Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-03-28@22:25:44 GMT

دردِ با نمک

تاریخ انتشار: ۲۸ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۷۹۹۱۶۶

دردِ با نمک

سنندج - ایرنا - نزدیک کنکور بود که حالش عوض شد، تاکنون این حس را نداشت، از استرش شب ها خواب نداشت اما خوراکش خیلی زیاد شده بود، حس می کرد چند کیلویی وزنش اضافه شده، احساس خفگی می کرد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، چند روزی بود مادر نگران لپ های گل انداخته تک پسرش بود، با خودش می گفت یکسالی است در خانه نشسته و آفتاب و مهتاب او را ندیده پس طبیعی است که پوستش روشن شود و لپ هایش گل بیندازد، حتی برایش اسفند هم دود کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


پسر اما نمی گفت که شب ها خواب ندارد، اوایل خوب بود چند ساعتی از شب را می خوابید و صبح زود قبل از اذان بیدار می شد و درسش را شروع می کرد، اما رفته رفته و با نزدیک شدن به امتحان کنکور احساس بیماری عجیبی به سراغش آمده بود نمی دانست چیست ولی گوش هایش گز گز می کرد، بدنش گر می گرفت و سرش سنگین می شد.
آن شب که از پله های اتاقش پایین می آمد تا شام بخورد از پله پنجم به بعد را دیگر ندید و تنها سیاهی و داد و فریاد مادر و خواهرش به گوشش رسید.
دکترها به پدرش گفته بودند پسرش فشار خون دارد ولی او فکرش را هم نمی کرد در 19 سالگی این بیماری به سراغش بیاید.
با اینکه ورزشکار بود و قبلا والیبال بازی می کرد برایش سخت بود بپذیرد که این بیماری آن هم در این سن گریبانش را گرفته باشد.
یکسال بی هیچ تحرکی خود را در اتاق حبس کرده و درس می خواند و مادر برای اینکه پسرش ضعیف نشود، برایش غذای چرب و چیلی درست می کرد و پدر به جای میوه و سبزب برایش تنقلات می گرفت اما هیچکدام نمی دانستند قاتل خاموش پسر را تقویت می کنند.
مدیرکل مدیریت دفتر بیماری‌های غیر واگیر وزارت بهداشت می‌گوید در 25 سال گذشته شیوع فشار خون بالا در ایران حدود سه برابر شده است.
براساس برآورد وزارت بهداشت 15 میلیون ایرانی، مبتلا به فشار خون بالا هستند و حداقل 40 درصد از افراد مبتلا به فشار خون از این بیماری خود خبر ندارند.
فشار خون بالا عامل خطر وقوع بیماری‌های قلبی عروقی در کشور است و بیشتر افراد زمانی از فشار خون‌ خود مطلع می‌شوند که با سکته مغزی یا قلبی و دیگر بیماری ها راهی مراکز درمانی می شوند.

** کردستان رتبه اول فشار خون در کشور
آمار فشار خون بالا در کشور نگران کننده و در کردستان بسیار نگران کننده تر است، کردستانی ها رتبه نخست پرفشاری خون در کشور را دارند، این را معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان می گوید.
فرزام بیدارپور با بیان اینکه 21.6 درصد از جمعیت بالای 30 سال کشور مبتلا به فشار خون هستند، گفت: این رقم در کردستان 29.56 درصد است که رتبه نخست کشور محسوب می شود.
وی افزود: 90 درصد بیماری فشار خون بالا، علت نامشخص دارد و تنها 5 تا 10 درصد آن مرتبط با بیماری ها است.
ژنتیک، شیوه زندگی، تغذیه، مصرف الکل، کم تحرکی، چاقی و اضافه وزن و مصرف بالای نمک از جماه عواملی است که بیدارپور می گوید، عامل ابتلای کردستانی به این بیماری است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان افزود: 24 درصد از مردم استان از بیماری خود مطلع هستند و 15 درصد با دارو بیماری خود را کنترل می کنند که بیماری 22 درصد هم کنترل شده است.

** کردستانی ها در رده 6 چاقی کشور
وی درباره شیوه و سبک زندگی و تغذیه کردستانی ها اظهار داشت: متوسط مصرف نمک در کشور پنج گرم است که این میزان در کردستان 7.64 درصد است.
در حالیکه 40 درصد مردم دیگر نقاط کشور بر سر سفره خود نمک می آورند، 70.15 درصد کردستانی ها حتما سر سفره خود نمک دارند.
بیدارپور به مصرف کم ماهی توسط کردستانی ها در مقایسه با متوسط کشوری هم اشاره کرد و افزود: مصرف متوسط ماهی باید 2 بار در هفته باشد که تنها 2 درصد مردم کردستان به این مهم عمل می کنند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان، مصرف میوه و سبزی کردستانی را هم کمتر از 300 گرم در روز اعلام کرد و گفت: 26 درصد از جمعیت استان به مصرف میزان استاندارد پایبند هستند و 12 درصد هم 2 سهم میوه استاندارد روزانه را مصرف می کنند.
وی می گوید: 50 تا 60 درصد مردم از بیماری پرفشاری خون خود اطلاع ندارند و از نظر شیوع از هر سه نفر از جمعیت بالای 30 سال 2 نفر به این بیماری مبتلا هستند.

