Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تین نیوز»
2024-04-25@22:08:23 GMT

منتظر پیشنهادات فعالان صنعت مسکن و ساختمان هستیم

تاریخ انتشار: ۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۷۷۸۰۵۴

منتظر پیشنهادات فعالان صنعت مسکن و ساختمان هستیم

تین‌نیوز | 

امیرحسین قزوینی از تسهیل شرایط مشارکت سازندگان در پروژه های بازآفرینی خبر داد و گفت: قرار است فعالان صنعت ساختمان و انبوه سازان پیشنهادات خود را تا پایان هفته ارایه کنند و به محض دریافت پیشنهادات، چهارمین جلسه در هفته آینده تشکیل و چارچوب قرارداد نهایی شود.

به گزارش تین‌نیوز به نقل از روابط عمومی شرکت بازآفرینی شهری ایران، قزوینی، معاون برنامه ریزی و اقتصاد شرکت در حاشیه سومین نشست هم اندیشی با فعالان صنعت مسکن و ساختمان اعلام کرد: از سال گذشته جلساتی با انبوه سازان، تامین کنندگان مالی، کانون ها و انجمن های صنفی و حرفه ای فعال در صنعت مسکن و ساختمان آغاز شد که دیروز سومین نشست عمومی از این سلسله نشست ها با حضور مدیرعامل و مدیران شرکت بازآفرینی شهری ایران برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 وی با اشاره به اینکه هدف از برگزاری این سلسله نشست ها، تعیین چارچوب قرارداد مشارکت در اجرای پروژه ها بود، افزود: بعد از برگزاری دو نشست عمومی و بررسی بسیار در جلسات تخصصی، نهایتا پیش نویس قرارداد تهیه و در شورای فنی شرکت طرح و تأیید شد. محور بسیاری از جلسات و سوال اصلی این بود که قالب قرارداد به چه سمت و سویی هدایت شود. آیا این قرارداد بر مبنای قراردادهای عمرانی تنظیم شود یا اینکه مبنای مشارکتی داشته باشد.

 قزوینی با تاکید بر اینکه در نهایت تصمیم بر این شد که مبنای قرارداد مشارکت باشد، افزود: ما به عنوان دولت زمین را در اختیار سرمایه گذار یا شریک قرار داده و شریک هم براساس تعهداتی که قبول می کند کار توسعه را آغاز می کند.

 به گفته معاون برنامه ریزی و اقتصاد شرکت بازآفرینی شهری ایران، چارچوب و ساختار اسناد مناقصه و قرارداد تنظیم شد که به درخواست مهندس پژمان قرار شد از جامعه حرفه ای نیز مجدداً نظرخواهی به عمل آید.

 او در تکمیل جزییات سخنان خود افزود: عمده شرکت کنندگان در جلسه در جریان نسخه نهایی قرارداد نبودند، لذا نقطه نظراتی مطرح شد که برخی پاسخ داده شد و برخی نیز مورد قبول قرار گرفت.

 قزوینی با اشاره به اینکه در این نشست، محور نظرات شرکت کنندگان بر این بود که قرارداد مشارکت سختگیرانه تنظیم شده است، در پاسخ به این سوال که به نظر فعالان صنعت ساختمان کدام بند سختگیرانه بوده است، گفت: برای نمونه از تضامین می گفتند که سختگیرانه است و باید ساده تر شود. در بخش تعهدات شریک هم، چنین نظری وجود داشت که تعهدات سنگینی بر دوش وی گذاشته شده است. در مورد میزان حمایت دولت هم مواردی مطرح شد که میزان حمایت دولت در آیین نامه اجرایی برنامه ملی بازآفرینی شهری پایدار مطرح شده و ما به همین دلیل در قرارداد مشارکت به آن اشاره نکرده ایم. این قرارداد صرفا یک بحث حقوقی است که بین شرکت بازآفرینی شهری ایران و سازنده است که نشان دهد چه نقش و آورده ای طرفین دارند و سایر حمایت ها در اسناد بالادستی ذکر شده است.

 وی در ادامه به پیشنهاد مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران اشاره کرد و افزود: جمع بندی بر اساس درخواست آقای مهندس پژمان بر این شد که اگر انبوه سازان و فعالان صنعت مسکن و ساختمان به سختگیرانه بودن قرارداد اشاره دارند، آن را به سمت ساده سازی پیش ببریم. ساده سازی قرارداد هم به این شکل باشد که بیینیم چه مبانی، اصول، راهبردها و ارکان باید در قرارداد گنجانده و براساس این مبانی چه ارکانی برای قرارداد پیش بینی شود. در واقع پیشنهاد اول آقای پژمان این بود که انبوه سازان، جامعه و کانون فعالان صنعت ساختمان بنشینند و با هم به این توافق برسند که چه مواردی در این قرارداد به صورت الزامی وجود داشته باشد. الزامات کلی را ایشان طرح کردند که با توجه به اینکه یک طرف قرارداد دولت است؛ به دلیل وجود قوانین و مقررات ناظر، سخت گیری هایی باید وجود داشته باشد. اما فعالان صنعت ساختمان می توانند پیشنهادات خود را ارایه کنند که قرارداد به چه شکل و به چه صورت ساده تر شود.

