Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-16@09:36:30 GMT

کدام سریال ماه رمضان محبوب‌تر است؟

تاریخ انتشار: ۲۶ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۷۸۳۷۵۲

کدام سریال ماه رمضان محبوب‌تر است؟

سریال‌های مناسبتی همیشه برگ برنده مدیران شبکه‌های مختلف برای نشان دادن پرمخاطب بودن شبکه‌شان هستند. در سال‌های اوج سریال مناسبتی‌سازی معمولا یکی از سریال‌ها بیشتر از بقیه گل می‌کرد و گاهی بعد از پایان ماه مبارک مصاحبه‌ای منتشر می‌شد از یک مسوول در نیروی انتظامی که از خلوت شدن خیابان‌ها در ساعت پخش آن سریال می‌گفتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سریالی که اکثرا هم طنز بودند.

حالا، اما چند سالی است که سریال طنز در سبد سریال‌های ماه رمضان جای چندانی ندارد. یا طنز ساختن سخت شده یا خنداندن مردم؛ هرچه هست آخرین سریال طنزی که در ماه رمضان پخش شده مربوط به سه سال پیش است. امسال هم سه شبکه سریال مناسبتی دارند و هر سه هم ملودرام؛ اجتماعی و تاریخی. اولی از خیانت در امانت می‌گوید، دومی دوز ماجرا‌های عشقی‌اش بالاتر است و در کنارش از کارآفرینی هم حرف می‌زند و سومی در بستر روایت بخشی از تاریخ، عشق را روایت می‌کند. هر کدام هم در این زمانه کم شدن مخاطب تلویزیون طرفداران خاص خودشان را دارند.

اما کدام سریال پربیننده‌تر است؟ معمولا منبع آماری دقیقی برای بررسی این موضوع وجود ندارد. احتمالا با پایان ماه رمضان روابط عمومی تلویزیون آماری منتشر می‌کند و طبق آمارش معمولا بیش از ۵۰درصد مردم سریال‌های ماه رمضان را دیده‌اند و براساس همان آمار یکی از سریال‌ها لقب پربیننده‌ترین را به خود اختصاص می‌دهد. آماری که فقط خود تلویزیون می‌داند جامعه آماری‌اش چه کسانی و چه تعدادی هستند.

اما شاید بشود یک جامعه آماری کوچک و در دسترس‌تر برای بررسی اینکه کدام سریال پربیننده‌تر است پیدا کرد. جامعه آماری یک اپلیکیشن پخش برنامه‌های تلویزیون که سایت آن هم در دسترس است. نکته قابل توجه در مورد این اپلیکیشن و موارد مشابه این است که حداقل باید ۳۰درصد از سریال مربوطه توسط کاربر دیده شده باشد تا عدد تعداد مخاطب آن آیتم یکی بالا برود. یعنی اگر فقط وارد اپلیکیشن یا سایت بشوید و روی یک قسمت از یک سریال کلیک کنید و از کنار آن بگذرید در آمار مخاطبان آن قسمت قرار نمی‌گیرید. پس با این پیش‌فرض به تعداد مخاطبان هر قسمت از سریال‌های ماه رمضان امسال نگاهی می‌اندازیم.

شبکه یک؛ از یاد‌ها رفته

ملودرام تاریخی بهرام بهرامیان با تلاشی که برای تغییرات در طراحی لباس زن‌ها در دهه بیست و سی و از سوی دیگر بازسازی و بهینه‌سازی بخش‎های زیادی از شهرک سینمایی غزالی انجام داده، اما داستانی آشنا دارد. دختر جوانی از طبقه پایین که با تلاش خود به جایگاه اجتماعی خوبی رسیده و عشق آتشین دو مرد را در مقابل خود احساس می‌کند. مردانی که اتفاقا هر دو در یک تجارت دست دارند؛ تجارت تریاک. پس قصه هم عاشقانه است برای جلب مخاطب بیشتر و عام‌تر و هم سعی کرده در لایه‌های زیرین اجتماع و تصمیم‌گیری‌های دربار و قشر متنفذ جامعه هم نفوذ کند و مخاطب خاص‌تر را هم از این راه جلب کند. هم رضا یزدانی دارد که خواننده محبوبی است و طرفداران خاص خودش را دارد و هم بیتا فرهی که قشر سینمادوست بازی او در «هامون» را از یاد نمی‌برند. میترا حجار، هلیا امامی، رسول نجفیان، حسین یاری، مهدی سلوکی و. دیگر بازیگران این سریال هستند.

