Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-19@17:17:49 GMT

برداشت گلرنگ در سیستان و بلوچستان آغاز شد

تاریخ انتشار: ۲۶ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۷۸۴۶۹۲

برداشت گلرنگ در سیستان و بلوچستان آغاز شد

زاهدان- ایرنا- معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان گفت: برداشت گلرنگ از سطح 527 هکتار از زمین های کشاورزی این استان آغاز شد.

علیرضا دهمرده روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه برداشت گلرنگ تا خرداد در سیستان و بلوچستان ادامه دارد گفت: شهرستانهای دلگان و میرجاوه مناطق عمده کشت گلرنگ در این استان محسوب می شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی متوسط برداشت گلرنگ در سیستان و بلوچستان را بین یک و نیم تن ذکر کرد و افزود: پیش بینی می شود امسال افزون بر 800 تن از این محصول برداشت شود.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان گفت: گلرنگ از جمله محصولاتی است که برای کشت آن آب کمی مصرف می شود و تحمل شوری خاک را نیز دارد.
وی ادامه داد: گلرنگ یک گیاه زراعی با هدف استحصال روغن و یا اصلاح الگوی تناوبی کشت در زمین های کشاورزی بوده که به علت کیفیت محصول این گیاه، کشت آن در کشور رو به فزونی گذاشته و بسیاری از زمین های کشور زیر کشت آن قرار گرفته است.
دهمرده بیان کرد: دانه روغنی گلرنگ در صنعت روغن کشی استفاده می شود و همچنین می توان با جمع آوری گل آن در صنایع غذایی و دارویی کسب درآمد کرد.
به گزارش ایرنا گلرنگ (کاجیره) یا کاغاله گیاهی است یکساله که ارتفاع آن به حدود 60 سانتیمتر می رسد.
برگ های آن پهن، دندانه دار و بدون دمبرگ است که گل های آن منفرد، لوله ای و به رنگ زرد مایل به قرمز بوده که در انتهای ساقه ظاهر می شود.
سیستان و بلوچستان به سبب نزدیکی به خط استوا و بهره گیری از رطوبت دریا توانمندی زیادی در تولید محصولات گرمسیری و نیمه گرمسیری و بعضا منحصر به فرد از جمله انبه، موز، پاپایا، گواوا، هندوانه آناناسی، نارگیل، زیتون محلی، انار، مرکبات و غیره دارد.
تولید محصولات کشاورزی در سیستان و بلوچستان در طول سال رواج دارد و زمین های برخی مناطق این استان مانند نیکشهر، سرباز، ایرانشهر، کنارک و چابهار در هر سال توان تولید 2 بار محصول را دارند.
7316**3213

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اقتصاد كشاورزي برداشت گلرنگ سيستان و بلوچستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۷۸۴۶۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تلاش برای خودکفایی در تولید بذر گندم در سیستان و بلوچستان

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان سیستان و بلوچستان گفت: تا دو سال آینده با هدف ارتقای تولید و افزایش عملکرد در واحد سطح، در تولید بذر گندم به خودکفایی خواهیم رسید.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از سیستان و بلوچستان و به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان، اردشیر شهرکی به مناسبت سی‌ویکم فروردین، روز ملی گندم و نان اظهار کرد: بر اساس برنامه‌ای که این معاونت تدوین کرده است، تا دو سال آینده با هدف ارتقای تولید و افزایش عملکرد در واحد سطح، در تولید بذر گندم به خودکفایی رسیده و برنامه داریم نفوذ بذر اصلاح شده و گواهی شده را در گندم‌زارهای استان به میزان قابل ملاحظه‌ای ارتقا دهیم.

وی میزان نفوذ بذر اصلاح شده در مزارع را حدود ۵۰ درصد اعلام کرد و گفت: سالیانه بین ۶ تا ۷ هزار تن بذر در فصل کشت مورد نیاز کشاورزان سیستان و بلوچستان می‌باشد در حال حاضر علاوه بر بذر تولیدی استان، از سایر استان‌ها نیز بذر گندم وارد می‌کنیم.

معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان صریح کرد: با همراهی مراکز تحقیقات، ارقام اصلاح شده که مقاوم به تنش‌های محیطی است و عملکرد بالایی دارند برای کشت در منطقه به کشاورزان معرفی می‌شود.

وی با اشاره به اینکه از ابتدای فصل برداشت گندم در سال زراعی جاری تاکنون کشاورزان ۶۱۰۰ تن گندم به مراکز خرید تحویل دادند بیان داشت امسال ۳۵ هزار هکتار از اراضی کشاورزی سیستان و بلوچستان به کشت گندم اختصاص یافته که با مشارکت کشاورزان، ۳۱ هزار و ۲۰۰ هکتار حدود ۹۰ درصد از گندم‌زارهای سیستان و بلوچستان زیر پوشش کشت قراردادی قرار گرفت.

شهرکی تصریح کرد: بیش از ۱۵۰ دستگاه کمباین بومی و مهاجر و ۶۰۰ دستگاه دروگر به منظور برداشت محصول گندم و ۱۶ مرکز خرید برای تحویل گندم کشاورزان در سطح استان پیش‌بینی و آماده خدمت رسانی هستند.

وی خاطرنشان کرد: در سال زراعی گذشته ۳۲ هزار هکتار در سیستان و بلوچستان گندم کشت و کشاورزان ۷۰ هزار تن گندم آردی و بذری به مراکز خرید تحویل دادند.

کد خبر 745925

دیگر خبرها

  • تلاش برای خودکفایی در تولید بذر گندم در سیستان و بلوچستان
  • برداشت خاکشیر از قطب تولید این محصول در خراسان آغاز شد
  • برداشت بیش از ۲۵۲ هزار تن انواع محصولات گرمسیری ازباغات سیستان و بلوچستان
  • آغاز برداشت دانه‌های طلایی گندم در شادگان
  • آغاز برداشت ازگیل از باغ‌های خفر
  • زلزله ۴.۸ ریشتری در سیستان و بلوچستان
  • زلزله ۴.۸ ریشتری سیستان و بلوچستان را لرزاند
  • زلزله ۴.۸ سیستان و بلوچستان را لرزاند
  • فرایند استقرار ساختار جدید نظام صنفی کشاورزی در سیستان‌ و بلوچستان آغاز شد
  • آغاز برداشت گندم از مزارع عنبرآباد