Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از آبادان ،شکراله سلمان زاده رئیس دانشکده علوم پزشکی آبادان ظهر امروز در نشست خبری برگزار شده با موضوع بسیج ملی کنترل فشار خون با اشاره به این موضوع که در آستانه اجرای بسیج ملی بسیار مهمی هستیم، گفت: در حال حاضر حدود ۸۰ درصد بیماری‌ها در کشور و استان بیماری‌های غیرواگیر هستند که برخلاف سه دهه قبل که بیماری‌های واگیر یکی از علل اصلی مرگ و میر بودند، به دلیل اتفاقات بسیار خوبی که در حوزه سلامت رخ داد بعضی از این بیماری‌ها همچون فلج اطفال سرخک، تب حصبه، خون ادراری (خاص خوزستان) حتی دیگر وجود ندارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: در این سال‌ها با افزایش امید به زندگی متوسط طول عمر افراد رو به افزایش است و بیماری‌های غیر واگیر بیشتر شده و تغییر در سیمای بیماری‌ها ایجاد شده است به طوری که امروزه عللی همچون سکته‌های قلبی و عروقی، دیابت، فشار خون و حوادث ترافیکی از دلایل اصلی مرگ و میر مردم به شمار می‌رود.

رئیس دانشکده علوم پزشکی آبادان افزود: بر همین اساس مأموریت ما نیز عوض شده است و باید تمرکز بیشتری روی بیماری‌های غیرواگیر داشته باشیم، زیرا وقتی فردی به بیماری واگیردار مبتلا می‌شود فرد پس از درمان خوب می‌شود اما وقتی فردی به بیماری‌های غیرواگیر مبتلا می‌شود خوب شدنی نیست و نیاز به مراقبت مادام‌العمر دارد.

سلمان زاده با بیان اینکه یکی از علت‌های اصلی تغییر سیمای بیماری‌ها تغییر سبک زندگی است، ادامه داد: کاهش تحرک بدنی، تغذیه نادرست، افزایش مصرف نمک و مصرف سیگار و الکل چهار عامل اصلی ابتلاء به بیماری‌های غیرواگیر هستند که باید آنها را کنترل کنیم .

وی گفت: فشار خون نقش مؤثری را در ابتلاء به بیماری‌های غیرواگیر ایفا می‌کند، که در این میان مصرف نمک زیاد یکی از علت‌های اصلی مبتلا شدن به فشار خون بالا است، حد استاندارد مصرف نمک ۵ گرم در روز است که این مصرف در کشور ما ۱۲ گرم در طول ۲۴ ساعت است..

رئیس دانشکده علوم پزشکی آبادان از فشار خون بالا به عنوان قاتل خاموش نام برد و افزود: بیش از ۵۰ درصد از افرادی که فشار خون دارند از بیماری خود باخبر نیستند و لازم است این افراد ۲ تا ۳ بار در سال فشار خون خود را اندازه بگیرند.

سلمان زاده ادامه داد: به نظر می‌رسد در محدوده فعالیت دانشکده علوم پزشکی آبادان (شهرستانهای آبادان، خرمشهر و شادگان) از هر چهار نفر یک نفر مبتلا به فشار خون بالا باشد اما نتیجه‌ای که ما به آن دست پیدا کردیم آمار کمتری را نشان می‌دهد.

وی گفت: در این بسیج ملی، فشار خون تمام افراد بالای ۳۰ سال، بیماران کلیوی و مادران باردار گرفته می‌شود تا افراد مبتلا به این معضل شناسایی و درمان به موقع شوند.

رئیس دانشکده علوم پزشکی آبادان افزود: از امروز تمام مراکز بهداشتی، پایگاه‌های سلامت و خانه‌های بهداشت موظفند تا فشار خون گروه هدف بسیج ملی یادشده را بگیرند و در سامانه کشوری ثبت کنند و از ۱۷ خرداد نیز در سطح شهر، کیوسک‌های سلامت و اتوبوس سلامت این خدمت را به صورت رایگان ارائه می‌دهند، این طرح تا ۱۵ تیرماه ادامه دارد.

انتهای پیام/ د

طرح ملی فشار خون بالا

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار پزشکی دانشکده علوم پزشکی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۰۶۶۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خانم مبتلا به «سندرم لی» برای نخستین بار در کشور جراحی شد

به گزارش خبرگزاری مهر، علیرضا زالی جراح مغز و اعصاب و استاد تمام دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، درباره وضعیت کلی بیمار، گفت: بیمار خانم ۲۳ ساله است که به دلیل ابتلاء به «سندرم لی» و مشخصاً عوارضی مانند اختلالات حرکتی در اندام‌ها که با درمان‌های متعارف هم بهبود پیدا نکرده بود، به بیمارستان شهدای تجریش مراجعه کرد و بعد از بررسی کاندیدای جراحی شد.

وی با اشاره به بررسی وضعیت این بیمار توسط همکاران بخش اختلالات حرکتی بیمارستان شهدای تجریش، افزود: بعد از بررسی‌های تیم پزشکی تصمیم بر این شد که الکترود در بخش‌های عمقی مغز این بیمار کار گذاشته شود.

به گفته زالی، در این جراحی الکترود تحریک مغز در هسته‌های تالاموس قرار داده شد، با کمک این روش اختلالات و مشکلات مقاوم به دارو درمانی در این بیمار به میزان قابل توجهی کنترل می‌شود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی درباره سندرم لی توضیحاتی داد و گفت: این سندرم نوع بیماری نادر ژنتیکی است که فرد از همان بدو تولد به آن مبتلا است، عمده مشکلات در این بیماران مربوط به بخش میتوکندری یعنی بخش کارخانه درون سلول مغز است.

وی افزود: انواع بیماری‌ها شامل اختلالات عصبی، کاهش شنوایی، مشکلاتی در قوای عقلانی و ضریب هوشی، اختلالات چشمی و مشکلات قلبی، عروقی و تنفسی از جمله عوارض مبتلایان به سندرم لی است.

زالی با اشاره به اینکه نخستین جراحی سندرم لی در کشور توسط متخصصان بیمارستان شهدای تجریش انجام شده است، اظهار کرد: خوشبختانه بیماری که تحت عمل جراحی درمان سندرم لی قرار گرفت، از طول عمر بالاتری در بین مبتلایان برخوردار است.

وی یادآور شد: اولین جراحی سندرم لی در دنیا توسط متخصصان جراحی اعصاب دانشگاه اکلاهما در ایالت اکلاهما آمریکا در بیماری ۱۸ ساله انجام شد.

کد خبر 6087433 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • کمبود شیرخشک نوزادان در داروخانه‌های جنوب غرب خوزستان
  • بازدید جامعه ورزش کشور از یادمان‌های دفاع مقدس در جنوب غرب خوزستان
  • اجرای رزمایش واکسیناسیون دام در طرح شهید زاهدی در کازرون
  • خانم مبتلا به «سندرم لی» برای نخستین بار در کشور جراحی شد
  • همه چیز درباره انگ اجتماعی
  • غربالگری سه سرطان شایع در هفته سلامت در مشهد انجام می‌شود
  • رشد بیماری‌های غیرواگیر در جامعه نگران کننده است
  • رشد بیماری های غیرواگیر در جامعه نگران کننده است
  • غربالگری ۳ سرطان شایع در خراسان رضوی
  • انجام غربالگری سه سرطان شایع در هفته سلامت در مشهد