Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-04-18@23:19:46 GMT

نکاتی مهم درباره پست سرمربی تیم ملی

تاریخ انتشار: ۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۷۷۵۸۶۰

نکاتی مهم درباره پست سرمربی تیم ملی

مارک ویلموتس به عنوان سرمربی جدید تیم ملی ایران انتخاب شد تا تیم ملی برای سیزدهمین بار به یک مربی خارجی سپرده شود.

به گزارش مشرق، شب گذشته پس از ماه‌ها انتظار فوتبال دوستان ایرانی، سرمربی تیم ملی را شناختند. با اعلام مهدی تاج، مارک ویلموتس مربی بلژیکی که سابقه حضور در تیم ملی کشورش را هم دارد، پس از حدود یک سال خانه نشینی، بر مسند هدایت تیم ملی ایران خواهد نشست تا پس از ۸ سال کار با کارلوس کی روش، مربیگری ایران دوباره در دست یک اروپایی باشد؛ یک اروپایی جوان، نسبتاً صاحب نام و البته با انگیزه بسیار زیاد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیشتر بخوانید:

ویلموتس از میراث کی‌روش بازدید کرد +عکس

در طول تاریخ فوتبال ملی و باشگاهی ایران مربیان خارجی زیادی را بر خود دیده است. از رایکوف و استانکو مربیان آبی و قرمز که سرمربی تیم ملی هم شدند تا برانکو ایوانکوویچ و کارلوس کی روش که در قرن ۲۱ حسابی سروصدا به پا کردند، همگی مربیانی خارجی بودند که کم و بیش روی نیمکت تیم ملی نیز به موفقیت رسیدند و باعث شدند تا نگاه فوتبال دوستان ایرانی به مربیان غیرایرانی، مثبت باشد.

اما حضور خارجی‌ها در فوتبال ایران از کجا آغاز شد و به کارلوس کی روش و مارک ویلموتس رسید؟ آیا همه آن‌ها مثل برانکو و کی روش با خوش نامی (موفقیت نسبی) نیمکت را به مربی بعدی سپردند؟ مربیان خارجی بیشتر از کدام کشورها یا قاره بودند؟ و البته سوالاتی دیگر که پاسخ به آن‌ها می‌تواند راهنمای کار با ویلموتس و نگرش نسبت به او باشد. در ادامه تلاش می‌شود تا در ۱۰ پاراگراف ستاره دار، به این سوالات و پرسش‌های دیگری درباره مربیان خارجی که شاید ذهن فوتبال دوستان ایرانی را درگیر خود کرده باشد، پاسخ بدهیم.

* نخستین غیر ایرانی که برای هدایت تیم ملی به ایران آمد، جیمز گیبل بود. این سرمربی انگلیسی در سال ۱۳۲۷ با حقوق ماهیانه ۱,۱۰۰ تومان با سازمان تربیت بدنی قرارداد بست اما هیچگاه روی نیمکت تیم ایران ننشست. او به شهرهای مختلف از جمله تبریز، اهواز و… سفر کرد تا در دوره‌های آموزشی شرکت کند. پس از وی ادموند مایوفسکی اتریشی به تهران آمد اما او نیز در دیدار رسمی هدایت تیم ملی را برعهده نداشت.

* پیش از انقلاب اسلامی، ۷ مربی خارجی برای هدایت تیم ملی برگزیده شدند که در این بین می‌توان گفت که زدراکو رایکوف یوگسلاو و فرانک اوفارل ایرلندی بیش از بقیه مورد توجه قرار گرفتند. رایکوف البته بیشتر افتخارات خود در فوتبال ایران را با استقلال به دست آورد اما اوفارل که با سابقه سرمربیگری در لستر، منچستر و وستهام به ایران آمده بود، نتوانست ایران را برای اولین بار به جام جهانی ببرد اما با تیم ملی فاتح بازی‌های آسیایی تهران شد و در نهایت پس از صعود ایران به المپیک ۷۶ ایران را ترک کرد و به بریتانیا بازگشت. دوران اوفارل از آن جهت اهمیت بیشتری پیدا می‌کند که به خاطر بیاوریم از آن زمان، هیچگاه تیم ایران رنگ حضور در المپیک را دیگر ندید.