اولین قسمت «از یاد‌ها رفته» ۳۴هزار بار دیده شده. یعنی ۳۴هزارنفر که احتمالا به هر دلیلی قسمت اول سریال را ندیدند، برای دیدن آن به این اپلیکیشن مراجعه کرده‌اند. معمولا رقم بازدید اولین قسمت در تمام سریال‌ها بالاتر است، شاید به این دلیل که بخشی از مخاطبان که از قسمت‌های بعدترسریال را دیده‌اند برای دیدن شروع آن کنجکاو می‌شوند. دلیل دیگر هم شاید این باشد که عده‌ای از مخاطبان که به هر دلیلی به تلویزیون دسترسی ندارند، با دیدن اولین قسمت برای دیدن بقیه آن هم تصمیم می‌گیرند.

«از یاد‌ها رفته» در قسمت دوم ۲۹هزار، قسمت سوم ۲۳هزار، قسمت چهارم ۲۴هزار، قسمت پنجم ۱۴هزار، قسمت ششم ۳۳هزار و قسمت هفتم ۱۸هزار بار دیده شده است. به طور میانگین مخاطبی حدود ۲۵هزار نفر در هر قسمت داشته است.

شبکه دو؛ دل‌دار

برادران محمودی برای دومین سریال مناسبتی خود به سراغ یک سوژه اجتماعی دیگر رفته‌اند. عشق و انتقام. سریال چند زوج عاشق دارد و دو نفر که قرار است انتقام بگیرند. در این میان هم جوان ایرانی مشغول طراحی اپلیکیشن است برای اینکه در دفتر پدرش کار نکند و روی پای خودش بایستد و آن یکی هم سعی دارد ماهی سرایش را نگه دارد تا کارگرانش از نان خوردن نیفتند. محمدرضا غفاری، علی اوسیوند، مهران نائل، الناز حبیبی، مریم بوبانی، نیما رئیسی و. بازیگران این سریال پربازیگر هستند.

«دل‌دار» هم در قسمت اول ۴۶هزار مخاطب داشته؛ قسمت دوم ۳۸هزار، قسمت سوم ۳۶هزار، قسمت چهارم ۳۱هزار، قسمت پنجم ۱۸هزار، قسمت ششم ۳۳هزار و قسمت هفتم ۲۷هزار کاربر اپلیکیشن را به خود جلب کرده است. به طور میانگین ۳۲هزار بازدید برای هر قسمت.

شبکه سه؛ برادرجان

سریال شبکه سه باز هم نوشته‌ای از سعید نعمت‌الله است. دیالوگ‌هایی سخت و سنگین و شعرگونه. بزرگ و کوچک، تحصیلکرده و بی‌سواد، فقیر یا دارا، همه یک گویش دارند و یک شکل حرف می‌زنند. گویشی شبیه به شعر که عده‌ای آن را تلاشی برای شبیه شدن به مسعود کیمیایی در دوران اوجش می‌دانند. سعید نعمت‌الله، اما سال ۹۶ هم با «زیر پای مادر» و با همین نوع دیالوگ‌نویسی توانست مخاطبان خاص خودش را جذب کند. او در «برادرجان» فقط نویسنده فیلمنامه است و محمدرضا آهنج کار را ساخته. سریالی با تم پررنگ خیانت در امانت، ظلم و ظالم، حق‌خوری و حق‌خواهی. با بازی بی‌نظیر استاد علی نصیریان که هنوز هم بهترین است و بازیگران دیگری مثل حسام منظور که سال گذشته با «بانوی عمارت» هواداران زیادی پیدا کرد و بازیگران مطرح دیگری مثل آفرین عبیسی، حسن پورشیرازی، کامران تفتی، سعید چنگیزیان، سجاد افشاریان، نسیم ادبی و.

«برادرجان» اولین سریالی است که بلافاصله پس از افطار و در بهترین ساعت باکس شبانه ماه رمضان پخش می‌شود. قسمت اول این سریال ۱۴هزاربار دیده شده؛ قسمت دوم ۴۳هزار، قسمت سوم ۴۸هزار، قسمت چهارم ۴۸هزار، قسمت پنجم ۴۱هزار، قسمت ششم ۶۱هزار و قسمت هفتم ۴۳هزاربار دیده شده. یعنی به طور میانگین این سریال ۴۲هزار مخاطب پیگیر از طریق این سایت و اپلیکیشن دارد. رقمی بالاتر از دو سریال دیگر.
این اعداد و ارقام البته نمی‌تواند آمار دقیقی درباره مخاطبان سریال‌های تلویزیونی به ما بدهد و تنها برای مقایسه میان مخاطبان سریال‌ها و فقط در همان جامعه آماری استفاده شده است.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: سریال ایرانی ماه رمضان سریال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۷۸۳۷۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«محفل» بدون سلبریتی با خلاقیت و یک شبِ صد میلیونی!

