Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای سیستان و بلوچستان گفت: در طی سال گذشته قریب به 9 هزار نفر بر اثر حوادث جاده ای، در نقاط مختلف استان کشته و مجروح شدند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ علی خانقایی در گفت و گو با خبرنگار عصرهامون، گفت: طی سال گذشته و براساس آمار ثبت شده، 946نفر در سوانح جاده ای سیستان و بلوچستان جان خود را از دست داده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی ادامه داد: طی این مدت 8هزار نفر نیز مجروح شده اند و متاسفانه بخشی از این تعداد، دچار معلولیت شده و تا آخر عمر موجب رنج و عذاب خانواده هایشان می شوند.

وی اضافه کرد: متاسفانه طی سال 97، از کل مجموع کشته ها، 180نفر در سر صحنه حوادث جاده ای که به واسطه خودروهای سوخت کش(قاچاقچیان سوخت) رخ داده بود، فوت کرده اند.

وی در خصوص سوال خبرنگار عصرهامون، در زمینه چرایی توزیع اقلامی به مثل کلاه ایمنی و کپسول های آتش نشانی در بین راکبان موتور سیکلت و خوردوهای قاچاچیان سوخت، تاکید کرد: آنچه وظیفه اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای سیستان و بلوچستان می باشد، افزایش دادن ایمنی تردد در جاده های استان است.

وی با اشاره به این که اینکه در طی سال گذشته 148 فوتی راکبان موتور سیکلت در سیستان و بلوچستان به ثبت رسیده است، اضافه کرد: اکثر فوتی های راکبان موتور سیکلت با توجه به میزان تردد این وسیله نقلیه، در حوزه راه های روستایی بوده است.

وی تاکید کرد: در راستای افزایش ایمنی ترددها در مسیرهای مواصلاتی، به آنکه خودرو و موتور سیکلت برای قاچاق مواد مخدر، سوخت، جابجایی مسافر و یا مسافرت و غیره مورد استفاده قرارمی گیرد، کاری نداریم و بیشتر تلاشمان کاهش تلفات انسانی و ایمن سازی تردد ها می باشد و در این زمینه توزیع اقلام را به همه اقشار جامعه در دستور کار قرار داده ایم.

این مسئول گفت: اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای سیستان و بلوچستان در تلاش است تا رانندگان خودروها و راکبان موتور سیکلت ها از لوازم ایمنی به مقل کپسول های آتش نشانی، کلاه ایمنی، شب رنگ ها و غیره استفاده کنند تا در سنوات آینده شاهد کاهش تلفات انسانی باشیم.

کپسول آتش نشانی از اقلام مورد نیاز هر خودرو می باشد
وی افزود: اگر در خودروها یک کپسول آتش نشان وجود داشته باشد، درصورت بروز آتشی در یک خودرو، می توان اقدام به مهار آتش کرد و بنابراین کپسول آتش نشانی از اقلام مورد نیاز هر خودرو می باشد.

وی ادامه داد: نگاه ما انسانی است و اقداماتمان در راستای فرهنگ سازی بهره گیری از امکانات موجود در راستای کاهش تلفات انسانی است و در این راستا ایمنی سازی تردد احشام با نصب گردنبند شبرنگ، نظارت بر عملکرد مراکز معاینه فنی، کنترل و بازدید جاده ای وسایط نقلیه عمومی، تأمین خودرو گشت نامحسوس برای پلیس راه، ارتقاء ایمنی راکبان موتور سیکلت و وانت بارها از طریق آموزش و توزیع اقلام ایمنی و ایمن سازی فیزیکی و انجام اقدامات آموزشی در مدارس، از جمله اقداماتی است که جهت کاهش تصادفات و آرام سازی ترافیک در محورهای مواصلاتی استان در دستور کار این اداره کل قرار دارد.

وی خاطر نشان کرد: طی سال گذشته، بیش از 5هزار و 430 کلاه ایمنی در سطح استان و در بین راکبان موتور سیکلت ها توزیع شده است و این روند همچنان تا فرهنگ سازی کامل استفاده از تجهیزات ایمنی تداوم خواهد داشت.

وی بااشاره به خسارت هایی که قاچاقچیان سوخت به مسیرهای مواصلاتی وارد می کنند، خاطر نشان کرد: با آنکه میزان خسارتی که به واسطه تردد خودروها و موتور سیکلت های حامل قاچاق سوخت به مسیرهای مواصلاتی استان وارد می کنند بسیار زیاد است اما خسارت های جانی که به واسطه قاچاقچیان سوخت به جامعه وارد می شود، به هیچ عنوان قابل قیاس با میزان خسارت های مالی نیست.

