Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-04-24@15:49:14 GMT

شب‌های قرآن و تأسیس 30 مرکز قرآنی در «جاکارتا»

تاریخ انتشار: ۲۸ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۷۹۹۰۳۰

شب‌های قرآن و تأسیس 30 مرکز قرآنی در «جاکارتا»

به گزارش ایکنا؛ اندونزی کشوری مسلمان در جنوب شرق آسیاست که تعداد بسیاری از شیعیان را در خود جای داده؛ به نحوی که امروزه شاهد گسترش روزافزون پیروان این مذهب هستیم به طوری که راه‌اندازی سازمان‌ها و مراکز اسلامی و شیعی در این کشور، بر گسترش این مذهب در اندونزی تأکید دارد.

با روی کار آمدن خلفای بنی‌عباس و پذیرش اسلام در بسیاری از سرزمین‌ها، متوکل که از دشمنان شیعیان بود، سعی کرد که نشانه‌های این مذهب در سرزمین اسلامی را از میان ببرد که همین موضوع سبب مهاجرت بسیاری از شیعیان به مناطق دوردست شد که اندونزی یکی از آن مناطق است که در قرن‌های بعد، اساس حکومت‌های شیعی در آنجا بنیان گذاشته شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این رابطه با حجت‌الاسلام والمسلمین مجید حکیم الهی، رئیس مرکز اسلامی جاکارتا (پایتخت اندونزی) به گفت‌وگو نشستیم؛ وی مسئولیت دفتر امور بین‌الملل جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، نمایندگی مقام معظم رهبری در اندونزی، معاونت بین‌الملل جامعه مدرسین حوزه علمیه قم و معاونت بین‌الملل جامعه المصطفی العالمیه(ص) را در کارنامه خود دارد.

الفت میان مذاهب

حکیم الهی با اظهار اینکه تکیه بر نقاط مشترک مذهبی و فرهنگی بین ایران و اندونزی در دستور کار نمایندگی رهبری در این کشور قرار دارد، افزود: جمهوری اسلامی ایران به ام‌القرای فعالیت‌های قرآنی در سطح جهان تبدیل شده است؛ با اطلاع‌رسانی از فعالیت‌های قرآن و مشترک میان دولت‌های اسلامی می‌توانیم قلب‌ها را بیش از پیش به یکدیگر نزدیک کرد و در این میان نقش رسانه‌ها بسیار ارزشمند و مهم است.

رئیس مرکز اسلامی جاکارتا با قدردانی از تلاش‌های رسانه‌ای این خبرگزاری در عرصه فعالیت‌های قرآنی و بین‌المللی بیان کرد: از این خبرگزاری به دلیل اهتمام به نشر، توسعه و گسترش اخبار و فعالیت‌های قرآنی قدردانی می‌کنیم؛ این خبرگزاری تبدیل به پایگاه و مرجع علمی معارف و اخبار قرآنی شده است.

معرفی آخرین دستاوردها

وی با تأکید بر اینکه مناسب است که ایکنا به معرفی آخرین دستاوردها در حوزه قرآن و علوم قرآنی بپردازد، ادامه داد: خبرگزاری ایکنا می‌تواند پوشش خوبی روی اخبار و اطلاعات پیرامون برگزاری همایش‌ها و برنامه‌های قرآنی در کشورهای مختلف و عرصه‌های بین‌المللی داشته باشد و با شناسایی این فعالیت‌ها در عرصه‌های جهانی، به معرفی آخرین دستاوردها در حوزه قرآن و علوم قرآنی بپردازد.

نماینده مقام معظم رهبری در اندونزی با اشاره به فعالیت‌های گسترده قرآنی در عرصه بین‌الملل افزود: گام‌هایی در این زمینه برداشته شده، ولی فعالیت‌ها بسیار است و ما اکنون در ابتدای راه هستیم؛ به فرموده امیر مؤمنان (ع)، قرآن کریم اقیانوسی است که دستیابی به اعماق آن امکان‌پذیر نیست.

حجت‌الاسلام حکیم الهی،‌ نماینده رهبری در اندونزی

معاون سابق حوزه بین‌الملل جامعه المصطفی اظهار کرد: با همت و تلاش خبرگزاری ایکنا می‌توان این فعالیت‌های قرآنی را به جامعه معرفی کرد، بدون شک رسیدن این رسانه به جایگاه مطلوب در میان رسانه‌‌های قرآنی با توجه به همتی که وجود دارد، کار آسانی است.

