Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایکنا از استان مرکزی، گردهمایی سالانه جامعه قرآنی اراک تحت عنوان «بر آستان جانان» با حضور قاریان، مدیران مؤسسات قرآنی اراک شب گذشته، 26 اردیبهشت‌ماه با حضور علی‌اکبر کریمی و سید‌مهدی مقدسی، نمایندگان مردم اراک، خنداب و کمیجان، در مجلس شورای اسلامی، حجت‌الاسلام دانشی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان، عباس قاسمی، دادستان عمومی و انقلاب اراک و پیشکسوتان، مربیان، نوجوانان و جوانان قرآنی در فرهنگسرای آیینه اراک برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


آغاز مراسم با پخش سرود ملی و تلاوت صالحی قاری دانش‌آموز ممتاز کشوری همراه بود، پس از تلاوت آیاتی از قرآن کریم پیمان عین‌القضاتی، رئیس انجمن قرآن و نهج‌البلاغه استان مرکزی و مدیر مؤسسه قرآن و عترت اصحاب‌الثقلین اراک طی سخنانی گفت: وظیفه جامعه قرآنی در دهه پنجم انقلاب چیست؟ در دهه پنجم شاهد جابجایی معلمان و فعالان قرآن نیز هستیم در این دهه خیلی از ما باید آماده شویم تا میدان را به جوان‌ترها بسپاریم. مقام معظم رهبری در دروس خود تلاش داشتند در بحث آموزش قرآن مسئله حکومت اسلامی را تبیین کرده و جامعه‌سازی قرآن را در دستور کار قرار دهند.
وی تصریح کرد: خوشبختانه رویش نوجوانان قرآنی در اواخر دهه چهارم انقلاب و اوایل دهه پنجم انقلاب نوید‌بخش است. هرجا به فعالان قرآنی و مردم اعتماد کردیم نتایج بسیار خوبی حاصل شد لذا اگر عرصه بیشتری به مردم داده شود قطعاً شاهد رویش‌های بیشتری خواهیم بود.

آموزش قرآن نیاز به تغییر روش دارد
عین‌القضاتی افزود: برای ورود به دهه پنجم انقلاب اسلامی آموزش قرآن نیاز به تغییر روش دارد، باید دید چه کنیم تا آموزش قرآن در دل زندگی ما جای پیدا کرده و خانواده‌ها انس بیشتر پیدا کنند‌. بازدید از مؤسسات قرآن در دستور کار اتحادیه مدغم وجود دارد تا از نزدیک با مشکلات این مؤسسات قرآنی آشنا شویم، آنجایی که کار را به مردم سپردیم کار پیشرفت داشت. فعالان قرآنی می‌دانند رویش‌های قرآنی در دهه پنجم انقلاب وجود دارد اما باید دید چه کنیم تا مفاهیم آیات الهی در لایه‌های زندگی نهادینه و درونی شود؟
پس از سخنان مدیر مؤسسه قرآن و عترت اصحاب‌الثقلین اراک حجت‌الاسلام دانشی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان بر ضرورت فعالیت‌های قرآنی خودجوش و برخاسته از دل مردم تأکید کرد و گفت: در فعالیت قرآنی تشکل‌های بزرگ فعالیت دارند اما فراگیری عمومی قرآن مزیت است. لازمه موفقیت در فعالیت‌های قرآنی داشتن روحیه جهادی است؛ اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی، تبلیغات اسلامی، اوقاف و امور خیریه و دیگران باید خود را وقف قرآن کنند لذا برای تقویت فعالیت‌های قرآنی می‌توان برنامه‌ریزی کرد.

