Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-25@16:45:52 GMT

هنرمند کرمانی: امروز موسیقی تبدیل به دانش فنی شده است

تاریخ انتشار: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۸۱۵۱۳۴

هنرمند کرمانی: امروز موسیقی تبدیل به دانش فنی شده است

کرمان - ایرنا - هنرمند کرمانی گفت: امروز موسیقی در دنیا تبدیل به دانش فنی و مبتنی برتاریخ، ادبیات، انتشار، اجرا و مخاطب شده است.

مسعود نکویی متولد سال 56 در شهر کرمان و فارغ التحصیل دکترای مدیریت اجرایی است و به خاطر علاقه فراوان به زادگاهش تز دکترای خود را گردشگری موسیقی در سرزمین فرهنگی کرمان انتخاب کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


به گفته وی لالایی های مادر اولین نوای خوشی بود که در خاطرش ماند، مانند بسیاری از کودکان و نوجوانان دهه 60، گروه های سرود مدارس مکانی برای آشنایی و فراگیری خواندن و موسیقی بود که پیش زمینه کارهای بعدی این هنرمند محسوب می شد.
نکویی با استفاده از نواهای محلی از یاد رفته و کمتر شنیده شده با سبک خاص آواز گروهی چند صدایی (کرال آکا پلا پلی فونیک)، آداب ، رسوم و مشاغل کرمان و ایران را با گروه های مختلف به مخاطبان می شناساند.
سرپرست گروه موسیقی مهر وطن روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: باید در یک ساختار جهانی حرف محلی بزنیم و به همین دلیل است که عمده کارهایم به صورت آواز گروهی چند صدایی اجرا شده است و دایره المعارفی از آثار فرهنگی ایران محسوب می شود.
وی با بیان اینکه سعی کردم در زمینه موسیقی هدفمند فعالیت کنم تاکید کرد: باید فرهنگ ها، آداب و رسوم شسته شده در مسیر زمان احیا و به مردم یاد آوری شود که موسیقی در این زمینه بسیار تاثیر گذار است.
نکویی اظهار داشت: انسان ها وقتی کار هنری را یاد می گیرند در حقیقت به فرهنگ خدمت می کنند، باید بیاموزیم و فرهنگ سازی کنیم و آموخته ها به نسل های بعد منتقل شود .
وی با اشاره به استفاده از لهجه کرمانی در موسیقی خود (آکاپلا) تاکید کرد: به لهجه بومی و محلی خودمان باید افتخار و آن را حفظ کنیم و موسیقی که مبتنی بر لهجه و گویش محلی باشد رنگ، بو، طمع و عطر خودش را دارد.
این هنرمند موسیقی کرمان افزود: ما بناها و مکان های تاریخی بسیار زیادی در کرمان مانند حمام گنجعلیخان داریم که می توان در آن موسیقی اجرا کرد که بواسطه آن گردشگری هم رونق می گیرد.
وی با اشاره به انتخاب قطعات آوازی از مشاغل قدیمی کرمان تاکید کرد: سعی کردیم کارآواها و کار رفتارها را در موسیقی متجلی کنیم که کوششی در رابطه با احیای مشاغل قدیمی و منسوخ شده بشمار می رود.
نکویی با اشاره به استقبال از موسیقی آواز گروهی چند صدایی تصریح کرد: بجز کرمان، لهجه های شمالی، نیشابور، سیستان و بلوچستان، بیرجند و جنوب کشور نیز توسط گروه مهر وطن اجرا شده است.
وی تاکید کرد: باید به موسیقی فاخر و اصیل بها بدهیم، در کشوری مثل اتریش و شهر وین از سه سال قبل بلیط های اپرا و کنسرت ها با قیمت های بالا بفروش می رسد و کشور ما نیز می تواند به این حد برسد.
سرپرست گروه موسیقی مهر وطن با بیان اینکه بوروکراسی اداری مهمترین سد راه گروه های موسیقی است افزود: دریافت مجوز اجرا مشکلات زیادی دارد و گاهی تا لحظه آخر یک کنسرت مجوز برای اجرا نداشتیم.
وی با بیان اینکه 22 عنوان کتاب در زمینه های موسیقی، مدیریت، ادبیات و گردشگری به چاپ رسانده است گفت: تاکنون 450 قطعه موسیقی رسمی منتشر کردم و 10 عنوان آلبوم نیز در حوزه های فرهنگ و هنر با موضوع پیشینه، اصالت و هویت شفاهی ایران و کرمان تولید کرده ام.
نکویی با اشاره به برگزاری اجراهای متعدد در داخل و خارج از کشور اظهار داشت: برخی قطعات موسیقی و آوایی را در کشورهای کره، تایلند، ترکیه اجرا کردم و بعضی از تولیدات نیز در کشورهای ایتالیا، انگلستان و آمریکا بدون حضور خودم اجرا شده است.
وی اظهار داشت: قطعه لالایی کرمان اجرا شده توسط گروه به عنوان یک بخش از لالایی های جهانی انتخاب شده که در نوع خود منحصر بفرد است.
هنرمند موسیقی کرمان ادامه داد: هفتواد، حماسه قیام شالبافان و شاهنامه و مکتب خانه از جمله تولیدات فرهنگ شفاهی مردم دیار کریمان هستند که اجرا شده اند.
نکویی با اشاره به ظرفیت های مختلف برای فعالیت های موسیقی افزود: اجراهایی از شعرایی مانند حافظ، فردوسی، خواجوی کرمانی را تاکنون در برنامه داشتیم.
وی گفت: حدود 500 نفر در قالب گروه های کر، مهر وطن، دانشگاه، جوانان سازماندهی کردیم و 15 هزار نفر سرودهای بنده در مدارس کرمان و برخی شهرهای دیگر کشور اجرا شده است.
سرپرست گروه موسیقی مهر وطن تصریح کرد: موسیقی محلی ما آنقدر جذاب و ارزشمند است که همه گروه های سنی را شامل می شود و جایگزین بسیار خوبی برای موسیقی های وارداتی محسوب می شود.
7437/ 5054

