Web Analytics Made Easy - Statcounter

نیویورک– ایرنا- عضو تیم مذاکراتی آمریکا در توافق هسته ای ایران گفت: دیدار 'مایک پمپیو' با رهبران اروپایی نمایش شکست مفتضحانه کاخ سفید برای جلب پشتیبانی اتحادیه اروپا علیه ایران بود.

'ریچارد نفیو' روز پنج شنبه در گفت و گوی اختصاصی ایرنا درباره دیدار اخیر وزیرخارجه آمریکا و سران اروپایی به منظور جلب حمایت آنها علیه تهران افزود: می توان گفت که (دیپلماسی آمریکا) شکستی مفتضحانه بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هیچ کسی از سیاست ایالات متحده در قبال ایران پشتیبانی نمی کند.
وی افزود: البته این به معنای حمایت اروپا از همه سیاست های ایران نیست اما در مجموع ایالات متحده نتوانسته است که متحدان خود در اروپا و دیگر نقاط جهان را درباره سیاست هایش قانع کند. ریشه این مشکل به کشمکش بر سر برجام باز می گردد که اروپایی ها از آن دفاع می کنند.
محقق مرکز سیاست انرژی جهانی در دانشگاه کلمبیای آمریکا تصریح کرد: بر این اساس، دیپلماسی (دولت آمریکا) بد و ناموفق بوده است.

**اینستکس کافی نیست
نفیو درباره تصمیم ایران برای فعالیت های هسته ای خود خاطرنشان کرد: اگر ایران برنامه هسته ای خود را از سر گیرد، به موفقیت سیاست دولت ترامپ کمک خواهد کرد. این کار، وضعیت را برای اروپایی ها دشوار می کند.
ایرنا پرسید که 'فدریکا موگرینی' مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، پس از سفر مایک پمپئو اعلام کرده است که نخستین تبادل مالی در چارچوب سازوکار اینستکس (سازوکار ویژه مالی اروپا و ایران) به زودی با ایران انجام خواهد گرفت. ارزیابی شما از این واکنش اتحادیه اروپا به اولتیماتوم تهران درباره کاهش تعهدات برجامی چیست؟
این دیپلمات دوره دولت اوباما جواب داد: اروپایی ها تلاش دارند که انگیزه ای برای ایران به وجود آورند که در برجام بماند. به باور من آنها تمام تلاش خود را می کنند. به اعتقاد من هر چند اینستکس با نیت خیر ایجاد شده است اما در عمل برای ایران کافی نخواهد بود.
نفیو افزود: به این ترتیب، مقام های ایرانی باید تصمیم بگیرند که انتظارشان از کاهش فشارها تا چه اندازه است. با توجه به اینکه اینستکس کفایت نمی کند، پرسش این است که سطح انتظار تهران چیست؟ این سوالی است که جوابش را مقام های ایرانی باید بدهند.

** فشار حداکثری موفق نبوده است
این عضو مذاکره کننده آمریکا در توافق هسته ای ایران درباره اثرگذاری تحریم های یکجانبه آمریکا هم گفت: تحریم ها تاثیر بسیار جدی بر اقتصاد ایران داشته و بر واحد پولی ایران و انگیزه های سرمایه گذاری در این کشور تاثیری مخرب داشته است.
نفیو افزود: اما روشن نیست که آیا این فشار حداکثری به تغییر سیاست تهران می انجامد یا نه. در واقع هدف هم همین بوده است نه آثار مخرب آن. اگر برنامه هسته ای ایران از سرگرفته شود، نشانه شکست تحریم ها خواهد بود.
وی با بیان اینکه تحریم ها روندی طولانی هستند و در بلند مدت اثر خواهند داشت، ادامه داد: هرچند که شخصا فکر می کنم تحریم ها آنگونه که دولت ترامپ می گوید، اثر نخواهد داشت.
محقق مرکز سیاست انرژی جهانی در دانشگاه کلمبیای آمریکا در پاسخ به اینکه با ناکامی سیاست فشار حداکثری چه سرنوشتی در انتظار جان بولتون معمار اصلی این فشارها خواهد بود، گفت: نمی دانم. این رییس جمهوری (ترامپ) کلا به اخراج افراد عادت دارد. شاید اگر این سیاست جواب ندهد، کاری مشابه در این باره صورت گیرد.
نفیو تصریح کرد: از سوی دیگر، بولتون در راس پرونده های مختلف مهمی قرار دارد. اگر به وی اینگونه نگاه شود، مساله شکست سیاست ضد ایران، تاثیر خاصی بر جایگاه وی نخواهد داشت اما دشوار بتوان پیش بینی کرد.

** آمریکا نگران واکنش تهران
این دیپلمات سابق آمریکا درباره چرایی دستور تخلیه بخش بزرگی از کارمندان سفارت آمریکا در بغداد و کنسولگری این کشور در اربیل تخلیه گفت: برای سال ها گزارش های متعددی وجود داشته است که به نیروهای آمریکایی در عراق و دیگر مناطق حمله می شده است. بنابراین به باور من این دستور، ناگهانی و بدون پایه و اساس نبوده است. من فکر می کنم این نگرانی فزاینده وجود دارد که شاهد افزایش حملات در پاسخ به فشارهای تحریمی ایالات متحده باشیم.
نفیو در پاسخ به این سوال که همواره ارزیابی دستگاه های اطلاعاتی آمریکا با توجه به دروغ پردازی آنها برای جنگ عراق مورد تردید بوده است، افزود: بین دستکاری اطلاعات و ارزیابی غلط انداز با حملات به نیروهای آمریکا در طول 10 سال گذشته در عراق تفاوت وجود دارد.
این دیپلمات سابق آمریکا اظهار کرد: من فکر می کنم در حال حاضر مساله بیشتر به چرایی افزایش این حملات در این مرحله مرتبط است که سطح تنش میان ایران و ایالات متحده را افزایش داده است.
شبک**اروپام*م.ع*1429**1392

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سياسي آمريكا ايران برجام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۷۸۳۶۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واشنگتن‌پست: تحریم ایران برای آمریکا دشوار است

رسانه آمریکایی با اشاره به اینکه ایران در حال حاضر هدف تحریم‌های گوناگون واشنگتن قرار دارد، گزارش داد آمریکا برای وضع تحریم‌های تازه علیه تهران به مشکل خورده و گزینه‌های محدودی دارد که آن‌ها هم تبعات زیان‌باری برای کاخ سفید به دنبال خواهند داشت.

