Web Analytics Made Easy - Statcounter

اتحادیه اروپا در پاسخ به نامه تهدید آمیز اخیر ترامپ علیه سیاست دفاعی مستقل اروپایی نامه ای را به واشنگتن ارسال کرد و همه انتقادها و درخواست های آمریکا در این راستا را رد کرد.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، آمریکا از کشورهای عضو اتحادیه اروپا بازنگری در طرح های خود برای تشکیل یک اتحادیه دفاعی اروپایی را درخواست کرده و در غیر این صورت این اتحادیه را تهدید به اقدامات سخت از طرف واشنگتن کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نمایندگان وزارت دفاع و وزارت امور خارجه آمریکا اخیرا در نامه ای تهدید آمیز به "فدریکا موگرینی"، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا به این مسئله انتقاد وارد کرده و تصریح کردند که قواعد و طرح های فعلی اتحادیه اروپا در زمینه دفاعی و تسلیحاتی، مشارکت شرکت های آمریکایی در پروژه های تسلیحاتی اروپا را به شدت دشوار و یا غیر ممکن می کند.

در این نامه آمده است که آمریکا هم در مقابل می تواند قواعد شخصی خود برای دسترسی شرکت های اروپایی به بازار تسلیحات آمریکا را تشدید کند در صورتی که اتحادیه اروپا برنامه های خود در این راستا را تغییر ندهددر این نامه آمده است که همچنین این طرح اتحادیه اروپا می تواند به مناسبات تا به حال سازنده بین ناتو و اتحادیه آسیب برساند.

در این نامه چهار صفحه ای به دو پروژه مرکزی اتحادیه اروپا یعنی توافق برای همکاری بیشتر در زمینه دفاعی و صندوق توسعه میلیاردی پروژه های تسلیحاتی اتحادیه اروپا انتقاد وارد شده است.

نویسندگان این نامه ضمن انتقاد به طرح این قراردادهای اروپایی اعلام کردند که اتحادیه اروپا به تنهایی طرح های صنایع دفاعی و تسلیحاتی خود را اجرا کرده و بدین ترتیب همگرایی صنایع دفاعی و تسلیحاتی دوسوی اقیانوس اطلس (ترانس آتلانتیک) با سه دهه سابقه، را در چارچوب ناتو و همچنین همکاری نظامی آمریکا و اروپا را تهدید می کند.

اتحادیه اروپا در سال های اخیر دو پروژه مهم برای تقویت صنعت تسلیحات اتحادیه اروپا را در دستور کار قرار داده است. از یک طرف می خواهد سیستم های تسلیحاتی را خود و به صورت مستقل از آمریکا توسعه و تولید کند. برای توسعه دقیق این سیستم اتحادیه اروپا حدود 13 میلیارد یورو سرمایه گذاری در صندوق دفاع اروپا را در مد نظر قرار داده است.

پنتاگون تهدید کرده که اگر اتحادیه اروپا به تنهایی برای اجرای طرح های دفاعی و تسلیحاتی اقدام و از مشارکت با کشورهای ثالث و بخصوص آمریکا خودداری کند، آمریکا در روابط تجاری و سیاسی با اتحادیه مقابله به مثل خواهد کرد.

به نوشته هفته نامه اشپیگل بروکسل در نامه ای درخواست های واشنگتن در زمینه سیاست دفاعی اتحادیه اروپا را قطعا رد کرده است.

به نوشته هفته نامه اشپیگل، اتحادیه اروپا می خواهد انتقادها از آمریکا به تصمیمات اتحادیه اروپا درباره صندوق دفاعی این اتحادیه و یک همکاری نظامی تنگاتنگ تر در اروپا را رد کند.

به نوشته هفته نامه اشپیگل در نامه ای که در پاسخ به نامه واشنگتن و روز پنجشنبه به این کشور ارسال شد، اتحادیه اروپا درخواست های آمریکا برای ایجاد تغییرات در سیاست دفاعی اتحادیه اروپا را کاملا رد کرده است. این نامه در اختیار هفته نامه اشپیگل قرار گرفته است.

