Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بسیج نیوز»
2024-04-19@10:19:16 GMT

پویش کنترل فشار خون؛ فرهنگ افزایش سلامت عمومی

تاریخ انتشار: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۸۱۲۶۷۹

به گزارش خبرگزاری بسیج از سمنان، فشار خون بالا را قاتل خاموش می نامند، چرا که اغلب هیچ علامتی ندارد بخاطر همین متخصصان توصیه می کنند افراد برای اطلاع از وضعیت فشار خون خود با هر 6 ماه به پزشک مراجعه کنند.
افرادی که فشار خون 120 میلی متر جیوه تا 139 میلی متر جیوه دارند و یا فشار خون پایین آنها 80 میلی متر جیوه تا 89 میلی متر جیوه است در معرض فشار خون هستند و باید تحت نظر پزشک قرار بگیرند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


پر فشاری خون از آنجا اهمیت دارد که عامل اصلی بیماری های قلبی عروقی، سکته های مغزی و نارسایی کلیوی است.

پویش ملی کنترل فشارخون
وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در یک بسیج ملی قرار است تا بیماران مبتلا به فشارخون را شناسایی و برای درمان آن‌ها اقدام کند.
این پویش ملی در شرایطی در استان سمنان هم آغاز شده است که متخصصان پیش بینی می کنند 35 درصد از افراد این استان مبتلا به فشار خون بالا باشند و این یعنی پنج درصد بیشتر از میانگین کشوری.
نوید دانایی رییس دانشگاه علوم پزشکی سمنان با اشاره به جمعیت بالای سالمند در این استان پیش‌بینی کرد : تعداد مبتلایان به فشارخون بالا در این استان فراوان باشد.
به گفته وی ، جامعه هدف در پویش بسیج ملی کنترل فشار خون ، همه افراد بالای 30 سال ، بیماران کلیوی و زنان باردار در هرسنی هستند که رایگان معاینه می شوند.
این معاینه رایگان علاوه بر مراکز بهداشت شهری و روستایی ، در 100 پایگاه سیار نیز انجام و مبتلایلان به فشار خون برای طی دوره درمان به پزشک ارجاع می شوند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی سمنان معتقد است ، توانمندسازی مردم برای خود مراقبتی یکی از دستاوردهای مهم اجرای پویش کنترل فشار خون است
مجلس پیگیر تامین سلامت مردم
احمد همتی عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی می گوید : اجرای طرح ملی کنترل فشار خون در واقع بخشی ازمصوبه پیشین مجلس در خصوص طرح تحول سلامت پزشک خانواده و نظام ارجاع است .
وی معتقد است ، این طرح نتایج مهمی در کاهش ابتلا به بیماری هایی زمینه ای فشار خون دارد چرا که فشار خون بالا به سادگی با آموزش و اطلاع رسانی قابل کنترل و پیشگیری است و پویش کنترل فشار خون گام نخست جلوگیری از ابتلا به بیماری های دیگر در مسیر حفظ سلامت است.
نماینده مردم سمنان ، مهدیشهر و سرخه در مجلس با بیان اینکه طرح های پیشگیرانه حوزه سلامت تاکنون در پنج استان کشور آغاز شده است گفت: استان سمنان نیز در این خصوص آماده اجرای طرح های ملی بخش سلامت است .

مردم استان سمنان که می خواهند در پویش کنترل فشار خون شرکت کنند باید برای ثبت اطلاعات خود به ستاد استانی مراجعه و یا با در پایگاه اینترنتی وزارت بهداشت پرسشنامه مربوطه را تکمیل کنند.
برای تحقق پوشش حداکثری جمعیت هدف پویش فشار خون ، استانداری سمنان هم وارد عمل شده است .
امیر بینایی مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری سمنان از آمادگی دستگاه های فرهنگی و آموزشی برای ترغیب مردم برای شرکت در پویش سنجش فشار خون در این استان با هدف ارتقاء سلامت عمومی خبر داد و گفت : باید ساز و کاری ایجاد شود تا دستگاه‌های اجرایی به صورت دوره‌ای سلامت کارمندان خود را سنجش کنند و پویش کنترل فشار خون مقدمه ای برای این هدف خواهد بود.
فشار خون ؛ بدانیم و اقدام کنیم
بر اساس اعلام دفتر بیماری‌های غیر واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، از 400 هزار مرگ و میرهای کشور ، نزدیک به 100 هزار مرگ به ‌علت بیماری های ناشی از فشار خون بالا اتفاق می‌افتد .
پویش بسیج ملی کنترل فشار خون که شعار «فشار خون - بدانیم و اقدام کنیم » اجرا می شود در واقع تلنگری است تا با تغییر سبک زندگی ، تغذیه درست ، پرهیز از مصرف نمک، سیگار ،الکل و چربی ، کم تحرکی از بروز بیماری های ناشی از فشار خون پیشگیری کرد.
برای درمان بیماران مبتلا به فشار خون بالا، فعالیت‌هایی مانند پیاده‌روی، شنا و وزنه‌برداری ساده می‌تواند به اندازه داروهایی که پزشک تجویز می‌کند، موثر باشد.

