Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-25@07:50:13 GMT

ظریف جمعه به پکن می‌رود

تاریخ انتشار: ۲۶ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۷۹۰۰۸۰

ظریف جمعه به پکن می‌رود

محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه ایران که از یکشنبه در سفر خارجی به سر می‌برد، در چهارمین مقصد این سفر قرار است فردا (جمعه) به چین برود و با مقامات این کشور ابعاد مختلف مناسبات دوجانبه و اوضاع منطقه‌ای و بین المللی را مورد بحث و تبادل نظر قرار دهد.

رئیس دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران، امروز (پنجشنبه) در جمع خبرنگاران ژاپنی از سفرش به چین خبر داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی پیش از این به ترکمنستان، هند (+) و ژاپن (دو کشور اخیر از خریداران نفت ایران) سفر کرده بود.

وزیر خارجه ایران دیشب در بدو ورود به توکیو درباره هدف این سفر گفته بود: بعد از اقدامات و تنش زایی‌های آمریکا ضرورت دارد با کشور‌ها و شرکای مهم ایران مشورت‌هایی صورت بگیرد.

رئیس دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران هفته گذشته (۱۷ اردیبهشت ماه) سفری دو روزه به مسکو داشت و با سرگئی لاوروف همتای روس خود دیدار و گفت: وگو کرد. وی همچنین پیام روحانی به پوتین در پی تصمیم ایران برای توقف برخی تعهدات برجامی را به لاوروف تسلیم کرد.

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران روز یکشنبه ۲۲ اردیبهشت ماه در رأس هیأتی سیاسی و اقتصادی به عشق‌آباد و از آنجا به دهلی‌نو سفر کرد تا با مقامات ترکمنستان و هندوستان ابعاد مختلف مناسبات دوجانبه را بررسی کند. ظریف همچنین در سفر به هند مواضع ایران در قبال برجام را بعد از تصمیم اخیر شورای عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران در توقف برخی تعهدات برجامی تبیین کرد.

ظریف در ترکمنستان با «قربانقلی بردی محمداف» رئیس جمهور و «رشید مردوف» همتای ترکمنستانی خود دیدار و در هند هم به دیدار «سوشما سواراج» وزیر خارجه هند رفت. او در توکیو هم با «تارو کونو» همتای ژاپنی و «شینزو آبه» نخست وزیر ژاپن دیدار کرد.

وزیر خارجه ایران امروز (پنجشنبه) نیز پس از دیدار با همتای ژاپنی در تشریح گفت: وگوهایش گفت: روش‌های کاهش تنش در منطقه و توقف اقدامات جنگ طلبانه آمریکا را برای ایشان توضیح دادم و اینکه ایران به دنبال درگیری در منطقه نیست، ولی همواره از منافع خود با قدرت دفاع کرده و اکنون نیز همین کار را انجام خواهد داد.

همزمان با سفر ظریف به دهلی نو نیز خبرگزاری رویترز به نقل از یک منبع در دولت هند اعلام کرد که وزیر خارجه هند در دیدار با ظریف عنوان کرده که این کشور بعد از پایان انتخابات در ماه جاری درباره واردات نفت از ایران تصمیم‌گیری خواهد کرد.

این منبع عنوان کرد: «در خصوص خرید نفت از ایران، وزیر امور خارجه ما موضع خودش را تکرار کرد که درباره این موضوع بعد از انتخابات، با در نظر گرفتن ملاحظات تجاری، امنیت انرژی و منافع اقتصادی، تصمیم گیری خواهد شد.» (اینجا بخوانید)

دونالد ترامپ پس از خروج از برجام در ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۷ فرمانی را امضا کرد که براساس آن تحریم‌ها علیه ایران در دو بازه ۹۰ و ۱۸۰ روز مجددا بازگشت. وزارت خارجه آمریکا هم که نوامبر سال گذشته (۲۰۱۸)، معافیت‌های ۱۸۰ روزه‌ای را به ۸ کشور خریدار نفت و میعانات ایران از جمله هند، ژاپن و چین ارائه کرده بود تا در این فاصله به دنبال منابع جایگزین غیر از نفت ایران باشند، بعد از پایان این مهلت دیگر این معافیت را تمدید نکرد.

شورای عالی امنیت ملی ایران ۱۸ اردیبهشت ماه سال جاری در اولین سالگرد خروج آمریکا از برجام، در بیانیه‌ای با اشاره به توقف برخی تعهدات برجامی اعلام کرد که ایران در مرحله فعلی دیگر خود را متعهد به رعایت محدویت‌های مربوط به نگهداری ذخایر اورانیوم غنی شده و ذخایر آب سنگین نمی‌داند و به کشور‌های باقیمانده در برجام فرصت ۶۰ روزه‌ای داد تا تعهدات مالی و بانکی خود در قبال ایران را عملیاتی کنند و چنانچه در این مهلت کشور‌های مزبور قادر نباشند مطالبات ایران را تامین کنند، در مرحله بعدی جمهوری اسلامی ایران رعایت محدودیت‌های مربوط به سطح غنی سازی اورانیوم و اقدامات مربوط به مدرن سازی رآکتور آب سنگین اراک را نیز متوقف خواهد کرد.