** نمک بلای جان
اگر بتوانیم مصرف نمک روزانه خود را 6 گرم کاهش دهیم، خطر سکته مغزی را 24 درصد و سکته قلبی را 18 درصد از خود دور می کنیم؛ این را امین امینی مدیرگروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان می گوید.
وی برخی مواد غذایی نظیر نان، پنیر، فرآورده های گوشتی و غلت حجیم شده را دارای نمک بالا اعلام کرد و افزود: استاندارد نمک در هر لواش نان باید یک درصد حجم آن باشد که در بیشتر موارد بالاتر از استاندارد است.
امینی با بیان اینکه هر 60 گرم پنیر دارای 2.2 گرم نمک است، اظهار داشت: در هر 100 گرم چیپس 7.2 گرم نمک وجود دارد و هر 150 گرم پیتزا هم حاوی پنج گرم نمک است.
وی درباره نمک در دیگر فرآورده های گوشتی هم اظهار داشت: 100 گرم سوسیس 2گرم، 90 گرم کالباس 4.5 گرم و هر عدد همبرگر 2.2 گرم نمک دارد.
امینی برخی شیرینی جات، شکلات ها، غذاهای نمک سود و دودی را هم حاوی سدیم برشمرد و گفت: با حذف هر کدام از عادات بد غذایی بویژه پرنمک ها به سلامتی خود کمک کرده ایم.
مدیرگروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان میزان مصرف استاندارد نمک برای افراد بالای 50 سال را زیر سه گرم در روز برشمرد و افزود: مصرف پتاسیم، کلسیم و منیزیم که در ماهی، میوه و سبزیجات و حبوبات و غلات به وفور وجود دارد، به جلوگیری از ابتلا به این بیماری کمک می کند.
امینی برخی سبزیجات و ادویه جات را هم جایگزین مناسبی برای نمک دانست و یادآور شد: فلفل سیاه، ریحان، ترخون، پونه و زعفران و سیر از جمله موادی هستند که هم به مصرف کم نمک کمک می کند و هم می تواند در کاهش فشار خون موثر باشد.
استفاده از پیمانه برای نمک غذا، نیم پز کردن مواد سرخ کردنی با آب و بخار آب به منظور استفاده کمتر از روغن، حذف نمک از سر سفره و ورزش و تحرک بدنی از مواردی است که امینی می گوید ما را از خطر فشار خون بالا مصون می دارد.

** بسیج ملی کنترل فشار خون بالا
وزارت بهداشت همزمان با روز جهانی فشارخون، «بسیج ملی کنترل فشارخون بالا» را در اولویت برنامه ‌های بهداشتی سال 1398 قرار داده است.
هدف از این طرح، افزایش آگاهی و سواد سلامت جامعه در باره فشار خون بالا، ترغیب مردم برای مراجعه به مراکز تعیین شده برای اندازه‌ گیری فشارخون و شناسایی و پیگیری افراد دارای فشارخون، کاهش مصرف نمک روزانه مردم به حداقل 50 درصد با اطلاع‌ رسانی به جوامع مردمی، کنترل صنایع و ساختارهای مرتبط، افزایش مصرف غلات، حبوبات، سبزیجات و میوه ‌جات به میزان 25 درصد بیشتر از وضعیت کنونی، کنترل و درمان مبتلایان به فشارخون بالا، رعایت و کنترل دقیق عوامل اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی اثرگذار بر این موضوع است.
این برنامه از 27 اردیبهشت 1398 مصادف با روز جهانی فشارخون آغاز می‌شود و تا 15 تیرماه 1398 ادامه خواهد داشت.
در قالب این برنامه تمام ارکان مدیریتی، پشتیبانی و فنی وزارت بهداشت و تمامی دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور و نیز سازمان‌ها و نهادهای دولتی و غیردولتی مرتبط با سلامت، بسیج می‌شوند تا با اندازه‌گیری فشارخون افراد 30 سال به بالا، زنان باردار ایرانی و جمع آوری و ثبت داده‌های مورد نیاز، مرحله اول را برای طراحی و اجرای برنامه‌های پیشگیری و کنترل فشارخون ایرانیان طی کنند.
9937/9102

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اجتماعي فشار خون بهداشت مصرف نمك

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۷۹۹۱۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعتبار فرانسه زیر اهرم فشار کسری بودجه بالا

در حالی که آژانس ملی آمار فرانسه اعلام کرده که کسری بودجه این کشور بسیار بالاتر از حد انتظار است وزیر دارایی این کشور اعتراف کرده که به اهداف خود در زمینه نرسیده است. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، روزنامه "هندلزبلات" آلمان در مطلبی نوشت: کسری بودجه فرانسه به طور قابل توجهی بالاتر از حد انتظار است. در این شرایط فشار سیاسی داخلی بر امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه در حال افزایش است.