وی ابراز امیدواری کرد: به زودی، روزی را شاهد باشیم که وضعیت اقتصادی جامعه به نحوی مطلوب شود که هیچ فردی اقدام به قاچاق سوخت نکند و همه از داشتن اشتغال پایدار بهره مند باشند.

خانقایی اضافه کرد: در سنوات اخیر جلسات مختلفی در زمینه قاچاقچیان سوخت در سطح استان برگزار شده و دیدار هایی نیز به صورت جداگانه با روسای ادارات و نهادهای مرتبط انجام شده، دراین دیدارها و جلسات، درخواست مسئولین و کارشناسان اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای سیستان و بلوچستان از مسئولان قضایی و انتظامی و سایر دستگاه های مرتبط، بر خورد سختگیرانه تری با قاچاقچیان سوخت بوده است.

وی اذعان کرد: متاسفانه در حال حاضر شاهد سوق پیدا مردن جامعه به نهادینه شدن یک فرهنگ ضد ارزش به نام مخدوش سازی و یا بستن پلاک ها در سطح سیستان و بلوچستان می باشیم، حتی کسانی که با خانواده خود در حال تردد در مسیرهای مواصلاتی استان هستند نیز معتقدند که اگر پلاک مخدوش و یا بسته شود، کسی به خودروی آنها کاری ندارد که در این راستا نیاز است تا از طریق رسانه ها فرهنگ سازی و اطلاع رسانی لازم به آحاد مردم جامعه صورت پذیرد و دستگاه هایی که در این خصوص وظایفی بر عهده دارند نیز برخورد جدی با متخلفات انجام دهند.

وی بیان کرد: در حال حاضر آمار تلفات انسانی در حوادث جاده ای سیستان و بلوچستان بسیار زیاد است و در تخطی از سرعت مجاز، رتبه اول کشور را دارا می باشیم که این موضوع زیبنده استان نیست و باید روند تغییر کند.

رشد 20 درصدی جابجایی مسافر در فروردین ماه امسال
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای سیستان و بلوچستان با اشاره به اینکه آمار بهره گیری مردم از سیستم حمل و نقل مسافربری در حال افزایش است، از جابجایی بیش از 412 هزار و 938 مسافر در فروردین ماه سال جاری با ناوگان حمل و نقل مسافری برون شهری خبر داد.

وی ادامه داد: این تعداد مسافر در قالب 45 هزار و 763 سفر ناوگان حمل و نقل عمومی جاده ای شامل اتوبوس، مینی بوس و خودروهای سواری کرایه برون شهری جابجا شده اند.

وی در ادامه گفت: این میزان جابجایی نسبت به مدت مشابه سال قبل از افزایش 34 درصدی در تعداد سفر و 20 درصدی در تعداد مسافر برخوردار بوده است.

خانقائی تصریح کرد: با هماهنگی و همکاری تشکل های صنفی بخش حمل و نقل عمومی مسافری در سطح استان و با هدف بکارگیری حداکثر توان ناوگان حمل و نقل عمومی برنامه ریزی های لازم به منظور فراهم کردن شرایط مطلوب در راستای سفر ایمن برای هم استانی ها خصوصاً پس پایان ماه مبارک رمضان و در تعطیلات تابستانی پیش رو صورت گرفته است.

وی گفت: هموطنان و هم استانی ها به منظور انجام سفرهای خود، تا حد امکان تلاش کنند نسبت به تهیه بلیط اتوبوس از طریق وب سایت های معتبر اینترنتی و یا مراجعه به دفاتر شرکت های مسافری، اقدام و در صورت وجود هرگونه انتقاد، پیشنهاد یا شکایت از شرکت های مسافربری، رانندگان و نحوه ارائه خدمات در طول سفر از طریق مراجعه حضوری به ادارات و نمایندگی های تابعه این اداره کل در شهرستان های استان و یا ارسال پیامک به شماره 3000141 و یا تماس با تلفن 141، مراتب را به این اداره کل منعکس کنند تا موضوع بررسی و در صورت وجود متخلف، اقدامات قانونی لازم در دستور کار قرار بگیرد.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۷۷۸۸۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جاده‌های خونین و مسافران بی‌دفاع