* قبل از سال ۵۷ می‌توان به جرات گفت که انگلیسی‌ها یا به عبارت بهتر بریتانیایی‌ها نقش پررنگی در فوتبال ایران داشتند. از آلن راجرز که پرگل‌ترین دربی را خلق کرد تا آلن ویتل که تا همین حالا آقای گل خارجی‌های پرسپولیس است تا همین فرانک اوفارل همگی بریتانیاهایی بودند که نخستین خارجی‌های فوتبال ایران نیز لقب گرفتند و به فوتبال ایران اعتبار بیشتری بخشیدند. اما در ۴۰ سال اخیر باید گفت که کروات‌ها نقش پررنگ‌تری در فوتبال ایران داشته اند. از استانکو که اولین مربی خارجی تیم ملی پس از انقلاب بود گرفته تا تومیسلاو ایویچ، میروسلاو بلاژویچ و برانکو ایوانکوویچ که تا همین حالا نیز در فوتبال ایران حضور دارد.

* اگرچه کارلوس کی روش و برانکو ایوانکوویچ مدت نسبتاً زیادی را روی نیمکت تیم ملی دوام آوردند و در واقع به فوتبال ملی ایران ثبات بخشیدند، اما همیشه اینطور نبوده که به قول معروف یک اجنبی بیاید و چند سال فوتبال ملی را در اختیار داشته باشد. به طور مثال همان اوفارل تنها ۹ بازی روی نیمکت تیم ملی نشست یا زنده یاد استانکو تنها ۴ بازی سرمربی تیم ملی بود.

* اما شاید عجیب‌ترین خارجی که به فوتبال ملی ایران پای گذاشت، آدمار براگای برزیلی بود. کسی که به عنوان دستیار جلال طالبی در تیم ملی حضور داشت اما پس از اخراج او برای سه بازی هدایت تیم ملی را برعهده گرفت و چند رکورد جالب را هم از خود خلق کرد. اولاً او با ۱۸ روز یکی از بی ثبات ترین دوره‌های سرمربیگری تیم ملی را رقم زد، دوماً توانست آمار ۱۰۰ درصد پیروزی را رقم بزند و سوما هم پرگل‌ترین نتیجه تاریخ تیم ملی را به ثبت رساند؛ ۱۹-۰ مقابل گوام!

* قبل از برانکو، هیچ مربی خارجی ای در تیم ملی ایران به ۵۰ بازی نرسیده بود، اما پروفسور ۵۲ بازی سرمربی تیم ملی بود و از ایران رفت. پس از او کارلوس کی روش با هدف شکستن رکورد برانکو وارد گود شد و علاوه بر عبور از آمار مرد کروات، به رکورد جدیدی هم دست یافت اما تا سه رقمی کردن آمار خود، یک بازی کم آورد. حالا ویلموتس ۵۰ ساله از لحاظ سنی فرصت خیلی خوبی برای شکستن رکورد کارلوس کی روش را دارد؛ آیا او می‌تواند؟!

* اگر خارجی‌هایی که در دهه ۳۰ به ایران آمدند و بدون بازی به کشور خود بازگشتند را حساب نکنیم، تا حالا ۳ بار فوتبال ملی ایران دو مربی خارجی متوالی را تجربه کرده است و حالا چهارمی را تجربه خواهد کرد. اولین بار دنی مکللان اسکاتلندی جای خود را به فرانک اوفارل داد. بار دوم پس از والدیر ویرا که حماسه ملبورن را فرماندهی کرد، تومیسلاو ایویچ روی نیمکت تیم ملی نشست و البته به ۹۸ نرسید. ۳ سال بعد از او براگا، بلاژویچ و ایوانکوویچ به ترتیب سرمربی تیم ملی شدند و حالا بلافاصله پس از کارلوس کی روش، هدایت تیم ملی به یک خارجی صاحب نام دیگر یعنی مارک ویلموتس سپرده شده است.

* قبل از ژرژ لیکنز فوتبال ایران هیچ وقت یک بلژیکی را در خود نداشت اما تراکتورسازان لیکنز را به ایران آوردند تا پای ویلموتس هم به فوتبال ایران باز شود. نکته جالب این است که ویلموتس دستیار لیکنز در تیم ملی بلژیک بوده و اگر قرار به شباهت با استادش باشد، او نیز احتمالاً فردی آرام، جنتلمن، بی اعتقاد به تعویض و البته شاید پرحرف در نشست‌های خبری باشد! لیکنز این فصل با تراکتور شروع خوبی داشت اما نتوانست حواشی تیمش را مدیریت کند و حالا باید امیدوار باشیم تا ویلموتس بتواند از پس اتفاقات فوتبال ایران بر بیاید.