در این بیانیه تاکید شده است: «در هر زمان که خواسته‌های ما تامین شود؛ ما نیز به همان میزان اجرای مجدد تعهدات متوقف شده را از سر خواهیم گرفت، اما در غیر این صورت، جمهوری اسلامی ایران مرحله به مرحله تعهدات دیگری را متوقف خواهد کرد.»

منبع: پارسینه

کلیدواژه: ظریف پکن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۷۹۰۰۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تهران و اسلام آباد، علیه تروریسم

به گزارش همشهری آنلاین، سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور ایران به دعوت رسمی همتای پاکستانی خود و در رأس هیاتی عالی‌رتبه از مقامات اقتصادی و سیاسی، بامداد 3 اردیبهشت ماه به اسلام‌آباد، پایتخت پاکستان سفر کرد.رئیس جمهور تقویت روابط اقتصادی و تجاری با پاکستان را از جمله اهداف این سفر عنوان کرد و گفت: جمهوری اسلامی ایران در راستای سیاست همسایگی، مصمم به برداشتن گام‌های جدید در توسعه و ارتقای روابط با کشورهای همسایه و همسو است.

افزایش 10 میلیارد دلاری در روابط اقتصادی

نشست خبری مشترک رئیس جمهور کشورمان و محمد شهباز شریف نخست وزیر پاکستان در اسلام آباد برگزار شد.

مهم ترین اظهارات سید ابراهیم رئیسی در نشست خبری:

آنچه تمام مردم دنیا را امروز غصه دار کرده این است که سازمان های بین المللی و به ظاهر مدافع حقوق بشر کارآمدی خود را از دست داده است شورای امنیت وظیفه خود را انجام نمی‌دهد و مردم مسلمان و آزاداندیش دنیا به ستوه آمده اند. ما با کشور دوست و برادر و همسایه مان پاکستان فقط به عنوان دو کشور همسایه مطرح نیستیم روابط دو کشور روابط تاریخی تمدنی و عمیق اعتقادی و دینی است امری که ملت بزرگ ایران را با مردم بزرگ پاکستان پیوند می‌دهد اعتقادات است این پیوند ناگسستنی است. در نشست هایمان با نخست وزیر و دولت تصمیم گرفتیم در حوزه های اقتصادی سیاسی تجاری و فرهنگی و همه سطوح روابط خود را ارتقا بخشیم. هر دو کشور در مبارزه با ناامنی ها جرایم سازمان یافته مواد مخدر و انواع ناامنی ها مصمم هستیم. ممکن است برخی همکاری های دو کشور را نپسندند، مهم نیست مهم این است که تداوم همکاری های دولت های دو کشور به نمایندگی از مردم آنها ادامه یابد و مصممیم این همکاری ها را در سوطح بالا ارتقا ببخشیم. سطح روابط اقتصادی و تجاری دو کشور قابل قبول نیست و تصمیم گرفتیم این روابط در گام اول ۱۰ میلیارد دلار افزایش یابد. مرز دو کشور که طولانی است را یک فرصت می دانیم و معتقدیم در جهت رفاه دو ملت به ویژه مرزبانان به کار گرفته شود.

نخست وزیر پاکستان در نشست خبری چه گفت؟

بعد از انتخاب دولت جدید پاکستان برای اولین بار است که یک مقام عالی‌رتبه به کشور ما می‌آید و این موجب افتخار ماست. هر دو کشور نگرانی خود را درباره کشتار مردم غزه اعلام و درباره آن گفت‌وگو کردیم و یکصدا اسرائیل را محکوم کرده اند از کشورهای جهان درخواست می‌کنیم که هر چه سریعتر این اقدام نظامی را به پایان برسانند راه حل عادلانه، تفصیلی و دیرپا برای مسئله فلسطین لازم است پاکستان پشتیبانی از فلسطین را مشروط نمی‌کند و به همکاری با ایران تا تشکیل کشور فلسطین به پایتختی قدس ادامه می‌دهد. از آیت الله خامنه‌ای رهبر معظم ایران که پشتیبان حق آزادی‌خواهی مردم کشمیر را در نظر داشتند، تشکر می‌کنم. جناب آقای رئیس جمهور، شما در فقه و حقوق دانش دارید؛ ما در زمینه بهبود زندگی مردم کشورهای خود با داشتن اصول برای فروغ آنها همکاری خواهیم کرد.

