Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر، گرگین، با اشاره به باورهای نادرست در میان زنان جامعه درباره قاعدگی، گفت: متأسفانه این تصور به غلط در میان دختران و زنان کشورمان وجود دارد که درد شدید در دوره قاعدگی طبیعی است و همه خانم‌ها آن را تجربه می‌کنند. مادران ما این باور نادرست را به ما منتقل کرده‌اند و ما هم آن را به فرزندان‌مان منتقل می‌کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همین موضوع باعث می‌شود که تشخیص یک بیماری مهم زنان، یعنی اندومتریوز، سال‌ها به تعویق بیفتد.

این متخصص و جراح زنان و زایمان، در پاسخ به این پرسش که اندومتریوز چیست، توضیح داد: اندومتریوز یعنی رشد بافت آندومتر یا همان بافت دیواره رحم در جاهای دیگر. یعنی بافتی که قاعدتاً مختص جدار رحم است، در جاهای دیگر، مثلاً لوله‌های رحمی، تخمدان‌ها یا نقاط دیگر شکم و لگن و حتی در دیگر اعضای بدن، مانند ریه رشد می‌کند. این بافت‌ها با شروع قاعدگی، همانند دیواره رحم شروع به خونریزی می‌کنند و باعث دردهای شدید می‌شوند. اندومتریوز می‌تواند با آغاز بلوغ دختران بروز کند و بنابراین می‌تواند دختران نوجوان را هم درگیر کند.

این فلوشیپ ناباروری و لاپاراسکوپی، با اشاره به نامعلوم بودن علت بروز این بیماری، افزود: هنوز مشخص نیست که علت شکل‌گیری اندومتریوز چیست، اما عوارض جدی آن، مثل ایجاد چسبندگی و ناباروری، به اثبات رسیده است و هرچه این بیماری دیرتر تشخیص داده شود، بیشتر گسترش پیدا می‌کند و نقاط بیشتری را درگیر می‌کند. اینجاست که اهمیت توجه به دردهای قاعدگی آشکار می‌شود.

وی با اشاره به علائم هشدار دهنده اندومتریوز، گفت: اندومتریوز می‌تواند بدون علامت باشد، اما مهم‌ترین علامت آن درد شدید در دوران قاعدگی است. منظور از درد شدید دردی است که باعث شود فرد نتواند به مدرسه، دانشگاه یا سر کار برود یا کارهای روزمره‌اش را انجام دهد. وقتی مثلاً دختر خانمی در یکی دو روز اول قاعدگی به دلیل درد شدید نمی‌تواند در مدرسه حاضر شود، نباید آن را عادی قلمداد کرد. زیرا بی‌توجهی به این علائم ممکن است باعث شود که بیماری او دیر تشخیص داده شود و در آینده عوارض جدی، مانند ناباروری، به دنبال داشته باشد.

گرگین با یادآور شدن این نکته که درد شدید قاعدگی لزوماً به معنی وجود اندومتریوز نیست، توضیح داد: مطرح کردن این هشدار برای این است که والدین دختران نوجوان یا خانم‌های بزرگسال از کنار این علائم به سادگی عبور نکنند و حتماً برای انجام بررسی‌های لازم به متخصصان این حوزه مراجعه کنند. آمارها نشان می‌دهند که حداقل دو میلیون نفر در کشور مبتلا به این بیماری هستند و احتمالاً تعداد مبتلایانی که بیماری آنها تشخیص داده نشده است، بسیار بیشتر است.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا تنها علامت اندومتریوز دردهای شدید قاعدگی است، گفت: درد حین نزدیکی، شدید بودن خونریزی قاعدگی، درد مزمن لگنی و ناباروری از دیگر علائم این بیماری است، اما هیچکدام علامت اختصاصی اندومتریوز نیستند و فقط می‌توانند شک وجود این بیماری را مطرح کنند.

این جراح و متخصص زنان و زایمان در ادامه به اشاره به روند تشخیص این بیماری در کلینیک اندومتریوز ابن‌سینا، توضیح داد: کار ما با گرفتن یک شرح حال دقیق و مفصل از بیمار شروع می‌شود. این شرح حال، شامل اطلاعات کلی مربوط به سلامت، جزئیات مربوط به سیکل‌های قاعدگی بیمار و…، است. در مرحله بعد سونوگرافی و آزمایش‌های هورمونی انجام می‌شود. اما در نهایت، تنها راه قطعی تشخیص و درمان اندومتریوز، لاپاراسکوپی است.

گرگین با اشاره به اینکه کلینیک اندومتریوز ابن‌سینا تنها کلینیک فوق تخصصی اندومتریوز در کشور است، خاطرنشان کرد: خوشبختانه اکنون جراحی‌های پیشرفته لاپاراسکوپی برای برداشتن بافت‌های اندومتریوز با موفقیت در کلینیک ما انجام می‌شود و تعداد، کیفیت و دقت جراحی‌های انجام‌شده توسط متخصصان و جراحان کلینیک ابن‌سینا هم طراز بهترین مراکز جراحی جهان است. همچنین، چون در موارد پیشرفته، بیماری ممکن است اندام‌های داخلی، مانند روده و مجرای حالب را هم درگیر کرده باشد، جراحی‌ها به صورت تیمی و با همکاری متخصصان و جراحان داخلی، اورولوژی و دیگر تخصص‌های مرتبط انجام می‌شود.