 به گفته قزوینی، بر اساس این پیشنهاد قرار بر این شد تا دو گونه قرارداد تهیه و تدوین شود. یکی قرارداد مشارکت که در حال نهایی شدن است. یکی هم قراردادی است که توسعه گر در محله نیاز دارد. به این مفهوم که توسعه گر وارد محله می شود و خودش اقدامات توسعه گری در محله را با روش های رایج مانند مذاکره با ساکنین، خریداری زمین، تجمیع و ساخت و ... را انجام می دهد. ما هم به عنوان دولت زمین هایمان را در اختیار توسعه گر قرار دهیم تا توسعه در قالب این قرارداد اتفاق بیافتد.

 معاون برنامه ریزی و اقتصاد شرکت بازآفرینی شهری ایران با اشاره به اینکه قراردادی که در سومین جلسه در مورد آن بحث و تبادل نظر شد قرارداد «مشارکت در ساخت زمین های دولتی» است. یعنی زمین های وزارت راه و شهرسازی و زمین های واگذاری از طریق ماده ۶ قانون حمایت (زمین های مربوط به سایر دستگاه ها) که براساس قانون قرار است به نام شرکت بازآفرینی شهری ایران منتقل شود، بلافاصله در اختیار شریک قرار داده شده تا پروژه مسکونی در آن بنا شود.

 وی در پایان گفت: برا ساس جمع بندی انجام شده، قرار است فعالان صنعت ساختمان و انبوه سازان پیشنهادات خود را تا پایان هفته ارایه کنند و به محض دریافت پیشنهادات، چهارمین جلسه در هفته آینده تشکیل و چارچوب قرارداد نهایی شود.

منبع: تین نیوز

کلیدواژه: صنعت ساختمان پروژه های بازآفرینی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تین نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۷۷۸۰۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیش از ۹۵ درصد زیرساخت عمرانی در بافت بوشهر تکمیل شد

رئیس شورای شهر بوشهر از تکمیل بیش از ۹۵ درصد از زیرساخت‌های عمرانی در بافت تاریخی بوشهر خبر داد و گفت: در سال جاری طرح‌های کف‌سازی بافت تاریخی بوشهر به اتمام می‌رسد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بوشهر، وحید نیک روش صبح امروز در هفتمین اجلاس مجمع رؤسای کمیسیون شهرسازی و معماری شوراهای اسلامی و معاونان شهرسازی شهرداری‌های کلانشهر و مراکز استان‌ها در بوشهر با تشریح جایگاه حماسه‌آفرینی این شهر با داشتن سرداران و شهدایی چون رئیس علی دلواری، نادر مهدوی، ماهینی و دیگر رزمندگان اظهار داشت: بوشهر با تمدن 5 هزار ساله دارای ظرفیت‌های مهمی است که نیاز به توجه ویژه دارد.

وی با بیان اینکه این استان پیشرفت‌های قابل توجهی بعد از انقلاب داشته است گفت: نگاه شورای شهر به جبران عقب‌افتادگی است و همواره به دنبال توسعه و پیشرفت است.

رئیس شورای شهر بوشهر بافت تاریخی بوشهر را یکی از ظرفیت‌های مهم گردشگری دانست و اضافه کرد: بافت تاریخی بوشهر دارای 38 هکتار مساحت است و در آن بیش از 90 اثر تاریخی به ثبت ملی رسیده و دارای ساختمان‌های منحصر به فردی است که می‌تواند باعث رونق گردشگری شود.

نیک روش از استقرار شهرداری ویژه بافت تاریخی بوشهر خبر داد و بیان کرد: فرآیند اداری استقرار شهرداری ویژه بافت تاریخی بوشهر در وزارت کشور روند خود را طی می‌کند.

وی از تکمیل بیش از 95 درصد از زیرساخت‌های عمرانی در  بافت تاریخی بوشهر خبر داد و گفت: در سال جاری طرح‌های کف‌سازی بافت تاریخی بوشهر به اتمام می‌رسد.

رئیس شورای شهر بوشهر توسعه شبکه فاضلاب در همه نقاط شهر بوشهر را مورد اشاره قرار داد و تصریح کرد: شبکه‌گذاری فاضلاب محلات جنوبی بوشهر آغاز شده و امیدواریم اعتبارات آن زودتر تأمین شود.

نیک روش به  محدودیت‌های ایجاد شده برای ساکنان در حریم نیروگاه اتمی پرداخت و گفت: این نیروگاه باعث افتخار است اما برای مردمی که در حریم آن است مشکلاتی را به وجود آورده است و در حوزه شهرسازی مشکلات عمده در این مناطق وجود دارد.

وی یکی از مشکلات شهر بوشهر را نبود خروجی دوم عنوان و تأکید کرد: بوشهر شبه جزیره‌ای است و در عرصه پدافند غیرعامل آن دچار مشکل است؛ باید برای خروجی دوم آن طراحی و برنامه‌ریزی و اجرایی شود.