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فرهنگي موسيقي دانش فني

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۱۵۱۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تصویر دیده نشده از محمدرضا شجریان

محمدرضا شجریان، خواننده محبوب و استاد آواز موسیقی اصیل ایران در سال ۱۳۱۹ در شهر مشهد در خانواده‌ای مذهبی متولد شد. پدرش قاری قرآن بود و صوت قرآن را از ۸ سالگی به محمدرضا که صدای خوشی داشت نیز آموخت.

به گزارش ایلنا، شجریان با اولین معلم موسیقی خود در سال ۱۳۳۶ زمانی آشنا شد که برای تحصیل به دانشسرای مقدماتی مشهد وارد شد. وی دو سال بعد علاوه بر تلاوت قرآن، برای رادیو خراسان آواز‌های بدون موسیقی را نیز اجرا کرد.

شجریان که پس از دریافت دیپلم از دانشسرای عالی، به استخدام آموزش و پرورش درآمده بود از سال ۴۶ پس از چند سال تدریس در دبستان‌های مشهد به تهران منتقل شد. وی در تهران نزد اسماعیل مهرتاش درس آواز آموخت و همزمان خوشنویسی و نوازندگی سنتور را نیز پی گرفت.

اولین اجرا و ضبط صدای شجریان در پاییز سال ۴۶ در غالب برنامه «برگ سبز شماره ۲۱۶» از رادیو ایران پخش شد. اما او به دلیل اینکه پدرش می‌خواست نام «شجریان‌ها» با قرائت قرآن شناخته شود، در برنامه‌های رادیویی خود را با نام «سیاوش بیدکانی» معرفی کرد. تا اینکه در سال ۱۳۵۰ پدرش به خوانندگی آواز توسط وی رضایت داد و شجریان با نام خود در رادیو و تلویزیون حاضر شد. او در سال ۱۳۵۰ با فرامرز پایور آشنا شد و آموزش سنتور و ردیف آوازی «صبا» را نزد وی آغاز کرد.