به گزارش ایسنا، دستیاران «جو بایدن» رئیس‌جمهور آمریکا سعی دارند در واکنش به حمله ایران به رژیم صهیونیستی تحریم‌های اقتصادی تازه‌ای را علیه تهران وضع کنند، اما کارشناسان بر این باورند که کاخ سفید برای دستیابی به این هدف تنها چند راه محدود دارد که به درگیری با چین یا افزایش بهای نفت منجر نشود.

سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بامداد یک‌شنبه از پاسخ نیروی هوا فضای سپاه به جنایات اخیر رژیم صهیونیستی در حمله به کنسولگری ایران در دمشق خبر داد و اعلام کرد ایران ده‌ها فروند موشک و پهپاد را به اهدافی در سرزمین‌های اشغالی شلیک کرده است. این حمله در واکنش به حمله صهیونیست‌ها به کنسولگری ایران در سوریه صورت گرفت که به شهادت هفت تن از مستشاران نظامی ایران منجر شده بود.

آمریکا و متحدانش اعلام کرده‌اند از اقدام نظامی علیه ایران حمایت نمی‌کنند، اما قصد دارند با وضع تحریم‌های اقتصادی و دیپلماتیک، ایران را «منزوی» کرده و فشارهایی را بر تهران تحمیل کنند.

روزنامه واشنگتن‌پست در گزارشی با اشاره به اینکه ایران همین حالا هم یکی از تحریم‌شده‌ترین کشورهای جهان است، بسط‌دادن تحریم‌ها به خریداران نفت ایران در چین را یکی از گزینه‌های محدود دولت آمریکا برای تحریم مضاعف ایران دانست.

این در حالی است که وزیر خزانه‌داری آمریکا و دیگر مقامات دولت بایدن در ماه‌های گذاشته در سفرهای متعدد به چین سعی داشته‌اند روابط میان واشنگتن و پکن را بهبود بخشند. حال در صورت تحریم روابط نفتی ایران و چین، احتمال دارد خشم پکن برانگیخته شده و تمام رشته‌های کاخ سفید برای احیای روابط با چین پنبه شود. از سوی دیگر، تحریم فروش نفت ایران به چین می‌تواند موجب افزایش بهای نفت جهانی شود و این در آستانه انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا، برای کاخ سفید خوشایند نیست.

بااین‌حال، مقامات آمریکایی اذعان کرده‌اند اگر واشنگتن می‌خواهد درآمدهای نفتی ایران را قطع کرده یا به میزان محسوسی کاهش دهد، راهی جز تحریم شرکت‌های چینی ندارد. «باب مک‌نالی» رئیس یک شرکت مشاوره در حوزه انرژی گفت تحریم بانک‌های چین به دلیل تسهیل خرید نفت از ایران می‌تواند تولیدات نفتی در جهان را ۱.۵ میلیون بشکه کاهش دهد. این امر ممکن است بهای هر بشکه نفت را به بیش از ۱۰۰ دلار افزایش دهد و این برای دولت بایدن یک کابوس خواهد بود.

این تحلیلگر گفت: «بایدن نمی‌تواند از پس تبعات تحریم نفت ایران برآید. شاید آن‌ها چند اقدام نمادین انجام داده و چند شرکت را تحت‌فشار بگذارند، اما احتمالا فراتر از این نخواهند رفت.»

مدیرعامل یک اندیشکده متمرکز بر امور بین‌الملل و دیپلماسی اقتصادی در انگلیس به واشنگتن‌پست گفت: «ما اساسا از نوامبر ۲۰۱۸ حداکثر فشار را بر ایران وارد آورده‌ایم و کار بیشتری نمی‌توان انجام داد. این واقعا مشکل فشار حداکثری است؛ اینکه شما در موقعیتی قرار می‌گیرید که ناگهان آنچه فکر می‌کردید تنها به سیاست ایران مربوط می‌شود، دیگر فقط به ایران محدود نخواهد شد.»

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: تصویب قانون «تحریم مقام‌های ایرانی مرتبط با بازداشت شهروندان آمریکایی» راشاتودی: تحریم ایران بنزین آمریکا را 60 درصد گران کرد

دیگر خبرها

  • آمریکا سیاست دوگانه خود در قبال تروریسم را کنار بگذارد
  • واشنگتن‌تایمز: حمله ایران به اسرائیل، شکست سیاست بایدن را نشان داد
  • نشریه بریتانیایی: اسرائیل «وبال راهبردی» آمریکاست
  • واشنگتن‌پست: تحریم ایران برای آمریکا دشوار است
  • تحولات اوکراین| استفاده آمریکا از کی‌یف برای اهداف نظامی
  • «سلطان تقلب»؛ لقب جدید بایدن
  • اسرائیل «وبال راهبردی» آمریکاست
  • دیدار «السودانی» و «بایدن» در کاخ سفید
  • فایننشال تایمز: اسرائیل «وبال راهبردی» آمریکاست
  • فاینشال تایمز: اسرائیل «وبال راهبردی» آمریکاست