استفاده از ظرفیت‌ها

وی اظهار کرد: جمهوری اسلامی ایران به ام‌القرای فعالیت‌های قرآنی در سطح جهان تبدیل شده است که می‌تواند در سایر کشورها نیز تأثیرگذار باشد و نگاه جدیدی به فعالیت‌ها و معارف قرآنی ایجاد کند و موضوعات جدیدی را برای مردم به نمایش گذارد.

حکیم الهی بیان کرد: اگر جامعه مخاطب با فعالیت‌های قرآنی جمهوری اسلامی و دیگر کشورها آشنا شود، انگیزه بسیاری برای فعالیت قرآنی در میان آحاد جامعه ایران ایجاد خواهد شد.

وی افزود: ایران دارای ظرفیت‌های فراوانی در فعالیت‌های قرآنی است و کارهای بزرگی را در طول سال‌های گذشته تاکنون انجام داده و در این باره باید در سطح جهانی و برای همه کشورها، مراکز و مؤسسات قرآنی الگو باشد.

همگرایی مذاهب

نماینده مقام معظم رهبری در اندونزی عنوان کرد: هر چند در کشورهای مختلف مراکز قرآنی وجود دارد، ولی فعالیت‌ها محدود و مشخص است؛ جمهوری اسلامی ایران توانسته است بسیاری از این حد و مرزها را برداشته و به ایجاد تنوع اقدام کند و طیف گسترده‌ای از فعالیت‌های قرآنی را ارائه کند.

نقشه اندونزی

وی تصریح کرد: ایکنا به عنوان یک خبرگزاری، همان جایگاهی است که باید این گونه فعالیت‌های قرآنی را در سطح جهانی منعکس کند، زیرا اساس و مبنای فعالیت چنین رسانه‌ای، بر پایه اخلاص و تقواست که در دست‌اندرکاران این رسانه وجود دارد و کارشان برکت و توسعه پیدا می‌کند.

حکیم الهی گفت: اگر براساس فعالیت‌های قرآنی در سطح منطقه و کشورهای اسلامی حرکت کنیم، نه فقط تنش و چالشی با پیروان سایر مذاهب اسلامی نخواهیم داشت، بلکه موجب همگرایی، هم‌افزایی، الفت، اتحاد و یگانگی میان مذاهب اسلامی می‌شویم.

ارائه نوآوری

وی با بیان اینکه یکی از عناصر مشترک میان مذاهب اسلامی قرآن کریم است، ادامه داد: این کتاب آسمانی عنصری است که پیروان ادیان الهی نیز به آسمانی بودن آن اعتراف دارند.

رئیس مرکز اسلامی جاکارتا درباره فعالیت‌های منطقه جنوب شرقی آسیا و به ویژه اندونزی اظهار کرد: با توجه به اهداف قرآنی ایران، از ابتدا و شروع فعالیت‌های مرکز اسلامی جاکارتا در اندونزی، انجام اقدامات قرآنی را سرلوحه کارهای خود قرار دادیم و نوآوری‌هایی را که در حوزه معارف قرآنی و هنر قرآن در ایران ارائه شده است را به عنوان الگو به مراکز قرآنی اندونزی معرفی می‌کنیم.

حجت‌الاسلام حکیم الهی،‌ نماینده رهبری در اندونزی

وی  در ادامه این مطلب افزود: گام نخست این فعالیت‌ها تأسیس دارالقرآن کریم بوده تا از این طریق بتوانیم ارتباط گسترده‌ای با مراکز قرآنی در اندونزی داشته باشیم؛ همچنین نوآوری‌هایی که در حوزه معارف و هنر قرآنی در ایران صورت گرفته است را به عنوان الگو به مراکز قرآنی اندونزی معرفی کنیم.

الگوسازی

حکیم الهی عنوان کرد: در این راستا به نظر می‌رسد دستاوردهای خوبی داشته‌ و موفقیت‌هایی را کسب کرده‌ایم و توانستیم بخشی از هنر قرآنی ایران را به جامعه اندونزی معرفی و آن را الگوسازی کنیم تا در حوزه‌های قرآنی با طیف گسترده‌ای به فعالیت بپردازند.

