
  • ضرغامی: موزه ملی فرقی با موزه لوور ندارد
  • استقبال گردشگران خارجی از ۵ شهر گیلان
  • استقبال گردشگران خارجی از سفر به گیلان
  • نسخه‌های خطی آثار سعدی در موزه بزرگ خراسان رونمایی شد