منبع: بسیج نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت basijnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بسیج نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۱۲۶۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا حقوق و مالیات‌ها متناسب نیست؟

فرارو-بر اساس متن نهایی لایحه بودجه سال ۱۴۰۳، با افزایش ۲ میلیون تومانی، سقف معافیت مالیاتی حقوق بگیران به ۱۲ میلیون تومان افزایش یافت و افرادی با حقوق سالیانه ۱۴۴ میلیون تومان، معاف از مالیات خواهند بود. اما افرادی که درامد بین ۱۲ تا ۱۶ میلیون و نیم دارند، با افزایش مالیات ۱۰ درصدی رو به رو خواهند شد و این رقم به شکل پلکانی با افزایش نرخ حقوق افزایش خواهد داشت و در نهایت برای حقوق ۴۰ میلیون تومان به بالا، مالیات ۳۰ درصدی تعیین شده است.

به گزارش فرارو، بر اساس آمار‌های عمکلرد سازمان امور مالیاتی کشور در سال ۱۴۰۲ حقوق بگیران بخش عمومی حدود ۳۱ همت و حقوق بگیران بخش خصوصی حدود ۴۹ همت مالیات پرداخت کرده اند. مالیات اصناف و مشاغل نیز حدود ۵۱ همت بوده که بر این اساس حقوق بگیران حدود ۳۰ همت از اصناف مالیات بیشتری پرداخت کرده اند.

مسئله چگونگی افزایش حقوق و دستمزد بازنشستگان نیز از دیگر موضوعات چالشی است که باید دید در بلندمدت قابل چانه زنی و تغییر خواهد بود یا خیر. علی‌اصغر عنابستانی، رئیس کمیته حقوق و دستمزد کمیسیون تلفیق لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ درخصوص آخرین تصمیم‌گیری پیرامون حقوق و دستمزد کارکنان و بازنشستگان در این باره گفت: «کمیته حقوق و دستمزد کمیسیون تلفیق جلسات متعددی را برگزار کرد و نهایتاً دولت پیشنهاد کرده بود که ۱۸ درصد متوسط حقوق و دستمزد کارکنان و بازنشستگان افزایش پیدا کند، بحث ما در مجلس و در کمیته حقوق و دستمزد این بود که بازه ۱۸د رصد چطور تعیین می‌شود و ساختار اجرای آن چگونه خواهد بود.»

رحیم زارع، دیگر عضو کمیسیون تلفیق بودجه درباره عدم تناسب افزایش حقوق کارگران و شرایط تورمی و مالیات در کشور گفت: «این که درصد افزایش کرایه تاکسی و تعرفه پزشکی، جریمه رانندگی و هزینه اینترنت بیش از رشد حقوق کارگران باشد باعث کاهش انگیزه می‌شود. انتظار می‌رود در تعیین حقوق کارگران زحمتکش در سال جهش تولید با مشارکت مردم تجدیدنظر شود تا با انگیزه بیشتر فعالیت کنندچرا که بطور مثال سایر نرخ کالا‌ها و خدمات بیش از ۴۰ درصد افزایش داشته اند.» احمد علیرضا بیگی، نماینده مجلس نیز معتقد است وضعیت مالیات و دستمزد‌ها در سال جدید نگران کننده است. او می‌گوید: «یکی از فاکتور‌های برجسته دولت، افزایش ۵۰درصدی اصول مالیات است، یعنی سهم مالیات را در بودجه ۵۰درصد افزایش دادیم، این را باید از مردم وصول کرده و در افزایش قیمت کالا و خدمات خودش را نشان می‌دهد. این مسئله حتما در گذران زندگی مردم تاثیر می‌گذارد، درآمد آنان زیاد نشده، اما قیمت‌ها افزایش پیدا کرده است.»