وی اظهار کرد: دومین رویکرد دارالقرآن، تربیت مربیان قرآن است؛ با توجه به اینکه به صورت مستقیم وارد حوزه قرآن نشدیم و از طرفی نیاز بسیاری به فعالیت‌های قرآنی دیده می‌شود و اساتید و امکانات محدود است، درصدد آن هستیم که مربیان قرآنی بسیاری را تربیت کنیم.

نمایی کلی از نقشه اندونزی

نماینده مقام معظم رهبری در اندونزی در بخش دیگری از سخنانش بیان کرد: این مربیان می‌توانند مراکز قرآنی را در سراسر کشور تأسیس کنند تا نسل جدید با معارف و هنر قرآنی آشنا شود که شامل روخوانی، معارف قرآنی، تفسیر معانی، حفظ قرآن، حفظ با اشاره، فنون و هنرهای قرآنی است.

30 مرکز قرآنی

وی با اشاره به گام سوم در این راستا اظهار کرد: این حرکت شامل تأسیس مدارس قرآنی است؛ با توجه به اینکه لازم است نوجوانان قرائت قرآن را فرا بگیرند و نسبت به حفظ حداقل جزء سی‌ام قرآن اهتمام داشته باشند، بیش از 30 مرکز آموزش قرآنی تأسیس کردیم.

حکیم الهی تصریح کرد: در هر مرکزی به طور میانگین 70 نفر از نوجوانان دختر و پسر شرکت می‌کنند و توسط مربیان آموزش می‌بینند؛ این حرکت گام مؤثری بوده و توانسته‌ایم جمعیت قابل توجهی از مردم این کشور را با معارف قرآنی آشنا کنیم.

وی درباره چهارمین فعالیت دارالقرآن گفت: این گام به برگزاری مسابقات قرآنی مربوط است که به دو صورت انجام می‌شود؛ بخش اول، مسابقات قرآنی استانی است که در هر استان توسط یک مرکز انجام می‌شود، سپس مرحله کشوری برگزار خواهد شد؛ البته امیدواریم بتوانیم بستری را برای برگزاری مسابقات بین‌المللی فراهم کنیم.

شب‌های قرآن

رئیس مرکز اسلامی جاکارتا بیان کرد: پنجمین فعالیت قرآنی این مرکز عبارت است از برگزاری شب‌های قرآن و نشست‌های قرآنی که شامل قرائت یک قاری بین‌المللی و اجرای گروه‌های سرود و تواشیح‌خوانی قرآنی است؛ تلاش می‌کنیم که در این بخش از حافظان قرآن نیز استفاده کنیم.

وی با بیان اینکه سیاست کلی که در جاکارتا در پیش گرفته‌ایم، توجه اصولی به اساس دین اسلام براساس آموزه‌های قرآن کریم و سنت پیامبر و ائمه معصومین است، افزود: در این راستا به دانش‌افزایی مبلغانی که توانایی تبلیغ دارند می‌پردازیم تا آنان بتوانند بر اساس این رویکرد اصیل به تبلیغ اسلام بپردازند. این مبلغان علاوه بر شیعیان از اهل تسنن نیز هستند که اسلام را ‌محور اصلی فعالیت خود قرار می‌دهند.

حکیم الهی همچنین اظهار کرد: دو سیاست اصولی را در تبلیغ اسلام مورد توجه قرار می‌دهیم که همه مبلغان باید براساس آن حرکت کنند؛ نخستین مورد، پرهیز از هر گونه افراط و دیگری، پیشگیری از تنش با مذاهب اسلامی یا آئین‌های دیگر است.

پرهیز از تنش

نماینده مقام معظم رهبری در اندونزی عنوان کرد: سیاست پرهیز از ایجاد تنش میان مبلغان اسلام و پیروان سایر ادیان موفق بوده است و از این راه توانسته‌ایم رابطه خوب و صمیمانه‌ای با پیروان مذاهب اسلامی و آئین‌های بودایی و هندو داشته باشیم.

