Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-23@20:25:29 GMT

رئیس مجلس نمایندگان افغانستان انتخاب شد

تاریخ انتشار: ۲۸ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۸۰۶۹۹۲

رئیس مجلس نمایندگان افغانستان انتخاب شد

میر رحمان رحمانی، نماینده مردم پروان در مجلس نمایندگان افغانستان و از تاجران بزرگ این کشور به عنوان رئیس مجلس نمایندگان انتخاب شد. در نشست امروز شنبه مجلس، ۲۴۷ نماینده حضور داشتند.

به گزارش ایسنا، در انتخابات هیأت اداری مجلس نمایندگان افغانستان، میر رحمان رحمانی ۱۲۳ رای گرفت و رقیب او کمال ناصراصولی نیز توانست ۵۵ رای بگیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این روند باعث ایجاد تنش در مجلس نمایندگان شد و برای مدتی پخش زنده نشست مجلس نیز متوقف شد. در نهایت رئیس موقت مجلس نمایندگان افغانستان بعد از حدود یک ساعت اعلام کرد که رحمانی به عنوان رئیس مجلس نمایندگان افغانستان انتخاب شده است.

براساس اصول وظایف داخلی، نامزدی به عنوان رئیس مجلس نمایندگان انتخاب می‌شود که ۵۰ درصد بعلاوه یک رای را بدست آورد.

در این جلسه ۱۳رای سفید و ۵۳ رای باطل نیز به صندوق انداخته شده بود. همچنین یک کاغذ سفید از صندوق‌ها بیرون آمد و دو رای نیز ناپدید بود.

به گزارش بی.بی.سی در دور اول انتخابات هیأت اداری مجلس نمایندگان که روز پنجشنبه گذشته برگزار شد، میررحمان رحمانی، کمال ناصر اصولی، میرویس یاسینی و عمر نصر مجددی برای ریاست پارلمان با هم رقابت کردند و در نهایت هیچ کدام برنده نشده و رحمانی و اصولی به دور دوم راه یافتند.

انتخاب رئیس و هیأت اداری مجلس نمایندگان افغانستان همواره با چالش‌های زیادی همراه بوده است. در دور شانزدهم پس از یک ماه جدال و برگزاری چهار انتخابات، نمایندگان موفق به برگزیدن رئیس خود نشدند.

در آن زمان در نهایت وقتی کسی موفق به احراز کرسی مجلس نمایندگان نشد، نمایندگان توافق کردند که برای پایان دادن به کشمکشهای قومی، نمایندگان مردم ازبک که تنها ۱۹ کرسی در پارلمان دور شانزدهم در اختیار داشتند، یک نفر را به عنوان رئیس پیشنهاد کنند که در نهایت آنان عبدالروف ابراهیمی را به عنوان رئیس مجلس نمایندگان معرفی کردند.

رحمانی کیست؟

میررحمان رحمانی متولد سال ۱۳۴۱ خورشیدی در شهرستان بگرام ولایت پروان در شمال کابل است.

او در رشته نظامی آموزش دیده است. رحمانی به عنوان رئیس شورای اجتماعی مردم بگرام کار کرده و در صفوف ارتش افغانستان تا درجه ژنرالی رسیده است. رحمانی رئیس اتاق تجارت و صنایع ولایت پروان نیز بوده است.

او از تاجران بزرگ افغانستان به شمار می‌‎رود و بیشتر ثروت خود را از راه فروش خدمات حمل و نقل و قراردادهای سوخت با دولت افغانستان و نیروهای آمریکایی به دست آورده است.

او متاهل است و در دور شانزدهم نیز نماینده ولایت پروان بود و در مجلس کنونی فرزند او اجمل رحمانی نیز از ولایت کابل به پارلمان راه یافته است.

رحمانی در دور اول مجلس نمایندگان عضو کمیسیون اقتصاد ملی بود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: افغانستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۰۶۹۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بادامچیان: نمایندگان هفتم خرداد مشخص می‌کنند که رئیس مجلس کیست

اسدالله بادامچیان عصر یکشنبه در نشست منتخبین دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی با حزب موتلفه اسلامی که با عنوان اولویت‌های مجلس تحول و تکامل در موسسه فرهنگی شهدای موتلفه برگزار شد با بیان اینکه ما در انتخاب رئیس مجلس دخالت نمی‌کنیم، گفت: انتخاب رئیس مجلس بر عهده نمایندگان هر دوره است که نمایندگان این دوره در ۷ خرداد تعیین می‌کنند رئیس مجلس چه کسی باشد.

به گزارش ایرنا، وی با اشاره به برگزاری مرحله دوم انتخابات مجلس، افزود: در این مرحله تلاش می‌کنیم نامزد‌های اصلح را راهی مجلس دوازدهم کنیم از این رو برنامه داریم.

دبیرکل حزب موتلفه به رویکرد تحول و تکامل از سوی حزب موتلفه اشاره و اظهار کرد: نماینده مجلس نماینده کل نظام است و وجهه خاص دارد. حزب موتلفه بر پایه مردمی بودن و تکلیف مداری همه توان خود را در جهت تکامل و تحول در گام دوم انقلاب اسلامی ـ در جهت آسایش کامل و رفاه مردم بکار می‌گیرد ـ تا مشکلات اقتصادی و فرهنگی و سیاسی رفع شود.

بادامچیان با اعلام اینکه با تشکیل مجلس جدید، فراکسیون موتلفه با تفاهم و همفکری و همکاری و ساختار متناسب فعالیت خود را شروع می‌کند، گفت: فراکسیون ما به نمایندگان حزب در مجلس دوازدهم کمک خواهد کرد.

دیگر خبرها

  • انتخاب پنجمین رئیس‌جمهور در وقت فوق‌العاده
  • تردید درباره ادامه کمک به اوکراین در صورت پیروزی ترامپ
  • زلنسکی : اوکراین افغانستان دوم نخواهد شد
  • باید سازوکار‌های مشارکت مردم در جهش تولید مشخص شود
  • هیچ مانعی وجود ندارد که نمایندگان از دستگاه قضائی ایراد بگیرند
  • بادامچیان: در انتخاب رئیس مجلس دوازدهم دخالتی نمی‌کنیم/فراکسیون موتلفه در مجلس تشکیل می‌شود
  • باید سازوکارهای مشارکت مردم در جهش تولید مشخص شود
  • بادامچیان: نمایندگان هفتم خرداد مشخص می‌کنند که رئیس مجلس کیست
  • زلنسکی: اوکراین افغانستان دوم نخواهد شد
  • تصویب قانون ضد ایرانی در مجلس نمایندگان آمریکا