Web Analytics Made Easy - Statcounter

یزد - ایرنا - ابرکوه یکی از 14شهر نمونه گردشگری ایران است که از 400 اثر تاریخی، طبیعی و فرهنگی آن 2 گنجینه معروف مردم شناسی آن نقش موثری در توسعه صنعت گردشگری استان یزد دارد که امروز به مناسبت روز جهانی موزه ( 28 اردیبهشت ) بازدید از این گنیجه های فرهنگی رایگان است.

به گزارش ایرنا ، موزه ها به عنوان نمایشگاهی از داشته های تاریخی، فرهنگی، هویتی و ادبی هر ملت، اهمیت بسزایی در معرفی هویت آبا و اجدادی آنها دارد و می توان از موزه به عنوان دریچه ای رو به چشم انداز توسعه گردشگری فرهنگی یاد کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در این میان موزه ها به دلیل تنوع و تعددی که در برخورداری از اشیا، آثار و اسناد تاریخی بر جای مانده از دوران های کهن، آن هم در فضایی به مراتب محدودتر نسبت به آثار و بناهای تاریخی در گستره یک منطقه دارند، بیشتر مورد توجه گردشگران و تاریخ دوستان و جویندگان فرهنگ قرار دارد.
موزه به عنوان قویترین بخش و نشانه حامل فرهنگ گذشته در نزدیکی 2 مفهوم گردشگری فرهنگی و توسعه فرهنگی قدرت نقش آفرینی بالایی دارد.
ابرکوه 2 موزه مردم‌شناسی به نام های (خانه صولت) و عبرت (خانه حسینیان) دارد که موزه مردم شناسی آن در خانه تاریخی صولت در محله نظامیه در بافت تاریخی دروازه میدان و موزه شخصی عبرت نیز در منطقه صفایئه ابرکوه واقع است.
موزه مردم شناسی با حدود 900 قلم شی ء شناسنامه دار هر کدام سندی از فرهنگ و تاریخ این شهرستان و سندی از فرهنگ دوران گذشته است.
این موزه سندی از فرهنگ گذشتگان و نماد کار و تلاش در زمان قدیم که از کمترین امکانات بهره مند بود؛ دارد.
آثار موجود در این موزه فرهنگ و تمدن مردم شهرستان را در دوره های چندین هزار ساله نمایان می سازد و در بخشی از آن به معرفی صنایع دستی مردم اختصاص دارد.
موزه مردم شناسی شهرستان، ظروف و اشیای ورشو سازی، پارچه بافی، گیوه دوزی، صنایع رختخواب دوزی ، قالی بافی، نمدمالی ،گیوه دوزی ، انواع سماور، تنگ، سینی، قوری، قالب های استکان و لیوان، آفتابه لگن، شیرینی خوری ، میوه خوری ، گلدان، چراغ های گردسوز و زنبوری از جنس مس ، برنج و ورشو دارد.
این اشیاء در گذشته های دور از جمله کالاهای ضروری خانوارهای ابرکوه محسوب می شد که امروز تعدادی از آنها زینت بخش خانه هاست و در موزه مردم شناسی نگهداری می شود.
لباس های محلی هم که در گذشته با رنگ و مدل های زیبا و خاصی در میان مردم رواج داشت و هم اکنون بر تن برخی مردم دیده می شود در این موزه جایگاه خاصی دارد .
وجود صدها عکس ، اسناد خطی مالکیت و عقد نامه ازدواج و همچنین کفگیرهای چلنگری، سه در چوبی زیبای قدیم، شمشیر، ساطور و نقشه ای از شهر ابرکوه که در دوره قاجاریه توسط روس ها تهیه شد از دیگر آثار موجود موزه است.
چراغ خوراک پزی قدیمی، چراغ روشنایی و صندوقچه ها ( یخدان) که در گذشته برای نگهداری لباس و اشیای گرانبها استفاده می شد نیز در موزه مردم شناسی به نمایش گذاشته شده است.
سکه و زیورآلات شامل گردنبندهای نقره و سنگی، دست بند، پابند، انگشتر ، گل کیف، پیشانی بند که در گذشته زینت بخش لباس و ظاهر بانوان منطقه بود و امروز سبک و مدل آنها تغییر کرد، بخش دیگری از موزه مردم شناسی است.
قفل های فولادی دست ساز قدیمی، سفال های و خمره ها که برای نگهداری ترشی، آرد و حبوبات استفاده می شد هم در این موزه دیده می شود.
انواع تفنگ ، تپانچه، سندهای قدیمی ، سکه های قدیمی رایج ایران، اشیای تزیینی و نسخ خطی در موزه وجود دارد و قدیمی ترین اثر این موزه به دوران اولیه اسلام تعلق دارد.
هر سال موزه مردم شناسی این شهرستان میزبان تعداد زیادی از مسافران و گردشگران در تعطیلات نوروزی و تابستانی است.
ابرکوه با 400 اثر تاریخی، هفت اثر ناملموس، سه اثر طبیعی ، 2 موزه مردم‌شناسی (خانه صولت) و عبرت (خانه حسینیان) دارد که تاکنون 136 اثر آن در فهرست میراث ملی ثبت شد .
سه اثر طبیعی، منزلگاه امام رضا (ع)، خانه آقازاده، خانه‌های قدیمی ، قلعه‌های تاریخی، مسجد جامع ، کوه گنبد عالی و سرو 4500 ساله از آثار تاریخی شاخص منطقه است.
ابرکوه در مجاورت استان‌های اصفهان، فارس و یزد که به مثلث طلایی گردشگری مرکز ایران شهرت دارد، قرار دارد و همه‌ساله مسافران و زائر امام رضا(ع) علاوه بر سه استان یاد شده از بوشهر و کهگیلویه و بویراحمد از این شهر عبور می‌کنند.
فرماندار ابرکوه 14 فروردین ماه امسال گفته بود که 94 هزار و 227 گردشگر داخلی و خارجی از 28 اسفند 96 تا پایان 13 فروردین 97 از جاذبه های طبیعی و تاریخی این شهرستان دیدن کردند که آمار بازدیدکنندگان در همسنجی با مدت مشابه پارسال 10درصد افزایش دارد.
محمد کاظمی نسب افزود: در این مدت 19هزار و 100 نفر از درخت سرو 4500 ساله ، هفت هزار و 798 نفر از خانه تاریخی آقازاده ، 896 نفر از موزه مردم شناسی و بافت تاریخی و بقیه از دیگر بناهای تاریخی و طبیعی بازدید کردند
مرکز شهرستان 53 هزار نفر ابرکوه در 140 کیلومتری جنوب غربی شهر یزد و در مسیر جاده اصلی یزد - شیراز قرار دارد و فاصله این شهر تا شیراز 300 کیلومتر و تا اصفهان 280 کیلومتر است.
7540/ 2047/