* مارک ویلموتس اگرچه با ۵۰ سال سن سرمربی جوانی به حساب می‌آید، اما جوان‌ترین سرمربی تاریخ فوتبال ایران نیست. در سال ۲۰۰۲ برانکو ایوانکوویچ ۴۷ ساله بر مسند هدایت تیم ملی نشست و پس از یک رفت و برگشت کوتاه، دوران موفقی را با تیم ایران سپری کرد. جوانی برانکو ایوانکوویچ در آن سال‌ها اتفاق مثبتی در فوتبال ملی ایران محسوب می‌شد، ایران با پروفسور با اقتدار به جام جهانی رفت، قهرمان بازی‌های آسیایی شد و مدال برنز جام ملت‌ها را هم به دست آورد و تازه مدیران پرسپولیس ۱۰ سال بعد هم از شناخت او نسبت به فوتبال ایران استفاده کردند و با برانکو به موفقیت رسیدند. آیا ویلموتس جوان هم روزهای خوب با مربی جوانی چون برانکو را تکرار می‌کند؟

* مارک ویلموتس سرمربی جدید تیم ملی ایران به خوبی می‌داند که کار سختی برای هدایت یوزهای ایرانی دارد. او می‌داند که از آخرین قهرمانی ایران در جام ملت‌ها حدود ۴۰ سال می‌گذرد، او همچنین باید بداند که پس از دو دوره حضور موفق در جام جهانی، حالا ایرانی‌ها منتظر صعود به مرحله بعد هستند. او این را هم باید بداند که فوتبال دوستان ایرانی عاصی از دوگانگی‌های چند سال اخیر فوتبال ملی و باشگاهی، به هیچ عنوان دوست ندارند دوباره یک جریان تنش زا را تجربه کنند. با تمام این دانسته‌ها، حالا همه منتظر درخشش پانزدهمین سرمربی خارجی تیم ملی روی نیمکت تازه تغییر یافته ورزشگاه آزادی هستیم.

منبع: ورزش سه

منبع: مشرق

کلیدواژه: رونق تولید وعده های روحانی بازار سکه و ارز بندر فجیره تیم ملی ایران سرمربی فوتبال مارک ویلموتس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۷۷۵۸۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زنوزی: سرمربی خوب خارجی برای تراکتور انتخاب می‌کنیم/ سال آینده بازیکنان بزرگ می‌گیریم

محمدرضا زنوزی  مالک باشگاه تراکتور  پیش از تمرین امروز در جمع اعضای تیم، اظهار کرد: من در ۲ ماه اخیر درگیر بیماری همسرم بودم و مشکلات و کاستی‌هایی در مجموعه وجود داشت که متأسفانه حضور نداشتم. از تمامی هواداران، بازیکنان، کادرفنی، سایر اعضای تیم، مدیریت باشگاه، اعضای هیئت مدیره، رسانه و کارکنان باشگاه که در مراسمات همسرم در کنار من و فرزندانم بودند، تشکر می‌کنم. شما برای ابراز همدردی با پیراهن مشکی بازی کردید که اقدام با ارزشی است. به هر حال فوتبال است. یک روز پیروز می‌شویم و روز دیگری نمی‌توانیم نتیجه مطلوب کسب کنیم. فوتبال یک رشته ورزشی متفاوتی بوده و همین غیرقابل پیش‌بینی بودنش باعث شده که طرفداران زیادی داشته باشد.

مالک باشگاه تراکتور با بیان اینکه می‌توانستیم با کسب نتایج خوب در سه بازی اخیر به صدر جدول برسیم، تصریح کرد: یکسری اتفاقات رخ داد که باعث شد نتایج آن طور که می‌خواستیم رقم نخورد. شما تمام تلاش‌تان را انجام دادید و گاهاً با یک اشتباه، برد به مساوی و باخت تبدیل می‌شود. فوتبال همین است. برخی روزها هم خوب بازی نمی‌کنیم، اما اشتباه رقباء باعث می‌شود که دست پُر از زمین خارج شویم.

