Web Analytics Made Easy - Statcounter

پروفسور «جانی اریک ویلیامز» در حوزه اقتصاد سیاسی و علوم اجتماعی متخصص است. حوزه تحقیقات و تالیف او جنبش‌های مدنی و اجتماعی، حقوق اقلیت‌های قومی و نژادی و فرهنگ سیاه‌پوستان را در بر می‌گیرد. وی هم‌اکنون به عنوان استاد علوم اجتماعی در کالج ترینیتی در آمریکا مشغول تدریس است.

متن گفت‌گوی ایلنا این استاد کالج ترینیتی را در ذیل می‌خوانید:

قدرت اقتصادی آمریکا در حال کاهش است

چین و روسیه مستشارانی را به همراه موشک‌های زمین به هوا به ایران اعزام کنند

***با توجه به خروج آمریکا از توافق هسته‌ای ایران و تحریم‌ها گرچه کشورهای اروپایی، روسیه و چین این اقدامات یکجانبه را محکوم کرده‌اند و گفته‌اند که می‌خواهند با ایران در زمینه اقتصادی همکاری کنند، اما آنها قادر به انجام تعهدات خود به دلیل سلطه دلار نیستند و همین موجب کاهش تعهدات ایران در برجام شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

راه حل شما برای زنده ماندن این توافق چیست؟ طرف‌های برجام چگونه می‌توانند به تعهدات خود عمل کنند؟

روابط سیاسی بین اروپا، روسیه و چین با ایالات متحده به سرعت در حال تغییر است، زیرا ایالات متحده یک قدرت اقتصادی جهانی است، اگرچه قدرت آن در حال کاهش است اما هنوز هم می‌تواند بر اقتصاد این کشورها تاثیر بگذارد. به همین دلیل، آنها تا حدودی در مخالفت با منافع آمریکا، اسرائیل و عربستان سعودی در بحرانی که در رابطه با توافق هسته‌ای ایران ایجاد کردند، محتاط هستند.

اروپایی‌ها احتمالا با اکراه از ایالات متحده حمایت خواهند کرد. اگر دولت ایران موافقت کند، روس‌ها و چینی‌ها می‌توانند همان کاری که در ونزوئلا کردند را انجام دهند؛ برای جلوگیری از حمله نظامی، مستشارانی را به همراه موشک‌های زمین به هوا (پدافند هوایی) به ایران اعزام کنند تا گزینه نظامی کنار گذاشته شده و تمام طرف‌ها مجبور شوند از تعهداتشان پیروی کنند.

تردید دارم اروپا بتواند پالایشگاه‌های دولتی خود را به خرید نفت از ایران ترغیب کند

***اروپا بارها اعلام کرده است که شرکت‌های خصوصی مایل به ایجاد رابطه تجاری با ایران نیستند چراکه از جریمه‌های آمریکا رنج می‌برند! آیا اروپا قادر خواهد بود پالایشگاه‌های دولتی خود را به خرید نفت از ایران ترغیب کند؟

با توجه به آنچه من در بالا گفتم، بسیار تردید دارم.

با سیاست کوپنی آشنا نیستم

***در صورت تحریم و جنگ اقتصادی چه مزایایی را می‌توان از سیاست کوپنی بدست آورد؟ آیا شما کشوری را می شناسید که موفق به غلبه بر مشکلات اقتصادی با این روش شده باشد؟

با سیاست کوپنی آشنا نیستم

ایران باید تجارت با دلار را متوقف کند

***چه اقدامی باید برای رهایی اقتصاد سنتی ایران از تأثیر سلطه دلار انجام شود؟ آیا استفاده از ارزهای ملی در مبادلات بین‌المللی دو جانبه و سه‌جانبه، تاثیرات دلار بر اقتصاد ایران را کاهش می‌دهد؟

ایران باید تجارت با دلار را متوقف کند.