شجریان همزمان با هوشنگ ابتهاج، شاعر پرآوازه متخلص به «سایه» آشنا شده و به واسطه وی همکاری با برنامه «گلها» در رادیو را آغاز کرد. محمدرضا شجریان در این مدت در رادیو با بزرگان موسیقی نظیر احمد عبادی، حسن کسایی، جلیل شهناز، فرهنگ شریف و فرامرز پایور قطعات بسیاری را اجرا کرد.

شجریان آموزش سبک آوازی «طاهرزاده» را از سال ۱۳۵۱ نزد «نور علی خان برومند» آغاز کرد و در سال ۱۳۵۲ نیز با عبدالله دوامی آشنا شد و ردیف آوازی وی را آموخت. او در همان سال در کنار هنرمندان بی نظیر موسیقی سنتی ایران نظیر محمدرضا لطفی، حسین علیزاده، جلال ذوالفنون و ناصر فرهنگ‌فر به عضویت مرکز حفظ و اشاعه موسیقی به سرپرستی داریوش صفوت پیوست.

سال ۱۳۵۴ شجریان به همراه محمرضا لطفی و ناصر فرهنگ‌فر در «جشن هنر شیراز» کنسرت «راست پنجگاه» را اجرا کردند. محمدرضا شجریان که پیش از انقلاب سال ۵۷ رادیو ملی را مانند بسیاری دیگر از هم دوره‌های خود ترک کرد. وی به همراه محمدرضا لطفی و حمایت هوشنگ ابتهاج که او هم پس از رویداد تلخ میدان ژاله از کار در رادیو دست کشیده بود، کانون «چاووش» را بنیان گذاشت.

شجریان با کانون چاووش که اکثر اعضای آن از گروه شیدا و عارف بودند آثار بسیاری را خواند که تعداد زیادی از آنها محتوای انقلابی و ملی داشتند. «شب نورد» یا (برادر نوجوونه) از چاووش ۲ و «سپیده یا ایران‌ای سرای امید» و «ایرانی به سر کن خواب مستی» از چاووش۶، «همراه شو عزیز» و «ایران خورشیدی تابان دارد» از چاووش، از جمله این آثار هستند.

tags # محمدرضا شجریان سایر اخبار آیا انسان می‌تواند در فضا تولید مثل کند؟ | رابطه جنسی و زایمان در فضا چگونه است؟ بعد از فضا چه چیزی وجود دارد، جهان کجا تمام می‌شود؟! (تصاویر) مرکز واقعی جهان کجا است؟ فضانوردان چگونه در فضا دستشویی می‌کنند؟ | سرنوشت مدفوع انسان در فضا چه می‌شود؟

دیگر خبرها

  • رقابت بیش از ۴۵ هزار داوطلب کرمانی در کنکور
  • رقابت ۱۲ هزار و ۷۷۸ دانش‌آموز کرمانی در ماراتُن کنکور
  • تصویر دیده نشده از محمدرضا شجریان
  • رقابت بیش از ۱۲ هزار داوطلب کرمانی در نوبت اول کنکور
  • دستگیری سارق، نوجوانان کرمانی را خوشحال کرد
  • درخشش کاراته‌کاهای کرمانی با پنج مدال
  • باران تا پایان هفته مهمان کرمانی‌هاست
  • هشدار نارنجی هواشناسی برای کرمانی‌ها 
  • جنگیدن برای ذائقه‌سازی مخاطب موسیقی بسیار سخت شده است
  • برگزاری جشنواره دوسالانه سرنانوازی در لرستان