Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-04-23@21:41:38 GMT

نهج‌البلاغه در جامعه فرهنگی و حوزوی غریب است

تاریخ انتشار: ۲۸ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۸۱۰۵۷۲

نهج‌البلاغه در جامعه فرهنگی و حوزوی غریب است

به گزارش خبرنگار ایکنا، نشست تخصصی «در مکتب تربیتی امام علی (ع)» امشب ۲۸ اردیبهشت‌ماه با حضور حجت‌الاسلام والمسلمین محمدتقی رهبر، مدرس دانشگاه و امام جمعه موقت اصفهان در غرفه خانه کتاب در بیست و هفتمین نمایشگاه بین‌المللی قرآن برگزار شد.

حجت الاسلام رهبر در این نشست گفت: نهج‌البلاغه «اخ القرآن» نامیده شده، از این رو باید با توجه کردن به آموزه‌های این کتاب، آن را از غربت خارج کنیم تا وارد زندگی فردی و اجتماعی شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در نهج‌البلاغه که سخن از عدالت است و امام علی (ع) شهید عدالت است، کدام عدالت در جامعه ما دیده می‌شود؟ ما که می‌خواهیم جمهوری اسلامی را برای جهانیان به عنوان الگو معرفی کنیم، آیا توانسته‌ایم تصویری از عدالت علی (ع) را در جامعه نشان دهیم.

وی با بیان اینکه نهج البلاغه در جامعه فرهنگی، حوزوی و مدیریتی کشورمان غریب است، افزود: من که امام جمعه اصفهان هستم، هر چه به مدیران تأکید می‌کنم که درباره مدیریت امام علی (ع) برای آن‌ها صحبت کنیم، تن نمی‌دهند. ما برای حل مشکلات جامعه اسلامی نیاز مبرم به این کتاب داریم.

حجت‌الاسلام رهبر در ادامه به نامه ۳۱ نهج البلاغه اشاره کرد و گفت: در این نامه امام علی (ع) به مالک اشتر منشور مدیریت و حکومت‌داری را نوشته است که می‌توان از آن به مکتب تربیتی علوی دست یافت و آن را در حکومکت‌داری به کار برد.

وی در ادامه به تعریف واژه «تربیت» پرداخت و گفت: تربیت به معنای رشد دادن یا فراهم کردن زمینه رشد است و خداوند اولین مربی عالم است، مخاطب امام علی (ع) در نامه‌های نهج البلاغه فقط یک فرد نیست و امروز این سخنان برای زندگی فردی و اجتماعی ما کاربرد دارد؛ از این رو باید مبانی تربیتی اسلامی در جوامع فرهنگی، علمی و دینی گسترش یابد.

رهبر ادامه داد: دو سال پیش نامه‌ای درباره توجه دانشگاه‌ها به کتاب نهج البلاغه و گنجاندن درسی درباره آن به شورای عالی انقلاب فرهنگی از طرف مؤسسه نهج البلاغه نوشتیم، اما چندان توجهی به آن نشد. ما از حوزه و دانشگاه هم خواستیم که نهج البلاغه جزء کتب درسی شود، اما باز هم توجهی نشد. این امر باید با هم افزایی عملی شود.

وی در ادامه یادآور شد: از حکومت اسلامی ایران، بیش از این انتظار داریم، مدیران باید از مردم، همدلی، مردانگی، غیرت و ... را بیاموزند، مردمی که در تمام صحنه‌ها حاضرند و اکنون نیز جوانان خود را برای حفظ اسلام و سرزمین اسلامی‌مان فدا می‌کنند. ما باید سیره و سنت را مبنای تمدن اسلامی قرار دهیم و به قرآن و نهج البلاغه عمل کنیم.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خانه کتاب محمدتقی رهبر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۱۰۵۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تأکید بر ارتباط ستاد نماز جمعه و جامعه علمی و نخبگانی

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، آیین تکریم و معارفه امام جمعه شهرستان جویم با حضور رئیس شورای سیاستگذاری نماز جمعه استان فارس، فرماندار جویم، رئیس دادگستری شهرستان، فرماندهان سپاه و نیروی انتظامی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد لارستان و سایر مسئولان در سالن اجتماعات شهرداری جویم برگزار شد.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد لارستان در این نشست ضمن قدردانی از خدمات امام جمعه شهرستان در پرورش رشد فکری، اعتلا و پیوند همبستگی جوانان و نظام اسلامی اظهار کرد: شخصیت حقوقی امام جمعه در هر شهرستانی باید شاقول تشخیص انحراف و حرکت در مسیر حنیف هدایت و رستگاری باشد.

وی با بیان اینکه نماز جمعه، نعمتی بی‌بدیل از جانب خداوند متعال برای مؤمنان و محل اجتماع خوبان است، ادامه داد: این مستحکم‌ترین سنگر دفاع از اسلام به فرموده امام خمینی(ره) و در رأس همه امور و به فرمایش مقام معظم رهبری خدمت به آن، خدمت به دین و تقواست.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد لارستان با تأکید بر اینکه نماز جمعه یکی از سنگر‌های محکمی است که توانست فتنه‌های ترکیبی علیه ایران را ابتر گذاشته و موجب تثبیت مواضع برحق نظام جمهوری اسلامی شود، افزود: هرچه ارتباط بین ستاد نماز جمعه و مراکز علمی و جامعه نخبگانی بیشتر شود؛ آثار مبارک آن در ابعاد مختلف جامعه مشهود و نمایان‌تر خواهد شد.

زارع با اشاره به همکاری دفتر تقریب مذاهب اسلامی این دانشگاه با ستاد نماز جمعه شهرستان‌های لارستان و جویم، خواستار تداوم این همکاری‌های مؤثر و بابرکت شد.

حجت‌الاسلام اسماعیل احمدی امام جمعه سابق شهرستان جویم هم ضمن قدردانی از شخصیت علمی و انقلابی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی لارستان، وی را از حامیان برجسته نماز جمعه این شهرستان برشمرد.

حجت الاسلام عادل حاجی‌پور رئیس شورای ساستگذاری نماز جمعه استان فارس هم با اشاره به اهمیت نماز جمعه گفت: ارتباط مستحکم نماز جمعه با دانش‌آموزان، دانشجویان و دیگر اقشار جامعه می‌تواند این نهاد را در جایگاه خود مستحکم‌تر کند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تاکید امام جمعه کیش بر التزام به حجاب و عفاف و رعایت قوانین کشور
  • دیپلماسی فرهنگی می‌تواند پیوست برگزاری نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران باشد
  • اجرای طرح حجاب حیا و عفت عمومی جامعه را تقویت می‌کند
  • لزوم اجرای برنامه های فرهنگی با محوریت کتاب و کتابخوانی
  • ترویج فرهنگ کتابخوانی نیاز امروز جامعه است
  • جلد سیزدهم کتاب «اعلام الهدایه» به زبان اردو ترجمه و منتشر شد
  • سپاه ضامن امنیت و آرامش کشور است
  • گرامیداشت روز شهرستان اهر
  • تأکید بر ارتباط ستاد نماز جمعه و جامعه علمی و نخبگانی
  • حجاب مقوم عاملیت زن مسلمان