Web Analytics Made Easy - Statcounter

خرداد؛ رئیس‌جمهور آمریکا با صدور یک فرمان اجرایی، شرکت‌های آمریکایی را از به کارگیری تجهیزات ارتباطی ساخت شرکت‌هایی که برای آمریکا «تهدید امنیتی» هستند، منع کرده است.
به گزارش فارس، «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا بامداد پنج‌شنبه (به وقت تهران) در اقدامی که در راستای تلاش برای محدود کردن رد پای چین در عرصه بازار فناوری آمریکا تفسیر شده، در زمینه فناوری وضعیت اضطراری ملی اعلام کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


به نوشته خبرگزاری «رویترز»، بر اساس این فرمان اجرایی حضور شرکت‌های خارجی در شبکه‌ها و زیرساخت‌های ارتباطی و فناوری ایالات متحده محدود می‌شود.
این فرمان اجرایی که با استناد به قانون اختیارات اقتصادی اضطراری رئیس‌جمهور صادر شده، شرکت‌های آمریکایی را از به کارگیری تجهیزات و قطعات ارتباطی ساخت شرکت‌هایی که از دید واشنگتن یک «تهدید امنیتی» محسوب می‌شوند، منع می‌کند.
اجرایی شدن این فرمان عملا راه را برای محدود شدن حضور شرکت «هواوی»، غول فناوری چین، در بازار مخابرات و ارتباطات آمریکا هموار می‌کند.
«ویلبر راس» وزیر تجارت آمریکا پس از صدور این فرمان، در بیانیه‌ای گفت هدف از این اقدام حفاظت از زنجیره تأمین اطلاعات آمریکا در برابر «رقبای خارجی» است. وی افزود: «تحت رهبری رئیس‌جمهور ترامپ، آمریکایی‌ها می‌توانند مطمئن باشند که داده‌ها و زیرساخت‌های ما امن هستند.»
در ماه‌های گذشته کارشناسان نزدیک به دولت ترامپ بارها از پیشرفت‌های چین در زمینه اینترنت نسل پنجم (5G) ابراز نگرانی کرده و حضور فزاینده شرکت‌های چینی در توسعه زیرساخت‌های مخابراتی آمریکا و اروپا را برای ایالات متحده یک «تهدید برای امنیت ملی» توصیف کرده‌اند.
چین هم اکنون بیشترین کاربران که از طریق تلفن همراه به اینترنت وصل می‌شوند، را در اختیار دارد. غول‌های فناوری اطلاعات چینی همچون «اکستنت» و «علی بابا» در حال فتح بازارهای جدید در آمریکا و آسیا هستند.
در کنار فعالیت‌های گسترده شرکت‌های فناوری، دولت چین نیز با حمایت شرکت‌های شبه دولتی در حال پیش بردن برنامه خود در سطح جهانی است. مهم‌ترین برنامه چین در این حوزه نیز برنامه «کمربند و جاده» است.
در حالی که شرکت‌هایی همچون گوگل تلاش می‌کنند تا انحصار خطوط فیبر نوری در دنیا را به دست بیاورند، چین نیز تلاش می‌کند در قالب برنامه جهانی خود شاهراه‌های جدیدی برای انتقال اطلاعات از طریق خطوط فیبر نوری برپا کند، که این امر امکان کنترل اینترنت را برای آمریکایی‌ها سخت خواهد کرد.
شرکت‌هایی همانند هووای و ZTE در حال طراحی تجیهزات جدید شبکه برای شبکه‌های 5G هستند. این مسئله‌ای است که به هیچ عنوان برای آمریکایی‌ها خوش آیند نخواهد بود. طبق اسناد «ادوارد اسنودن» تجهیزات شبکه‌های آمریکایی همچون «سیسکو» یکی از مهم‌ترین راهکاری آژانس امنیت ملی آمریکا برای جاسوسی از شبکه‌های مجازی است.
به همین دلیل نیز برخی از کشورهای دنیا همچون برزیل درصدد برآمدند تا از تجهیزات داخلی در شبکه‌ها و زیر‌ساخت‌های حساس خود استفاده کنند. (جزئیات بیشتر)
آمریکایی‌ها تلاش کرده‌اند تا با اتهامات گوناکون شرکت‌های چینی فعال در این حوزه را زمین‌گیر کنند. از جمله این اقدامات متهم کردن مقامات شرکت‌های چینی به بهانه دور زدن تحریم‌ها است. چندی پیش مدیر مالی هواوی که دختر بنیانگذار این شرکت نیز هست به درخواست آمریکا در کانادا بازداشت شد و همچنان هم در بازداشت خانگی به سر می‌برد. چین به شدت به این اقدام اعتراض کرده و هشدار داده است که عدم آزادی این مقام بلندپایه شرکت هواوی می‌تواند تبعات سنگینی برای آمریکا داشته باشد.
فرمان اجرایی تازه ترامپ که عملا شرکت‌های چینی را هدف قرار داده، در حالی صادر شده که واشنگتن و پکن در مذاکرات تجاری نیز به بن‌بست خورده‌اند و آمریکا تعرفه‌های سنگینی را علیه واردات از چین وضع کرده است. انتظار می‌رود تصمیم تازه ترامپ بیش از پیش بر میزان تنش میان دو کشور بیافزاید. برچسب ها: ترامپ