این فلوشیپ ناباروری و لاپاراسکوپی، در پایان بر نقش سیستم درمانی و رسانه‌ها در آگاهی‌بخشی در این زمینه تاکید کرد و یادآور شد: برای تشخیص زودهنگام بیماری اندومتریوز، لازم است آگاهی عمومی درباره این بیماری و علائم آن ارتقا یابد.

کد خبر 4620569 حبیب احسنی پور

منبع: مهر

کلیدواژه: اندومتریوز زنان و زایمان درمان ناباروری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۱۵۶۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تشخیص سه سرطان مرگبار با هوش مصنوعی

به گزارش خبرآنلاین، نتایج یک تحقیق نشان می‌دهد که یک آزمایش انجام شده توسط ابزار هوش مصنوعی روی یک قطره خون خشک شده می‌تواند سه نوع سرطان مرگبار را تشخیص دهد.

همشهری آنلاین در گزارشی نوشت: محققان چینی دریافتند این ابزار می‌تواند سرطان روده، معده و پانکراس را در عرض چند دقیقه شناسایی کند.

به نوشته روزنامه سان، این مطالعه که در نشریه «نیچر ساستینبیلیتی» (Nature Sustainability) منتشر شده ، به بررسی این موضوع می‌پردازد که چگونه یک آزمایش جدید می‌تواند با استفاده از عملکردهای خون خشک شده سه بیماری مرگبار را غربالگری کند. در این آزمایش از هوش مصنوعی برای تجزیه و تحلیل نشانگرهای زیستی در خون استفاده می‌شود.

محققان شرکت کننده در این مطالعه تخمین می زنند که اگر این آزمایش‌ها در کشورهای کمتر توسعه یافته انجام شود، نسبت موارد سرطان روده تشخیص داده نشده می تواند از ۸۴ به ۲۹ درصد کاهش یابد.

این محققان اعلام کردند این آزمایش با استفاده از توانایی هوش مصنوعی همچنین می‌تواند به کاهش موارد تشخیص داده نشده سرطان در کشورهای کمتر توسعه یافته در سراسر جهان تا ۵۵ درصد کمک کند. رومین وانگ، نویسنده اصلی این تحقیق، از دانشگاه شانگهای جیائو تونگ، گفت: بیش از یک میلیارد نفر در سراسر جهان نرخ بالایی از عدم تشخیص بیماری سرطان را تجربه می‌کنند. این نیاز به ابزارهای تشخیصی را نشان می‌دهد که دقت و مقرون به صرفه بودن را افزایش دهد. رویکرد ما امکان تشخیص سرطان های متعدد را در عرض چند دقیقه با هزینه مقرون به صرفه می‌دهد.

اگر سرطان زودتر تشخیص داده شود، نرخ بقای بیماران بسیار بیشتر خواهد بود، به همین دلیل محققان دائما به دنبال بهبود روش‌های آزمایش این بیماری هستند. اکثر آزمایش‌های خون فعلی برای این بیماری‌ها از خون مایع برای شناسایی نشانگرهای سرطان استفاده می‌کنند که به اندازه کافی برای تشخیص هر یک از سرطان‌های روده، معده و پانکراس به صورت جداگانه قدرتمند نیستند. دکتر چائویوان کوانگ، از کالج پزشکی آلبرت انیشتین، که در این تحقیق شرکت نداشت، گفت: استفاده از خون خشک شده می‌تواند بازی را تغییردهد.

او گفت که خون خشک شده را می توان با هزینه بسیار کمتر و با تجهیزات بسیار ساده‌تر جمع‌آوری، ذخیره و حمل کرد. دکتر کوانگ به لایو ساینس گفت: این می‌تواند به در دسترس بودن آزمایش‌های تشخیص زودهنگام سرطان در سراسر جهان کمک کند.

۴۷۲۳۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899356

دیگر خبرها

  • تشخیص سه سرطان مرگبار با هوش مصنوعی
  • اهمیت تشخیص زودهنگام دیابت
  • شناسایی ۶۱۲ مبتلا به سرخک در ۱۴۰۲/ بیشترین آمار در ۴ استان
  • خانم مبتلا به «سندرم لی» برای نخستین بار در کشور جراحی شد
  • هر ۸۴۰ تولد؛ یک نوزاد مبتلا به شکاف لب / بهترین زمان جراحی برای بیماران
  • همه چیز درباره انگ اجتماعی
  • ابتلای ۶ نفر به تب کریمه کنگو در سیستان و بلوچستان/ فوت ۱ مبتلا
  • افراد مبتلا به آب‌سیاه نقاشی‌های معروف را چه شکلی می‌بینند؟ (+عکس)
  • جزییات تازه از اسم بیماری که ترانه علیدوستی به آن مبتلا شده است
  • هشدارهای هواشناسی را جدی بگیرید!