Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش تابناک اقتصادی، تاریخ اقتصاد ایران و جهان آینه ای است تمام نما از رویدادهای اقتصادی که در گذشته رخ داده است و بیانگر ریشه های تاریخی بسیاری از واقعیت های امروز ایران و جهان است. موضوع "اقتصاد ایران و جهان در گذر زمان" در این نوشتار به وقایع تاریخی بیست و ششمین روز اردیبهشت ماه اختصاص دارد که به طور مستقیم و غیر مستقیم اقتصاد ایران و جهان را متاثر کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

26 اردیبهشت 1118، نادرشاه افشار و سپاهیانش پس از فتح دهلی و دو ماه اقامت در آن شهر به ایران برگشتند. لشکر نادرشاه در جنگ کرنال (۵ اسفند ۱۱۱۷- ۲۴ فوریه ۱۷۳۹) هندوستان را فتح کرد.

26 اردیبهشت 1311، در این روز، موضوع معافیت کشت درخت ‌های زیتون از پرداخت مالیات توسط نماینده ‌ای به نام «شیخ الملک اورنگ» در مجلس شورای ملی مطرح شد.

 26 اردیبهشت 1330، زمزمه ‌هایی از این طرف و آن طرف شنیده می ‌شد که قرار است آمریکا 8 هواپیمای سمپاش خود را به ایران واگذار کند. این هواپیماهای سمپاش را آمریکا برای مبارزه با ملخ ‌ها به ایران قرض داده بود که گویا تصمیم دولت آمریکا بر این بوده است که این هواپیماها را که در اختیار سازمان دفع ملخ وزارت کشاورزی است، به دولت ایران واگذار کند و آن را جزو برنامه‌‌ های موسوم به «کمک ترومن» به آسیا به حساب بیاورند.

26 اردیبهشت 1339، قانون اصلاحات اراضی که قبلا مورد تصویب مجلس شورای ملی قرار گرفته در سنا تصویب شد.

26 اردیبهشت 1340، کشور ایران دارای آزمایشگاه‌ های مجهز و تجهیزات اندازه ‌گیری برای استاندارد کشمش و انواع خشکبار شد. این موضوع را دکتر مجید خورسند رئیس موسسه استاندارد ایران در در رسانه‌ ها اعلام کرد. 

26 اردیبهشت 1354، وزیران صنایع و بازرگانی اسپانیا در راس یک هیات 15 نفری وارد تهران شدند.

26 اردیبهشت 1373، بندر انزلي، منطقه آزاد تجاري اعلام شد.

26 اردیبهشت 1389، توافق هسته‌ای تهران به امضای مقامات ایران، ترکیه و برزیل رسید. گروه وین (فرانسه، روسیه، آمریکا و آژانس) متعهد به تحویل سوخت رآکتور تهران شدند.

26 اردیبهشت 1390، استراوس کان رییس صندوق بین ‌المللی پول دو روز پیش به اتهام سوءقصد جنسی بازداشت شد. وی نقش موثری در تضمین حمایت این صندوق از اقتصادهای مشکل ‌دار منطقه یورو داشت و بازداشت او، نگرانی ‌هایی را در بازارهای پولی و مالی جهانی درباره تاثیر احتمالی این بازداشت بر طرح‌ های اتحادیه اروپا برای کمک به اقتصادهای پرتغال و یونان به دنبال داشت.

26 اردیبهشت 1392، وندی شرمن، معاون امور سیاسی وزیر خارجه آمریکا و نماینده این کشور در مذاکرات گروه ۱+۵ با ایران و نیز دیوید کوهن، معاون وزیر خزانه‌داری ایالات متحده با هم در جلسه استماع کمیته روابط خارجی سنا به ارائه گزارشی درباره ایران پرداختند و طی این گزارش بر ضرورت وضع تحریم‌های جدید علیه ایران به ویژه در مورد فروش طلا به کشورمان تاکید کردند.

26 اردیبهشت 1395، پارلمان بخش خصوصی مهم ‌ترین ابهام سرمایه‌ گذاران خارجی را در مذاکرات دوجانبه، روشن نبودن روش ‌های مبارزه با فساد در اقتصاد ایران اعلام کرد.

26 اردیبهشت 1397، مجلسی‌ ها با رای موافق خود به کلیات و جزئیات یک استفساریه، تکلیف قرائت صحیح از بند الف تبصره ۱۲ قانون بودجه سال ۹۷ کل کشور را تعیین کردند؛ تبصره ‌ای که به نقطه اختلاف دولت و مجلس تبدیل شده بود. مجلسی‌ها تاکید کردند که مفهوم این بند از قانون بودجه ۹۷ آن است که افزایش حقوق کارکنان دولت در سال ۹۷ به‌ صورت پلکانی نزولی است. یعنی افزایش ۲۰ درصدی به حداقل حقوق اختصاص می ‌یافت و  میزان افزایش بالاترین طبقه حقوق کارکنان دولت، یک درصد بود.


