Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-04-24@23:09:42 GMT

حضرت خدیجه؛ الگویی برای دین‌داری

تاریخ انتشار: ۲۶ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۷۸۴۷۴۵

حضرت خدیجه؛ الگویی برای دین‌داری

اصغر فروغی، عضو هیئت علمی گروه تاریخ دانشگاه اصفهان در گفت‌وگو با ایکنا از اصفهان درباره شخصیت حضرت خدیجه اظهار کرد: حضرت خدیجه به سبب اینکه از یک شناخت عمیق نسبت به پیامبر(ص) برخوردار بود و نبوت پیامبر را بلافاصله درک کرد، بانوی بی‌نظیری در تاریخ اسلام است.
وی افزود: ایشان از نظر موقعیت سیاسی، اجتماعی و مالی که در مکه داشت، برای نشر دعوت به اسلام هزینه کرد و تمام محرومیت‌ها را به جان خرید، زیرا درک کرد که پیامبر(ص) فرستاده حقیقی است و هرچه در این راه هزینه کند، سرمایه جاودانه‌ای برای خودش‌ و باعث گسترش دین اسلام می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


حضرت خدیجه بانویی آینده‌نگر بود
این عضو هیئت‌علمی دانشگاه اصفهان بیان کرد: حضرت خدیجه از یک هوش سرشار و آینده‌نگری دقیق برخوردار بود که در آن شرایط با پیامبر(ص) ازدواج کردند و همچنین از زمانی که بحث رسالت پیامبر(ص) پیش آمد، در کنار ایشان ایستادگی کرد. ایشان علاوه بر اینکه سابقه‌ای از خانواده اشرافی و به تبع آن ثروت فراوانی داشت، سه سال در شبه ابی طالب پیامبر را همراهی کرد، به همین دلیل در سالی که حضرت خدیجه و به دنبال آن ابوطالب از دنیا رفتند، سال حزن نامیده شده و حضرت محمد(ص) پشتیبانی معنوی و روحی خود را از دست ‌دادند.
فروغی خاطرنشان کرد: دینی که پیامبر(ص) معرفی کردند، حاصل یک حرکت خانوادگی بود، یعنی پیامبر(ص) از طرف خداوند برگزیده شد، اما برای گسترش آن نیاز به امکانات داشت که بخش قابل توجه آن را حضرت خدیجه در اختیار پیامبر(ص) گذاشت. اگر به زندگی پیامبر(ص) و امام علی(ع) توجه کنیم، متوجه می‌شویم که حرکت برای رسیدن به نقطه عالی در راه خداوند یک حرکت جمعی و خانوادگی است.
وی ادامه داد: حضرت خدیجه این درس را به تمام بشریت دادند که اگر یک خانواده با یک عقیده استوار در کنار هم بمانند، گرچه شرایط سختی را می‌گذارنند، ولی آینده روشنی خواهند داشت، زیرا نقطه آغازین با اراده خدا و برای رضای خدا آغاز می‌شود، وهدف هرچه که به سمت بالاتر می‌رود قوی‌تر باشد، به همین دلیل هر آنچه که از بعثت پیامبر(ص) گذشت، به دلیل آن نقطه قوتی که درآغاز بعث و گرویدن حضرت خدیجه به او داشت، این را به یک درخت قوی تبدیل کرد تا اینکه توانست خود را از شرک و بت پرستی نجات دهد.
حضرت خدیجه الگویی برای ترویج آموزه‌های اسلام است
وی افزود: اگر شیوه حضرت خدیجه را مسلمانان در همان آغاز به عنوان الگو قرار می‌دادند، خودشان را تسلیم پیامبر می‌کردند و هر آنچه که داشتند در اختیار رسول خدا(ص) می‌گذاشتند، قطعا شرایط امروز اسلام در جهان متفاوت بود و شاید جهانی به شدت اسلامی در همان سال‌ها تحقق پیدا می‌کرد، ولی این موضوع را نادیده گرفتند و حضرت خدیجه را با تمام فضایلی که داشت، فقط به عنوان همسر پیامبر(ص) تلقی کردند، ایشان از لحاظ ایمان، فداکاری، جهاد و فهم قابل مقایسه با سایرهمسران پیامبر(ص) نیست.
بالا بودن سن حضرت خدیجه چیزی از ارزش‌های ایشان کم نمی‌کند
عضو هیئت علمی گروه تاریخ دانشگاه اصفهان تصریح کرد: در مورد اختلاف سن ازدواج رسول خدا(ص) و حضرت خدیجه بحث اختلافی مطرح است، برخی از افراد معتقدند که حضرت خدیجه نه از قبل ازدواج کرده بودند و نه سن ایشان در موقعیت ازدواج بود، ولی آنچه که بیشتر در منابع مورد مطالعه قرار گرفته متعلق به دیدگاه اهل سنت است، در حالی که شیعه نظر دیگری دارد و به دلیل اینکه نظر اهل سنت قالب شده، بیشتر مورد توجه قرار می‌گیرد.
فروغی خاطرنشان کرد: بالا بودن سن حضرت خدیجه چیزی از ارزش‌های ایشان کم نمی‌کند، زیرا ایشان نقش بسیار گسترده‌ای دراشاعه دین و یاری رساندن به پیامبر(ص) دارد. در آن دوران بنا به شرایط شبه جزیره عربستان چنین ازدواج‌هایی مرسوم بوده، و امروزه نیز وجود دارد.
وی ادامه داد: در بخش فردی زندگی ایشان بسیار متعالی و روشن می‌باشد و شخصیتی مثل حضرت زهرا(س) از ایشان متولد شده است. ایشان بانویی باتقوا هستند که تربیت ائمه طاهرین را برعهده دارد. در شرایطی که حضرت محمد (ص) تنها بودند و حتی خویشاوندان ایشان او را ترک کردند و مردم مکه ایشان را مورد آزار قرار می‌دادند، حضرت خدیجه کسی بود که به رسول خدا(ص) دلگرمی می‌داد و یار تنهایی ایشان بود.
عضو هیئت علمی گروه تاریخ دانشگاه اصفهان افزود: حضرت خدیجه همان‌گونه که الگوی حضرت فاطمه(س) در دفاع از ولایت بود، باید الگوی زنان و مردان ما برای گسترش دین و ایمان باشد، این حضرت از موقعیت پیامبری سوء استفاده نکرد، بلکه تمام موقعیت‌های خود را برای تعالی آن صرف کرد. اگر ما متوجه بشویم که دین بها دارد و ما باید آن بها را پرداخت کنیم، قطعا اسلام در جهان موقعیت دیگری پیدا می‌کند.
انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: حضرت محمد پیامبر اسلام حضرت خدیجه اسلام اصغر فروغی عضو هیئت علمی دانشگاه اصفهان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۷۸۴۷۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ثبت رکوردهای مهم بانک ملی ایران در خروج از بنگاهداری/عملکرد بانک ملی به الگویی برای سایر بانک‌های کشور تبدیل شود

