Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-25@13:40:28 GMT

تغییر نگاه دولت در نوسازی بافت‌های فرسوده به نفع مردم

تاریخ انتشار: ۲۸ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۸۰۵۴۶۱

تغییر نگاه دولت در نوسازی بافت‌های فرسوده به نفع مردم

معاون وزیر راه و شهرسازی از تغییر نگاه دولت در نوسازی بافت‌های فرسوده به نفع مردم خبر داد و گفت:‌ در این راستا در یک نمونه ۵۲ واحد در اختیار شرکت را برای معاوضه یا اسکان موقت ساکنان بافت‌های فرسوده محله سیروس در نظر گرفته‌ایم. ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۱۴:۳۲ اقتصادی راه و مسکن نظرات - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، محمد پژمان در آیین مبادله تفاهمنامه مشترک بازآفرینی شهری محله‌های هدف شهر تهران بین وزارت راه و شهرسازی و شهرداری تهران، اظهار کرد:  بر اساس تاکید رئیس‌جمهوری برای نوسازی بافت‌های فرسوده شهری، یک بررسی انجام شد که چرا تاکنون از شتاب کافی  در این زمینه مواجه نبوده‌ایم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هم‌اکنون عمده تکیه و اصرار این بوده که فقط به امکانات تشویقی ژرداخته‌ایم. دولت یا تسهیلات یارانه‌ای داده ا ست که منجر به این شده تک بناهایی در داخل این محدوده‌ها نوسازی شده است.

وی تصریح کرد:‌وزارت راه نوسازی را با دید تملک پیاده کرده بود که مردم را از خانه‌های خود دور کنند که موفقیت قابل قبولی در این زمینه نداشتیم. 

وی با اشاره به نوسازی یک مجموعه 200 واحدی توسط وزارت راه، افزود: بر اساس تاکید رئیس‌جمهوری پراکنده‌سازی بیشتر باعث ناهمگونی و اغتشاش می‌شود. تغییر در تراکم و ارتفاع ما را به این فر واداشت که در نوسازی بافت فرسوده باید چه کار کنیم.

پژمان با یادآوری این‌که بین وزارت راه و شهرسازی و شهرداری ارتباط خوبی در نوسازی بافت‌های فرسوده وجود ندارد،‌ گفت:‌ با با هم‌افزایی کار را در بافت‌های فرسوده انجام دهیم. از سوی دیگر باید به‌عنوان نوسازی یک محله کار را انجام دهیم. 

وی با اشاره به این‌که پروژه‌ نوسازی محله سیروس یک دهه می‌گذرد، اظهار کرد:‌ با توجه به اقدامات تملکی که در این محلات انجام شده بود، به فکر این افتادیم که ارضای شرکت بازآفرینی را در اختیار نوسازی محلات شهری قرار دادیم.

معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان این‌که 52 واحد در اختیار شرکت را برای معاوضه یا اسکان موقت ساکنان بافت‌های فرسوده محله سیروس در نظر گرفته‌ایم، گفت:‌ قرارداد یک محدوده 4.4 هکتاری برای نوسازی محله سیروس را برای نوسازی با توسعه‌گرد امضا کرده است.

عضو کمیسیون عمران مجلس: دولت 70 هزار میلیارد تومان یارانه بافت فرسوده را پرداخت نکرد

انتهای پیام/

R1012188/P/S7,81/CT11

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۰۵۴۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازآفرینی بافت تاریخی بوشهر با مشارکت مردم

به گزارش خبرنگار مهر، حسین حیدری صبح پنج شنبه در هفتمین اجلاس مجمع رؤسای کمیسیون شهرسازی و معماری شوراهای اسلامی و معاونین شهرسازی شهرداری‌های کلانشهر و مراکز استان‌ها در سالن اداره کل بنادر و دریانوردی استان بوشهر اظهار داشت: بازآفرینی شهری در واقع یکی از رویکردها و ره‌یافت در موضوع شهری بود و دنیا در ادامه تفکرات نوسازی به آن رسیده است.

وی بیان داشت: تمام تلاش بازآفرینی و خلق فضاها و مکان‌های شهری برای این است که مردم زندگی استاندارد و با کیفیت داشته باشند.