وی با اشاره به اینکه یکی از رویکردهای ما در حوزه تبلیغ، ارائه خدمات اجتماعی به مخاطبان و شهروندان هر مذهب و دینی است، ادامه داد: خدمات‌دهی با این دیدگاه بسیار اثربخش بوده است که می‌توان آن را در چند نوع تقسیم‌بندی کرد؛ یکی از این خدمات توجه به درگذشتگان از نظر غسل، کفن، تجهیز و دفن است.

حکیم الهی بیان کرد: با توجه به اینکه آداب غسل، کفن و دفن در مکتب اهل بیت(ع) دارای مستحبات بسیاری است، توجه می‌کنیم که همه این آداب به درستی انجام شود؛ طلاب در هر شهر و روستایی که به آداب غسل، کفن و دفن می‌پردازند مورد توجه اهالی قرار می‌گیرند، به طوری که هر شخصی فوت کند از مبلغان برای این موارد دعوت می‌شود یا فرد درگذشته در وصیتش می‌خواهد این کار برای وی انجام شود.

کمک به آسیب‌دیدگان

رئیس مرکز اسلامی جاکارتا گفت: با توجه به اینکه تعداد مبلغان محدود است، برای تجهیز اموات افرادی را داریم که در شهرهای مختلف آداب غسل، کفن و دفن را به وسیله پیکرهای نمایشی انسانی آموزش می‌دهند که این کار مورد استقبال قرار می‌گیرد.

وی ادامه داد: در بخش تجهیز اموات نیز دو بخش خواهران و برادران به طور مجزا شکل گرفته است که بخش خواهران، مؤسسه حضرت رقیه نام دارد؛ در این بخش‌ها خدمات به صورت رایگان انجام می‌شود.

خسارات ناشی از زلزله

رئیس مرکز اسلامی جاکارتا به دومین خدمات اجتماعی اشاره و بیان کرد: خدمت‌رسانی به آسیب‌دیدگان حوادث طبیعی در این بخش انجام می‌شود. اندونزی کشوری حادثه‌خیز است که همواره دچار سیل، زلزله، سونامی و آتش‌فشان می‌شود. برادران مبلغ در این بخش به صورت گروهی عازم مناطقی که دچار حادثه شده‌اند می‌شوند و کمک‌هایی که از پیروان اهل بیت جمع‌آوری کرده‌اند را در میان حادثه‌دیدگان توزیع می‌کنند.

سم‌پاشی

وی احداث منازل مسکونی، مدرسه و حفر چاه آب برای مناطق محروم و آسیب‌دیده را از جمله سومین نوع خدمات اجتماعی برشمرد و افزود: چهارمین خدمات اجتماعی که اساتید و مبلغان انجام می‌دهند عبارت از سم‌پاشی است؛ رطوبت بالا، بارندگی بسیار و آب‌های راکد در اندونزی محل رشد و توسعه پشه و حشرات موذی است که آسیب بسیاری را به مردم وارد می‌کند.

نماینده مقام معظم رهبری در اندونزی گفت: سم‌پاشی هر ساله یکی از ضرورت‌هاست، ولی فقر خانواده‌ها مانع از انجام این کار می‌شود که مبلغان یکی از خدمات خود را به این موضوع اختصاص داده‌اند.

وی در بخش دیگری از سخنانش اظهار کرد: اساتید شاخص، سخنرانان و عالمان شیعه در این طرح‌های اجتماعی حضور پیدا می‌کند و به سم‌پاشی می‌پردازند. این حضور در موضوع دفن اموات نیز وجود دارد و بارزترین علمای حاضر در اندونزی به دفن میت اقدام می‌کنند.

جایگاه ارزنده

به گفته حکیم الهی، تأمین آمبولانس برای مناطق مختلف از دیگر خدماتی است که مبلغان در اندونزی ارائه می‌کنند. در این راستا شیعیان با کمک‌های خود به خرید آمبولانس اقدام می‌کنند و آن را در اختیار مراکز و مساجد قرار می‌دهند که به صورت شبانه‌روزی به فعالیت می‌پردازد.

وی با بیان اینکه چند نفر نیز به صورت داوطلبانه آمادگی اعزام و همراهی با آمبولانس را در هنگام وقوع حوادث دارند، افزود: همه این فعالیت‌های خدماتی و اجتماعی از سوی مبلغان و روحانیون انجام می‌شود؛ پیروان اهل بیت به این طریق توانسته‌اند نفوذ خوبی در جامعه اندونزی داشته باشند و جایگاه ارزنده‌ای را میان مردم این کشور به دست آورند.

