Web Analytics Made Easy - Statcounter

گناباد- ایرنا- نمایشگاه آثار خواجه اختیار منشی گنابادی از استادان شاخص خوشنویسی قرن دهم هجری قمری شنبه شب همزمان با آغاز هفته میراث فرهنگی با حضور مسئولان و صاحبنظران در گناباد گشایش یافت.

به گزارش ایرنا، فرماندار گناباد در این مراسم گفت: دولت دوازدهم توجه خاصی به زنده نگهداشتن میراث معنوی و صیانت از آثار تاریخی دارد و این امر را سرلوحه فعالیتهای فرهنگی خود قرار داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


حامد قربانی افزود: حفظ میراث معنوی و انتقال باورها و ارزشها و آثار گرانبهای تاریخی نظیر آثار هنری هنرمندان و ترویج و انتقال آنها به نسل آینده از اهمیت بسیار برخوردار است و از مصادیق بارز حفظ میراث معنوی به شمار می رود.
وی اظهار داشت: گناباد با توجه به موقعیت خود ظرفیتها و جاذبه های تاریخی و غنای فرهنگی بسیار دارد و باید از ظرفیت مردم و تشکلهای مردم نهاد برای حفظ آثار تاریخی و بزرگداشت مفاخر این منطقه بهره گرفت.
وی گفت: خواجه اختیار منشی گنابادی از مفاخر مهم این منطقه به شمار می رود که زنده نگهداشتن یاد وی و تبیین تلاشهای وی در هنر خوشنوسی ضرورت حفاظت از میراث معنوی است.
رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی گناباد نیز گفت: خواجه اختیار منشی گنابادی به عنوان بزرگترین تعلیق نویس ایران در قرن دهم هجری منشاء تحول و توسعه کمی و کیفی خط تعلیق در طول تاریخ بوده است.
حمید رضا مهدوی مقدم افزود: این استاد مشهور خوشنویسی در نیمه دوم سده دهم هجری در هرات به خوشنویسی اشتغال داشت و آثار فراوان از وی در موزه‌ ها، کتابخانه ‌ها و مجموعه‌ های خصوصی ایران و جهان به یادگار مانده است.
در این نمایشگاه 50 اثر خوشنویسی خط تعلیق از خواجه اختیار منشی گنابادی در موزه مردم شناسی گناباد به صورت دائمی در معرض دید عموم گذارده شد.
خواجه اختیارالدین منشی گنابادی یکی از خوشنویسان بزرگ قرن دهم هجری و بزرگ‌ ترین استاد خط تعلیق در ایران بود که مدت 30 سال در دربار سلطان محمد خدابنده فرزند اول شاه طهماسب صفوی به‌ نوشتن نامه ‌های شاه اشتغال داشت.
اکثر مورخان وفات وی را در سال 990 هجری دانسته ‌اند ولی کتاب دانشوران خراسان آن را 970 ذکر کرده ‌است. بسیاری از محققان تحول و توسعه کمی و کیفی خط تعلیق را مرهون تلاش ‌های این هنرمند دانسته‌ اند که زمینه ساز پیدایش خط نستعلیق و شکستة نستعلیق شده است.
28 اردیبهشت لغایت سوم خرداد ماه هفته میراث فرهنگی نامگذاری شده است.
شهرستان 89 هزار نفری گناباد در 287 کیلومتری جنوب مشهد قرار دارد.
2095/ 6053

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فرهنگي نمايشگاه خوشنويسي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۱۱۵۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بنا‌های تاریخی قوت گردشگری گیلان است

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گیلان گفت: ۱۸ آوریل روز جهانی بنا‌ها و محوطه‌های تاریخی است و وجود این آثار در گیلان، بعنوان بازویی توانمند در رونق گردشگری استان، رسانه‌ای از هنر، هویت و سرگذشت پر پیچ و تاب این سرزمین کهن برای همه ملت‌های جهان است.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، ولی جهانی با بیان اینکه ۳۰ فروردین بمناسبت روز جهانی محوطه‌ها و بنا‌های تاریخی بازدید از موزه‌ها و بنا‌های تاریخی استان رایگان است، گفت: بیش از ۵۲۰۰ اثر تاریخی شناخته شده است که یک هزار و ۲۳۵ مورد از این تعداد در فهرست آثار ملی ثبت شده و محوطه‌ها و بنا‌های تاریخی استان بعنوان یکی از توانمندی‌های گردشگری این سرزمین، هر بار بیشتر مورد اقبال گردشگران قرار می‌گیرد.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گیلان بیان کرد: نوروز تا فطر امسال نزدیک به یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر از گیرایی‌های تاریخی استان بازدید کردند و شهرک تاریخی ماسوله، موزه میراث روستایی گیلان، بنای تاریخی قلعه رودخان و موزه چای لاهیجان انتخاب نخست گردشگران برای بازدید از جاذبه‌های تاریخی استان بوده است.

او ادامه داد: اگر چه سال گذشته اعتبارات مرمتی استان افزایش یافت، اما این استان بدلیل شرایط ویژه اقلیمی نیازمند اعتبارات بیشتر است.

جهانی اظهار کرد: واضح است که این اداره‌کل به تنهایی قادر نخواهد بود از عهده ساماندهی و مراقبت از همه آثار تاریخی استان برآید؛ لذا در این راستا و برای حفاظت از میراث نیاکانمان نیاز به همراهی و همکاری همه مسئولان و مردم است.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گیلان از مالکان بنا‌های تاریخی استان خواست برای مرمت این خانه‌ها همراه باشند و گفت: طبق پیگیری امور مربوط به ماده ۹۸ برنامه ششم توسعه، بنا‌های تاریخی استان برای تبدیل به جاذبه‌های گردشگری به بخش خصوصی واگذار می‌شود و این اداره کل از همه مالکانی که دارای بنای تاریخی هستند و قصد تغییر کاربری در راستای توسعه گردشگری دارند، حمایت می‌کند.

دیگر خبرها

  • «بازار هنری ایران» برگزار می‌شود/ در خوشنویسی پیشتازیم
  • وزیر فرهنگ: خوشنویسی مزیت مطلق ما در هنر جهان اسلام است
  • دوسالانه خوشنویسی شیراز برگزار می‌شود
  • جایگاه شاخص بانوان ایرانی در هنر نگارگری و تذهیب حفظ شود
  • گشایش دومین نمایشگاه نقاشی کُنار، درخت زندگی در دزفول
  • گشایش نمایشگاه آستان بقیع در حرم مطهر رضوی
  • برپایی نمایشگاه در خیال در قم
  • بهره مندی ۴۷۴ هزار نفر از خدمات بیمارستان علامه بهلول گنابادی شهرستان گناباد
  • گشایش نمایشگاه هنر‌های تجسمی بنا‌های تاریخی ایران در عمارت مسعودیه  
  • بنا‌های تاریخی قوت گردشگری گیلان است