Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اتاق خبر»
2024-04-23@12:05:45 GMT

مشکل تولیدکنندگان باگارانتی نرخ ارز

تاریخ انتشار: ۲۶ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۷۸۵۹۲۹

مشکل تولیدکنندگان باگارانتی نرخ ارز

 

به گزارش اتاق خبر، به نقل از خبرگزاری مهر، محمدرضا مرتضوی در استودیوی گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما گفت: پیشرفت در زمینه صنایع دفاعی، به دلیل وجود تحریم‌ها و نبود مراودات کالایی خارجی‌ها به ایران است؛ به این معنا که در حوزه صنایع دفاعی، اختیار و عزم بزرگ و منفعت و سود کشور و شاغلین در چنین پروژه‌هایی، در اتکای به پتانسیل و ظرفیت‌های داخلی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مشکل تولیدکنندگان با گارانتی نرخ ارز

وی ادامه داد: در خصوص کالاهای مورد نیاز مردم و استان ۱۸۰ درجه فرق می‌کند؛ برای مثال وقتی قصد واردات کالایی داشته باشیم، باید پول را پیش بدهیم و ۲۰ درصد هم اضافه‌تر به بانک‌ها بپردازیم که گارانتی نرخ ارز تأمین گردد.

مرتضوی تصریح کرد: فروشنده‌های خارجی پولشان را نقد می‌گیرند و بانک‌ها هم ۲۰ درصد گرو می‌گیرند تا در صورت نوسانات افرایش نرخ ارز، متضرر نشوند در نهایت کالا با ۸ ماه تأخیر ارائه می‌شود.

او ادامه داد: این در حالی است که اگر مشابه همان کالا را از تولید کننده داخلی تأمین کنیم، تولیدکننده با دو سال تأخیر پولش را دریافت می‌کند؛ جالب اینکه تولیدکنندگان کشوری پولشان را با دو سال تأخیر دریافت می‌کنند که سود بانکی بالای ۲۰ درصد است، در اینجا مشکل ساختاری و اساسی وجود دارد.

مرتضوی همچنین در خصوص مشکلات حوزه خودرو کشور گفت: زمانی که ۲۶۰ هزار خودرو در ۱۰ دقیقه ثبت نام می‌شود و پولش را هم نقد دریافت می‌کنند؛ چرا پول تولید داده نمی‌شود.

او افزود: اکثر تولیدکنندگان قطعات خودرو، دو یا سه سال معطل دریافت پولشان هستند، بی شک این اتفاق به تولیدکنندگان آسیب خواهد زد، در حالی است که وقتی همین قطعات از چین وارد می‌شود، هزینه آن نقداً پرداخت می‌شود.

مرتضوی تصریح کرد: چرا تولید کننده داخلی برای خرید مواد اولیه از جنس پتروشیمی به هزار دلال و واسطه نقدا پول پرداخت و در برخی موارد دو برابر قیمت واقعی، هزینه پرداخت کند.

او به نقل از فرمایشات رهبری گفت: باید با قاچاق، دلالی‌ها و خریدهای خیانتکارانه در ارزاق عمومی و احتکار بدون ترس از جنجال‌ها جلوگیری شود.

رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت استان تهران هم در این برنامه گفت: انتصاب‌ها در وزارتخانه‌ها درست نیست و صندلی‌ها سفارشی واگذار می‌شوند.

مرتضوی افزود: در دو سال اخیر عقب گرد جدی در واگذاری کارها به مردم داشته‌ایم و امضاهای طلایی در تولید شکل گرفته است که در کشور بحران ایجاد می‌کند.

وی گفت: رونق تولید در کشور به جز با رونق دادن به حقوق کارگران و معلمان امکان پذیر نیست.

مشکل صنعت خودرو کجا است؟

همچنین سعید زرندی، معاون طرح و برنامه ریزی وزارت صمت گفت: برخی از حوزه‌ها با توجه به تمرکزی که شامل حالشان شد، متحول شدند که در توضیح موفقیت‌ها، می‌توان به صنعت فولاد اشاره کرد که در حال حاضر، عمده فعالیت‌های فولادی با اتکای به توانمندی‌های داخلی، صورت می‌پذیرد.

معاون طرح و برنامه وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: از ۴۲ میلیارد دلار واردات کشور، ۳۳ میلیارد دلار سهم حوزه صنعت است.

