Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-04-24@03:34:09 GMT

نزدیکی به افکار عمومی رمز موفقیت مدیران شهری

تاریخ انتشار: ۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۷۷۵۵۷۵

نزدیکی به افکار عمومی رمز موفقیت مدیران شهری

به گزارش خبر گزاری برنا از قزوین؛ نصرت‌اله علیرضایی مدیرکل روابط عمومی استانداری قزوین در جلسه نشست مشترک اعضای شورای هماهنگی روابط عمومی استان قزوین با اعضای شورای اسلامی شهر قزوین که به مناسبت ۲۷ اردیبهشت؛ روز ملی روابط عمومی در صحن شورای‌شهر برگزار شد، اظهار کرد: شورای هماهنگی روابط عمومی های استان  135 می باشند که با احتساب روابط عمومی های شهرداریها تعداد آنها به 160 نفر می رسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: برای فهم و شناخت هر موضوع ،پدیده و مساله ای باید ابتدا آن موضوع را در جایگاه و بستری که شکل گرفته قرار داد و تحلیل کرد تا در ادامه بتوان توقعات و انتظارات خود را بر اساس  این شناخت و جایگاه و کارکرد آن پدیده تنظیم کرد.

مدیرکل روابط عمومی استانداری قزوین ادامه داد: روابط عمومی یک نهاد مدرن و محصول جامعه جدید است که بخشی از نیازها و دغدغه های انسان را در جامعه شهری و صنعتی جدید نمایندگی می کند.

وی افزود: در واقع روابط عمومی ها در کنار رسانه‌ها؛ نمایندگی اطلاع‌رسانی و افکار عمومی را برعهده دارند و با مفاهیمی چون ارتباطات، شفافیت، پاسخگویی مدیران، نظارت مردم، حقوق شهروندی، نقد و نقدپذیری مدیران و تعامل و نظارت بر مدیران ارتباط نزدیک و عمیقی دارند.

علیرضایی اضافه کرد: روابط عمومی‌ها نمایندگی ارتباطات، اطلاع‌رسانی و پاسخگویی در عرصه دولت را بر عهده دارند و رسانه‌ها نمایندگی افکار عمومی در حوزه غیردولتی را به دوش می‌کشند و این دو مانند دو بال اطلاع‌رسانی در جامعه نقش آفرینی می کنند.

وی خاطرنشان کرد: در جامعه امروز آن چیزی  که مدیریت شهری و شوراها به عنوان نمایندگان مردم باید به آن توجه کنند بحث پاسخگویی، توجه به حقوق شهروندی و ترویج و تقویت فرهنگ شهروندی و شهرنشینی است.

رئیس شورای روابط عمومی‌های استان قزوین افزود:  300 تا 400 سال پیش در جامعه قدیم  چیزی به نام شهروند، نظارت مردم، حق شهروندی و پاسخگویی حاکمان وجود نداشت و  اگر حاکمان و مدیران کاری انجام می‌دادند این را لطفی در حق رعایای خود می‌دانستند که بقایای این تفکر ممکن است هنوز در جامعه ما وجود داشته باشد

علیرضایی ادامه داد: موضوع مهم و محوری این است که در جامعه جدید، مردم نمایندگانی را از بین خود به صورت موقتی انتخاب می‌کنند تا در چارچوب وظایف و ماموریت‌های واگذار شده، مطالبات و خواسته‌های مردم را پیگیری کنند و رسانه ها و روابط عمومی ها می توانند این خواسته و انتظارات واقعی را در اختیار مسئولان و مدیران قرار بدهند.

وی با بیان اینکه امروز با شهروند مطالبه‌گر مواجه هستیم، اضافه کرد: مدیران باید به صورت دائم با شهروندان مرتبط باشند و افکار عمومی را رصد کنند و این رسانه ها و روابط عمومی ها هستند که می توانند بار این مسئولیت را به دوش بکشند.

این مسئول تصریح کرد: رسانه‌ها و روابط عمومی‌ها این ماموریت را در قالب انجام نظرسنجی و افکار سنجی، برگزاری نشست‌های خبری، گزارش های تحلیلی و بیان انتقادات و دعوت خبرنگاران به جلسات مدیران انجام می‌دهند.

مدیرکل روابط عمومی استانداری قزوین افزود: در همین راستا امروز در سطح استان جلسه محرمانه نداریم و رسانه ها به تمام جلسات و نشست ها راه پیدا می کنند چون اعتقاد داریم که  مردم، صاحب حق  هستند و مدیران باید پاسخگو و شفاف باشند.