«محفل» دوباره توانست برنامه پربیننده ایام ماه مبارک رمضان باشد؛ برنامه‌ای که سلبریتی ندارد اما یک برنامه‌اش تنها به ۱۰۰ میلیون بازدیدکننده رسید. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، یکی از برنامه‌های موفق و پرمخاطب شبکه سه سیما در ایام ماه مبارک رمضان که توانست گوی سبقت را در بین برنامه‌های معارفی و قرآنی رسانه ملی برباید، ویژه برنامه " محفل "  بود که امروز  به عنوان برنامه‌ای پرمخاطب در ترویج فرهنگ قرآنی است، فصل جدید " محفل " که به مناسبت ماه مبارک رمضان در 30 قسمت و با حضور اساتید ممتاز و بین‌المللی قرآن از کشورهای اسلامی تهیه و تولید شده امسال با بهترین فضا و دکور مناسب ایام ماه مبارک رمضان و با یک فضای معنوی و عرفانی خاص  قرآن در قاب شبکه سه سیما نشست.

اساتید و قاریانی همچون احمد ابوالقاسمی، حجت‌الاسلام غلامرضا قاسمیان، حامد شاکرنژاد همچنین رضوان درویش از کشور سوریه و حسنین حلو از کشور عراق و نیز کارشناسان و میزبانان ایرانی و بین‌المللی در این فصل  برنامه «محفل»  حضور داشتند، از طرفی در این برنامه سعی شده بود که از قاریان کودک و نوجوان و حافظان قرآن استفاده شود که بسیار این برنامه را جذاب‌تر کرده بود. همچنین بخش جدید برنامه امسال «محفل» که به عنوان شاخص‌ترین بخش این برنامه دیده شد دعوت از پدیده‌های قرآنی در همه سطوح و در همه رده‌های سنی بود که نظر مخاطبان را به خود جلب کرد.

آسیب‌شناسیِ «تلاوت‌های نمایشی قرآن»

 از آنجایی‌که «محفل» به عنوان یک برنامه فراگیر و پرمخاطب قرآنی جایگاه خود را در قاب تلویزیون تثبیت کرده و به عنوان یک محفل جهانی شناخته شده است لذا عظیم‌ترین گردهمایی قرآنی «محفل» هم همزمان با  میلاد امام حسن مجتبی(ع) با حضور هزاران نفر از عاشقان قرآن از ایران و کشورهای اسلامی و مسلمانان در ورزشگاه 100 هزار نفری آزادی برگزار شد که بازتاب جهانی پیدا کرد، حضور عاشقان قرآنی در برنامه قرآنی «محفل» شبکه سه سیما در آستانه افطار روزه‌داران، فضای معنوی و عارفانه‌ای را برای مخاطبان این برنامه رقم زد  و موجب شور و هیجانی مضاعف برای عاشقان به قرآن شد.

از طرفی شکل دادن فضای اجرایی این برنامه و استودیوی ویژه «محفل» با بهترین شیوه دکوراسیون  هم در نوع خود بی‌نظیر بود، از سوی دیگر حضور خانواده‌های قرآنی و خردسالانی که از کودکی با فضای قرآنی آشنا و مأنوس شدند از ویژگی‌های این فصل برنامه «محفل» بود همچنین قرائت قرآن توسط قاریان کودک و خردسال که برخی از آنها از حافظان قرآن بودند جلوه‌ای خاص به این برنامه قرآنی داده بود، از طرفی همنوایی و همخوانی قرآن توسط قاریان و میهمانان برنامه بسیار دیدنی بود.

«محفل» از شاخص‌ترین برنامه‌های قرآنی صداوسیماست که با نگاهی فراگیر و همه فهم به موضوع قرآن می‌پردازد و در واقع حضور اساتید قرآنی از یک‌سو در این برنامه و حضور افراد عاشق به قرآن با هر رده شغلی و حرفه از سوی دیگر، یک جذابیت خاصی به این برنامه داده بود همچنین برخی از آدم‌هایی که به عنوان قاری قرآن به برنامه محفل امسال دعوت شده بودند برای اولین بار با کلام‌الله مجید آشنا شده بودند و برخی از آنها هم به گفته خودشان در گذشته هیچ انسی و علاقه‌ای به قرآن نداشتند و یک اتفاق در زندگی آنها باعث شد که عاشق قرآن بشوند و به سمت قرآن سوق پیدا کنند از ویژگی‌های برنامه «محفل» امسال بود و لذا دیدن این افراد در قاب تلویزیون یقیناً برای مخاطبان برنامه «محفل» جذاب و دیدنی بود و به طور حتم در ترویج فرهنگ قرآنی کاملاً می‌تواند مؤثر و مفید باشد.