نمایی از کشور اندونزی

نماینده مقام معظم رهبری در اندونزی یادآور شد: اگر این الگو در سایر کشورها انجام شود گرایش مردم به روحانیون بیشتر می‌شود، زیرا مردم متوجه می‌شوند که روحانیون فقط نمی‌خواهند با کلام خود آنها را به خیر و صلاح دعوت کنند، بلکه به صورت عملی نیز وارد عرصه فعالیت می‌شوند و کمک می‌کنند.

فعالیت علیه اسلام

وی به بیان خاطراتی از ارائه این خدمات پرداخت و گفت: در ارائه خدمات مربوط به دفن، برخی از پیروان اهل بیت ابتدا مورد فشار و اذیت قرار داشتند؛ به تدریج و با گذشت زمان مردم شهر متوجه خدماتی که آنان ارائه می‌کردند شدند و نه فقط فشار از روی مبلغان برداشته شد، بلکه مردم با آنان نیز همراه شدند و به صورت داوطلبانه به کمک آنها می‌آیند.

حکیم الهی از فعالیت‌های بسیار جریان‌ها و سازمان‌های تکفیری علی مذاهب اسلامی در اندونزی یاد و اظهار کرد: ارائه خدمات از سوی مبلغان باعث می‌شود که مردم فریب این گونه گروه‌ها را نخورند.

وی ادامه داد: یکی دیگر از فعالیت‌های مبلغان، تأسیس دارالایتام است؛ ایتام بسیاری در نتیجه حوادث طبیعی در اندونزی وجود دارند که نیازمند سرپرستی هستند. تلاش شده است که مراکزی برای نگهداری ایتام فراهم شود که در این راستا هیچ گونه تبلیغی نیز به طور مستقیم انجام نمی‌شود.

حجت‌الاسلام حکیم الهی،‌ نماینده رهبری در اندونزی

رئیس مرکز اسلامی جاکارتا اظهار کرد: اوج برنامه‌های ما در ماه رمضان است که مساجد مملو از جمعیت می‌شود؛ در اکثر مساجد تا هنگام اذان صبح برنامه اجرا می‌شود، این مراسم ها شامل قرائت قرآن، جلسات ذکر و یاد خدا، آموزش احکام و سخنرانی است.

وی با بیان اینکه مردم اندونزی از دل و جان شیفته و علاقه‌مند به جمهوری اسلامی ایران، امام خمینی و رهبر انقلاب هستند، درباره نگرش مردم این کشور بیان کرد: این برنامه‌ها هیچ تفاوتی میان شیعه و سنی ندارد و گاه دیده می‌شود که علایق اهل تسنن به موارد یاد شده بیش از شیعیان است.

ظهور اسلام در اندونزی

تاریخ‌نویسان درباره زمان دقیق ورود اسلام به اندونزی نظر واحدی ندارند؛ برخی از کارشناسان این حوزه ورود اسلام به این جزایر در جنوب شرقی آسیا را مقارن قرن اول، یعنی سال 30 هجری می‌دانند که این نظر مستند به شواهد و دلایل متقن تاریخی نیست.

البته گروهی از مورخان و تاریخ‌نگاران با استناد به برخی از شواهد و آثار تاریخی، از جمله سنگ مزارها و نوشته‌های موجود در برخی از مناطق این کشور بر این عقیده هستند که ورود و نشر اسلام در مجمع‌الجزایر اندونزی از ابتدای سده چهارم روی داده است.

نمایی از کشور اندونزی

یکی از نمونه‌های مستند در این رابطه حک شدن جمله «لا فتی الا علی، لا سیف الا ذوالفقار» روی توپی جنگی، عظیم و قدیمی در یک شهر باستانی به نام «بانتن» (استانی در جنوب اندونزی) است.

همچنین روی سنگ مزار بعضی از بزرگان شهر «آچه» (یکی از استان‌های اندونزی و در شمال جزیره سوماترا) همچون سیدحسام‌الدین حسینی (متوفی 823 ق)، سیدشرف‌الدین حسن بن علی استرآبادی (متوفی 823 ق) و امیر محمد بن عبدالقادر (متوفی 882 ق) جملاتی چون «لا اله الا الله»، «محمد رسول الله»، «علی ولی الله» و «لا فتی الا علی، لا سیف الا ذوالفقار» نوشته شده است.