علیرضایی ادامه داد: امروز در جامعه شهری به صورت توامان و همزمان با انفجار جمعیت، اطلاعات و انتظارات مواجه هستیم و برای اینکه درک درستی از خواسته ها و مطالبات متکثر مردم داشته باشیم باید بستر متشکل شدن و سازمان یافتگی مردم فراهم شود و این ضعفی است که به نظر من در محیط های شهری با آن مواجه هستیم.

وی ‌افزود: ‌مدیران شهری باید تشکل‌های مختلف درحوزه‌های متعدد فرهنگی، اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و عمرانی را بازوی مدیریت خود در اداره شهری بدانند؛ و از دیدگاه‌ها و  نظرات مختلف آنها استفاده کرده و در جهت تقویت و تامین ملزومات و تجهیزات این سازمان های مردم نهاد تلاش کنند.

وی اضافه کرد: در محیط های شهری فاقد تشکل  و سازمان دهی دیدگاه ها و مطالبات شهروندان هستیم و این مساله فاصله مردم را با مسئولان شهری بیشتر می کند و رفتار مردم نیز غیر قابل پیش بینی می شود

این مسئول خاطرنشان کرد: شورا باید از تمام اقشار و گروه‌های جامعه برای مشارکت سازمان یافته و هدفمند بهره گیرد تا شهری تمیز، زیبا، پویا، با نشاط همراه با آرامش و درجه احساس تعلق اجتماعی بالا و برخوردار از عقلانیت جمعی داشته باشیم.

گقتنی است در پایان این جلسه از اعضای شورای مرکزی روابط عمومی های استان تجلیل شد.

در این جلسه همچنین خانم ها مهدیه السادات قافله باشی عضو شورای اسلامی شهر قزوین و عادله مهرابی رئیس روابط عمومی شهرداری قزوین با امضای، زاهدی استاندار بعنوان اعضای افتخاری شورای مرکزی روابط عمومی های استان معرفی و احکام خود را به نمایندگی توسط علیرضایی مدیرکل روابط عمومی استانداری دریافت کردند.

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: اعضای شورای اسلامی شهر جامعه دولت رسانه روابط عمومی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۷۷۵۵۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولیدات صداوسیما را از شبکه‌های اجتماعی می‌بینند نه تلویزیون/ یک‌ونیم میلیارد بازدید نشان از عدم موفقیت تلویزوین است، نه موفقیت!

مهسا بهادری: تا به حال شده شبکه‌های اجتماعی فیلتر شده را باز کنید و یک خبر یا اظهار نظر و تکذیبیه از جانب یکی از مدیران یا نمایندگان مجلس را در آن ببینید؟ قطعا این اتفاق رخ داده است. روزانه صدها یا شاید هزاران خبر در فضای ایکس، تلگرام و اینستاگرام دست به دست می‌شود که قطعا ده‌تا از آن اخبار مرتبط با مدیران عالی‌رتبه است. همان فضایی که برای دسترسی به آن باید با انواع پروکسی و فیلترشکن دست و پنجه نرم کرد تا بتوان برای چندین دقیقه از آن استفاده کرد، همان فضایی که از نظر مدیران مرجعیت ندارد اما برای اعلام و نشان دادن عملکرد خود از اطلاعات همین فضا استفاده می‌کنند. به طور مثال پیمان جبلی، رئیس سازمان صداوسیما در رابطه با بازدید برنامه‌های پخش شده در نوروز و ماه رمضان در فضای مجازی می‌گوید: «رصد معاونت فضای مجازی ما درخصوص برنامه‌های ماه مبارک رمضان و نوروز نشان داد که ۱ میلیارد و ۵۰۰ میلیون بازدید فقط در مورد برنامه‌ها یا تقطیع برنامه‌های تولید شده در صداوسیما در همین یک ماه اخیر وجود داشته است.»

حال این سوال پیش می‌آید که آیا این باید جزو آمار به حساب بیاید یا خیر؟ و ما باید این نوع مصرف جدید را در موضوع مخاطبان صداوسیما محسوب بکنیم یا خیر؟ البته این مسئله باید علمی مطرح شود و باید بگوییم که موارد بیشتر وایرال شده خوب است یا خیر؟ برای پاسخ به این چند سوال بسیار ساده با کامبیز نوروزی، حقوقدان به گفت‌وگو پرداختیم که در ادامه می‌خوانید.