لحنی که در محتوای نامه واشنگتن به موگرینی به کار برده شد موجب تحریکات قابل توجهی در بروکسل شد. دیپلمات های اروپایی در اظهارات خصوصی از درخواست های بی شرمانه آمریکا سخن گفته و خواستار اتخاذ موضعی قاطعانه از طرف اتحادیه اروپا شدند.

 در پاسخ رسمی اتحادیه اروپا به این نامه تهدید آمیز واشنگتن که چهار صفحه است آمده است که ما می خواهیم سوء تفاهم ها را برطرف کنیم.

این نامه البته توسط شخص موگرینی امضا نشده است بلکه توسط معاون دبیر کل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و مدیر بازار داخلی در کمیسیون اروپا نوشته شده است.

در این نامه بر این مسئله تاکید شده است که سیاست های دفاعی اتحادیه اروپا به هیچ عنوان در رقابت با ناتو شکل نمی گیرد؛ بلکه بیشتر سرمایه گذاری کشورهای اروپایی در زمینه دفاع مشترک را تقویت کرده و به این ترتیب این اتحادیه بهتر می تواند به تعهدات خود در برابر ناتو عمل کند. رئیس جمهور آمریکا همواره درخواست کرده است که کشورهای عضو اتحادیه اروپا و جلوتر از همه آلمان هزینه ای دفاعی خود را افزایش داده و به این ترتیب بار نظامی بیشتری را در ناتو بر عهده گیرند.

در این نامه تاکید شده است که اتحادیه اروپا در قوانین مربوط به مشارکت کشورهای ثالث  در پروژه دفاعی مشترک اروپایی هیچ تغییری ایجاد نخواهد کرد. شورای اتحادیه اروپا شرایطی عینی و شفاف را در این باره اعمال می کند. پروژه های تسلیحاتی برنامه ریزی شده در این اتحادیه هم همچنان بر روی آمریکا باز است. قواعد در این باره مشترکا در اتحادیه اروپا تصمیم گیری شده است.

  دنبال کردن رویکرد مستقل در سیاست دفاعی مسئله ای است که بخصوص آلمان و فرانسه بر آن تاکید دارند.

فون در لاین ، وزیر دفاع آلمان هم اخیرا در واکنش به نامه تهدید آمیز واشنگتن گفته است که ما اروپاییان آنچه را که سال های طولانی دوستان آمریکایی ما درخواست کرده اند را انجام می دهیم. وظیفه ما در حال حاضر اعتماد سازی در این باره است که ناتو از این تلاش ها در راستای ایجاد اتحادیه دفاعی اروپایی سود می برد. وی بازنگری مجدد درباره این قراردادها را در علاقه اروپا ندانست.

فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا  هم در نشست اخیر وزرای دفاع اتحادیه اروپا در بروکسل این انتقادها از طرف آمریکا را شدیدا رد کرده و تاکید کرد که اتحادیه اروپا برای شرکت های اروپایی باز است و باقی می ماند. به گفته وی این مسئله هیچ دلیلی برای نگرانی ندارد.

نمایندگان بلند پایه اروپایی هم در نشست اخیر خود در بروکسل این مسئله را آشکار کردند که در قواعد مربوط به مشارکت در پروژه صندوق دفاعی اتحادیه اروپا دیگر هیچ تغییری نمی تواند شکل گیرد. امکان بهبود تنها در قواعد مربوط به پروژه موسوم به Pesco وجود دارد.

بخصوص فرانسه بر این مسئله تاکید دارد که کشورهای ثالث تنها تحت شرایط بسیار سخت می توانند در پروژه های نظامی جدید اتحادیه اروپا مشارکت کنند.