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فرهنگي موزه مردم شناسي ابركوه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۰۱۴۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ماجرای یک توبیخ در حافظیه شیراز

سرپرست مجموعه فرهنگی، تاریخی حافظیه گفت: نیروی خاطی در مجموعه فرهنگی، تاریخی حافظیه توبیخ شد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از روابط عمومی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان فارس، شهرام زند وکیلی با اشاره به انتشار فیلمی در فضای مجازی مبنی بر تذکر یکی از نیروهای مراقبتی مجموعه فرهنگی تاریخی، حافظیه به شعرخوانی کودکی بر سر مقبره شمس‌الدین محمد حافظ که با واکنش برخی کاربران مواجه شد، اظهار کرد: در راستای حفظ کرامت انسانی بازدیدکنندگان از مقبره لسان‌الغیب به‌ویژه نونهالان ایران اسلامی، نیروی خاطی در مجموعه فرهنگی، تاریخی حافظیه توبیخ شد.

وی با بیان اینکه برخورد مناسب متولیان و مراقبان آثار، اهمیت بسزایی در توسعه صنعت گردشگری دارد، افزود: چنانچه نحوه برخورد با مسافران و گردشگران متناسب با اصول رفتاری در حوزه گردشگری باشد به‌طور حتم عاملی برای سفر دوباره گردشگران به مقصد سفر خواهد بود.

سرپرست مجموعه فرهنگی، تاریخی حافظیه تأکید کرد: هرساله آرامگاه حافظ با استقبال بی‌نظیر از سوی گردشگران داخلی و خارجی مواجه شده، به‌گونه‌ای که این مجموعه همواره در صدر مکان‌های پُربازدید گردشگری استان و کشور قرار دارد.

به گزارش ایمنا، استان پهناور فارس و شهر شیراز به عنوان سومین حرم اهل بیت (ع) و سرزمین ادب و هنر، میزبانی از هم‌وطنان عزیز را افتخار خود می‌داند و به گفته خواجه راز حافظ شیرازی: رواق منظر چشم من آشیانه توست. کرم نما و فرودآ که خانه، خانه توست.

کد خبر 746642

دیگر خبرها

  • تور اصفهان‌گردی ویژه هفته فرهنگی اصفهان در منطقه ۱۴ برگزار می‌شود
  • سعدی؛ میزبان رویداد هنری گل، مرغ و خوشنویسی شد
  • فرد تذکردهنده به کودک شعرخوان در حافظیه، توبیخ شد
  • اصفهک، روستایی کویری که در مسیر جهانی شدن است
  • قدیمی‌ترین نقشه بازترسیم شده بافت تاریخی شیراز رونمایی شد
  • انتصاب مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان اصفهان
  • مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی اصفهان منصوب شد
  • واگذاری مجموعه تاریخی ریسباف به شهرداری اصفهان
  • ماجرای یک توبیخ در حافظیه شیراز
  • لزوم توجه به طرح‌های فناورانه برای توسعه گردشگری زنجان