اقتصاد سبز، اقتصاد آینده است

ایران باید از فن‌آوری‌ و درآمد نفت خود استفاده کند تا به یک اقتصاد ملی پایدار مبدل شود

***در ایران همیشه تاکید بر اقتصاد بدون نفت یا حداقل ساماندهی درآمدهای نفتی بوده است اما در عمل شاهد وابستگی اقتصاد ایران به نفت هستیم که پیامدهای منفی آن را می‌توان در تحریم آسان اقتصاد ایران مشاهده کرد برای اینکه درآمدهای نفتی در اقتصاد ایران ساماندهی شود و اقتصاد ایران به سمت سیستم مالیات‌ستانی منظم حرکت کند، چه ملزوماتی نیاز است؟

ایران می‌تواند اقتصاد خود را چندبعدی و متنوع کند. اقتصاد سبز، اقتصاد آینده است، بنابراین ایران باید از فن‌آوری‌های خود و درآمد نفت استفاده کند تا به یک اقتصاد ملی پایدار مبدل شود که وابسته به فروش سوخت‌های فسیلی نیست. ببینید همانطور که کوبا، چین، آلمانی‌ها و اسکاندیناوی‌ها با این کار اقتصادهای مستقل ایجاد کردند و الان به طور کامل به تجارت جهانی وابسته نیستند.

ایران باید یک بلوک اقتصادی با کشورهای منطقه و جهان تشکیل دهد

***با توجه به اینکه تحریم‌های آمریکا مردم ایران، معیشت و اشتغال آنها را هدف گرفته است و به نوعی ما شاهد جلوگیری آمریکا از فروش مواداولیه تولید داخل هستیم، به نظر شما یک کشور برای اینکه بتواند وابستگی شدید خود در تولید کالاهای اساسی و صنعتی را کاهش دهد به چه ملزوماتی نیاز دارد؟

ایران باید یک بلوک اقتصادی با کشورهای دیگر در منطقه و در سراسر جهان مثل چین، کوبا، ترکیه، روسیه و غیره تشکیل دهد.

دولت ایالات متحده برای مقابله با قدرت‌های اقتصادی و نظامی نوظهور برنامه درازمدتی دارد

***به اعتقاد بسیاری از ناظران جهانی، آمریکا با تحریم نفت ایران به دنبال تحریم قدرت‌های نوظهور همچون چین، هند، ترکیه و... است و تحریم نفت ایران تحریم اقتصاد جهانی است که اقدامی برای سلطه اقتصادی آمریکا و باج‌خواهی از جهان است، نظر شما چیست؟

بدون تردید دولت ایالات متحده برای مقابله با قدرت‌های اقتصادی و نظامی نوظهور برنامه و اهداف درازمدتی دارد. برای جزئیات بیشتر، پروژه قرن جدید آمریکا را ببینید.

آمریکا تلاش می‌کند از نفوذ اقتصادی خود برای زورگویی به سایر کشورها استفاده کند

***برخی معتقدند در حال حاضر آمریکا به کمک اهرم دلار زورگویی می‌کند و درگیری آمریکا در این حوزه به ایران محدود نمی‌شود و بسیاری از کشورها از جمله روسیه را شامل می‌شود. این تعبیر از دید شما درست است؟

همانطور که اشاره شد، قدرت جهانی اقتصاد ایالات متحده در حال کاهش است، اما هنوز هم تأثیر قابل توجهی بر سایر اقتصادهای جهان، از جمله روسیه دارد. در این راستا، ایالات متحده تلاش می‌کند تا از نفوذ اقتصادی خود برای زورگویی و فشار به سایر کشورها برای دستیابی به اهداف و منافع خود استفاده کند.

درخواست از آمریکا برای دفاع از حقوق بشر گوش شنوایی ندارد

***تحریم‌های یکجانبه آمریکا، چه تبعات حقوق بشری می‌تواند داشته باشد؟

ایالات متحده در تاریخ سابقه طولانی و مداومی در سوءاستفاده از تحریم‌های اقتصادی علیه شهروندان برای تشویق آنها به سرنگونی دولت‌هایشان برای دستیابی به منافع بیشتر دارد. متأسفانه، ایالات متحده احترام کمی برای حقوق اساسی بشر، حتی درمرزهای خود، قائل است، بنابراین درخواست از آنها برای دفاع از حقوق بشر گوش شنوایی ندارد.