منبع: خرداد

کلیدواژه: ترامپ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khordad.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خرداد» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۷۸۷۷۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تلاش آمریکا برای قطع خدمات به ابزارهای تراشه‌سازی چین

یک مقام وزارت بازرگانی آمریکا اعلام کرد واشنگتن با مضاعف کردن تلاش برای جلوگیری از تقویت توانمندیهای تراشه‌سازی چین، از متحدان خود می‌خواهد شرکت‌های داخلی را از خدمات رسانی به ابزارهای خاص تولید تراشه برای مشتریان چینی، منع کنند.

به گزارش ایسنا، آلن استوز، رئیس کنترل صادرات، در یک کنفرانس سالانه به خبرنگاران گفت: ما با متحدان خود کار می‌کنیم تا مشخص کنیم چه چیزی برای خدمات رسانی مهم است و چه چیزی مهم نیست. در تلاش هستیم به بخشهای کلیدی خدمات رسانی نشود و اینها بحث‌هایی است که با متحدان خود داریم.

واشنگتن درگیر یک جنگ فناوری چند ساله با پکن است و به دنبال جلوگیری از ساخت تراشه‌های پیشرفته تر چین است که می‌تواند برای تقویت ارتش این کشور استفاده شود. هنگامی که شرکت فناوری هواوی در سال ۲۰۲۳ یک گوشی هوشمند جدید فایو جی با تراشه پیشرفته هفت نانومتری ساخت چین را عرضه کرد، مقامات آمریکایی غافلگیر شدند. هواوی و شرکت تراشه‌سازی چینی SMIC، هنوز هم به تجهیزات تامین‌کنندگان خارجی از جمله شرکت آمریکایی اپلاید متریالز و شرکت هلندی ASML Holding NV برای تولید این تراشه متکی بودند. پس از پیشرفت هواوی، آمریکا متحدان خود را تحت فشار قرار داده است تا دسترسی چین به فناوریهای پیشرفته را محدودتر کنند.

دولت بایدن در سال ۲۰۲۲، محدودیت‌های جدیدی را برای صادرات ابزارهای ساخت تراشه‌های ساخت آمریکا به کارخانه‌های تراشه‌سازی پیشرفته چینی اعلام کرد و ژاپن و هلند را که تولیدکنندگان کلیدی ابزارهای تراشه‌سازی هستند، متقاعد کرد با کنترل‌های خود، اقدام مشابهی را دنبال کنند.

بر اساس گزارش رویترز، قوانین آمریکا، ادامه خدمات رسانی به ابزارهایی را که شرکت‌های چینی قبل از مقررات جدید خریداری کرده بودند برای شرکت‌های آمریکایی دشوار کرد، اما قوانین هلند و ژاپن محدودیت‌های مشابه را شامل نمی شدند. این امر مقامات آمریکا را واداشت تا متحدان خود را متقاعد کنند محدودیت‌های مشابه آمریکایی را اعمال کنند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • پوتین برای آتش‌بس با اوکراین منتظر نتیجه انتخابات آمریکا است
  • تلاش آمریکا برای قطع خدمات به ابزارهای تراشه‌سازی چین
  • افزایش صادرات شرکت‌های دانش‌بنیان به ۱.۵ میلیارد دلار
  • افزایش صادرات شرکت‌های دانش‌بنیان به یک و نیم میلیارد دلار در سال گذشته
  • تجاوز جدید آمریکایی-انگلیسی به یمن
  • صادرات شرکت‌های دانش‌بنیان به یک و نیم میلیارد دلار افزایش یافت
  • صادرات شرکت‌های دانش‌بنیان به یک و نیم میلیارد دلار افزیش یافت
  • دفاع اروپایی مقابل تکروی آمریکایی / خطر بازگشت ترامپ؛ قاره سبز چه گزینه هایی دارد؟
  • آمریکایی‌ها از اپل شکایت کردند
  • مصرف کنندگان آمریکایی از اپل شکایت کردند