به هرحال «محفل» تنها برنامه موفق قرآنی در شب‌های ماه مبارک رمضان بود که نمره قبولی بالایی گرفت و به عنوان یک برنامه شاخص رسانه‌ای قرآنی درخشید از طرفی حضور میهمانانی از کشورهای اسلامی و بین‌المللی در این برنامه نشان داد که «محفل» جهانی شده است ، حضور میهمانانی از کشورهای گوناگون  با سلیقه‌ها و اندیشه‌های مختلف در برنامه «محفل» نشان داد که قرآن مرز نمی‌شناسد و متعلق به همه  بشریت است. به هرحال «محفل» حالا تنها یک برنامه تلویزیونی نیست بلکه یک‌فکر و یک فضای وحدت‌گونه با حضور همه آحاد مردم از هر سلیقه و اندیشه در جهان است و می‌تواند به عنوان یک گنگره عظیم جهانی وحدت آفرین برای بشریت مطرح باشد.

برنامه «محفل» حالا به یک رویداد بزرگ قرآنی رسانه‌ای تبدیل شده است که می‌تواند میعادگاهی برای شیفتگان قرآن باشد تا همه قشرها از هر سلیقه و افکاری  گرد قرآن بیایند و از سرچشمه زلال آن بهره‌مند شوند.

نگاهی دیگر به کارنامه تلویزیون در ایام رمضان و نوروز 1403

به هر حال «محفل» به عنوان تنها برنامه شاخص قرآنی در قاب شبکه سه تلویزیون متولد شد و حالا شکوفه‌های آن به ثمر نشسته‌اند و این نوید را می‌دهد که در ترویج فرهنگ قرآنی با صلابت به پیش برود چرا که آینده از آنِ قرآن‌پژوهان است و برنامه تلویزیونی «محفل» امروز در جایگاهی قرار دارد که سرچشمه زلال کلام الهی  است. 

اما این برنامه توانست علی‌رغم پرداختن به سوژه‌های خوب و بکر و توجه به عوامل جذابیت، قسمت‌هایی هم بازدید چندین میلیونی همچون حضور صالح مهدی‌زاده و تلاوتِ او که به بازدید صد میلیونی رسید، رقم بزند.

آنگاه که خورشید در هم پیچد/و آنگاه که ستارگان همی تیره شوند/و آنگاه که کوه ها به رفتار آیند؛ این معانی آیاتی از سوره تکویر بود که صالح مهدی‌زاده، قاری نوجوان 11 ساله گیلانی در برنامه قرآنی«محفل» خواند و با تشویق مداوم داوران برنامه و استقبال  گسترده مخاطبان رسانه ملی مواجه شد؛ استقبالی که باعث شد همه رسانه‌ها، بر این نوجوان قاری ممتاز متمرکز شوند تا به کنجکاوی مخاطبان برای دانستن بیشتر درباره شیوه و سبک زندگی مهدی زاده پاسخ دهند. فضای مجازی هم که همواره به دنبال ارائه سبک زندگی دیگری متفاوت با سبک زندگی قرآنی است، سکوتش را شکست و به تحسین این تلاوت زیبا و ماندگارپرداخت.

در اینستاگرام، تلاوت صالح مهدی زاده بیش از یکصد میلیون بار بازدید داشت و تعاملات مخاطبان با این قاری، بسیار مثبت بود. این نوجوان گیلانی در مصاحبه با خبرگزاری‌ها گفته است، موفقیتش را مدیون تلاش های پدر و مادر و همراهی برادرش است و استاد فلاح پور را مشوق خودش برای حفظ کل قرآن توصیف کرد. وی گفت، ارزو داشته که یک روز در برنامه محفل حاضر شود و آن را هدیه ای از جانب خداوند مهربان می‌دانست. 

آرزوی صالح مهدی زاده، شاید آرزوی هزاران نوجوان گمنامی باشد که در مسیر حفظ قرآن و زندگی به شیوه قرآنی قدم برداشته اند و حالا برنامه محفل، محملی برای به بار نشستن این آرزو شده است. 

بند 7 راهبردهای کلان تحول، بر تقویت جاذبه‌های رسانه‌ای برای مخاطب با اتکا به نوآوری مضمونی و روشی تاکید شده است. برنامه محفل نشان داد بر این اصل راهبرد کلان سند تحول متعهد بوده است. همچنین هشتم محور سند تحول، پرورش جوان مؤمن انقلابی و الگوسازی از این جوانان برای مخاطبان است.