تقویت روابط دوجانبه

در این سفر همچنین دیدار هیات بلندپایه دو کشور به ریاست سران ایران و پاکستان برگزار شد و کاخ نخست وزیری پاکستان در بیانیه ای اعلام کرد؛

شهباز شریف و سید ابراهیم رئیسی راهکارهای تقویت روابط و همکاری‌های دوجانبه را بررسی کردند. طرفین تقویت تجارت دو کشور و گسترش همکاری‌ها در حوزه ارتباطات را مورد بررسی قرار دادند. تهران و اسلام‌آباد مصمم به نبرد مشترک علیه تروریسم هستند.

پس از انجام مراسم استقبال، مقامات ارشد دو کشور با یکدیگر نهال به نشانه دوستی دو ملت در خاک کاخ نخست وزیری پاکستان کاشتند. همچنین رئیس جمهور اسلامی ایران و نخست وزیر پاکستان پس از دیدار و رایزنی‌های خود، از یادمان نامگذاری یکی از بزرگترین و اصلی‌ترین خیابان‌های شهر اسلام‌آباد به نام «ایران» رونمایی کردند.

امضای 8 سند همکاری

همزمان با سفر رئیس جمهور اسلامی ایران به پاکستان، مقامات دو کشور در حضور «آیت‌الله سیدابراهیم رئیسی» و «محمدشهباز شریف» نخست وزیر این کشور، هشت سند همکاری وتوافق نامه و یادداشت تفاهم به امضا رساندند.اولین موافقت نامه که به امضای طرفین رسید همکاری های امنیتی بین دوکشور بود و موافقت نامه دوم موافقتنامه معاضدت قضایی در امور مدنی و تجاری بین جمهوری اسلامی ایران وجمهوری پاکستان است.

تقویت روابط ایران و پاکستان مطلوب بیگانگان نیست

سناتور اسحاق دار، وزیر امور خارجه پاکستان نیز سید ابراهیم رئیسی با دیدار و از مواضع تهران در منطقه به ویژه در حمایت از فلسطین قدردانی کرد.

رئیسی در دیدار با وزیر خارجه پاکستان:

با وجود آنکه تقویت روابط ایران و پاکستان مطلوب برخی بیگانگان نیست، اما با توجه به ظرفیت‌های متنوع، متعدد و متقابل موجود روابط دو کشور اسلامی باید ناظر بر تأمین منافع دو ملت بیش از پیش گسترش یابد. صهیونیست‌ها از اختلافات میان کشورهای اسلامی سوءاستفاده می‌کنند در برابر راهبرد دشمن برای تداوم اختلاف میان امت اسلامی، راهبرد ما وحدت است.

وزیر امور خارجه پاکستان:

امت اسلامی به رهبرانی همچون رهبر جمهوری اسلامی ایران نیاز دارد. امت اسلامی امروز بیش از هر زمان دیگری نیاز به وحدت و تقویت همبستگی دارد. پاکستان برای همکاری‌های گسترده و سازنده با ایران اعلام امادگی میکند.

دیدار وزرای کشور

در ادامه احمد وحیدی وزیر کشور جمهوری اسلامی ایران پس از پایان دیدار رسمی سران ایران و پاکستان و امضای تفاهمنامه همکاری، با همتای پاکستانی خود دیدار کرد .سید محسن رضا نقوی و احمد وحیدی پیرامون آخرین تحولات مرتبط با روابط دوجانبه و همکاری‌های دو کشور با یکدیگر به مذاکره پرداختند.

کد خبر 846439 برچسب‌ها پاکستان دولت سیزدهم سید ابراهیم رئیسی

دیگر خبرها

  • بلینکن وارد چین شد
  • درخواست این کشور از پاکستان و سریلانکا برای بازداشت وزیر کشور ایران!
  • حضور هیأت بلندپایه کوالالامپور در کابل
  • جریان مقاومت، دل‌های مردم جهان را تسخیر کرده است
  • سفیر ایران در کنگو با وزیر خارجه این کشور دیدار کرد
  • استقبال از کتاب جدید ظریف/ وزیر خارجه سابق ایران: امیدوارم این کتاب گامی هر چند کوچک به سوی درک بهتر سیاست خارجی و بهبود جایگاه ایران در جهان باشد
  • تهران و اسلام آباد، علیه تروریسم
  • چرا تندروها ظریف را ترسو، واداده، وسط باز، سازشکار و فریب خورده نامیدند؟/ ایرانیان چه زندگی را انتخاب کرده اند؟ / آیا عهدنامه ترکمانچای منفی بود؟
  • بلینکن با دعوت وزیر خارجه چین راهی پکن می‌شود
  • فیلم| دیدار وزیر خارجه پاکستان با رئیسی در اسلام‌آباد