ترامپ فقط ابزار نومحافظه‌کاران، اسرائیل و عربستان سعودی است

***برخی در ایران معتقدند مذاکره با ترامپ نتیجه‌ای نخواهد داشت؛ چراکه طرف مقابل به هیچ تعهدی پایبند نیست. نظر شما در این باره چیست؟

بله ترامپ فقط ابزار نومحافظه‌کاران و اسرائیل و عربستان سعودی است که مایل به غلبه بر منطقه هستند.

خاورمیانه تا زمان تخلیه تمامی منابع طبیعی‌اش، غیرقابل سکونت خواهد بود

***پیامدهای سیاسی، اقتصادی و اجتماعی هرج و مرج و جنگ در منطقه چیست؟

جنگ، منطقه را بی‌نظم می‌کند تا آمریکا بتواند کنترل منابع نفتی را برعهده گرفته و اهدافش را به اروپا، روسیه، هند، ترکیه، چین و برزیل تحمیل کند. در این صورت منطقه خاورمیانه تا زمان تخلیه تمامی منابع طبیعی‌اش، غیرقابل سکونت خواهد بود.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: دلار ونزوئلا اقتصاد سیاسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۱۱۹۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«بازگرداندن آمریکا» به سبک بایدن

منبع: نیویورک‌تایمز 
تاریخ انتشار: 10 مارس 2024 
نویسنده: ازرا کلاین 
مترجم: لیلا احمدی  
 
➖➖➖➖➖➖➖➖➖  
دربارۀ نویسنده:   
"ازرا کلاین" روزنامه‌نگارِ دموکرات، مفسر سیاسیِ تراز اول و ستون‌نویسِ "نیویورک‌تایمز" است. او پیش از این ستون‌نویس و سردبیر "واشنگتن‌پست" و سردبیر نشریۀ آمریکاییِ "وُکس" بود. کلاین، مجری و میزبان"نمایش ازرا کلاین" است و «چرا ما قطبی هستیم؟» از تألیفات او است. 
➖➖➖➖➖➖➖➖➖   
 
عصر ایران/ ترجمه: اگر جو بایدنی که هفتۀ قبل در نشستِ "وضعیت اتحادیه" در مقابل رسانه‌ها ظاهر شد، همان جو بایدنی باشد که می‌خواهد در ادامۀ مبارزات انتخاباتی‌اش به میدان بیاید، شر تحلیل‌گرانِ بی‌مایه و تخریب‌گر، کم می‌شود. بایدن امیدوار و مصمم است که این راه را ادامه دهد.
 
  اما این تنها راهی نیست که امیدواریم  بایدن ادامه دهد. تاکنون تلاش تیمِ او در مقابله با "تهدیدات ترامپ به ساحت دموکراسی"، عالی و کوبنده‌ بوده، اما به دفاع از جایگاه و عملکرد بایدن نپرداخته و حاکی از مشکل عجیبی است که دموکرات‌ها با آن مواجهند. بایدن تقریباً با هر متر و معیاری، اقتصادی قدرتمند - به‌مراتب قدرتمندتر از بسیاری از همتایان – را اداره می‌کند.
 
 همان‌طور که "نوآ اسمیت" –تحلیل‌گر اقتصادی بِنام- می‌گوید: "اقتصاد بایدن بسیار بهتر از "صبح در آمریکا"ی رونالد ریگان - تبلیغات تلویزیونی کمپین سیاسی و بخشی از مبارزات انتخاباتیِ رونالد ریگان، نامزد حزب جمهوری‌خواه در سال 1984 که تصاویر مونتاژشده‌ای از زندگی آمریکایی‌ها را نشان می‌داد و روایتی آرام و خوش‌بینانه حاکی از بهبود اقتصاد ایالات متحده از سال 1980 داشت- عمل کرده است و به نظر می‌رسد به بیکاری و تورم کمتر، نرخ بهرۀ پایین‌تر و بازدهیِ بهترِ بازار سهام منجر شده است. 

  اما آمریکایی‌ها برداشت دیگری دارند. جدیدترین "نظرسنجی تایمز/ سینا" نشان داده 74 درصد از رأی‌دهندگان، اقتصاد را "ضعیف" یا در بهترین حالت، "عادلانه" ارزیابی می‌کنند. رأی‌دهندگان با اختلاف 15 امتیاز گفته‌اند سیاست‌های ترامپ شخصا به آن‌ها کمک کرده است و با اختلاف 25 امتیاز اعلام کرده‌اند سیاست‌های بایدن زیان‌بار است. 