در گام اول این پرسش پیش می‌آید که چه اتفاقی می‌افتد که یک رسانه مرجعیت خود را تا حدی از دست می‌دهد که ناچار است به رسانه‌هایی که خودش فیلتر کرده است اتکا کند؟

یکی اینکه وایرال شدن در شبکه‌های اجتماعی به معنای ارزیابی مثبت‌بینندگان نیست و بسیاری از اوقات کاربران شبکه‌های اجتماعی از این طریق اشکالات و انتقادات را بیان می‌کنند. مثلا یک سریال از تلویزیون در حال پخش است که از نگاه متخصصان بسیار مبتذل است؛ اما سکانس‌هایی از این سریال وایرال شده است. بعضی از سخنرانی‌های مذهبی که چندان با باورهای دینی مردم سازگار نیست، اما مردم این موارد را وایرال می‌کنند؛ بنابراین بازتاب برنامه‌های تلویزین در شبکه‌های اجتماعی الزاما به این معنی نیست که مخاطب ایرانی آن برنامه را پسندیده است، گاهی با آن شوخی می‌کنند، گاهی از آن انتقاد می‌کنند. اگر کسی بخواهد رسانه تلویزیون را از زاویه شبکه‌های اجتماعی بررسی کند به این معنی است که آشنایی درستی با رسانه تلویزیون و شبکه‌های اجتماعی ندارد. تلویزیون قدرتمندترین رسانه است، باوجود آنکه استفاده از انواع شبکه‌های اجتماعی در پلتفرم‌های مختلف درر تمام دنیا رواج پیدا کرده، اما همچنان تلویزیون مهم‌ترین و موثرترین رسانه است. اگر یک شبکه تلویزیونی برای مخاطبان جاذبه داشته باشد، مخاطبانش از خود تلویزیون برنامه‌ها را تماشا می‌کنند نه اینکه آن را در شبکه مجازی دنبال کنند. لذا اینمه یک میلیارد و نیم دفعه بخشی از برنامه‌های تلویزیون در شبکه‌های اجتماعی دیده شده؛ از نظر من نه تنها نشان دهنده موفقیت تلویزیون نیست بلکه نشان دهنده عدم موفقیت تلویزیون ایران است.

یک طرف دیگر ماجرا را هم بررسی کنیم، شبکه‌های اجتماعی به واسطه اینکه فیلتر شده‌اند مرجعیت ندارند. چه اتفاقی رخ می‌دهد که مدیران برای بررسی ابعاد موفقیت خود از شبکه‌های اجتماعی استفاده می‌کنند؟

این یک تناقض آشکار و پایان‌ناپذیر در نظام رسانه‌ای ایران است. مهم‌ترین رسانه‌ها متث واتساپ، ایکس، تلگرام و اینستاگرام در ایران فیلتر هستند. رسانه‌هایی که بسیار هم پرطرفدار هستند. مدیران این فضاها را فیلتر کرده‌ند اما در عین حال می‌بینیم که هم مردم عادی هم مقامات رسمی از این پپلتفرم‌ها استفاده می‌کنند و مدام حوزه نفوذ این پلتفرم‌ها افزایش پیدا می‌کند. بسیاری از مقام‌های رسمی کشور، اعم از وزرا و نمایندگان کشور، بسیاری از حرف‌ها و پیام‌هایشان را از طریق همین پلتفرم‌ها مثل توییتر(ایکس فعلی) و اینستاگرام منتقل می‌کنند. این یک تناقض آشکار و لاینحل است و نظام رسانه‌ای رسمی کشور هم مایل نیست این رسانه‌ها را به رسمیت بشناسد، اما به جهات مختلف نمی‌تواند و گاهی هم نمی‌خواهد که این پلتفرم‌ها را نادیده بگیرد این تناقض وجود دارد و کلی که با مسئله اینترنت و شبکه‌های اجتماعی برخورد می‌شود این تناقض و مشکل حل نخواهد شد و این روند ادامه دارد.

۲۴۵۲۴۵

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1898314

دیگر خبرها

  • شکاف بین دولتمردان صهیونیست‌زده با افکار عمومی در غرب غیرقابل‌انکار است
  • «بمبی که آمریکا در خاورمیانه نمی بیند»: واشنگتن در حال تکرار اشتباه نادیده گرفتن افکار عمومی جهان عرب است/ آمریکا دود برخاسته از آتش زیرخاکستر غزه را ندید/ انقلاب رسانه های اجتماعی در جنگ غزه
  • تولیدات صداوسیما را از شبکه‌های اجتماعی می‌بینند نه تلویزیون/ یک‌ونیم میلیارد بازدید نشان از عدم موفقیت تلویزوین است، نه موفقیت!
  • اداره کل آموزش و پرورش گیلان برای تبیین افکار عمومی پاسخ داد
  • موفقیت عملیات وعده صادق لطف پرودگار است
  • موفقیت عملیات وعده صادق به خاطر لطف پرودگار الهی ست
  • در راستای تامین منافع شهروندان در کنار شهردار خواهیم بود
  • ملاقات عمومی استاندار چهارمحال و بختیاری با مردم
  • رژیم صهیونیستی حتی نتوانست مدیریت افکار عمومی جامعه خود را به دست گیرد
  • اهتمام بیشتر در اجرای قانون حجاب در محیط‌های عمومی