در این گزارش آمده است: وضعیت مالی عمومی فرانسه بسیار بدتر از حد انتظار است. آژانس ملی آمار فرانسه Insee روز سه شنبه اعلام کرد که کسری بودجه این کشور در سال گذشته به 5.5 درصد از تولید ناخالص داخلی (GDP) رسیده است. دولت انتظار 4.9 درصد را داشت - حتی با این مقدار هم پاریس با محدودیت سه درصدی اتحادیه اروپا فاصله زیادی داشت.

طبق گزارش Insee، 154 میلیارد یورو از بودجه متوازن در سال 2023 مفقود شده است. برونو لومر، وزیر دارایی فرانسه اذعان کرد: «ما به اهداف خود نرسیده‌ایم. ما باید از این شرایط نتیجه گیری کنیم.»

لومر همچنین کسری بودجه را از جمله با درآمدهای مالیاتی کمتر توجیه کرد. به گفته وی علاوه بر این، رشد اقتصاد فرانسه نیز ضعیف شده بود.

این در حالی است که پاریس پیش‌بینی‌های بودجه‌اش را بر اساس مفروضات تولید ناخالص داخلی بسیار خوش‌بینانه قرار داده بود و بنابراین انتظار داشت درصد کسری کمتری داشته باشد، اما این محاسبات به نتیجه نرسید و بعید است که پیش بینی کسری 4.4 درصدی دولت برای سال جاری حفظ شود.

بر این اساس بدهی ملی مطلق در فرانسه ممکن است تا پایان سال به 3.2 تریلیون یورو افزایش یابد؛ هیچ عضو دیگری از اتحادیه اروپا تا این حد به مقدار مطلق بدهکار نیست. درباره تولید ناخالص داخلی، بدهی فرانسه 110 درصد است.

طبق آمار Insee، پاریس اکنون از نظر کسری بودجه در رتبه دوم در بین اعضای این اتحادیه قرار دارد، تنها در ایتالیا شکاف بین هزینه‌های دولت و درآمد در سال 2023 بیشتر بود. در آلمان، کسری بودجه ملی به طور قابل توجهی کمتر و 2.1 درصد بود.

این شوک واقعیت به ندرت می توانست در زمان بدتری برای امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه رخ دهد. این ترازنامه رسمی بودجه قبل از قضاوت موسسات رتبه بندی بزرگ فیچ و مودیز در پایان آوریل و استاندارد اند پورز در پایان ماه می منتشر شد.

به این ترتیب در جریان مبارزات انتخاباتی اروپا، ماکرون در معرض تهدید کاهش رتبه اعتباری خود قرار دارد. اپوزیسیون فرانسه قبلاً این موضوع را کشف و موج سواری می‌کند. اریک سیوتی، رئیس جمهوری‌خواهان محافظه‌کار-بورژوا، معتقد است که کشورش هم‌اکنون «در مسیری مشابه یونان قرار دارد».

به گفته وی بدتر شدن سریع وضعیت مالی عمومی تهدیدی برای تضعیف موقعیت فرانسه در اروپا و همچنین می تواند به یک مشکل ثبات برای منطقه یورو به عنوان یک کل تبدیل شود.

کمیسیون اتحادیه اروپا در بروکسل نخواست در مورد شوک کسری بودجه پاریس در روز سه شنبه اظهار نظر کند. یک سخنگوی این نهاد اروپایی تنها در این باره گفت: این ارقام در نظر گرفته شده است. آنها اکنون توسط اداره آمار اتحادیه اروپا یورواستات تا پایان ماه آوریل بررسی و تایید می شوند.

این واقعیت که اکنون کسری بودجه به جای 4.9 درصد 5.5 است، رویکرد کمیسیون را تغییر نمی دهد. قبلاً این امری مسلم تلقی می شد که بروکسل در پاییز امسال پرونده های کسری بیش از حد را علیه فرانسه و سایر کشورهای اتحادیه اروپا آغاز خواهد کرد زیرا آنها معیارهای ماستریخت را نقض می کنند. قوانین بدهی اروپا پس از چهار سال تعلیق به دلیل همه گیری کرونا دوباره از ابتدای سال جاری اعمال شده است.