منابع: آرشیو روزنامه دنیای اقتصاد و موسسه مطالعات و پژوهش های سیاسی

 

منبع: تابناک

کلیدواژه: تاریخ اقتصاد اقتصاد ایران رویدادهای اقتصادی مارک ویلموتس شاخص فلاکت رمز یکبار مصرف فیشینگ بانکی توقف تعهدات برجامی توزیع کاغذ بزرگداشت فردوسی بهنام صفوی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۷۸۳۵۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دلیل طرح سوال از وزیر کار نحوه افزایش حقوق کارگران است

علیرضا بابایی کارنامی عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی درباره طرح سوال از وزیر کار گفت: دلیل طرح سوال از وزیر کار نحوه تصمیم‌گیری، نحوه برگزاری مذاکرات و نحوه برگزاری جلسات سه‌جانبه طبق ماده ۴۱ قانون کار است، چون ایراداتی به آن وارد است.  

وی اظهار کرد: مجموعه کارگری مطالباتی داشتند و طبیعی است که سوالاتشان به نمایندگان مجلس و کمیسیون‌های مجلس تسری پیدا کرده است و ما به‌عنوان نماینده مجلس در حال پیگیری این موضوع هستیم.

رئیس فراکسیون کارگری مجلس ادامه داد: اکثریت جامعه، کارگران هستند و اگر ناراضی باشند بخشی از اهداف مترقی کشور برای رشد و توسعه زیر سوال می‌رود بنابراین ما نباید کاری کنیم که کارگران ناراضی باشند بلکه باید به رضایتمندی کافی برسند.  

نماینده مردم ساری در مجلس گفت: نمایندگان کارگران افزایش حقوق کارگران را امضا نکردند که این جای بحث دارد و باید در مجلس سوالات آنها را مطرح کنیم و در نحوه تصمیم‌گیری هم بحث‌هایی وجود دارد که باید دید وزیر چه پاسخی می‌دهد.

بابایی کارنامی تاکید کرد: اگر قرار بود که فقط دولت برای افزایش حقوق کارگران تصمیم بگیرد چرا جلسات سه‌جانبه را برگزار کردند. در طول تاریخ تصویب قانون کار در سال ۱۳۶۹ به بعد تا الان دو بار است که نمایندگان کارگران مصوبه افزایش حقوق را امضا نکردند که یک‌بار در دولت آقای روحانی و یک‌بار هم در دولت آقای رئیسی بوده است که فرقشان این است که دولت آقای روحانی در سال پنج یا ششم این کار را کرد، اما در دولت آقای رئیسی در سال دوم این اتفاق افتاد.  

وی افزود: در سال اول دولت آقای رئیسی آقای عبدالملکی که وزیر کار بود تصمیم خوبی گرفته بود و به شاخص رفاه توجه کرده بود، اما با برخوردی که با وی توسط دولت و نمایندگان مجلس شد وی از وزارت کار کنار رفت و الان وزیر وقتی سه نفر از نمایندگان کارگران مصوبه افزایش حقوق را امضا نمی‌کنند خوشحال می‌شود و می‌گوید خودم امضا می‌کنم، چون رای اکثریت را دارم.  

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس با بیان اینکه باید روابط برای کارگر و کارفرما حسنه شود، اظهار کرد: نماینده کارگران در جلسات می‌گفت با ما خوب برخورد نشد و هر کاری می‌کردیم می‌گفتند باید از دولت اجازه بگیریم همچنین وزیر صمت در جلسه می‌گفت می‌پذیرم که افزایش ۲۲ درصدی، افزایش زیادی نیست، اما من اختیاری ندارم و باید از دولت اجازه بگیرم لذا اگر باید از دولت اجازه می‌گرفتند پس شما چکاره هستید که به آمار‌ها و تحلیل‌های متناسب با مرکز پژوهش‌های مجلس و وزارت کار توجه نمی‌کردید و اگر می‌خواستید از رئیس‌جمهور و یا معاون اول رئیس‌جمهور اجازه بگیرید ما باید با آنها مذاکره می‌کردیم.

بابایی کارنامی بیان‌کرد: قانون، استقلال رای داده است و به وزیر نگفته که شما دولت هستید بلکه گفته به نمایندگی از بخشی از دولت شما وزیر هستید و رای دارید و باید آمار‌ها را تحلیل کنید و اگر معیار مذاکره آمارها، تحلیل‌ها و واقعیات جامعه با قانون کار باشد باید تصمیم‌گیری براساس آن باشد، اما اگر قرار است هر چه دولت و مجلس بگویند مذاکره سه‌جانبه اصلا معنی ندارد.

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی مجلس

دیگر خبرها

  • افزایش ۶ میلیون تومانی حقوق بازنشستگان با اعمال همسان‌سازی | اجرای همسان سازی حقوق بازنشستگان از این ماه
  • مالیات حقوق‌بگیران بیشتر از اصناف شد/ جزییات
  • وصول ۸۰ همت مالیات از حقوق بگیران در سال ۱۴۰۲
  • کاهش ۱۷ درصدی مقرری بگیران بیمه بیکاری
  • دلیل طرح سوال از وزیر کار نحوه افزایش حقوق کارگران است
  • کارگر ایرانی ارزان‌ترین نیروی کار منطقه است
  • کاهش قدرت خرید کارگران با افزایش ۳۵ درصدی جبران نشد
  • افزایش ۱۲۷ درصدی در اخذ حقوق دولتی در معادن آذربایجان غربی
  • درصد افزایش حقوق کارگران با افزایش ۴۰ درصدی کالا و خدمات همخوانی ندارد
  • اقتصاد آمریکا درگیر شد