Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-23@08:36:35 GMT

بی معنایی یا معنادار بودن نحوه‌ای از وجود بشر است

تاریخ انتشار: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۸۱۵۸۳۸

بی معنایی یا معنادار بودن نحوه‌ای از وجود بشر است

به گزارش خبرگزاری مهر، «معنای زندگی» در یازدهمین برنامه سری جدید خود، جمعه ۲۷ اردیبهشت، با اجرا و کارشناسی سید محمد تقی موحد ابطحی میزبان مهدی بنایی قطب آبادی، عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی بود تا به موضوع «نسبت میان شعر و ادبیات و معنای زندگی» بپردازند.

قطب آبادی در مقدمه گفت: اینکه شعر و هنر برای بشر یک ضرورت است و در تاریخ همیشه بشر به آن پناه برده است، از اینجا بر می‌خیزد که بشر با تاریکی مواجه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی بی معنایی را این‌طور تعریف کرد: نیچه می‌گوید فلسفه تفکر نا بهنگام است. یعنی ممکن است چیزی اتفاق افتاده باشد اما در خودآگاهی ما نیامده باشد. بنابراین مسئله اصلی اتفاق افتادن بی معنایی نیست، بلکه ورود این اتفاق در خود آگاهی ماست. قطعاً در وضع معاصر، به دلیل بسط حضور تکنیک در همه عرصه‌ها، احساس بی معنایی کردن و احساس از دست رفتن یک بخشی از جهان که می‌توانست به زندگی ما معنا دهد بیشتر اتفاق می‌افتد.

معنا، نحوه‌ی بودن ماست

قطب آبادی در تعریف معنا گفت: معنا نه لفظ است، نه صورت زندگی و نه یک واقعیت خارجی. معنا نحوه‌ی بودن ماست. انسان به رغم موجودات دیگر، رنگ رنگ است. ما هرگز در بودن محض نیستیم. ما همواره به نحوی هستیم. پس می‌توانیم بگوییم بی معنایی یا معنا دار بودن نحوه‌ای از وجود بشر است.

قطب آبادی در توضیح معنا یا بی معنایی زندگی در دنیای مدرن گفت: تکنولوژی و علم با بی معنا شدن زندگی نسبتی دارند. قصد من تخفیف مقام تکنولوژی یا انکار آن در دوره‌ی معاصر نیست، بلکه چنین تخفیف و انکاری را نا ممکن می‌بینم. تکنولوژی یک قدرت و یک تجلی خاص وجود است که در وضع معاصر مناسبات ما را تنظیم کرده و در دوره معاصر، حتی نوع نیازهای ما را تعیین می‌کند. این تکنولوژی قرین دو اتفاق است که من آنها را به بحث بی معنایی ربط می‌دهم. یکی به کشورهای در حال توسعه مربوط می‌شود. ظهور تکنولوژی همه جوامع و اقوام را نسبت به گذشته خودشان بیگانه می‌کند و باعث می‌شود احساس بی جایی و بی پناهی کنند، بنابراین پناه تازه ای طلب می‌کنند. دومی مربوط به کشورها و انسان توسعه یافته است. تکنولوژی، به معنی نحوه‌ی خاصی از وجود بشر، تفکر و جهانِ مقابل بشر را به سمت خلاصه شدن در محاسبه گری می‌برد. یعنی بشر جز محاسبه گری و تسلط، ساحت دیگری را نمی‌شناسد و همه چیز باید در این حوزه خلاصه شود. این بی جایی در هر دو حالتش و این تکنولوژیک شدن وجود بشر، عین فقدان شاعرانگی است.

شعر و شاعرانگی محصول آزادی است

وی معنای شاعرانگی را این طور بیان کرد: شاعرانگی نحوه‌ای از ورود ما به شعر است. این نحوه، نحوه منطقی نیست. به شاعرانگی رسیدن مشروط بر قرب من به آغاز شعر است. شعر و شاعرانگی محصول آزادی است. اما نه آزادی به معنای گسیختگی از جهان، شاعر منزوی از جهان نیست، شاعر در متن تاریخ است. ادراک در جهان بودن یکی از ویژگی‌های شاعر است.