زسولت دارواس از اندیشکده بروگل بروکسل در این باره می گوید با این وجود، لومر باید سالانه بیش از 0.5 درصد کسری را کاهش دهد تا یکی دیگر از الزامات پیمان ثبات را برآورده کند. به گفته وی، وزیر دارایی فرانسه باید اطمینان حاصل کند که نسبت بدهی پس از چهار سال در یک مسیر نزولی پایدار قرار دارد.

به محض اینکه فرانسه در رویه کسری قرار می گیرد، برنامه ریزی بودجه آن تا حدودی تحت نظارت قرار می گیرد.

ابتدا، کمیسیون اروپا توصیه می کند که چگونه بدهی و کسری را می توان در مسیر نزولی قرار داد. بر این اساس، فرانسه باید یک برنامه بودجه چند ساله جدید تهیه کند. این به نوبه خود باید توسط شورای کشورهای عضو اتحادیه اروپا تایید شود. آنها می توانند طرح پاریس را رد کنند اگر معتقد باشند به اندازه کافی مناسب نیست.

اگر پاریس اهداف خود را از دست بدهد، سایر کشورهای عضو می توانند جریمه هایی را اعمال کنند. با این حال، این هرگز قبلاً اتفاق نیفتاده است زیرا دولت ها نمی خواهند یکدیگر را تحریم کنند.

با این وجود، فشار روی مکرون و لومر اکنون بسیار زیاد است، از جمله از داخل کشور خودشان. فرانسوا ویلروی دو گالهو، رئیس بانک مرکزی فرانسه، به طور مرتب خواستار تجمیع بودجه است. او اخیرا به روزنامه فیگارو گفت: «کسری‌ها در فرانسه بر دوش اعتبار ما در اروپا سنگینی می‌کند."

در اواسط ماه مارس، دیوان محاسبات فرانسه انتقادات شدید غیرمعمولی را از سیاست بودجه ماکرون ابراز کرد. این نهاد نظارتی هشدار داد که وضعیت مالی دولت "جدی" و "نگران کننده" است. بر این اساس، کاهش بودجه حداقل 50 میلیارد یورویی برای برآورده شدن مجدد کسری 3 درصدی در سال 2027 طبق برنامه ضروری است.

پیر موسکوویسی، رئیس دیوان محاسبات، گفت که فرانسه با «تلاش‌های ریاضتی بی‌سابقه در تاریخ معاصر» مواجه است. به گفته وی بودجه 2025 احتمالا "بی رحمانه ترین بودجه از زمان بحران مالی" بیش از یک دهه پیش خواهد بود.

به نظر می رسد دولت فرانسه متوجه شده است که تغییر در سیاست های مالی اجتناب ناپذیر است. چهارشنبه گذشته، ماکرون در یک نشست بحران عصرگاهی درباره وضعیت مالی دولت با پیروان وفادار خود صحبت کرد.

در ماه فوریه، لومر از کاهش 10 میلیاردی بودجه جاری خبر داد و وزیر دارایی از "ترمز اضطراری" صحبت کرد. بودجه تکمیلی با کاهش بیشتر ممکن است در تابستان دنبال شود. صرفه جویی حداقل 20 میلیارد یورویی برای سال 2025 مورد بحث است. اما اینکه آیا این کافی است یا خیر جای سوال دارد.

به گفته موسکوویسی، فضای مانور فرانسه در معرض خطر کاهش چشمگیر است. تنها در سال جاری این کشور 57 میلیارد یورو سود پرداخت خواهد کرد. این بار از سال 2021 بیش از سه برابر شده است.

رئیس دیوان محاسبات بر این عقیده است که فرانسه اکنون باید عاقلانه عمل کند و کسری و بدهی را بدون به خطر انداختن رشد کاهش دهد.

هشدار سفارت آمریکا درباره خطر ترور در فرانسهافزایش حجاب در فرانسه با وجود سخت‌گیری‌های دولتی

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • توصیه‌های روزه داری و مصرف دارو‌ها
  • روزه‌داری بیماران فشار خونی، قلبی و کلیوی با رعایت تغذیه
  • توصیه‌های تغذیه‌ای برای بیماران فشار خونی، قلبی و کلیوی در روزه‌داری
  • اعتبار فرانسه زیر اهرم فشار کسری بودجه بالا
  • به گفته یک پزشک افراد باید در مورد فشار خون بالا چه کنند؟
  • اجرای پویش ملی سلامت در استان گلستان؛ غربالگری یک میلیون نفر
  • درمان آب سیاه چشم در خانه؛ از پیشگیری تا درمان طبیعی در منزل
  • غربالگری یک میلیون و ۴۲ هزار و ۵۷۶ نفر در پویش ملی سلامت در گلستان
  • غربالگری یک میلیون و ۴۲ هزار و ۵۷۶ نفر در پویش ملی در گلستان
  • تشخیص بیماری قلبی با سرفه