  بافت تاریخی بوشهر نیاز به بازآفرینی دارد

شهردار بوشهر نیز بازآفرینی شهری را  یکی از رویکردها و راه‌یافته در موضوع شهری دانست و با بیان اینکه دنیا در ادامه تفکرات نوسازی به آن رسیده است گفت:  تمام تلاش بازآفرینی و خلق فضاها و مکان‌های شهری برای این است که مردم زندگی استاندارد و با کیفیت داشته باشند.

حسین حیدری افزود: اگر با منطق بازآفرینی به این فضاها نگاه شود می‌توان به رفع کمبود مسکن و ایجاد فرصت‌هایی برای زندگی از طریق بازگرداندن مکان زیست و زندگی در زیستگاه‌های شهر کمک شود.

وی با بیان اینکه بازآفرینی شهری بدون مشارکت مردم به نتیجه مورد نظر منجر نمی‌رسد اظهار داشت: مردم بهره‌بردار نهایی و اصلی هستند و بازآفرینی با سه رکن سازمان‌ها، سمن‌ها و جامعه محلی و بخش خصوصی قابل اجراست.

شهردار بوشهر مهمترین مشکل در فرآیند بازآفرینی شهری را عدم هماهنگی و نگاه شهری سازمان‌ها به عنوان ذی‌مدخل در کشور دانست و اضافه کرد: وقتی سازمان‌ها هماهنگ عمل نمی‌کنند و منافع سازمانی خود را بسیار مد نظر قرار می‌دهند، همین امر باعث می‌شود که پروژه‌ها زمان بر و هزینه بر باشد.

حیدری با بیان اینکه این ناهماهنگی به اعتماد مردم آسیب می‌زند و آنها را نگران می‌کند خاطرنشان کرد: این مهم باعث عدم همراهی و مشارکت مردم و در نتیجه به پاشنه آشیل طرح‌های بازآفرینی شهری تبدیل و سبب آسیب به جلب مشارکت مردم می‌شود.

وی با بیان اینکه در شهر بوشهر بافت‌های فرسوده حدود 300 هکتار است گفت: مساحت بافت تاریخی بوشهر تقریباً 38 هکتار است و باید با نگاه بازآفرینی به این مجموعه‌ها نگاه کرد.

مردم می‌توانند به عنوان تسهیل‌گران به مسئولان کمک کنند

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری بوشهر هم با بیان اینکه علوم نظری و عملی در حوزه شهرسازی باید به‌روزرسانی شوند، گفت: شوراها و شهرداری‌ها مسئله محور حرکت کنند.

محمد هادی رستمیان با اشاره به نقش مهم توسعه زیرساخت‌ها اضافه کرد: شهر ما در یک ساختار نظام‌مند می‌تواند رشد و تعالی پیدا کند و در این راستا به زیرساخت لازم برای ادامه حیات نیاز دارد و دائماً در پیشرفت است.

وی بازآفرینی با نگاه به هویت گذشته بدون حذف آن و ایجاد هویت و تمدن جدید را بسیار مهم و حساس عنوان کرد و گفت: توجه به بافت‌های ناکارآمد و فرسوده شهر و سکونتگاه‌های غیررسمی و یا الحاقی به شهر، یک نگرش بسیار هوشمندانه را می‌طلبد.

معاون عمرانی استاندار بوشهر با تأکید بر اینکه علوم نظری و عملی در حوزه شهرسازی باید بروزرسانی شوند خاطرنشان کرد: شوراها در شهرداری‌ها در کار خود استمرار داشته و مسئله محور حرکت کنند و شرایط اقلیمی و بومی هر منطقه تطابق‌پذیری داشته باشند.

رستمیان نقش مردم در توسعه شهرها و تسهیل‌گری را مهم دانست و  افزود: نقش مردم نباید نادیده گرفته شود و از آن غافل شد، به ویژه ساکنان آن بافت چون با گوشت و پوست خود فضا را احساس کردند می‌توانند به عنوان تسهیل‌گران به مسئولان در این امر کمک کنند.

انتهای پیام/190/

دیگر خبرها

  • اجرای برنامه ملی بازآفرینی/ مردم مشارکت کنند
  • بازدید وزیر کشور از پروژه‌های سازمان نوسازی شهر تهران
  • استمرار عملیات‌های عمرانی و اجرایی شهرداری سمنان
  • بافت تاریخی بوشهر یکی از ظرفیت‌های مهم گردشگری ایران است
  • برنامه ملی بازآفرینی در کشور اجرا می‌شود
  • بیش از ۹۵ درصد زیرساخت عمرانی در بافت بوشهر تکمیل شد
  • بازآفرینی بافت تاریخی بوشهر با مشارکت مردم
  • ◄ سهمیه لاستیک دولتی برای رانندگان اتوبوس و سواری کرایه بین شهری؟
  • دولت به تعهد خود در بازآفرینی شهری بندرعباس عمل کند
  • ۳۰۰ میلیارد تومان برای تکمیل خانه بلدیه نیاز است | تغییرات جدید در سبزه میدان بازار