Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک روزنامه آمریکایی نوشت که سران کشورهای اروپایی ضمن مخالفت با آمریکا برای هر گونه درگیری با ایران به واشنگتن اعلام کرده‌اند "اگر دنبال جنگ با ایران هستید؟ روی ما حساب نکنید".

به گزارش ایسنا به نوشته روزنامه نیویورک تایمز، اروپایی‌ها که جنگ فاجعه‌بار عراق را خوب به خاطر دارند، به‌طور متحد با آنچه تلاش آمریکا برای تحریک ایران و جنگ با این کشور خوانده می‌شود، مخالفند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با این حال، علی‌رغم به وجود آمدن اصطکاک در روابط فراآتلانتیک در دوران ریاست جمهوری ترامپ، مخالفت قطعی و مطلق با واشنگتن کماکان برای کشورهای اروپایی یک موقعیت ناخوشایند است.

حتی انگلیس که حامی آمریکا به شمار می‌آید نیز دولت ترامپ را (برای جنگ) همراهی نخواهد کرد. یک ژنرال انگلیسی که معاون فرمانده ائتلاف موسوم به ضد داعش است، گفت که هیچ تهدیدی از سوی ایران در عراق و سوریه مشاهده نشده است.

آمریکا سپس این اظهارات ژنرال انگلیسی را تکذیب کرد و اروپایی‌های که مایل به تقابل مستقیم با آمریکا نیستند، بلافاصله لحن انتقادآمیز خود را ملایم کردند. لندن عقب‌نشینی کرد و گفت که اکنون با واشنگتن موافق است و آلمان و هلند بر مبنای هشدارهای آمریکا، آموزش نظامی خود در عراق را به حالت تعلیق درآوردند.

کوری شِیک، یک مقام سابق پنتاگون و معاون مؤسسه بین‌المللی مطالعات استراتژیک اظهار داشت: تمام دولت‌های اروپایی بر این باورند که رفتار کنونی ایران نتیجه خروج آمریکا از توافق هسته‌ای و فشار بر تهران برای پذیرش خواسته‌های واشنگتن در مسائل دیگر است.

وی افزود: آنها معتقدند که آمریکا تحریک کننده رفتار می‌کند و نگرانند که واشنگتن به اقدامات قابل پیش‌بینی تهران با شدت زیادی واکنش نشان می‌دهد تا زمینه را برای حمله آمریکا به ایران فراهم کند.

توماس والاسک رئیس اندیشکده کارنگی اروپا و نماینده پیشین اسلوواکی در ناتو در این باره گفت: این، موردی است که تمام دولت‌های اروپایی به واشنگتن می‌گویند که غیر عقلانی است، ما نباید در آن قرار بگیریم و این اشتباه شماست که ما اکنون درباره جنگ صحبت می‌کنیم.

وی که حامی روابط فراآتلانتیک است در ادامه افزود: آخرین چیزی که شما می‌خواهید انجام دهید این است که اروپا را در موضعی ضد آمریکایی متحد کنید و این چیزی است که رئیس جمهور ترامپ و جان بولتون مشاور امنیت ملی او انجام داده‌اند.

نویسنده این گزارش معتقد است: اروپایی‌ها میان تهران و رئیس جمهور ترامپ گیر افتاده و تلاش می‌کنند روابط مناسب با واشنگتن را حفظ کنند و در عین حال به توافق هسته‌ای ۲۰۱۵ با ایران پایبند بمانند. توافقی که ترامپ پس از انتقادات فراوان علیه آن، سرانجام در مه ۲۰۱۸ از آن خارج شد.

مقامات ارشد دولت‌های اروپایی معتقدند که ترامپ همان‌طور که خود روز پنج‌شنبه گفت، خواهان جنگ در خاورمیانه نیست اما آنها بر این باورند که جان بولتون چنین چیزی می‌خواهد. آنها به مقاله بولتون در نیویورک تایمز در سال ۲۰۱۵ استناد می‌کنند که در آن نوشته بود "برای توقف بمب‌های ایران، آن را بمباران کنید". وی در آن زمان سمتی در دولت نداشت.