این گونه طرح ها در اتحادیه اروپا بخصوص بعد از انتخاب دونالد ترامپ به عنوان رئیس جمهور آمریکا شکل گرفت چرا که به اعتقاد بسیاری از کشورهای اروپایی سیاست های ترامپ ضرورت غیر وابستگی اروپا به آمریکا را بیشتر می کند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: موگرینی اروپا آمریکا اتحادیه اروپا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۷۹۳۲۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعطای درجه به هنرمندان صنایع دستی و هنر‌های سنتی با رویکرد تخصصی

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، مریم جلالی، معاون صنایع‌دستی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی درباره تاریخچه شورای ارزشیابی هنرمندان صنایع دستی، هنر‌های سنتی و میراث داران تمدنی اظهار کرد: تشکیل این شورا به سال ۱۳۸۰ برمی‌گردد، شورای عالی انقلاب فرهنگی در سال ۱۳۸۰ به پیشنهاد شورای هنر، آیین نامه شورای ارزشیابی هنر‌های سنتی را تصویب و هدف آن را تطبیق نظام اداری با نظام آموزشی اعلام کرد.

وی ادامه داد: در آن زمان برای فعالیت هنرمندان تجربی در نظام اداری شاخصی برای تعیین ارزش بر اساس میزان مهارت و دانش تجربی آنان وجود نداشت، چون نظام اداری کشور بر مبنای دوره‌های تحصیلی در دانشگاه، یعنی کارشناسی، کارشناسی ارشد، دکتری بود و هنرمندان نسبت به دانشگاهیان در دریافت حقوق یا مستمری متضرر می‌شدند، بنابراین این شورا به عنوان مرجعی قانونی و نظامند برای هنرمندان و تکریم آنها به وجود آمد.

معاون صنایع‌دستی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گفت: البته در آن زمان صنایع دستی زیرمجموعه وزارت ارشاد و فرهنگ اسلامی بود. در ادامه چیز‌هایی به آن اضافه و این شورا کاملتر شد، متمم آیین نامه در سال ۸۴ به تصویب رسید که نویسندگان و هنرمندان نمایشی و تلویزیونی نیز  اضافه شدند. در سال ۸۳ سازمان صنایع دستی به تصویب مجلس رسید و در سال ۸۵ به عنوان یکی از معاونت‌های سازمان میراث فرهنگی و صنایع دستی از وزارت صنایع و معادن جدا شد. در ادامه به دلیل ساختار شورای ارزشیابی، باید معاون صنایع دستی هنر‌های سنتی در شورای ارزشیابی شرکت می‌کرد به همین دلیل کمیته‌ای تشکیل شد تا واسطه‌ای بین شورای مستقر در وزارت ارشاد و سازمان میراث فرهنگی باشد، بر این اساس ارزشیابی طبق درخواست هنرمندان ابتدا در کمیته مطرح و پس از بررسی به شورای ارزشیابی ارائه می‌شد البته این روند، فرآیند ارزیابی هنرمندان را دو مرحله‌ای کرد، یک مرحله در سازمان میراث فرهنگی و یک مرحله در وزارت ارشاد بود. دو مرحله‌ای شدن دو مشکل داشت اول اینکه حجم پرونده متقاضیان را بالا می‌برد و در آمایش انجام‌شده در پرونده‌ها مشخص شد که در برخی رشته‌ها رشد قابل توجه‌ای تقاضا و رسیدگی داشتیم و در برخی رشته‌ها اینگونه نبود و گاهی در مورد برخی رشته‌ها کم توجهی می‌شد و همچنین اعطای برخی از درجات هنری نیز نیاز به بررسی تخصصی  بیشتری داشت.

وی اضافه کرد: با تشکیل وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در سال ۹۶، دیگر این وزارتخانه باید پاسخگوی مطالبات هنرمندان صنایع دستی و هنر‌های سنتی می‌بود، مهندس ضرغامی به عنوان وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، قائم مقام محترم وزارتخانه و معاون صنایع دستی و هنر‌های سنتی را مکلف نمودند ارزشیابی هنرمندان صنایع دستی را به صورت تخصصی دنبال کنند، در اولین سفر مهندس ضرغامی به شهر جهانی اصفهان نیز هنرمندان صنایع دستی و هنر‌های سنتی این مطالبه را به وزیر اعلام داشتند و وزیر آن را در دستور کار قرار داد ودر ادامه طبق نامه‌نگاری‌ها به شورای معین شورای عالی انقلاب فرهنگی موضوع  مطرح شد.