کربلایی کاظم ساروقی؛ از ظرفیت‌های قرآنی اراک
وی افزود: ظرفیت‌های قرآنی خوبی از جمله کربلایی کاظم ساروقی داریم که برگزاری کنگره بزرگ کربلایی کاظم در سطح کشوری می‌تواند به معرفی این شخصیت برجسته در کشور و جهان منتج شود. همت برای فعالیت‌های قرآنی در استان خوب است اما باید ارتقا یابد چراکه اگر بخواهیم کاری انجام دهیم باید با در پیش گرفتن فرهنگ جهادی تلاش کنیم. در چهل ساله دوم انقلاب در قالب گام دوم باید در شکل ظاهری تربیت حافظان و فراگیر شدن تدبر در قران گام‌های موثری برداریم. رهبری در نامه گام دوم به رشد مبانی ایمانی و اخلاقی اشاره کردند چطور می‌توان به مبانی ایمانی و اخلاقی منهای قرآن و معارف قرآن دست پیدا کنیم. وظیفه اول من به عنوان طلبه پرداختن به کارهای طلبگی از جمله قرآن کریم است.
اجرای تواشیح توسط گروه همخوانی فدک بخش دیگر همایش بود، ‌بین فعالان قرآنی جانباز نابینای حافظ کل نیز وجود داشت که از سوی مجری به همراه همسرشان به جایگاه دعوت شدند؛ محمد داوود‌آبادی فراهانی، جانباز نابینا و حافظ کل قرآن کریم در این مراسم گفت: بنده سال ۶۱ در عملیات پارتیزانی برون‌مرزی در منطقه مریوان مجروح شدم و ۱۰ ماه نیز اسیر بوده‌ام.
وی در پاسخ به این سؤال که حفظ قرآن برای شما سخت نبود، با اشاره به آیه ۵۶ سوره مبارکه قصص، بیان کرد: خداوند به پیامبر(ص) فرموده‌ است «إِنَّکَ لا تَهْدی مَنْ أَحْبَبْتَ وَ لکِنَّ اللَّهَ یَهْدی مَنْ یَشاءُ وَ هُوَ أَعْلَمُ بِالْمُهْتَدینَ، ای رسول ما، با اینکه تو هادی و هدایت‌کننده مخلوقات هستی، این چنین نیست که هر کس را که دوست داری بتوانی هدایت کنی ولیکن خداوند هر کس را می‌خواهد، هدایت می‌کند» استناد کرد.
داوود‌آبادی ادامه ‌داد: خداوند می‌داند چه افرادی هدایت می‌شوند، گاه خانواده‌ها مقید هستند اما فرزندان مقید نیستند یا بالعکس. زمینه هدایت باید در شخص وجود داشته باشد شاید یکی از دلایلی که خدا مرا در این مسیر هدایت کرد طاغوت‌ستیزی بنده در دوران طاغوت است، از اول نوجوانی ضد طاغوت بوده‌ام. مهم این است که عامل به قرآن باشیم، همه سخنان رهبری ضد طاغوتی است، همه پیامبران الهی دارای دو شاخصه مهم ضدیت با طاغوت و دعوت به توحید بودند.
وی در مورد همراهی همسرش نیز گفت: من تا ۲۰ جزء را بدون نوار کاست و ... حفظ کردم همسر بنده تلاوت می‌کرد و من حفظ می‌کردم اگر اشکالی داشتم هر ساعتی از شبانه‌روز هم بود همسرم را بیدار می‌کردم.
وی با اشاره به اینکه حفظ من زمانش طولانی شد، تصریح کرد: با فاصله افتادن بین حفظ حافظ شدن با وقفه روبه‌رو شد، بعدها متوجه شدم قرآن به روز است و تنها برای ۱۴۰۰ سال قبل نیست. وقتی متوجه این امر شدم دیگر لحظه‌ای غفلت نکردم.
انسیه‌سادات صدرنور، خواهر شهید و همسر جانباز داوود‌آبادی هم گفت: من و آقای داوود‌آبادی تیر سال ۶۲ ازدواج کرده‌ایم. حفظ چون ناپیوسته بود ۲۰ جزء اول حدود ۸ سال طول کشید اما ۱۰جزء آخر را در مدت یکسال حفظ کردند و این سعادتی بود که خدا نصیب من کرده است.
پس از آن از فعالیت خودجوش ۱۰ بانوی قرآنی که بیش از ۳۰ سال قدمت فعالیت داشتند تجلیل شد، اسامی بانوان بدین شرح است، عذرا قدیمی، ایران قلعی، معصومه خزرایی، زرنوش، جوراب‌چی، جعفری، اعظم مجیدیان، سجادی، فاطمه بیاتی و قلعی.
پس از آن اسامی مجریان قرآنی بدین شرح معرفی شده و مورد تکریم قرار گرفتند؛ جواد مختاری، حمید قاسمی، مهدی میرزابابایی، علی گودرزی‌زاده، مبین صحاف‌کاشانی، سید‌محمد سجادی، شاه‌زیدی، معصومه خداوردی، حسن وروانی، محمد‌رحیم بیرقی، مریم غلامی، طیبه کاظمی، سمیه زلفی، فاطمه کرمی، بدخشان، قدریان، محمدکاظم ربیعی، رحیم طاهری، سید‌مهدی سجادی، مهدی خان‌آبادی، سی‌ابوالفضل هاشمی و یادگاری.
از سرپرستان گروه‌های تواشیح حنان، فدک، بریر همدانی، المهدی‌(عج)، کمیل، رهروان ولایت و سفینه النجاة نیز تجلیل شد.
اجرای تواشیح از سوی گروه بریر همدانی بخش پایانی مراسم بود و این همایش پس از اقامه نماز مغرب و عشاء با برگزاری ضیافت افطاری و شام به پایان رسید.
انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری قرآن خبرگزاری ایکنا خبرگزاری بین المللی قرآن ایکنا ایکنا مرکزی ایکنای مرکزی استان مرکزی اراک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۷۹۹۶۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برای حق‌آبه سیستان آن‌گونه که باید کار نشد

