Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-20@00:10:52 GMT

تولید نمایشنامه اصلی‌ترین نیاز تئاتر آذربایجان شرقی است

تاریخ انتشار: ۲۸ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۸۰۱۶۰۶

تولید نمایشنامه اصلی‌ترین نیاز تئاتر آذربایجان شرقی است

تبریز - ایرنا - مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی با بیان اینکه 70 اثر به جشنواره سراسری میرزا آقا تبریزی رسیده است، تولید نمایشنامه را یکی از اصلی ترین نیازهای حوزه تئاتر اعلام کرد.

محمد محمدپور روز شنبه در گفت و گو با خبرنگاران اظهارداشت: با برگزاری این جشنواره زمینه های لازم برای علاقمندان و نویسندگان مهیا می شود تا در حوزه نمایشنامه نویسی بیش از پیش وارد شده و به بهانه این رویداد، متن های جدیدی تولید کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با اشاره به اینکه جشنواره میرزا آقا تبریزی را یک نهاد غیردولتی برگزار می‌کند، اظهار داشت: انجمن دانش آموختگان تئاتر استان به عنوان یک مجموعه غیردولتی حرفه ای با همراهی و حمایت دستگاه های دولتی همت کرده و جشنواره ای ارزشمند در راستای پیشرفت تئاتر استان برگزار می‌کند.
محمدپور اظهار امیدواری کرد: با برگزاری این جشنواره متن هایی که می توانند بیانگر هویت ملی، فرهنگی و دینی استان ما باشند، در حوزه تئاتر تولید شود و همچنین کارگردانان تئاتر با اجرای آنها هویت پر سابقه شهرمان را به مخاطبان معرفی کنند.
وی در خصوص آثار ارسال شده به دبیرخانه جشنواره میرزا آقا تبریزی گفت: آثاری که تاکنون به دبیرخانه این جشنواره رسیده افزون بر 70 اثر از 8 استان است و بنا به اطلاعات به دست آمده تا مهلت پایانی از 9 استان دیگر نیز آثاری نمایشی دریافت می شود.
وی افزود: جشنواره میرزا آقا تبریزی مزین به نام یکی از شخصیت های تئاتری و نمایش نامه نویسان نام آشنا است که معرفی آنان هم در جشنواره تاثیر بسزایی دارد همچنین نشان می دهد که تبریز در گذشته در حوزه نویسندگی، کارگردانی و بازیگری خاستگاه هنر تئاتر بوده و این جشنواره می تواند جایگاه این کهن شهر را در تولید متون نمایشی پر آوازه تر کند.
محمدپور ادامه داد: از سوی دیگر جایزه جشنواره میرزا آقا تبریزی به نام هنرمند برجسته کشور ایوب آقاخانی نام گرفته و این نکته نیز نشانگر پویایی نویسندگی در حوزه تئاتر کشور به شمار می رود.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی گفت: امروزه تولید نمایشنامه شاید فراتر از نیاز بوده و ما به کارهای تولیدی بیشتری نیاز داریم تا بتوانیم آثار تئاتری را توسعه دهیم زیراکه مطالبه در حوزه تئاتر گسترش یافته است.
وی با ابراز امیدواری برای برگزاری دوره های بعدی این جشنواره خاطرنشان کرد: متولیان و برگزارکنندگان جشنواره میرزا آقا تبریزی می توانند برای سال های آتی با تجربه ای که از اولین جشنواره کسب می کنند نقاط قوت را تقویت و ضعف ها را از میان ببرند تا شاهد موفقیت های بیش از پیش باشیم.
به گزارش ایرنا،«جشنواره ملی نمایشنامه‌نویسی میرزاآقا تبریزی» توسط انجمن مردم نهاد دانش‌آموختگان تئاتر تبریز و حمایت نهادها و ارگان‌های فرهنگی شهر برگزار می‌شود.
مهلت ارسال آثار به جشنواره ملی نمایشنامه‌نویسی میرزاآقا تبریزی ۳۱ اردیبهشت ماه است و اختتامیه جشنواره ۱۴ تیرماه مصادف با روز قلم در تبریز برگزار می شود.
6132/3071

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فرهنگي تئاتر جشنواره ميرزا آقا تبريزي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۰۱۶۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پروتزهای بومی مفصل زانو و لگن نیاز مراکز درمانی را تامین می‌کنند

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از صندوق نوآوری و شکوفایی، با حضور معاون اول رئیس‌جمهور، خط تولید پروتزهای مفصل زانو و لگن در یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان واقع در پارک فناوری پردیس، عصر روز گذشته ۲۸ فروردین رسما افتتاح شد تا بخشی از نیاز کشور به این محصول وارداتی و ارزبر تأمین شود.