با توجه به این شرایط، پرسش‌هایی مطرح می‌شود از جمله این که چرا در کشور ما تناسب قابل قبولی بین حقوق و دستمزد‌ها ایجاد نمی‌شود و فشار افزایش مالیات ها، بیشتر بر دوش کدام گروه‌ها خواهد بود؟ فرارو در راستای پاسخ دهی به این پرسش‌ها با مرتضی عزتی، اقتصاددان و عضو هئیت علمی دانشگاه تربیت مدرس گفتگو کرده است:

فشار اصلی افزایش مالیات روی قشر میانه و ضعیف جامعه است

مرتضی عزتی به فرارو گفت: «ارقامی که توسط دولت برای حداقل حقوق و دستمزد‌ها در سال ۱۴۰۳ اعلام شده، در بخش کارگری حدود ۳۰ تا ۳۵ درصد افزایش حقوق را در نظر گرفته است که برای حقوق‌های بالاتر با ضریبی متفاوت در برابرافزایش دستمزد، در نظر گرفته شده است. اگر شخصی حداقل حقوق را دریافت کند، ۲ فرزند را داشته باشد، با ۳ الی ۴ سال سابقه کاری، مشمول مالیات نمی‌شود. اگر قرار باشد مالیات به درستی تعیین شود، حتی در ارقام بالاتر نیز نباید مالیات را افزایش داد، مگر این که رقم حقوق بسیار بالاتر از حد انتظار باشد که بخشی از آن مشمول مالیات می‌شود. در حال حاضر در کشور ما، افراد تازه کار و کارگرانی که حقوق حداقلی دارند، مشمول مالیات نمی‌شوند. اما با توجه به این که در نهایت عدد‌های حقوق و دستمزد کارگران بین ۲۵ تا ۳۰ درصد افزایش را تجربه خواهد کرد، افزایش حقوق و دستمزد با افزایش نرخ تورم ناهماهنگ است.»

وی افزود: «کارمندان دولت نیز حدود ۲۵ تا ۳۰ درصد افزایش حقوق دارند و در نتیجه افزایش حقوق و دستمزد آنان نیز کمتر از حدی است که بتوانند در برابر تورم، از رفاه برخوردار باشند. این وضعیت باعث می‌شود که شرایط رفاهی مردم یا به تعبیری درامد واقعی مردم، همچنان نسبت به سال قبل به اندازه محسوس و قابل توجهی کاهش پیدا کند. از طرف دیگر، در بحث مالیات، وقتی حقوق و دستمزد‌ها بالاتر می‌روند، سهمشان در پرداخت مالیات افزوده می‌شود. در چنین شرایطی، چون دولت، حقوق و دستمزد‌ها را کمتر از حد انتظار افزایش داده است، روی افرادی که دستمزد‌های بالاتری دارند، فشار مضاعف می‌شود. در برخی موارد، فردی که حقوق بالاتری می‌گیرد، افزایش حقوق ۱۵ درصدی دارد. این نرخ افزایش دستمزد با توجه به تورم بالای ۴۰ درصدی، اعمال می‌شود، بنابراین عدد دستمزدها، عدد بسیار ناچیزی است و قشر حقوق بگیری که دستمزدشان در دامنه میانه به بالا قرار می‌گیرد، بیشتر از سایرین تحت فشار هستند.»

اولویت دولت تناسب هزینه و درآمد خودش است

این اقتصاددان در ادامه گفت: «علت اصلی این که حقوق و دستمزد‌ها کمتر از تورم افزایش پیدا می‌کند، این است که اولویت دولت، تناسب هزینه و درآمد خودش است. دولت اصلی‌ترین پرداخت کننده حقوق و دستمزد در کشور است و سهم قابل توجهی از حقوق و دستمزدی که در کشور پرداخت می‌شود، توسط دولت است. در چنین شرایطی که دولت بزرگ‌ترین پرداخت کننده حقوق و دستمزد است، اگر حقوق و دستمزد‌ها را بالاتر ببرد، با افزایش هزینه‌های خود و کسری بودجه بیشتری رو به رو می‌شود. به همین دلیل از نظر دولت بهتر است که حقوق و دستمزد‌ها در این شرایط تورمی کمتر افزایش پیدا کند تا دولت کسری بودجه کمتری را تجربه کند؛ بنابراین اصلی‌ترین دلیل عدم افزایش حقوق و دستمزد به همین موضوع مرتبط است که دولت، خود، پرداخت کننده و خود نیز تصمیم گیرنده است که تا چه حد حقوق و دستمزد را افزایش دهد. این شرایط را می‌توان اصلی‌ترین مشکل در نظام تعیین حقوق و دستمزد دانست. اگر کارمندان می‌توانستند، خود در نحوه تعیین حقوق و دستمزد مشارکت کنند، قطعا شاهد عدد و رقم‌هایی متفاوت با آن چیزی بودیم که اکنون می بینیم.»