تراکتور در دیدار با سپاهان استحقاق کسب سه امتیاز را داشت

او با تأکید بر اینکه تراکتور در دیدار با سپاهان استحقاق کسب سه امتیاز را داشت، گفت: متأسفانه موقعیت‌هایمان تبدیل به گل نشد. فوتبال در دنیا یک پدیده عجیب و بی‌نظیری است که این همه جمعیت را به استادیوم می‌کشاند. شیرینی فوتبال همین بوده و شما بهترین بازی را انجام می‌دهید، اما برنده نمی‌شوید.

باید با تمام قوا در ادامه مسابقات حاضر شویم

زنوزی با اشاره به جایگاه تراکتور در جدول رده‌بندی، مطرح کرد: فاصله‌مان با صدر زیاد شده، اما بازهم نمی‌توان گفت چه تیمی قهرمان است. ناامید نیستیم و هنوز شانس داریم. خیلی چیزها در فوتبال تاثیرگذار بوده و می‌تواند نتایج را تغییر دهد. ۲۱ امتیاز دست نخورده و جام حذفی باقی مانده و باید با تمام قوا در ادامه مسابقات حاضر شویم.

او یادآور شد: یادم می‌آید گسترش فولاد در زمان دسته یک، پنج بازی مانده به پایان رقابت‌ها، حدود هشت امتیاز از تیم صدرنشین عقب بود. همه اعضای تیم هم قسم شده و در پنج بازی متوالی پیروز شدیم. سرانجام با تفاضل گل کمتر از صعود به لیگ‌برتر بازماندیم؛ البته ۲ امتیاز از دیدار با نساجی مازندران طلب داشتیم که رئیس هیئت فوتبال استان مازندران، مسئول لیگ یک بود و مانع دو امتیازمان شد که در نهایت شایستگی‌های خودمان را نشان دادیم.

او با بیان اینکه تلاش‌مان را برای کسب ۲۱ امتیاز باقی مانده انجام می‌دهیم، بیان کرد: فقط کار خودمان را انجام داده و به نتایج سایر تیم‌ها اهمیت ندهیم. بازیکنان بزرگی داریم و فوتبال خوبی بازی می‌کنیم و هر مربی و کارشناس می‌گوید تراکتور دو تیم همسطح دارد. گاهاً به دلیل وجود بازیکنان همسطح در یک پست، مربی در انتخاب ترکیب اولیه تیمش دچار مشکل می‌شود. نمی‌توان از  خمز ایراد گرفت. او  هم در انتخاب بازیکنان از بین ۲،بازیکن همسطح در یک پست، سردرگم بود. به همین دلیل نتوانستیم ترکیب اصلی تیم را پیدا کنیم. نمی‌توان برای مربی هم ایراد گرفت؛ چرا که می‌خواست به همه بازی برسد و آماده باشند. یکی از اساسی‌ترین مشکلات امسال همین بود و در این سه دیدار به همین دلیل با مشکل مواجه شدیم. 

سرمربی خوب خارجی انتخاب خواهیم کرد

زنوزی خواستار یکدلی و هم قسم شدن اعضای تیم شد، بیان کرد: طی چند روز آتی سرمربی خوب خارجی انتخاب خواهیم کرد. هر کدام از شما توان فنی بالایی دارید و یک نفر باید شما را هماهنگ کند تا در زمین موفق شویم. از خمز به دلیل زحمات فراوانی که متحمل شد تقدیر و تشکر می‌کنم. او در بدترین زمان ممکن با نظر خودش جدا شد. خمز دوست بنده بوده و تا ابد هم چنین خواهد بود و شاید روزی دوباره برگردد. 

او ادامه داد: هیئت مدیره  و مدیرعامل گزینه‌های سرمربی‌گری را بررسی کرده و به دلیل اختلاف ساعت، شبانه‌روزی در حال مذاکره هستند. از مظفری‌زاده که تیم را خوب مدیریت کرده‌اند و همچنین از نصیرزاده و اعضای هیئت مدیره همچون  الیاسی، رستگارپور، انیسه و محمودزاده و سایر مدیران تیم به جهت زحماتی که می‌کشند، تقدیر و تشکر می‌کنم.