دکتر سید محمد کاظم‌زاده، قائم‌مقام مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان در خصوص حوزه‌های فعالیت این شرکت، گفت: فعالیت‌ این شرکت در زمینه تولید انواع ایمپلنت‌های ارتوپدی از سال ۱۳۸۵ آغاز شد و به صورت تخصصی در حوزه ساخت انواع ایمپلنت‌های حوزه تروما (شکستگی‌های ناشی از سوانح) مشغول فعالیت هستیم. سایت نخست تولید ایمپلنت‌های ارتوپدی این شرکت در شهرک صنعتی مینودشت در استان گلستان واقع شده است و درحال حاضر ۱۲۰ نفر در این مجموعه مشغول فعالیت هستند. نخستین شرکت ایرانی هستیم که در این حوزه، موفق به اخذ استاندارد اتحادیه اروپا (CE) شده‌ایم. در حال حاضر بیش از ۱۵۰ مرکز درمانی داخل کشور از ایمپلنت‌های ترومای تولیدی این شرکت استفاده می‌کنند. تا به امروز بیش از ۴۵۰ هزار عمل جراحی با استفاده از محصولات تولیدی شرکت پویندگان پزشکی پردیس در سراسر کشور انجام شده است.

وی تصریح کرد: حدود ۱۷ سال قبل و زمانی که فعالیت شرکت در استان گلستان آغاز شد، واردات محصولات ارتوپدی در حوزه تروما سالانه بالغ بر ۱۰۰ میلیون دلار بود و عملا ۱۰۰ درصد وابسته به محصولات خارجی بودیم. اما خوشبختانه در طی حدود ۲ دهه فعالیت شرکت دانش‌بنیان ما و همچنین سایر تولیدکنندگان داخلی، امروز میزان واردات در حوزه تولید ایمپلنت‌های تروما تقریبا به زیر یک درصد رسیده و رقم ارز تخصیص‌داده شده برای واردات این بخش کمتر از ۵۰۰ هزار دلار بوده است.

کاظم‌زاده افزود: از سال ۱۳۹۸ با توجه به نیازهای روزافزون کشور در حوزه پروتزهای تعویض مفصل زانو و لگن، با همکاری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان و همچنین، صندوق نوآوری و شکوفایی اقدام به راه‌اندازی سایت جدید تولیدی به منظور توسعه محصولات حوزه پروتز مفصل زانو و لگن در پارک فناوری پردیس کردیم و امروز با تلاش حدود ۴ ساله همه پرسنل مجموعه، شاهد بهره‌برداری از خط تولید جدید پروتز مفصل زانو و لگن هستیم که در آینده نزدیک، بخش اعظم نیازهای کشور به پروتزهای این حوزه را مرتفع خواهد کرد.

قائم‌مقام مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان خاطرنشان کرد: خوشبختانه از لحاظ سطح کیفیت محصولات تولیدی و سطح فناوری به کار رفته، شرکت‌های دانش‌بنیان داخلی توانسته‌اند نیاز کشور را مرتفع کنند و برخی از شرکت‌ها که در رأس آن شرکت ما قرار دارد، موفق شده‌اند محصولات تولیدی ترومای تولیدی خود را به کشورهای مختلف جهان صادر کنند. شرکت‌های ایرانی فعال در این حوزه، بازار بسیار خوبی در کشورهای منطقه دارند. درحال حاضر محصولات تولیدی شرکت دانش‌بنیان ما در ۱۵ کشور جهان ثبت (رجیستر) شده است و در حدود ۷ کشور از محصولات تولیدی این شرکت استفاده می‌کنند.