از حاصل نظرات مورخان این برداشت را داریم که مذهب شیعه از دوره خلفای عباسی و تنگ کردن عرصه بر شیعیان به اندونزی راه یافته است؛ به این شکل که تعدادی از سادات شیعی امامی که منتسب به خاندان اهل بیت (ع) بودند، به قصد مهاجرت از حجاز (یکی از شهرهای عربستان) و بغداد (پایتخت عراق) به شبه قاره هند و از آنجا به جنوب شرق آسیا رفتند و از میان آنها برخی از نوادگان احمد بن عیسی مهاجر برای دعوت مردم به اسلام، به مناطق مختلف این منطقه مهاجرت کردند.

گفت وگو از: اکبر پوست‌چیان

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری ایکنا بین الملل قرآن اسلام اندونزی نماینده رهبری حکیم الهی جاکارتا شب قرآن مرکز قرآنی تأسیس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۷۹۹۰۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فعالیت خاموش ۵ شرکت بین‌المللی حمل‌ و نقل در مازندران

پنج شرکت بین‌المللی کالا در مازندران درحالی به نظر می‌رسد به صورت چراغ خاموش و در حالی‌که صادر کنندگان در جست‌وجوی یک شرکت حمل و نقل بین‌المللی هستند، فعالیت دارند که بخش خصوصی اعلام کرده‌ این شرکت‌ها "فورواردر" بوده و حتی یک ماشین ترانزیتی ندارند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از ساری، استان مازندران با داشتن 5 گمرک و سه بندر و با توجه به تولید 14 محصول استراتژیک و صادراتی در حوزه‌های کشاورزی و صنعتی، نیاز به زیرساخت‌هایی برای حمل و نقل بین‌المللی دارد که قسمتی از آن توسط بخش خصوصی و قسمتی دیگر نیز از طریق دیپلماسی اقتصادی محقق می‌شود.

سالهاست که در بخش حمل و نقل، از نبود شرکت‌های حمل و نقل بین‌المللی به ویژه در بخش کالا گلایه‌‌هایی مطرح می‌شود.

بر اساس آیین‌نامه، مجوز تأسیس چنین شرکت‌هایی فقط با فرآیند آزمون امکانپذیر است و گذر از این مرحله نیز به سختی صورت می‌گیرد و حتی برخی که دکتری حمل و نقل را دارند، نمره قبولی را پس از آزمون‌های چندباره کسب نمی‌کنند.

در این میان مازندران در سال 1398 با توجه به مزیت‌ها و ظرفیت‌های صادراتی و راهگذر شمال – جنوب از طریق بندر امیرآباد، با ارسال نامه‌ای بنا به درخواست اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی به محمد اسلامی؛ وزیر وقت راه و شهرسازی خواستار دریافت مجوز تأسیس شرکت‌های حمل و نقل بین‌المللی توسط سرمایه‌گذاران استان شد.

شرکت‌های بزرگ صادراتی در مازندران این توانایی را دارند که ماشین‌آلاتی را برای حمل و نقل بین‌المللی تأمین کنند، اما به آنها مجوز داده نمی‌شود، در صورتی که اگر قید آزمون برداشته شود، بخش مهمی از مشکلات ترانزیتی مازندران حل می‌شود.

فعالیت 7 شرکت بین‌المللی در مازندران

در حالی که فعالان اقتصادی مازندران همواره برای حمل و نقل کالاهای صادراتی با مشکل مواجه هستند و گمان می‌کردند هیچ شرکت بین‌المللی در استان وجود ندارد، اما حسن جهانیان؛ مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای در نخستین نشست شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی در سال جدید برای نخستین‌بار اعلام کرد: در مازندران 7 شرکت بین‌المللی کالا و مسافر داریم و یک سرمایه‌گذار بخش کالا نیز در حال دریافت مجوز است.

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای با بیان اینکه 90 درصد شرکت‌های بین‌المللی کشور در تهران، خراسان و جنوب کشور هستند، افزود: 45 درصد از استان‌ها نیز فقط یک شرکت حمل و نقل بین‌المللی دارند، ولی مازندران در بخش کالایی 5 شرکت فعال دارد.