امام جمعه زاهدان گفت: هزینه‌های زیادی در منطقه سیستان صورت گرفته اما طرح‌های اجرا شده بر اساس کارشناسی لازم نبوده با وجود اینکه در منطقه سیستان نیروهای شایسته و کارشناس کم نبوده است.

به گزارش گروه استان‌ها خبرگزاری دانشجو، آیت‌الله مصطفی محامی ظهر امروز ضمن حضور در دانشگاه علوم قرانی زاهدان در نشست پرسش و پاسخ دانشجویان اظهار داشت: قرآن کتاب هدایت است و ما به عنوان مسلمان باید نهایت بهره را از آن ببریم اما متاسفانه با وجود همه این ویژگی‌ها توجه کافی به قرآن صورت نگرفته است و برای همین است که پیامبر اکرم(ص) با گلایه مطرح می‌کنند: "یَا رَبِّ إِنَّ قَوْمِی اتَّخَذُوا هَٰذَا الْقُرْآنَ مَهْجُورًا" خداوندا قوم من قرآن را مهجور قرار دادند و آنگونه که باید به آن نپرداختند.

امام جمعه زاهدان افزود: فعالیت‌های علمی و پژوهشی در رابطه با قرآن کریم صورت گرفته اما کافی نیست و باید در عرصه‌های مختلف آن به کار و فعالیت بپردازیم.

آیت‌الله محامی بیان داشت: رشته‌‌های قرآنی که در مراکز علمی و دانشگاهی طراحی شده بیشتر به مباحث جانبی می‌پردازد هر چند که مباحث مهمی است اما کمتر به اصل معانی قرآن پرداخته شده و این یکی از آسیب‌های کار است و دانشجویان دانشگاه علوم قرآنی باید در کنار واحدهای درسی به سراغ معانی و معارف قرآن نیز بروند.

وی افزود: قرآن کریم با علوم دیگر متفاوت است از این جهت که اگر تزکیه و پاکی دل نباشد ارتباط و فهم درستی از آیات و روایت کسب نکرده و به عمق قرآن پی نمی‌برند و با همین قرآن که کتاب هدایت است بسیاری از افراد هدایت شده و برخی نیز گمراه خواهند شد و گمراه شدن آنان به علت وجود نقص در خود آنهاست و اگر می‌خواهیم از هدایت قرآن بهره‌مند شویم باید به دل بپردازیم و دلمان را صاف و پاک کنیم.

آیت‌الله محامی در پاسخ به سئوالات و مطالبات دانشجویان مبنی بر تامین منابع مالی و تجهیز دانشگاه، پیگیری حقابه سیستان، جلب توجهات به سوی دانشگاه علوم قرآنی و جذب اعضای هیئت علمی در دانشگاه علوم قرآنی زاهدان اظهار کرد: جهت تامین منابع مالی و تجهیز دانشگاه علوم قرانی در گذشته هم صحبت‌هایی صورت گرفت و مسئولان دانشگاه باید در این جهت تدابیری اتخاذ کنند و از ظرفیت خیرین بهره‌گیری کنند و در مواقع مورد نیاز بنده نیز قادر به پیگیری هستم.