قطب آبادی در پایان این طور جمع بندی کرد: آن چیزی که ما را از بی معنایی نجات می‌دهد، حفظ کردن شعر و پژوهش در ساحتش نیست. شاعرانگی با نسبت برقرار کردن با حادثه‌ای رخ می‌دهد که در شعر اتفاق می‌افتد.

برنامه «معنای زندگی» به تهیه کنندگی محسن کرمی، محصولی از گروه فرهنگ و اندیشه شبکه ۴ سیما است که در ماه رمضان هر روز ساعت ۱۹ راهی آنتن این شبکه می‌شود.

کد خبر 4620587

منبع: مهر

کلیدواژه: معنای زندگی ماه مبارك رمضان نشست هم اندیشی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۱۵۸۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ادعای رئیس لالیگا: تکنولوژی گل هم خطا دارد!

به گزارش "ورزش سه"، بارسلونا شب گذشته در چارچوب رقابت‌های هفته سی و دوم لالیگا در ورزشگاه سانتیاگو برنابئو روبروی رئال مادرید به میدان رفت و در یک بازی حساس و جنجالی و پر گل با نتیجه 2-3 برابر این حریف قدیمی شکست خورد. 

بازیکنان این تیم و همچنین ژاوی به شدت به تصمیمات داوری در این بازی اعتراض داشتند و اوج اعتراض آنها روی توپی بود که باور داشتند از خط دروازه عبور کرده و آندری لونین از درون دروازه آن را دفع کرده اما نظر داور وسط و کمک داور ویدیویی چیز دیگری بود. 

این اتفاق باعث شد که اعتراض بسیاری از سوی بازیکنان و همچنین کاربران در شبکه‌های اجتماعی نسبت به این موضوع صورت بگیرد که لالیگا هنوز از تکنولوژی خط دروازه یا گل که باعث می‌شود در صورت عبور کامل توپ از خط دروازه، داور با دریافت سیگنالی متوجه این اتفاق شود استفاده نمی‌کند. 

تباس در واکنش به این اعتراض‌ها با انتشار چند مقاله در صفحه رسمی‌اش در شبکه اجتماعی ایکس (توییتر سابق) به این موضوع اشاره کرد که حتی این تکنولوژی هم ممکن است در مواردی اشتباه کند و به این شکل پاسخ اعتراض‌های شدیدی که مطرح شده بود را داد. 

در این مقالات به چهار اشتباه تکنولوژی خط دروازه در سال 2016 در ایتالیا، در سال آلمان، در لیگ برتر انگلیس در سال 2021 و همچنین لیگ یک فرانسه اشاره شده و تاکیدش روی این بود که بهترین همراه و کمک کننده در واقع کمک داور ویدیویی است.

دیگر خبرها

  • استقبال گرم از رئیس‌جمهور در پاکستان چه معنایی دارد؟!
  • تیاگو موتا: بازیکنان رم خسته بودند؟ در این سطح، خستگی معنا ندارد
  • فرهنگ زیست محیطی در جامعه ترویج شود / هیچ اقدامی بدون پیوست زیست محیطی معنا ندارد
  • عکس| جلوی ایران را بگیرید، قبل از اینکه خیلی دیر شود/ توییت معنادار وزیر امور خارجه رژیم صهیونیستی
  • نویز کنسلینگ چیست و چه کاربردی دارد ؟
  • ادعای رئیس لالیگا: تکنولوژی گل هم خطا دارد!
  • عکس| استوری معنادار هلدینگ خلیج فارس درباره مالکیت استقلال
  • استوری معنادار هلدینگ خلیج فارس برای استقلال
  • آزادی بیان رسانه‌ها تا کجا معنا دارد؟ + فیلم
  • عکس| پشت پرده خوشحالی معنادار ستاره گلزن استقلال