شرکت‌های بین‌المللی در مازندران هستند، ولی نیستند

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی مازندران نیز با اشاره به نامه سال 1398 این اتاق به وزیر وقت راه و شهرسازی، گفت که ایشان دستور داده بودند به دلیل ظرفیت‌ها و نیاز مازندران، تأسیس شرکت به افراد واجد شرایط در این استان بدون شرط آزمون باشد.

علی تقی‌پور افزود: اگر اداره‌ کل حمل و نقل جاده‌ای اعلام می‌کند که 5 شرکت حمل و نقل بین‌المللی داریم، پس چرا خبری از آنها نیست؟ به نظر می‌رسد که شرکت‌ها "فورواردر" ( شرکت برنامه‌ریز و طراح حمل و نقل کالا) هستند و "کریر" ( شرکت‌های حمل و نقل کالا که خود دارای وسیله نقلیه هستند) نیستند.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی مازندران گفت: سال گذشته 3 هزار محموله صادراتی داشتیم اما خبری از این شرکت‌ها نبود. درباره شرکت‌های بین‌المللی استعلام گرفتیم و مشخص شد که "کاپوتاژ" در گمرکات ما ندارند؛ یعنی ماشین ندارند که در چرخه ترانزیت قرار بگیرد.

تقی‌پور تصریح کرد: در واقع تا امروز در گمرکات مازندران حتی یک ماشین کاپوتاژ هم نداشته‌ایم و این شرکت‌ها روی کاغذ هستند و بیشتر مازندرانی نیستند.

شرکت‌های بین المللی مازندران با 20 سال سابقه

با توجه به فعالیت شرکت‌های بین‌المللی در مازندران، از مصطفی قدمی؛ معاون مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای در این زمینه پیگیری داشتیم.

قدمی به خبرنگار تسنیم گفت: در استان مازندران 5 شرکت حمل و نقل بین‌المللی کالا و دو شرکت بین‌المللی مسافربری تأسیس شده‌ است که سابقه برخی‌ها به بیش از 20 سال می‌رسد. همچنین یک شرکت دیگر نیز در دست تأسیس است.

معاون مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای تصریح کرد: شرکت‌های خط سبز کاسپین، سورتمه پیمان، لوتوس ترابر آسیا، پاسارگاد ساری، و آباد ترابر گل‌ریز پنج شرکت حمل و نقل بین‌المللی کالا، همچنین پرتو سیر ایرانیان و زرین سیر ساری شرکت‌های حمل و نقل بین‌المللی مسافر هستند.

به گزارش تسنیم، براساس ماده 11 آیین‌نامه تأسیس و فعالیت شرکت‌های حمل و نقل بین‌المللی کالا، تقاضای تأسیس این شرکت‌ها به طور مستقیم به واحد مربوطه سازمان ارسال شده و با توجه به مقتضیات اجتماعی، اقتصادی، سایر عوامل از جمله کفایت یا عدم کفایت تعداد شرکت‌های موجود به تقاضاهای واصله رسیدگی می‌شود و در صورت ضرورت از طریق انجام آزمون تخصصی از متقاضیان نسبت به رد یا قبول درخواست تأسیس شرکت‌های جدید اقدام خواهد شد.


انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ۲۰ هزار حافظ قرآن در خراسان رضوی
  • خراسان رضوی میزبان بزرگترین رویداد قرآنی است
  • دکتر جبلی: پرچم تحول در رسانه ملی مبتنی بر شعار هویت و عدالت است
  • جبلی: پرچم تحول در رسانه ملی مبتنی بر شعار هویت و عدالت است
  • توجه به مقوله حجاب و عفاف مهم‌ترین رکن در سعادت جامعه است
  • تصویر ایران در جهان اسلام درباره اهتمام به قرآن اصلاح شد
  • عوامل ویژه برنامه‌های قرآنی در ماه رمضان تجلیل شدند
  • جهانی شدن تنها از طریق قرآن ممکن خواهد بود
  • اهداء قرآن ویژه فلسطین به هیئت اعزامی آستان قدس رضوی در کشور مالزی
  • فعالیت خاموش ۵ شرکت بین‌المللی حمل‌ و نقل در مازندران