سعید زرندی افزود: ۶۷ درصد از این واردات کالاهای واسطه‌ای و ۱۶ درصد کالاهای مصرفی است.

وی گفت: با تمرکز بر شناسایی نیازهای حوزه صنعت ۹۰۰ نیاز شرکت‌ها را شناسایی کرده‌ایم که با مذاکره با دانشگاه‌ها ۳۰ نیاز اول را از آنها خواسته‌ایم که برای ساخت آنها کمک کنند.

معاون طرح و برنامه وزارت صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه استادان و دانشجویان را با واحدهای صنعتی متصل کرده‌ایم افزود: در چند سال گذشته دو هزار و ۲۰۰ مجوز تحقیق و توسعه به بنگاه‌ها داده شده است.

زرندی گفت: از ۸۰ هزار شرکت فعال در کشور ۷۴ هزار شرکت زیر صد نفر و ۵۰ هزار مورد از آن، زیر ۱۰ نفر پرسنل دارند.

وی افزود: واردات کالا به کشور از ۵۴ میلیارد دلار در سال ۹۶ به ۴۲ میلیارد دلار در سال ۹۷ کاهش یافت.

معاون طرح و برنامه وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: با ممنوع اعلام کردن واردات هزار و ۵۰۰ قلم کالا شرکت‌ها احساس نیاز کرده‌اند تا به شرکت‌های دانش بنیان مراجعه کنند.

زرندی افزود: محور اصلی برنامه امسال وزارت صنعت، معدن و تجارت توسعه تولید و ساخت داخل است.

وی گفت: تشدید تحریم‌ها به ویژه در زمینه تحریم قطعات خودرو، تغییر ناگهانی قیمت دلار، هجوم نقدینگی به سمت خرید خودرو همزمان با ضعف‌های خودرو سازان منجر به بروز مشکلات در این صنعت شد.

معاون طرح و برنامه وزارت صنعت، معدن و تجارت افزود: هر صد درصدی که نرخ دلار بالا برود ۴۰ درصد هزینه‌ها را بالا می‌برد.

زرندی گفت: باید مدل اداره صنایع را تغییر دهیم تا بتوانیم به جوانان اعتماد کنیم و به آنها میدان دهیم.

قانون را خوب اجرا نمی‌کنیم

در ادامه سلیمی زاده کارشناس اقتصادی در ارتباط تصویری با این برنامه گفت: بیان تیتروار مشکلات دردی را دوا نمی‌کند؛ موضوع اینجا است که چرا برخی مشکلات علی رغم اینکه بیش از ۳۰ سال وجود داشته و دارد و طی نوسانات ارزی گوناگون، هنوز هم هر چند سال باید دورهم جمع شویم و کاسه چه کنم دست بگیریم.

او ادامه داد: شکی نیست که تجربیات و موفقیت‌های زیادی در حوزه علم و فناوری در کشور شکل گرفته؛ اما حلقه مفقوده، تجاری سازی فناوری‌ها است، تقریباً وجود ندارد.

سلیمی زاده گفت: در حوزه تولید دارو به علوم خوبی رسیده‌ایم؛ اما صنعت دارویی کف کشور چه شرایطی دارد؟

محمدهادی سلیمی زاده کارشناس اقتصادی هم در این برنامه گفت: در کشور قانون کم نداریم، اما مهم این است که چقدر از این قوانین قابل اجرا است، یا اجرا شده و یا نیاز به اصلاح دارد.

وی افزود: بزرگترین شرکت تولید لوازم خانگی در ایران در دو سال گذشته واحد تحقیق و توسعه تعطیل بوده است.

کارشناس اقتصادی با بیان اینکه ۸۰ درصد فساد در دنیا با نظارت مردمی کشف می‌شود گفت: نظارت مردمی در کنار شفافیت آرا نمایندگانی و انحصارشکنی موجب رونق تولید می‌شود.

رئیس کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی مجلس هم در این برنامه گفت: برای استفاده از توان جوانان و متخصصان داخلی در تولید نیازمندیم تا در قوانین صریح‌تر باشیم.

حمیدرضا فولادگر افزود: رفع موانع تولید، مقررات زدایی و سهولت در بازار کسب و کار موجب رونق تولید و حضور بیشتر جوانان در این عرصه خواهد شد.