وی افزود: «دولت بودجه خود را بیش از ۵۰ درصد افزایش داده است، در حالی که حقوق و دستمزد‌ها را تنها ۲۰ درصد افزایش داده است. خود این حرکت، یعنی دولت از مجموع خدماتی که به مردم می‌فروشد (مالیات، عوارض، حق الزحمه خدمات و ...)، ۵۰ درصد اضافه‌تر دریافت می‌کند، ولی در بخشی که باید به مردم دستمزد دهد ۲۰ درصد یا کمتر افزایش ایجاد کرده است، همه این‌ها به این دلیل است که اولویت دولت، خودش است، نه تناسب‌هایی که علم اقتصاد تاکید می‌کند باید برقرار شود. علم اقتصاد می‌گوید قیمت‌های نسبی باید متناسب باشند، اما دولت قیمت کالا‌ها و خدمات را با دستمزد‌ها متعادل پیش نمی‌برد. در چنین شرایطی بی عدالتی اقتصادی رخ می‌دهد.»

این عضو هیئت علمی دانشگاه گفت: «برای این که متوجه شویم ماجرای ارتباط وتاثیر حقوق و دستمزد در کشور دقیقا چیست، باید بدانیم که افزایش مالیات منجر به تورم می‌شود و افزایش تورم منتهی به افزایش فشار روی حقوق بگیران می‌شود. وقتی که مالیات‌ها افزایش پیدا می‌کند، صنوف مختلف تحت فشار قرار می‌گیرند. مالیات یا به شکل مستقیم از مصرف کننده (مالیات ارزش افزوده بیش از ۱۰ درصدی) صنوف و تولید کننده‌ها گرفته می‌شود. این در حالی است که هم اکنون اصناف و تولید کننده‌ها تحت فشار شدید رکود اقتصادی قرار دارند و تولید و فروش آنان نیز به شدت کاهش پیدا کرده است. در ضمن تورم در زمان خرید و فروش کالا‌های آنان، فشاری مضاعف ایجاد می‌کند. آن‌ها کالایی ۱۰۰ تومانی می‌خرند، این کالا را ۱۲۰ تومان می‌فروشند و وقتی قرار است دوباره این کالا را تامین کنند میبینند که از ۱۲۰ تومان فراتر رفته است. این به معنای فشار بیش از حد است. در این وضعیتی که ترسیم کردم، صنوف و تولید کننده‌ها مجبورند که یا قیمت کالا‌های خود را بالا ببرند و هزینه‌های نامتعارفی تعیین کنند یا تا مرحله تعطیلی مشاغل خود پیش بروند. این دومینو، روی کل جامعه تاثیری منفی می‌گذارد.»

دیگر خبرها

  • همه ایرانی‌ها‌ دارای ‌پرونده سلامت ‌می‌شوند
  • تولید برق با الهام از کرکس (+عکس)
  • اجرای پویش ملی غربالگری سرطان در ایران
  • چرا حقوق و مالیات‌ها متناسب نیست؟
  • دو بیماری‌ای که بیشتر مردم ایران را تهدید می‌کند
  • بیماران سرطانی گروه هدف پویش ملی سرطان هستند
  • مصرف این صیفی همه کمبودهای بدن و ویتامین ها را جبران می کند/ تنظیم آنی فشار و قند خون
  • ۲۷ میلیون نفر تا پایان سال زیر پوشش سلامت خانواده قرار می‌گیرند
  • شناسایی حدود۱۲ هزار بیمار مبتلا به دیابت و فشار خون درنیشابور
  • ۱۷ عادتی که برای سلامت قلب ضرر دارد