  به نظر می‌رسد رأی‌دهندگان، پایان سال سوم ترامپ یعنی زمانی که اقتصاد، قوی‌بنیه و نیرومند بود را در خاطر دارند و مصایبِ سال چهارم او را از یاد برده‌اند، ترامپ در آن مقطع در قبال بحران کرونا و آشفتگی اقتصادی نتوانست کاری از پیش ببرد. 

 در نوامبر 2020، نرخ بیکاری به 6.7 درصد رسید و ترامپ جشن کاخ سفید را به رخدادی فوق‌العاده مبدل کرد. جمهوری‌خواهانی که می‌گویند: "آمریکایی‌ها باید از خودشان بپرسند آیا وضعیتشان بهتر از چهار سال پیش است؟" باید حواسشان به آرزوهایشان باشد. 

 بایدن البته در شرایط سختی قرار گرفته است. قطعاً خواست او این نیست که بار دیگر در انتخابات نامزد شود تا به رأی‌دهندگان بگوید اشتباه می‌کنند و وضعیت اقتصادی عالی است؛ ازطرفی نمی‌تواند مجدداً در انتخابات شرکت کند و به رأی‌دهندگان بگوید حق با آن‌هاست و اوضاع اقتصادی نامساعد است. بایدن دقیقاً نمی‌داند در مورد کارنامۀ خود چه بگوید و پنجشنبه‌شب دریافت حرف‌زدن دراین‌باره بسیار دشوار است. 

  بایدن گفت: «مصمم شده‌ام مردم را از یکی از سخت‌ترین بزنگاه‌های تاریخ کشور عبور دهم. آمریکایی‌ها در شهرهای کوچک و بزرگ از داستان "بازگرداندن آمریکا" که شعار انتخاباتی بایدن است، حرف می‌زنند؛ داستانی که هرگز تبیین نشده است.» 

  بایدن با  تأکید بر شعار " بازگرداندن آمریکا" همزمان به دو نکته اشاره دارد: نخست آن‌که به رأی‌دهندگان یادآوری می‌کند چیزی وجود دارد که آمریکا باید از آن برگردد و به پیامدهای بحران همه‌گیری و مدیریت وحشیانه و بی‌قاعدۀ ترامپ اشاره دارد؛ وضعیتی که به بایدن اجازه می‌دهد بدون اعلام پیروزی به پیشرفت اشاره کند و حاکی از این است که اتفاقات خوبی قرار است بیفتد و دوم آن‌که راهبرد تیم بایدن برای دورۀ دوم ریاست‌جمهوری را تبیین می‌کند. 
 در هفته‌های نزدیک به سخنرانی که در خصوص وضعیت اتحادیه با مقامات دولتی صحبت می‌کردم، بسیاری از مقامات می‌گفتند اولویت اصلیِ دورۀ دوم، به ثمر رساندنِ دستاوردهای قانون‌گذاریِ دورۀ اول است.

 باید توجه داشت که کارنامۀ بایدن همیشه عینی و ملموس است. قوانین قابل‌توجه او نظیر "قانون سرمایه‌گذاری در زیرساخت و مشاغل"، "قانون کاهش تورم" و "قانون چیپس و علم" همگی به روی کار آوردنِ مقولات واقعی در دنیای واقعی پرداخته‌اند. او رهبر اصلاحاتی عینی و اصولی، تدریجی و زمان‌بر است که البته در برخی موارد هنوز تحقق نیافته است.

  چراکه باد کندتر از آنچه طراحانِ قانون کاهش تورم انتظار داشتند، وزیده و خطوط انتقال جدید با شتابی نزدیک به شتاب مقرر در نیل به اهداف کربن‌زداییِ دولت احداث نشده‌اند. طبق گزارش تحلیلیِ "گروه رودیوم و مرکز انرژی و محیط زیست موسوم به "ام‌آی‌تی"، "مهم‌ترین موانع تحققِ چشم‌انداز سیاستیِ 2030، از قبیل مشکلاتِ مکان‌یابی، مجوز تأخیر، کانال‌های اتصال به شبکه و چالش‌های زنجیرۀ تأمین". ماهیت غیرهزینه‌ای دارند.  