جلالی اظهار داشت: در گام اول، واگذاری شورای ارزشیابی هنرمندان صنایع دستی و هنر‌های سنتی به وزارت میراث فرهنگی و صنایع دستی در ۱۱ بهمن ۱۴۰۱ در شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب و مقرر شد که آیین نامه این شورا ظرف مدت ۳ ماه از سوی وزارت میراث فرهنگی تدوین شود. از آن زمان گفتگو‌ها و بررسی‌های تخصصی با حضور خبرگان این حوزه صورت گرفت و کارگروهی متشکل از کارشناسان شورای معین، وزارت ارشاد و کارشناسان صنایع دستی راه‌اندازی شد تا اینکه در آبان ۱۴۰۲ آیین نامه ارزشیابی نهایی و به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارائه شد و مصوب گردید.

معاون صنایع‌دستی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی بیان کرد: آیین‌نامه جدید بر مبنای تجربیات گذشته و نیاز‌های امروز تدوین شده تا  این درجه‌بندی بتواند حداکثر انتظارات  هنرمندان  را برآورده نماید، از طرفی در آیین‌نامه جدید حوزه میراث داران تمدنی نیز مورد توجه قرار گرفته، زیرا در کشورمان به وفور میراث ناملموس و دانش نهفته بومی  به صورت تجربی داریم که ممکن است در میان عناوین هنرمندان گنجانده نشده باشد. مثلا مرمت کاران لباس، چرم، شیشه‌ها، چوب که دانش بومی و مهارت خاص دارند، این هنرمندان به عنوان میراث داران تمدنی شناخته می‌شوند، بی‌شک در دورۀ جدید با بهره‌مندی از تجربیات و نقاط قوت گذشته و دانش و توانمندی امروزمی‌تواند شورای ارزشیابی را از حالت نهاد تکریم‌کننده هنرمندان به نهاد شاخص‌گذاری علمی و تاثیرگذار در سیاستگذاری‌های کلان کشور توسط کمیته‌های تخصصی  مبدل کند تا به هدف اصلی خود نزدیک‌تر شود.

جلالی در پایان فزود: یکی دیگر از کارکرد‌های مهم دیگر شورای ارزشیابی هنرمندان صنایع دستی، استقرار نگاه تخصصی به حوزه هنرمندان صنایع دستی و پرهیز از نگاه‌های سلیقه‌ای به هنرمندان این حوزه است به نحوی که ماحصل اقدامات، پیوند دهندۀ میان دانشگاه و حوزۀ تجربه‌گرایی تاریخی باشد. مضافآ بر اینکه مستند سازی و پیوند نسلی در چرخه دانش و تولید ادبیات از برکات این شورا خواهد بود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • کارشناس انگلیسی: ترامپ تهدیدی برای اروپای شرقی است
  • آخرین تحولات اوکراین | درخواست کی‌یف از اتحادیه اروپا بعد از کمک آمریکا
  • تحولات اوکراین|توقع کی‌یف از اتحادیه اروپا بعد از کمک آمریکا
  • بی‌میلی اروپایی‌ها برای کمک بیشتر به اوکراین
  • تظاهرات گسترده در حمایت از فلسطین در اسپانیا
  • درخواست ۸۷۰ دانشگاه اروپایی برای افزایش بودجه تحقیق و توسعه
  • این شروع یک بازی جدید است | مقام سابق اسرائیلی: اصابت ۵ موشک از ۷موشک ایران یعنی نابودی قوی‌ترین سامانه دفاعی دنیا
  • سایه انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا و پارلمان اروپا بر سیاست‌های گذار از انرژی
  • اعطای درجه به هنرمندان صنایع دستی و هنر‌های سنتی با رویکرد تخصصی
  • عصبانیت اروپایی‌ها از اصرار آمریکا بر مصادره دارایی‌های روسیه