Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-25@12:31:11 GMT

امسال سرمایه‌ گذاری در کدام بازار سودآورتر خواهد بود

تاریخ انتشار: ۲۶ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۷۸۶۳۵۵

امسال سرمایه‌ گذاری در کدام بازار سودآورتر خواهد بود

تهران- ایرنا- فضای کلی معاملات از نظر حرکت سرمایه‌گذاران به سمت عرضه یا تقاضا در بازار را می‌توان در 14 ماه جاری به هم نزدیک دانست، چراکه در این ماه‌ها شرایط بازار نسبتاً هیجانی و کم ارتباط با میزان تولید و فروش شرکت‌ها بود و تصمیمات سرمایه‌گذاران از بازارهای غیر مولدی همچون بازار ارزهای خارجی تأثیر می‌پذیرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در یک و نیم سال گذشته، سرمایه قابل توجهی به سمت بازارهای مسکن، خودرو، طلا، ارز و بورس هدایت شده است. در ماه ‌های باقی مانده از سال 98، سرمایه ‌گذاری در کدام یک از این بازارها، سود بیشتری نصیب سرمایه‌ گذاران خواهد داشت؟ به گزارش مردم سالاری آنلاین، در تمام کشورهای دنیا، بخشی از مردمی که نمی‌توانند مستقلاً کسب و کار خاص خود را راه ‌اندازی کنند، اندوخته‌ های خود را صرف کارهایی نظیر خرید اوراق قرضه، خرید طلا، خرید سهام شرکت‌ ها در بازار بورس یا سپرده‌ گذاری در بانک‌ها می‌کنند تا از این طریق، علاوه بر حفظ ارزش سرمایه خود، میزانی از سود را به جیب بزنند. در ایران فضای تورمی شدید ماه‌ های گذشته بر تب و تاب سرمایه‌گذاری در بازارهای مختلفِ رقیب افزوده است. کاهش ارزش ریال، این انگیزه را ایجاد کرده است تا بخشی از مردم به دنبال مفرهایی بگردند که می‌تواند ارزش اندوخته‌ های آن‌ها را حفظ کند. در این میان، یک فضای دلالیِ مخرب نیز ایجاد شده است و عده‌ای با حضور مستمر و معاملات پرتعداد در بازارهای ارز و طلا، به دنبال این هستند که سودهای بادآورده بزرگی نصیب خود کنند.سرمایه‌گذاری در مِلک، همواره یک پدیده رایج در ایران بوده است و در کنار مسکن، در یک سال اخیر، خودرو نیز به یک «کالای سرمایه‌ای» تبدیل شده و عده‌ای با قصد حفظ ارزش پول خود یا کسب سود، وارد بازار خرید و فروش خودرو شده‌اند. سوالی که برای بسیاری از مردم ایجاد می‌شود این است که در سال جاری، سرمایه‌ گذاری در کدام یک از این بازارها، سود بیشتری نصیب سرمایه‌گذاران می‌کند؟