به گزارش «تابناک» به نقل از روابط عمومی بانک ملی ایران، زارع با بیان این که بانک ملی ایران رکوردهای مهمی را در خروج از بنگاه‌داری در مقایسه با سایر بانک‌های کشور به ثبت رسانده است، تأکید کرد: وظیفه ذاتی بانک‌ها، ایجاد فرصت‌های مناسب برای خلق بنگاه است و بانک‌ها باید با توجه به این وظیفه خود شرایطی را فراهم کنند تا با خلق و گسترش شرکت‌های تولیدی، فرصت‌های اشتغال جدیدی نیز در اقتصاد کشور تولید شود.

وی افزود: ماندگاری بانک‌ها در بنگاه‌ها موجب می‌شود تا چرخه ایجاد بنگاه‌های جدید متوقف شود، ازاین‌رو مقام معظم رهبری و دولت سیزدهم بر خروج بانک‌ها از بنگاهداری با هدف خلق بنگاه‌های جدید تأکید دارند.

این نماینده مجلس با اشاره به واگذاری پتروشیمی شازند توسط بانک ملی ایران گفت: عملکرد این بانک در خروج از بنگاهداری در شبکه بانکی کشور شاخص است و باید به الگویی برای سایر بانک‌های کشور تبدیل شود.

وی ادامه داد: براساس قانون رفع موانع تولید رقابت‌پذیر و ارتقای نظام مالی کشور و مصوبات پول و اعتبار، بانک‌ها نباید بنگاهداری کنند و باید در راستای واگذاری دارایی‌های خود قدم بردارند.

رحیم زارع بیان کرد: واحدهای تولیدی احیاء شده توسط بانک‌ها باید به بخش خصوصی واگذار شوند و از همان نقطه آغاز که وارد قراردادی برای خلق بنگاه می‌شوند، باید به نقطه خروج نیز فکر کنند.

نماینده مردم آباده، بوانات ،خرمبید و سرچهان در مجلس شورای اسلامی ضمن تقدیر از رویکرد مدیریت بانک ملی ایران در این زمینه گفت: بانک ملی ایران به‌عنوان یک بانک پیش‌رو در نظام بانکی کشور بزرگ‌ترین عرضه شبکه بانکی را با واگذاری پتروشیمی شازند به مبلغ ۳۶ همت رقم زده است.

وی تصریح کرد: واگذاری پتروشیمی شازند به شرکت پالایشگاه تهران که ۷۰ درصد سهام آن در قالب سهام عدالت در اختیار عموم مردم است، یک تجربه موفق در شبکه بانکی کشور بوده است و بدون شک عواید این واگذاری به‌صورت مستقیم به سهامداران این شرکت که عموم مردم هستند، می‌رسد.

دیگر خبرها

  • اشراقی: ملاک اندیشه‌های امام، رهبر انقلاب هستند
  • ۱۲۰۰ بسته گوشت قربانی میان نیازمندان یزد توزیع شد
  • شخصیت و جایگاه حضرت حمزه سید الشهدا(ع) و عزاداری برای او به دستور رسول الله(ص)
  • ویژگی‌های حضرت حمزه(س) در بیان قرآن و روایات
  • کتاب «اُمّ علاء» نمایشگاه کتاب عرضه می‌شود
  • نسل رویش‌های انقلاب اسرائیل را نابود خواهد کرد
  • روایت تاریخ از کارنامه روحانیت
  • ثبت رکوردهای مهم بانک ملی ایران در خروج از بنگاهداری/عملکرد بانک ملی به الگویی برای سایر بانک‌های کشور تبدیل شود
  • پوستر | رابطه با اسرائیل حرام است
  • جشنواره حضرت خدیجه (س) در کردستان برگزار می‌شود