شهردار بوشهر افزود: توجه به اجتماعات محلی در قالب ایده‌های بازآفرینی تلاش می‌شود بر خلاف روال سابق در ایده بازآفرینی مورد توجه قرار گیرد.

حیدری بیان داشت: اگر با منطق بازآفرینی به این فضاها نگاه شود می‌توان به رفع کمبود مسکن و ایجاد فرصت‌هایی برای زندگی از طریق بازگرداندن مکان زیست و زندگی در زیستگاه‌های شهر کمک شود.

وی گفت: همچنین نابرابری‌های فضایی ترمیم، و اشتغال و کار ایجاد و آسیب‌های اجتماعی در این مناطق کنترل و در نهایت استاندارد و کیفیت زندگی ارتقا پیدا می‌کند.

شهردار بوشهر با بیان اینکه بازآفرینی شهری بدون مشارکت مردم به نتیجه مورد نظر منجر نمی‌رسد اظهار داشت: مردم بهره بردار نهایی و اصلی هستند و بازآفرینی با سه رکن سازمان‌ها، سمن‌ها و جامعه محلی و بخش خصوصی قابل اجراست.

وی گفت: مهمترین مشکل در فرآیند بازآفرینی شهری عدم هماهنگی و نگاه شهری سازمان‌ها به عنوان ذی مدخل در کشور است، همین عدم هماهنگی مشکلات عدیده را به وجود آورده است.

وی بیان داشت: وقتی سازمان‌ها هماهنگ عمل نمی‌کنند و منافع سازمانی خود را بسیار مد نظر قرار می‌دهند، همین امر باعث می‌شود که پروژه‌ها زمان بر و هزینه بر باشد.

وی ادامه داد: این ناهماهنگی به اعتماد مردم آسیب می‌زند و این مساله آنها را نگران می‌کند و باعث عدم همراهی و مشارکت مردم می‌شود، در نتیجه به پاشنه آشیل طرح‌های بازآفرینی شهری تبدیل می‌شود و بازآفرینی که با رویکرد جلب مشارکت مردم وارد شده از همین جا آسیب می بیند.

حیدری اظهار داشت: یکی از معضلات و مشکلاتی که در اجرا با آن مواجه هستیم این است که وقتی بافت تاریخی یک محله در حد امروزی می‌خواهد بازسازی شود و در عین حال ساختارهای کلی آن حفظ شود، به ناچار باید یک سری محدودیت‌ها اعمال شود و این با منافع مردم ایجاد تعارض می‌کند همچون که بر اساس قوائد بازآفرینی نمی‌توان ساختمان‌های جدیدی در بافت تاریخی ساخته شود.

وی ابراز داشت: نباید به بافت‌های تاریخی به عرصه‌هایی برای تولید مسکن نگاه کرد این عرصه تا جایی که امکان دارد باید بازآفرینی شود.

شهردار بوشهر با بیان اینکه در شهر بوشهر بافت‌های فرسوده حدود ۳۰۰ هکتار است گفت: مساحت بافت تاریخی بوشهر تقریباً ۳۵ هکتار است و باید با نگاه بازآفرینی به این مجموعه‌ها نگاه کرد.

کد خبر 6088413

دیگر خبرها

  • بازآفرینی بافت تاریخی بوشهر با مشارکت مردم
  • پیشتازی شهرداری تبریز در تخفیف۸۰ درصدی صدور پروانه در بافت فرسوده
  • اجرای بسته تشویقی نوسازی بافت فرسوده شش شهرستان سیستان وبلوچستان
  • نوسازی ۲۵ هزار واحد مسکونی در بافت‌های فرسوده کشور
  • توسعه و نوسازی شهر بوشهر مستلزم نگاه ملی است
  • تعیین تکلیف املاک فاقد سند در بافت فرسوده پایتخت
  • ۲۵ هزار واحد مسکونی در بافت‌های فرسوده کشور نوسازی شد
  • تسهیل در فرآیندهای صدور سند مالکیت املاک فاقد سند
  • ساخت ۱۵۰ هزار مسکن استطاعت پذیر در تهران | ۵۵۰۰ خانه فرسوده و خطرناک نوسازی می شوند
  • توزیع بیش از ۴۴ هزار بسته نوسازی بافت‌های فرسوده در ۲۶۱ محله کشور