** سرمایه‌گذاری در کدام بازار سودآورتر خواهد بود؟
از بین بازارهای ارز، سکه، مسکن، بورس و خودرو، سال 97 کسانی بیشترین سود نصیب‌شان شد که نقدینگی خود را به سمت بازار سکه هدایت کردند. سکه بهار آزادی طرح جدید که در ابتدای سال 97 در کانال قیمتی یک میلیون و 600 هزار تومانی معامله می‌شد در روزهای پایانی سال گذشته، وارد کانال قیمتی 4 میلیون و 600 هزار تومانی شد. در واقع در سال گذشته سرمایه ‌گذاری در بازار سکه به ‌طور متوسط سود 187 درصدی به همراه داشت. بازدهی بازار ارز، از میان بازارهای رقیب، در سال 97 در رده دوم قرار داشت. دلار آمریکا، سال 97 را در کانال 4900 تومانی آغاز کرد و در پایان سال در کانال قیمتی 12800 تومانی معامله شد. بازدهی بازار ارز در سال گذشته حدوداً 161 درصد بود.قیمت مسکن در نقاط مختلف کشور به صورت متفاوتی رشد کرده است و در برخی شهرها، میزان افزایش قیمت مسکن بیشتر و در برخی شهرها کمتر بوده است. اگر بخواهیم تهران را ملاک بگیریم، بنا به آخرین گزارش بانک مرکزی، متوسط قیمت خرید و فروش هر متر مربع واحد مسکونی معامله‌شده در این شهر، در فروردین ماه امسال به 11 میلیون 270 هزار تومان رسیده است. متوسط قیمت هر متر مربع واحد مسکونی در تهران در فروردین سال گذشته، 5 میلیون و 530 هزار تومان بوده و در این بازه زمانی یک‌ساله، قیمت مسکن در تهران، حدود 104 درصد افزایش یافته است.رشد قیمت خودرو نیز بستگی به مدل آن متفاوت بوده و به‌عنوان مثال، خودروهای خارجی در سال گذشته افزایش قیمت بیشتری را تجربه کردند؛ با این حال، به‌ طور تقریبی می‌توان گفت که قیمت خودروهای داخلی در سال گذشته، بین 90 تا 100 درصد در بازار آزاد افزایش یافت.

از بین این بازارها، بورس در سال 97 کمترین بازدهی را داشت. شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران، سال 97 را با کانال 96 هزار واحدی آغاز کرد و آن را با کانال قیمتی 187 هزار واحدی به پایان برد. در واقع، رشد شاخص کل بورس در سال گذشته 85 درصد بود.امسال وضعیت سودآوری این بازارها نسبت به سال گذشته می‌تواند کاملاً متفاوت باشد. امسال هم در دو بازار ارز و سکه با نوسان‌های قیمتی روبرو هستیم اما برعکس سال گذشته با جهش‌های شدید ناگهانی تاکنون روبرو نبوده‌ایم. در واقع، به نظر می‌رسد در ماه‌ های آتی قیمت دلار آمریکا بین کانال قیمتی 13 هزار تومانی و 15 هزار تومانی نوسان کند و بعید است در بقیه ماه‌های سال نیز شاهد جهش شدید قیمتی در این بازار، همچون سال گذشته، باشیم.

اقتصاد ایران در حال تطبیق خود با قیمت‌های ارزِ این‌چنینی است و احتمال جهش شدید نرخ ارز، بسیار اندک است. بازار سکه نیز همبستگی زیادی با بازار ارز دارد و قیمت سکه نیز بعید است جهش شدیدی را، نظیر آن‌چه در سال 97 رخ داد، تجربه کند. در واقع، تقاضای چندانی برای سکه در کانال قیمتی بیش از 5 میلیون و 200 هزار تومانی وجود ندارد و هربار که قیمت‌ها به این حدود نزدیک شود، به علت کاهش تقاضا، قیمت‌ها مجدداً کاهش خواهد یافت.این وضعیت اشباع‌شدگی رشد قیمت‌ها تا حدودی در بازار مسکن و خودرو نیز دیده می‌شود. تعداد معاملاتی که در این دو بازار، در قیمت‌های بسیار بالا صورت می‌گیرد، بسیار اندک است. به‌ عنوان مثال، افراد اندکی هستند که حاضرند برای پراید مبلغی در حدود 60 میلیون تومان پرداخت کنند. در بازار مسکن نیز تعداد معاملات به شدت کاهش یافته است و تقاضا در قیمت‌ های بسیار بالا وجود ندارد.از میان این بازارها، احتمالاً در سال جاری بیشترین رشد را بازار بورس خواهد داشت.