وی عنوان کرد: در حوزه حقابه سیستان بنده سخنرانی‌ها و پیگیری‌های متعددی طی پنج سال گذشته داشته‌ام و عنوان کردم که ظاهرا خود آقایان در استان خشکسالی را باور نکرده‌اند و تازه دو سال است که موضوع حق‌آبه سیستان تبدیل به یک مطالبه عمومی شده است و حتی ریاست محترم جمهور نیز هنگام حضور در استان نسبت به این مسئله موضع گرفتند.

وی اضافه کرد: پیگیری هایی هم از سوی وزارت امور خارجه صورت گرفت اما بنده در خطبه‌های نماز جمعه عنوان کردم که آقایان آن گونه که باید کار نکرده و از همه اهرم‌ها استفاده نمی‌کنند.

امام جمعه زاهدان گفت: بخشی از این مشکلات حاصل از کم کاری خود ناست چرا که مسئولان گزارش دادند که با وجود خشکسالی‌ها میزان بارندگی‌ سالیانه در جنوب استان طی این سالها دو میلیارد متر مکعب بوده در حالی که حقابه سیستان از افغانستان 800 میلیون متر مکعب است و اگر در استان سدهایی احداث شود می‌توان این بارندگی‌ها را مهار کرد و از آن در مصارف مختلف بهره برد و در این صورت دیگر نیازی به حقابه یا استفاده از آب دریای عمان و دستگاه آب شیرین کن نیست.

آیت‌الله محامی اظهار داشت: مشکل دیگر به خود مردم سیستان بر می‌گردد چرا که اتفاق نظر ندارند و هر کس حرف خود را می‌زند  جهات سیاسی، قومی و حزبی را دنبال می‌کنند و برای نمونه یک نفر بحث آب ژرف را مطالبه می‌کند و فرد دیگر بر استفاده از آب دریای عمان تاکید دارد  و هنوز توافقی صورت نگرفته که در این صورت مسئولان در مرکز کشور نیز ترتیب اثری نخواهد داد‌.

وی گفت: هزینه‌های زیادی در منطقه سیستان صورت گرفته اما طرح‌های اجرا شده بر اساس کارشناسی لازم نبوده با وجود اینکه در منطقه سیستان نیروهای شایسته و کارشناس کم نبوده است.

نماینده ولی‌فقیه در سیستان و بلوچستان در پاسخ به درخواست یکی از دانشجویان مبنی بر جلب کردن توجهات به سوی دانشگاه علوم قرآنی اظهار کرد: بخشی از کار به خود شما بر می‌گردد و باید در جامعه حضوری فعال داشته و توجه‌ها را جلب کنید تا مردم تاثیرگذاری شما را ببینند و همواره درخواست استفاده از این ظرفیت را داشته باشد.

وی گفت: افزایش تعداد اعضای هیئت علمی حرف منطقی است و دانشگاه باید در این حوزه برنامه‌ریزی داشته باشد چرا که اگر این کار صورت نگیرد باعث تضعیف رشته و دانشجویان خواهد بود و به تدریج جایگاه دانشگاه را تضعیف می‌کند.

دیگر خبرها

  • تجلیل از قاریان، خادمان و فعالان قرآنی در ارومیه
  • تکریم حافظ قرآن توانخواه توسط استاندار کردستان
  • معرفی حافظان و قاریان در ترویج رفتارهای قرآنی اثرگذار است
  • خادمان قرآنی و فعالان طرح «مسطورا» در کرمانشاه تجلیل شدند
  • تجلیل از فعالان و عوامل برگزار کننده محفل قرآنی در ایلام
  • ۲۲۴۱ دانش آموز قشمی به طرح مسطورا پیوستند
  • افتتاح پایگاه آموزش قرآنی مساجد در مسجد صاحب الزمان (ع) مشهد
  • تجلیل از قاریان و عوامل اجرایی جمع خوانی قرآن کریم در بروجرد
  • برای حق‌آبه سیستان آن‌گونه که باید کار نشد
  • عوامل ویژه برنامه‌های قرآنی در ماه رمضان تجلیل شدند