انتهای پیام/

منبع: اتاق خبر

کلیدواژه: مجلس شورای اسلامی صنعت ایران وزارت صنعت معدن و تجارت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.otaghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اتاق خبر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۷۸۵۹۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جهش تولید طلای صنعت پتروشیمی با توان فنی ایرانی در کوروش

یک مقام مسئول گفت: درسال جهش تولید با مشارکت مردم، مجتمع پتروشیمی کوروش به دومین تولید کننده بزرگ پی وی سی کشور پس از پتروشیمی اروند تبدیل می شود. - اخبار اقتصادی -

بهرام رشدی بنام ، مدیرعامل مجتمع پتروشیمی کوروش در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم گفت: با موافقت و حمایت تمام عیار شرکت ملی صنایع پتروشیمی و تقویت کارگروه تخصصی سهامداران برای تحول درهیات مدیره پتروشیمی کوروش درسال جهش تولید با مشارکت مردم، مجتمع پتروشیمی کوروش تبدیل به بزرگ ترین تولید کننده پی وی سی کشور به عنوان یکی از ارزشمندترین محصولات صنعت پتروشیمی پس از پتروشیمی اروند می شود.

وی افزود: با سیاست گذاری و تدابیر موثر برای تجهیز ومشارکت سرمایه های مردمی از سوی سهامداران اصلی، ضمن بهره مندی از دانش بومی سازی شده مهندسی و توان فنی کشور و توسعه ظرفیت تولید و اشتغالزایی در زنجیره تامین پلی‌وینیل کلراید یا پی‌وی‌سی (PVC) به عنوان یکی از ارزشمندترین محصولات صنعت پتروشیمی، مجتمع پتروشیمی کوروش از وابستگی به لیسانس بدون پشتوانه شرکت چینی با ادعای دانش فنی PDH، برای همیشه رهایی خواهد یافت.

رشدی بنام ازعزم جدی هیات مدیره تحولی پتروشیمی کوروش برای قطع وابستگی به لایسنس های خارجی نامعتبر و مدعی برخورداری از تکنولوژی و جایگزینی آنها با طرح های زود بازده با هدف جلوگیری از توقف فعالیت این مجتمع خبر داد و گفت: اتکا به توان فنی ایرانی برای دستیابی به جایگاه برتر تولید پی وی سی کشور با پرهیز از هرگونه حاشیه سازی و به پشتوانه متخصصان ایرانی با جدیت دنبال می شود.

وی افزود: مطابق برنامه ریزی ها قرار است مجتمع پتروشیمی کوروش با ظرفیت تولید سالیانه 200.000 تن پی وی سی در سایت 2 منطقه ماهشهر، گام اصلی خود را برای تغییر جهت راهبری این مجتمع در صنعت پتروشیمی کشور بردارد و طی 3 سال آینده این واحد صنعتی با دانش فنی تراز جهانی و سرمایه گذاری بسیار کمتر از طرح قبلی و البته جذابیت های اقتصادی بالاتر، به شرایط پایدار تولید این محصول ارزشمند صنعت پتروشیمی کشور دست یابد.

وی در پایان تصریح کرد: تولید محصول وینیل کلراید مونومر (VCM) نیز در این طرح تولیدی ارزشمند کشور دیده شده که با بهره­ برداری این واحد در مجتمع پتروشیمی کوروش بخش موثری از مشکل کسری تراز تولید VCM درکشور نیز رفع خواهد شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اجرای ماده ۶۵ احکام دائمی توسعه کشور، راهگشای تولید در منطقه آزاد ماکو
  • به‌زودی، قیمت‌گذاری شوینده‌ها حذف می‌شود
  • جهش تولید طلای صنعت پتروشیمی با توان فنی ایرانی در کوروش
  • صنایع برنامه‌محور خراسان رضوی حمایت ویژه می‌شوند
  • فرصت سوزی ممنوع! /نوآوری و خلاقیت، کلید فتح بازار‌های جهانی است
  • نیمی از برق کشور در بخش تولید مصرف می‌شود
  • نیمی از برق کشور در بخش تولید مصرف می شود
  • حمایت وزارت صمت از تولیدکنندگان هواپیما‌های تفریحی آموزشی
  • حمایت وزارت صمت از تولیدکنندگان صنایع ریلی
  • صنعت ریلی کشور نیازمند یک استراتژی یکپارچه