بازار بورس در شرایطی قرار دارد که می‌تواند عقب ‌ماندگی خود از بازار ارز و طلا را جبران کند. شرکت‌های حاضر در بورس تهران، عمدتاً شرکت ‌های بزرگی هستند که بنیه مالی خوبی دارند و در واقع، بورس ایران آینه تمام‌نمای اقتصاد ایران نیست. در حالی که اقتصاد کشور در رکود قرار دارد، بسیاری از شرکت‌های بورسی از افزایش نرخ ارز و افزایش قیمت فروش داخلی محصولات، بهره برده‌اند و سود آن‌ها افزایش قابل توجهی یافته است. در این وضعیت، بورس می‌تواند به‌ روز رسانی تورمی خود را تکمیل کرده و بیشترین سودآوری را در سال جاری داشته باشد.البته باید گفت که بازار بورس به ریسک ‌ها و تنش ‌های سیاسی به شدت حساس است و در زمان وقوع چنین ریسک‌هایی، فشار فروش در این بازار به افت شاخص کل منجر می‌شود. اگر ریسک‌های سیاسی در سال جاری، حالت حادی به خود نگیرند، بازار بورس به راحتی قادر خواهد بود، رکوردهای بزرگی از خود برجای بگذارد. از ابتدای سال جاری، ارزش معاملات بازار بورس، به نحو قابل توجهی افزایش یافته و نقدینگی بزرگی وارد این بازار شده است. این نقدینگی می‌تواند امسال بورس را به سودآورترین بازار در میان این بازارها تبدیل کند.

** بورس منفی تغییر 180 درجه ای داشت
42 روز ابتدایی سال گذشته و امسال در بورس تهران شرایط متفاوتی تجربه شده است؛ به‌گونه‌ای که نماگر اصلی بازار سرمایه در یک ماه و نیم ابتدایی امسال 32 هزار واحد رشد کرده اما در مدت مشابه پارسال 2000 واحد با افت مواجه شده بود.معاملات بازار سهام در حالی رونق گرفته که این رونق ناشی رشد اقتصاد نیست، بلکه ناشی از افزایش تورم و رشد قیمت ارزهای خارجی است. این موضوع سبب شده در هفته‌های گذشته شاهد رکوردزنی لحظه به لحظه شاخص ‌های بازار سهام باشیم.این روند از خرداد پارسال شروع شد و تا نیمه ‌های آن سال نیز ادامه داشت. بعد از آن بازار با اصلاح قیمت‌ها مواجه شد و از ابتدای سال جاری نیز دوباره فعالان بازار سهام شاهد افزایش قیمت‌ها هستند.در ابتدای سال 1398 شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران در تراز 178 هزار و 659 واحدی قرار گرفت و تا امروز بیش از 32 هزار واحد رشد کرده و از 210 هزار واحد گذشته که در نتیجه بازدهی بیش از 18 درصدی را به سرمایه‌گذاران داده است.شاخص بازار اول در ابتدای سال در نیمه کانال 133 هزار واحدی قرار داشت و میزان تغییر آن از ابتدای سال بیش از 25 هزار واحد بود. در نتیجه این شاخص نیز بیش از 19 درصد رشد کرده است. همچنین شاخص بازار دوم بیش از 57 هزار واحد معادل 16 درصد رشد کرده است.این آمار در حالی است که در ابتدای سال 1397 شاخص کل بازده نقدی و قیمتی در تراز 95 هزار و 819 واحدی قرار داشت اما بعد از 1.5 ماه از سپری شدن سال 1397 این شاخص بیش از 2000 واحد افت کرد؛ البته این افت پایدار نماند و با شروع ماه سوم سال، تاریخ‌سازی‌ها و رکوردشکنی ‌ها آغاز شد.با توجه به این آمارها روند حرکتی نماگر اصلی بازار در سال جاری نسبت به سال قبل کاملاً متفاوت بوده است؛ به طوری که این شاخص در 1.5 ماه ابتدایی امسال بیش از 32 هزار واحد رشد کرده اما در مدت مشابه سال گذشته این شاخص با افت 2000 واحدی مواجه بوده است.