بر اساس این گزارش، مقامات اروپایی همچنین از پافشاری ترامپ روی این مسئله که به سادگی می‌خواهد ایران را وادار به مذاکرات جدید کند، سر در گم شده‌اند. آنها می‌گویند چرا تهران که رهبر معظم آن در هر مناسبتی واشنگتن را فریبکار و دروغگو می‌خواند، می‌بایست برای توافق با رئیس جمهوری که توافق هسته‌ای را کنار گذاشت، ارزش قائل باشد یا آن را بپذیرد.

کوری شِیک تصریح کرد: چرا ایرانی‌ها پس از خروج ترامپ از آخرین توافقی که با واشنگتن حاصل کردند، باید به ما اعتماد کنند؟

موضع علنی مقامات اروپایی همان‌طور که فدریکا موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا عنوان کرد این است که خواستار حداکثر خویشتنداری شدند. این پاسخ تند و سریع به سیاست تبیین شده واشنگتن مبنی بر فشار حداکثری بر تهران بود.

مقام‌های اروپایی علاوه‌براین معتقدند که بحث‌های شکل گرفته بر سر ایران در واشنگتن به این زودی‌ها تمام نمی‌شود و آنها می‌خواهند هر آنچه در توان دارند را به کار گیرند تا از اکراه ترامپ نسبت به ورود آمریکا به جنگی دیگر در خاورمیانه، پشتیبانی کنند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: اتحاديه اروپا ایران و آمریکا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۰۴۷۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمریکا خواهان «تشدید تنش» و «جنگ» با ایران نیست

جان کربی روز یکشنبه در گفت‌وگو با شبکه ان‌بی‌سی درباره موضع دولت جو بایدن رئیس‌جمهوری این کشور در قبال واکنش اسرائیل به حمله ایران گفت: فکر می‌کنم تصمیم درباره هرگونه اقدام بعدی برعهده اسرائیل است. از زمان شروع درگیری، بایدن سخت تلاش کرده است تا جلوی تبدیل این درگیری به یک جنگ منطقه‌ای و تشدید تنش را بگیرد و در آینده نیز موضع او همین خواهد بود.

رئیس جمهوری آمریکا در ساعات اولیه بعد از پاسخ کوبنده ایران به تجاوز رژیم اسرائیل به کنسولگری تهران در دمشق در گفت‌وگوی تلفنی با بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی اعلام کرده بود که در واکنش تلافی‌جویانه تل‌آویو به تهران مشارکت نخواهد کرد.

به گزارش ایرنا از خبرگزاری هیل، همچنین، طبق گزارش‌ها پاسخ نظامی ایران به تل‌آویو باعث گسترش تنش داخلی در میان احزاب و سیاستمداران آمریکایی شده است به‌طوری که دولت بایدن به شدت مورد حمله لفظی جمهوری‌خواهان حامی ترامپ قرار گرفته است.

دیگر خبرها

  • موضع‌گیری جدید آمریکا درباره جنگ با ایران
  • موضع‌گیری تازه پنتاگون درباره جنگ با ایران
  • به پیام‌های درخواست‌ ارسال اطلاعات اعتنا نکنید
  • هشدار شبکه شاد به کاربران: به پیام‌های درخواست ارسال اطلاعات اعتنا نکنید
  • جدیدترین موضع گیری السودانی درباره روابط با ایران و آمریکا
  • موضع جدید بایدن پس از جلسه با رهبران گروه هفت درباره ایران
  • آمریکا خواهان «تشدید تنش» و «جنگ» با ایران نیست
  • کارشناسان درباره حمله ایران چه می گویند؟ ایران به دنبال گسترش دامنه جنگ نبود/ هدف تهران هشدار مستقیم و صریح به اسرائیل بود/ حمله ایران هماهنگ شده نبود
  • حسین شریعتمداری: منتقدان لایحه حجاب را به سختگیری و بگیر و ببند متهم نکنید
  • گفتگوی صریح بایدن با نتانیاهو/ در اقدامات احتمالی اسرائیل علیه ایران مشارکت نخواهیم کرد