شجاع خلیل‌زاده و ریکاردو آلوز مثل ۲،برادر برای همدلی تیم زحمت می‌کشند

زنوزی با بیان اینکه شجاع خلیل‌زاده و ریکاردو آلوز مثل ۲برادر برای همدلی تیم زحمت می‌کشند، گفت: تیم امسال از نظر همدلی و اتحاد قابل قیاس با هیچ کدام از تیم‌های دوران خصوصی تراکتور و گسترش فولاد نیست.  خلیل‌زاده، آلوز و مظفری‌زاده در این راستا تلاش کرده‌اند و امیدوارم در پایان فصل نتایج آن را ببینیم. 

او با بیان اینکه شکست مقابل ذوب‌آهن را باید در دیدار جام حذفی جبران کنید، اظهار کرد : کار خودتان را به دور از حواشی انجام داده و تمرکزتان را حفظ کنید. کسانی موفق هستند که تهدیدها را به فرصت تبدیل کنند. وقتی مطالبی علیه شما نوشته می‌شود، به جای اینکه روحیه‌تان را ببازید و ناراحت شوید؛ شجاعت به خرج داده و به خودتان بیایید و در زمین توانایی‌هایتان را ثابت کنید. 

مالک باشگاه تراکتور تأکید کرد: امسال خیلی خوب بودید و در چند دیدار ابتدایی و بازی با شمس‌آذر در تبریز و ذوب‌آهن در اصفهان بدشانسی آوردیم.

 سال آینده بازیکنان بزرگی جذب خواهیم کرد

او با تأکید بر اینکه سال آینده بازیکنان بزرگی جذب خواهیم کرد، گفت: چهار، پنج بازیکن ملی جذب خواهیم کرد. همان طور که سال قبل گفته بودیم امسال بازیکنان خوبی می‌آوریم، اکنون هم می‌گویم تیم سال بعد بهتر از تیم کنونی خواهد بود و هواداران خیالشان راحت باشد.

زنوزی خاطرنشان کرد: ما تمام بدهی‌های قبل از خودمان و زمان خصوصی‌سازی را تسویه کرده‌ایم. اکنون بدهی نداریم و به عنوان اولین تیم برای مجوز حرفه‌ای اقدام کرده‌ایم.

او خطاب به اعضای تیم، گفت: از شما می‌خواهم که در هفت دیدار باقی مانده و مسابقات جام حذفی به خاطر من، زحمت‌کشان گروه توسعه سرمایه‌گذاری دریک و هواداران‌مان با تمرکز بالا و بیش از توان و ظرفیت تلاش کنید. با تلاش و همت کارکنان شرکت‌های تابعه دریک هزینه‌های تیم تأمین می‌شود. ان شا الله  فردا بازی را می‌بریم و در شش بازی آینده و جام حذفی هم پیروز می‌شویم. موفقیت در هر دو جام دور از دسترس نیست. تمام تیم‌ها شانس یکسانی در جام حذفی دارند، شما بازیکنان بزرگی هستید و می‌توانید این کار را انجام دهید.

هواداران به صورت یکدل پشت تیم‌شان باشند

او در پایان گفت: من از هواداران تشکر کرده و خواهش می‌کنم به صورت یکدل پشت تیم‌شان باشند. امسال نتایج خوبی کسب شده و سال آینده باید تیم قدرتمندتری داشته باشیم. هواداران حمایت کنند تا دل من هم آرام باشد و بتوانیم تیم بهتری نسبت به امسال بسازیم.

باشگاه خبرنگاران جوان ورزشی فوتبال و فوتسال

دیگر خبرها

  • سرمربی جدید تراکتور خارجی و در حال مذاکره است
  • زنوزی: سرمربی جدید تراکتور هم خارجی است
  • وعده داغ و جذاب محمدرضا زنوزی؛ سرمربی خارجی و بازیکنان بزرگ می گیریم!
  • زنوزی: سرمربی جدید تراکتور خارجی خواهد بود
  • مالک باشگاه تراکتور: سرمربی بعدی هم خارجی است
  • سرمربی بعدی تراکتور خارجی خواهد بود
  • زنوزی: سرمربی بعدی تراکتور خارجی خواهد بود
  • زنوزی: فصل بعد ۴-۵ بازیکن تیم ملی را جذب می‌کنیم/ یک سرمربی خوب خارجی به تراکتور می‌آوریم
  • زنوزی: سرمربی خوب خارجی برای تراکتور انتخاب می‌کنیم/ سال آینده بازیکنان بزرگ می‌گیریم
  • خطری که از بیخ گوش ستاره پرسپولیسی گذشت!