در توضیح این محور که از اهداف میان مدت سند تحول رسانه ملی است، آمده است: جامعه نیاز به سوژه هایی دارد که قدرت الهام بخشی داشته باشند و باعث ایجاد هویت و همبستگی ملی شوند. پرداختن به خط نیروی جوان جهادی، راهبردی امیدبخش و بن‌بست شکن است. این جریان در اقصی نقاط کشور حضور دارد و در بحران‌ها، ظرفیت عظیمی پای کار آمده و قدرت حل مسائل را داشته و با مردم ارتباط خوبی برقرار کرده است. باید به این جریان روحیه و جهت داد تا بتواند در بخش های دیگر خود را بروز دهند. این جریان باید تئوریزه شود تا بتوانند انسجام اجتماعی فوق العاده یا ایجاد کند. از طرفی نمایاندن شیوه بازتولید نسل جدید انقلاب اسلامی بر بستر نهادهایی مانند مسجد هیئت، دانشگاه و مدرسه بسیار مهم است و نشان دهنده زایا بودن انقلاب است. 

براساس این رهنمورد، برنامه محفل با معرفی صالح مهدی زاده به مخاطبانی که در سایه قدرت رسانه و فراگیربودن رسانه های روشنفکری و در مواقعی رسانه های خارجی، در سبک های زندگی با ارزش‌های غربی و مادی سردرگم شده‌اند، می‌تواند یک نشانه برای قدم گذاشتن در مسیر سبک زندگی اسلامی و انطباق آن با ایرانیت و ملیت باشد. اثرگذاری مثبت برنامه محفل به دلیل محتوای ارزشمند آن روی مخاطبان نشان می‌دهد که رسانه ملی دست کم با این برنامه توانسته است در ارتقای محتوا در زمینه سبک زندگی- ایرانی اسلامی و ارائه الگو درباره جوان انقلابی طراز موفق عمل کند. 

«محفل»؛ توجه به استعدادهای خیره‌کننده با تلنگری به مسئولین!

با این اوصاف به نظر می‌رسد می‌توان با یک برنامه‌سازی‌ای بر مبنای خلاقیت و نوآوری و توجه به سوژه‌های بکر و بدیع، حتی بدون سلبریتی و چهره‌ای بازدیدهای چندین میلیونی داشت و جامعه‌ای که همواره با انتخاب‌های آزاد و فضایِ باز فضای اجتماعی و شبکه‌های اجتماعی را بعضاً به قابِ تلویزیون ترجیح می‌دهد، 30 شب با یک برنامه تلویزیونی همراه شود. این اتفاق سرچشمه توجه به عوامل جذابیت در برنامه‌سازی، انتخاب سوژه‌های درست و از همه مهمتر نوآوری و خلاقیت است.

برنامه «محفل» به عنوان مهمترین برنامه قرآنی صداوسیما در ماه رمضان با حضور قاریان و حافظان برتر قرآن ایران و جهان اسلام از شبکه سه پخش شد. «حامد شاکر نژاد»، «احمد ابوالقاسمی»، «حجت الاسلام غلامرضا قاسمیان»، «رضوان درویش» از سوریه و «حسنین حلو» از کشور عراق، کارشناسان ایرانی و بین‌المللی برنامه محفل بودند و اجرای این برنامه را «رسالت بوذری» بر عهده داشت.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • «نون.خ۵» و «محفل» پربیننده‌ترین‌های رسانه ملی در نوروز و ماه رمضان ۱۴۰۳
  • آمار جدید مخاطبان سریال‌ها و برنامه‌ها/ اعدادی که شبیه معجزه است
  • «محفل» و «زندگی پس از زندگی»؛ پربازدیدترین برنامه‌های تلوبیون در ماه رمضان
  • «نون. خ ۵» پربیننده‌ترین شد و «زیرخاکی» محبوب‌ترین
  • (ویدئو) دانلود قسمت سیزدهم سریال نوخ ۵ | قسمت ۱۳ نون خ ۵
  • (ویدئو) دانلود قسمت ۱۲ سریال نوخ ۵
  • تقارن بهار قرآن و طبیعت و تحولی که رقم خورد / پربازدیدترین‌های سیما کدام بودند؟
  • سعید آقاخانی چطور «نون‌خ۵» را محبوب نگه می‌دارد؟
  • روز‌های داغ «افعی تهران»؛ مورد توجه مخاطبان و منتقدان!
  • «محفل» بدون سلبریتی با خلاقیت و یک شبِ صد میلیونی!