در این میان فضای کلی معاملات از نظر حرکت سرمایه‌گذاران به سمت عرضه یا تقاضا در بازار را می‌توان در 14 ماه جاری به هم نزدیک دانست، چراکه در این ماه‌ها شرایط بازار نسبتاً هیجانی و کم ارتباط با میزان تولید و فروش شرکت‌ها بود و تصمیمات سرمایه‌ گذاران از بازارهای غیر مولدی همچون بازار ارزهای خارجی تأثیر می‌پذیرفت.اگر بخواهیم به ارزش معاملات نیز از ابتدای امسال تاکنون نگاهی داشته باشیم باید گفت این عدد از ابتدای سال جاری بیش از 352 هزار میلیارد ریال بوده و حجم معاملات به 140هزار و 294 رسیده است.تعداد معاملات انجام شده نیز به حدود 9 میلیون نوبت رسیده است که این آمارها نسبت به ماه‌های انتهایی سال گذشته رشد نسبتاً بالایی را نشان می‌دهد.

منبع: روزنامه مردم سالاری؛ 1398،02،26
گروه اطلاع رسانی **9117**1755

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اقتصاد روزنامه مردم سالاري بازار سرمايه گذاري

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۷۸۶۳۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بورس سبزپوش شد؛ رشد مناسب بازار در هفته اول اردیبهشت

فرارو، شاخص کل بورس تهران در پایان معاملات امروز بازار سرمایه با رشد ۱ هزار و ۶۹ واحدی در ارتفاع ۲ میلیون و ۳۰۴ هزار و ۴۴۸ واحدی قرار گرفت و هفته نخست اردیبهشت را با سبزپوشی به پایان رساند.

به گزارش فرارو، در پایان معاملات امروز بازار سرمایه، شاخص کل هم‌وزن بورس، نیز با رشد ۴ هزار و ۶۵۰ واحدی در ارتفاع ۷۶۳ هزار و ۶۵۵ واحدی قرار گرفت.

در پایان معاملات امروز بازار سرمایه، ارزش بورس تهران به ۷۹ همت و ۶۰۹ میلیارد تومان رسید و تعداد ۳۴۳ هزار و ۷۷۷ معامله مورد دادوستد قرار گرفت.

در پایان معاملات امروز بازار سرمایه، نماد‌های فملی و شبندر بیشترین تاثیر بر رشد و نماد‌های پارسان، فولاد، کگل، شپدیش و بوعلی بیشترین تاثیر بر ریزش شاخص کل بورس تهران داشتند.

شاخص کل فرابورس ایران در پایان معاملات امروز بازار سرمایه با ۱۱۶ رشد واحدی در ارتفاع ۲۵ هزار و ۶۰۵ واحدی گرفت؛ ارزش بازار اول و دوم فرابورس ایران به ۱۴ همت و ۱۴۰ میلیارد تومان رسید.

در پایان معاملات امروز بازار سرمایه، ارزش بازار پایه فرابورس ایران به ۳ همت و ۳۰۰ میلیارد تومان رسید و تعداد ۲۰۱ هزار و ۱۳۴ معامله مورد دادوستد قرار گرفت.

گفتنی است، در پایان معاملات امروز بازار سرمایه، نماد‌های فجهان، شگویا، وسپهر، مادیرا، سپیدار و فغدیر بیشترین تاثیر بر رشد و نماد آریا بیشترین تاثیر بر ریزش فرابورس ایران داشتند.

دیگر خبرها

  • «قیمت دلار» برای اولین بار به ۴۴ هزار تومان رسید!
  • فاصله نرخ ارز بازار با نرخ نیمایی را کم کنید؛ وگرنه با خروج سنگین سرمایه روبرو می شوید
  • بورس تغییر جهت داد
  • بورس سبزپوش شد؛ رشد مناسب بازار در هفته اول اردیبهشت
  • رشد بورس با افزایش تولید خودرو و صادرات محصولات پتروشیمی
  • افت بازار سرمایه پس از ۴ روز رشد
  • رشد آرام دلار نیما | امسال دلار نیما چه عددی را به خود خواهد دید؟
  • بورس در راه تصرف تاج و تخت؟
  • سقف معافیت مالی؛ داغ همیشگی بر پیشانی بورس!
  • بورس، امروز به کدام سمت حرکت می کند؛ ریزش یا ادامه صعود