گذشته از ۱۲هزار خانواده دیگر که در همین روزهای خوش بهاری و اول سال نو گرفتار بیمارستان و قطع عضو و مصدوم شدن عزیزان خود شدند و احیانا آواره داروخانه‌ها و دربه‌در دنبال دارو گشتن در همین چند روز هستند. از آن بدتر کمتر از یک هفته بعد از تعطیلات عید به بهانه تعطیلی یکی دو روزه عید فطر باز بیشتر از صد خانواده عزادار شدند.
اجازه دهید کمی بیشتر تامل کنیم؛ در ۱۰ سال گذشته یعنی از سال ۹۳ تا ۱۴۰۲ حدود ۱۰ هزار خانواده ایرانی در این ایام عزادار شدند و دیگر برای آنان عید نوروز خاطره خوشی نیست و هرسال داغ دلشان تازه می شود.
این آمار و ارقام را پلیس و هلال احمر داده است یعنی تلفات تصادفات در هنگام بروز حادثه پس باید آمار مجروحانی که بعدا در بیمارستان از شدت صدمات جان سپرده اند را به این ارقام اضافه کنیم.
اما این تلفت جاده ای به همین دو هفته خلاصه نمی شود. طبق آماری که پلیس راهور داده است در طول سال ۱۴۰۲ تعداد ۱۷هزار و ۱۷۷ نفر از هموطنان مان در تصادفات جاده ای کشته شده و ده ها هزار نفر دیگر مصدوم شده اند.
پلیس راهنمایی و رانندگی عامل بیشتر تصادفات را عوامل انسانی مثل سرعت بیش از حد مجاز، سبقت غیر مجاز یا خواب آلودگی رانندگان اعلام می کند. شکی نیست که عوامل انسانی بیشترین نقش را در بروز حادثه داشته اند اما آمار بالای تلفات به عوامل دیگری مرتبط است که کمتر ذهن تصمیم گیران جامعه را مشغول خودش می کند. شاید بیراه نباشد اگر بگوییم خودروهای موجود در ایران ضعیف ترین خوروها هستند و در واقع سرنشینان خودروها در ایران نا ایمن ترین خودروها را سوار می شوند.

در بحث خودروهای داخلی می توان گفت استانداردهای ایمنی اعمال شده از پایین‌ترین حد در دنیا برخوردار است به عنوان نمونه نه تنها پراید که حتی پرچمدار خوروسازی‌های داخلی مثل تارا و دنا بدنه بسیار ضعیفی دارند که حتی با فشار دست انسان تغییر شکل می‌دهند حتی جنس سقف این خوروها با مثلا پیکان ۳۰ سال قبل هم قابل مقایسه نیست چه برسد با خودروهای روز دنیا که حتما در کلیپ‌های فضای مجازی دیده‌اید اتومبیلی که یک کامیون یا تریلی آن را زیر گرفته و سرنشین آن به سلامت از بقایای آسیب دیده خودرو خارج می‌شود.

اکثر خودروهای خارجی موجود هم به خاطر سال‌ها ممنوعیت ورود خودروی خارجی از استانداردهای روز ایمنی دنیا فاصله دارند. کاش آماری از خودروهای کسانی که در تصادفات کشته یا مصدوم می‌شوند وجود داشت تا این امر برای مسئولان و تصمیم گیران هم واضح شود، برای مردم که هر روز پراید و ۲۰۶ و ۴۰۵ و تیبا و سمند و... مچاله شده در جاده‌ها را می‌بینند که واضح است.

۴۷۴۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1896493

دیگر خبرها

  • یک کشته و یک مجروح در پی درگیری در فروشگاه لباس در شیراز
  • درگیری در فروشگاه لباس در شیراز با یک کشته و یک مجروح
  • جزئیات آتش‌سوزی در شرق تهران با ۶ کشته
  • کشته شدن ۱۴۰۰۰ کودک در غزه از آغاز جنگ تا کنون!
  • جاده‌های خونین و مسافران بی‌دفاع
  • کشته‌های سیل عمان به ۱۷ نفر رسید | مدارس تعطیل و کارمندان دور کار شدند
  • مرزبانان خراسان رضوی ۴۵ هزار لیتر سوخت قاچاق کشف کردند
  • کشف و ضبط ۴۵ هزار لیتر سوخت قاچاق در کمتر از یک ماه در خراسان رضوی
  • کشف بیش از ۴۵ هزار لیتر سوخت قاچاق توسط مرزبانان خراسان رضوی
  • تازه‌ترین جزئیات از خسارات بارش‌ها در جنوب کشور