کاظم‌زاده با اشاره به پیچیدگی‌های تولید پروتزهای مفصل زانو و لگن، گفت: تنها کشورهای محدود چندملیتی که در رأس آنها شرکت‌های آمریکایی قرار دارند، بیشتر بازار این حوزه را در اختیار دارند و بالغ بر ۹۵ درصد بازار کشورمان نیز در اختیار این چند شرکت بزرگ است. با توجه به پیچیدگی‌های ساخت و انحصاری که در این حوزه توسط شرکت‌های آمریکایی ایجاد شده بود، عملا قدرت رقابت از همه شرکت‌ها سلب شده بود. شرکت ما با هدف رفع نیاز کشور در این حوزه و بومی‌سازی تولید این محصولات در داخل کشور، پژوهش‌های فراوانی را در این بخش آغاز کرد.

وی افزود: این شرکت دو شاخه پژوهشی شامل پژوهشکده مواد و زیست مواد و شتابدهنده ارتوپدی کشور دارد. فعالیت‌های پژوهشی شرکت از سال ۱۳۹۵ در پژوهشکده مواد و زیست مواد (با مجوز رسمی از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری) آغاز شده است. همچنین موفق به دریافت موافقت اصولی شتابدهنده ارتوپدی کشور از معاونت علمی ریاست‌جمهوری شدیم. گروه‌های پژوهشی مجموعه با مشاوره اساتید دانشگاهی، طرح‌های پژوهشی در زمینه بومی‌سازی پروتزهای مفصل زانو و لگن را در دست اجرا دارند. با همکاری یک شرکت بین‌المللی توانستیم در این حوزه، گام‌های مهمی برداریم و محصولاتی در این حوزه به بازار عرضه کرده‌ایم و قصد داریم در آینده، محصولات تولیدی‌مان در این بخش را نیز به بازار کشورهای منطقه صادر کنیم.

وی تأکید کرد: تولیدات ما از نظر طراحی و فناوری ساخت، محصولات کاملا به‌روزی محسوب می‌شوند. پیش از این، دو شرکت داخلی دیگر نیز اقدام به تولید پروتزهای مفصل زانو و لگن کرده بودند، اما با توجه به اینکه طراحی این پروتزها قدیمی بود و استفاده از آنها برای جراحان اندکی دشوار بود، بخش کمی در حدود ۳ درصد از بازار کشور را در اختیار داشتند. با هدف‎‌گذاری انجام شده و موافقت اصولی که برای تولید این محصولات از وزارت بهداشت دریافت کرده‌ایم، امیدواریم تا پایان سال ۱۴۰۳ حداقل ۱۵ درصد پروتزهای مفصل زانو و لگن کشور را تأمین کنیم و قصد داریم تا پایان سال ۱۴۰۴ نیز تقریبا به سهم ۳۵-۳۰ درصدی بازار داخلی را به خود اختصاص دهیم. سالیانه بیش از ۱۴۰ میلیون دلار ارز ۴۲۰۰ تومانی به حوزه واردات انواع پروتزهای مفصل زانو و لگن اختصاص پیدا می‌کند و امیدواریم با بهره‌برداری از این طرح، شاهد بیش از ۵۰ درصد صرفه‌جویی ارزی در حوزه واردات پروتزهای مفصل زانو و لگن باشیم. در عین حال بخش اعظمی از نیازهای مراکز درمانی دولتی را که با کمبود پروتز مواجه شده‌اند، نیز مرتفع کنیم.

کد خبر 6080542 مهتاب چابوک

دیگر خبرها

  • ۱۴ سیلو برای خرید گندم مازاد بر نیاز زارعین در آذربایجان غربی آماده سازی شده است
  • قدردان دغدغه مندی وزیر صمت درباره شرکت مس آذربایجان هستیم
  • فیلم دستگیری بانوی تبریزی مربوط به اغتشاشات ۱۴۰۱ است
  • بهره برداری از ۱۶ هزار تخت بیمارستانی در کشور
  • ۵ مطالبه مهم استاندار آذربایجان شرقی از معاون وزیر بهداشت
  • پروتزهای بومی مفصل زانو و لگن نیاز مراکز درمانی را تامین می‌کنند
  • امسال سال سرنوشت‌سازی برای شرکت‌های دانش‌بنیان است
  • دستورالعمل حمایت از زنجیره‌های ارزش در آذربایجان شرقی تدوین شود
  • رقص فراموشی و فرار از کلیشه‌ها
  • نوجوانان از راه درست در مسیر تئاتر قدم بگذارند/ آموزشگاه‌های بازیگری به‌دنبال سرکیسه کردن