Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-24@20:44:55 GMT

تاثیر شوک سیاسی بر بازار سرمایه کوتاه مدت است

تاریخ انتشار: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۸۱۵۲۴۱

تاثیر شوک سیاسی بر بازار سرمایه کوتاه مدت است

تهران- ایرنا- یک کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه جنس ریسک شوک سیاسی متفاوت با شوک اقتصادی است، گفت: به طور طبیعی همیشه تاثیر شوک های سیاسی بر بازار سرمایه کوتاه مدت است و بعد از یک هفته به پایان می رسند.

مصطفی صفاری روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا آخرین وضعیت معاملات در بازار سرمایه را مورد ارزیابی قرار داد و افزود: اکنون اقتصاد کشور متاثر از شوک های اقتصادی و سیاسی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با بیان اینکه اقتصاد کشور دارای یکسری از شاخصه ها است که در بازار مانند دماسنج عمل می کنند، گفت: شاخص بورس یکی از همین شاخص هاست که به سرعت شوک های سیاسی و اقتصادی را در معاملات نشان می دهد.
صفاری معتقد است که بورس به عنوان یک دماسنج قوی اقتصادی محسوب می شود که به طور کامل نشانگر تب اقتصاد کشور است.

* تاثیر بلندمدت شوک اقتصادی بر بازار سرمایه
این کارشناس بازار سرمایه به تاثیر شوک های اقتصادی بر بازار سرمایه اشاره و بیان کرد: شوک های اقتصادی بلندمدت هستند و تا بیش از یک سال شاهد تاثیر آن در بازار سرمایه خواهیم بود. در صورتی که شوک های اقتصادی به صورت مالی مانند تعیین مالیات باشند نزدیک به دو سال بازار را تحت تاثیر خود قرار می دهند.

* بازار تحت تاثیر برگزاری مجامع
صفاری با تاکید بر اینکه نزدیک بودن به فصل مجامع از جمله اتفاقاتی است که اکنون بازار را به شدت تحت تاثیر خود قرار داده است، گفت: با توجه به اینکه در فصل مجامع عملکرد 12 ماهه شرکت ها مشخص می شود بنابراین این زمان به عنوان بهترین فصل برای بازار سرمایه محسوب می شود.
این کارشناس بازار سرمایه گفت: از نظر اقتصادی نباید چنین انتظاری وجود داشته باشد که بازار روند کاهشی را در پیش گیرد. هفته گذشته در بازار از نظر سیاسی شاهد تهدیدهای نظامی بودیم که این امر به نزولی شدن روند بازار سرمایه در روزهای یکشنبه و دوشنبه منجر شد.
وی اظهار داشت: با گذشت زمان به دلیل صحبت های مقام های دو کشور زمینه تهدیدها در بازار کاهش یافت و این موضوع به کاهش شوک سیاسی بازار و ایجاد آرامش در بازار منجر شد.
به گفته صفاری، ریزش شاخص بورس در بازار طی هفته گذشته ناشی از شوک سیاسی، صحبت های مطرح شده در زمینه جنگ و انتقال نیروهای نظامی به خلیج فارس بود.

* رشد روزانه شاخص بورس
این کارشناس بازار سرمایه به دیگر عوامل تاثیرگذار بر ریزش شاخص بورس در بازار هفته گذشته اشاره و بیان کرد: بازار از ابتدای سال جاری با روزی یک درصد رشد همراه شده است و بسیاری از افراد به سود موردنظر خود رسیده بودند، زمانی که صحبت از جنگ شد بیشتر فعالان بازار به دلیل ترسی که بر آنها غالب شد به سمت فروش سهام پیش رفتند.
وی افزود: حداکثر زمان تاثیر شوک سیاسی در بازار یک هفته است، در حالی که شوک سیاسی هفته گذشته طی دو روز به اتمام رسید و به یک هفته نرسید.
صفاری خاطرنشان کرد: سال 98 سال جامانده هایی است که سال گذشته به دلیل رشد نرخ دلار با رشد همراه نشدند، بنابراین اکنون بهترین زمان برای اصلاح آن بازارها است.
اقتصام * 9206 * 3063

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اقتصاد بازار سرمايه شاخص بورس تهديد نظامي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۱۵۲۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ثبات نسبی بهای نفت در بازار جهانی

بهای نفت در بازار جهانی گرچه پس از آغاز جنگ غزه طی ۷ ماه گذشته تحت تاثیر منازعات در خاورمیانه قرار داشته است، اما به دلیل آنکه میزان نفت صادراتی از این منطقه به بازار‌های جهانی به دلیل جنگ تغییری نکرده است، بهای طلای سیاه نیز طی روز‌های اخیر کمترین تاثیر را از این جنگ شاهد بوده است. 

به گزارش خبرگزاری رویترز، پس از کاهش یک دلاری بهای نفت در ساعات اولیه معاملات بازار انرژی، بهای طلای سیاه در ساعات انتهایی شاهد ثبات دوباره بود. 

بر این اساس، بهای نفت برنت دریای شمال با ۳۳ سنت کاهش، به ۸۶ دلار و ۹۶ سنت در هر بشکه رسید. نفت وست تگزاس اینترمیدیت آمریکا نیز تنها با یک سنت افزایش، ۸۳ دلار و ۱۵ سنت در هر بشکه داد و ستد شد. 

توماس وارگا، یکی از تحلیلگران بازار نفت می‌گوید: بازار انرژی در صورتی که عربستان سعودی وارد جنگ فعلی در خاورمیانه شود و یا تنگه هرمز، مهمترین شاهراه در مسیر صادرات نفت خام به بازار جهانی دچار انسداد شود، می‌تواند به شدت تحت تاثیر منازعات فعلی در منطقه قرار گیرد. 

از جنبه اقتصادی، تحلیلگران نگران تقویت دوباره دلار در برابر سایر ارز‌های بین المللی هستند. در صورتی که ارزش دلار افزایش یابد، خریداران بزرگ نفت که ارز‌های دیگر در اختیار دارند باید هزینه بیشتری برای تبدیل ارز خود به دلار و سپس خرید نفت انجام دهند که این امر بهای طلای سیاه را برای آنها گران‌تر خواهد کرد.

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل اقتصاد بین الملل

دیگر خبرها

  • نهاد‌های اقتصادی نباید سرمایه گذار را دغدغه‌مند کنند
  • بهای نفت در بازار جهانی کاهش‌ یافت
  • شاخص بورس پایان هفته را در سطح دو میلیون و ۳۰۰ هزار واحد ماند
  • بورس سبزپوش شد؛ رشد مناسب بازار در هفته اول اردیبهشت
  • جهش بهای نفت در بازار جهانی
  • افت بازار سرمایه پس از ۴ روز رشد
  • گیشه روزنامه بازار پادکست |تیتر خوانی روزنامه‌های اقتصادی سه‌شنبه ۴ اردیبهشت
  • ثبات نسبی بهای نفت در بازار جهانی
  • عوامل رشد شاخص بورس روزهای اخیر چه بود؟
  • گیشه روزنامه بازار پادکست |تیتر خوانی روزنامه‌های اقتصادی دوشنبه ۳ اردیبهشت