 کارخانه‌های نیمه‌رسانای پیشرفته‌ای که برنامۀ چیپس در پی ایجاد آن‌ها است، با افزایش هزینه‌ها و تأخیر در ساخت‌و‌ساز مواجهند و تلاش‌های دولت برای متقاعدکردن کنگره در معاف‌سازیِ کارخانه‌های آینده از بررسی‌های زیست‌محیطی، ناکام مانده است. 


 بخشی از اقتصاد هنوز مردم را خشمگین می‌کند و بی‌شک از زمانِ روی کار آمدن بایدن تغییر نکرده است. "قیمت‌ها" نگران‌کننده هستند و بایدن، سیاست‌های مشخصی برای کاهش قیمت‌ها درنظر گرفته است؛ سیاست‌هایی مثل اعتبار موقتِ مالیاتی برای تسهیل وام مسکن آمریکایی‌ها با کاهش نرخ بهره، حذف هزینه‌های بیمه در وام مسکن با پشتوانۀ فدرال و گسترش "مدیکر" برای کاهش قیمت دارو. 

  شاید بایدن می‌توانست پا فراتر بگذارد و با شتاب بیشتری کار را پیش ببرد. "تایلر کاوئن " - اقتصاددان و ستون‌نویس بلومبرگ- درست می‌گوید. ضعف برنامۀ اقتصادی بایدن این بوده که «هزینه‌های زیاد و مقررات‌زداییِ اندکی دارد». حتی اگر بایدن پیروز شود، به احتمال زیاد در سال 2025 با مجلس سنای جمهوری‌خواه مواجه خواهد شد و استفاده از بودجه دشوار خواهد شد. بودجه با روش فعلی، به سرعت به پایان می‌رسد؛ مگرآنکه تشریفاتِ دخیل در ساخت خانه‌ها، جاده‌ها، کارخانه‌ها و زیرساخت‌های انرژی را کاهش دهیم که مستلزم دستور کارِ مقررات‌زدایی است و می‌تواند جدال سختی در بخش‌هایی از ائتلاف دموکرات به راه بیندازد و شاید در قالب توافق با جمهوری‌خواهان میسر شود. 

  بایدن مدام از "تهدید ترامپ برای دموکراسی" حرف می‌زند و این موضوع، انگیزۀ او برای حضور در انتخابات است؛ اما رئیس‌جمهور کنونی اوست، نه ترامپ. بایدن چارچوب ساده‌ای برای بیانِ داستان ریاست‌جمهوری خود ندارد، چارچوبی که بین دستاوردها و آرمان‌های تحقق‌نیافته‌‌اش توازن برقرار کند و رأی‌دهندگان را به یاد برنامه‌ریزی‌های مدیریتی و چشم‌اندازهای دقیقش بیندازد. 


  او روز پنج شنبه از: «تبدیل عقب‌نشینی به بازگردانی» سخن گفت و تصریح کرد:"این کاری است که آمریکا در پیش خواهد گرفت."؛ پیامی روشن با شعار "بازگردانیِ آمریکا" و ارزش افزودۀ صحت و صداقت.

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: مسیر پیروزی ترامپ در انتخابات آبان

دیگر خبرها

  • اعلام آمادگی ایران برای میزبانی سومین همایش اقتصادی کشورهای ساحلی
  • اعلام آمادگی ایران برای میزبانی از همایش اقتصادی کشورهای ساحلی خزر
  • ادعای بولتون: پوتین منتظر نتیجه انتخابات آمریکا است
  • «بازگرداندن آمریکا» به سبک بایدن
  • ادعای بولتون: پوتین برای آتش‌بس با اوکراین منتظر نتیجه انتخابات آمریکا است
  • پوتین برای آتش‌بس با اوکراین منتظر نتیجه انتخابات آمریکا است
  • شروط روسیه برای مذاکره با آمریکا درباره اوکراین
  • شروط کرملین برای مذاکره با آمریکا
  • پیشنهادی برای احیای برجام از طریق پوتین به ترامپ داده شد (فیلم)
  • دفاع اروپایی مقابل تکروی آمریکایی / خطر بازگشت ترامپ؛ قاره سبز چه گزینه هایی دارد؟