Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «عصر ایران»
2024-04-16@08:47:30 GMT

اورژانس اجتماعی: گزارش نکردن نقض حقوق کودک جرم است

تاریخ انتشار: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۸۱۶۷۹۱

رئیس اورژانس اجتماعی سازمان بهزیستی کشور گفت: طبق قانون حمایت از کودک و نوجوان مصوبه سال 81، اگر مسئولی در سازمان ها، نهادها یا موسساتی که محل نگهداری کودکان است، متوجه «نقض حقوق کودک» یا خشونت علیه کودکی شود و گزارش ندهد، طبق قانون مجرم است.

رضا جعفری روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: چنین فردی تحت پیگرد قانونی قرار می گیرد و فرقی نمی کند که محل آن مدرسه، مهدکودک یا مرکز نگهداری کودکان بهزیستی باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی خاطرنشان کرد: مواردی داریم که خود پرسنل سیستم آموزش و پرورش مانند مدیر، مربی یا ناظم از طریق مشاهده تغییرات رفتاری کودک، افت تحصیلی، حضور نامنظم یا رفتارهای پرخاشگرانه متوجه موارد سوءرفتار با کودکان می شوند و موارد این چنینی را به اورژانس اجتماعی اطلاع می دهند.

وی اضافه کرد: موارد گزارش شده هنوز به حد مطلوبی نرسیده و نظام مند نیست.

* درخواست برای نظام مند شدن گزارش خشونت در مدارس
رئیس اورژانس اجتماعی سازمان بهزیستی کشور گفت: از مسئولان آموزش و پرورش درخواست داریم تا الزاماتی تدوین شود که برمبنای آن گزارش خشونت علیه کودکان یا دیگر موارد مربوط به حقوق کودک در مدارس نظام مند شود.

جعفری افزود: اورژانس اجتماعی مکانی برای ارائه گزارش موارد وقوع خشونت های خانگی و سایر موارد آسیب رسان به گروه های در معرض آسیب از جمله زنان و کودکان است که همگان اعم از شهروندان و سایر دستگاه ها می توانند از این ظرفیت برای ارتقا و تعالی سلامت روانی و اجتماعی جامعه استفاده کنند.

وی اظهار داشت: گزارش های نقض حقوق کودک در مدارس نیز از طریق کادر آموزشی و اولیای مدارس به اورژانس اجتماعی اطلاع رسانی می شود و به محض دریافت خبر و پس از بررسی های اولیه، مداخلات تخصصی لازم صورت می گیرد.

جعفری با اشاره به اجرای طرح نظام مراقبت های اجتماعی دانش آموزان موسوم به طرح نماد در مدارس کشور برای پیشگیری از آسیب های اجتماعی برای دانش آموزان، اضافه کرد: سازمان بهزیستی در کنار وزارتخانه و سازمان های دیگر در اجرای آن، همکاری دارد و گزارش «نقض حقوق کودک» در این طرح نیز پیش بینی شده است.

اورژانس اجتماعی یکی از برنامه‌های مداخله ای با هدف پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی است که خدمات خود را از طریق خط تلفن 123، تیم سیار اورژانس و پایگاه خدمات اجتماعی ارائه می دهد و در بحران های فردی، خانوادگی و اجتماعی مداخله می کند.

مردم می توانند خشونت های خانگی به ویژه کودک آزاری، همسرآزاری، سالمند آزاری، معلول آزاری و خودکشی را با کارشناسان سامانه 123 در میان بگذارند. هم اکنون 350 مرکز اورژانس اجتماعی در شهرهای بالای 50 هزار نفر در کشور فعال است.

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: کودکان اورژانس اجتماعی بهزیستی خشونت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۱۶۷۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

به این دلایل به کودکتان زیاد بستنی ندهید

به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز سمنان،️ بستنی یکی از خوراکی‌های پر طرفدار، لذیذ، خوشمزه و هوس انگیز در بین بزرگسالان و کودکان است که کمتر کسی تمایلی به خوردن آن ندارد و می‌تواند از این خوشمزه، دوست داشتنی دل بکند. برخی از کودکان و حتی بزرگسالان میل و علاقه به بستنی با طعم‌های مختلف وانیلی، شکلاتی، توت فرنگی و ... دارند تا حدی که تمام طول روز حاضرند به جای انواع غذا بستنی بخورند.
بسیاری از مادران انواع و اقسام مختلف بستنی را در روز‌های گرم تابستان برای رفع عطش و کاهش حرارت درونی بدن کودک جزء برنامه غذایی کودکان در نظر می‌گیرند، اما آیا مصرف بستنی برای کودک مفید است؟ 

ذائقه کودکتان را به بستنی عادت ندهید
همه‌ بچه‌ها به خوردن بستنی و یخمک‌های رنگی علاقمند هستند، اما بهتر است خانواده‌ها به کودک خود بیش از حد بستنی ندهند، زیرا خوردن زیاد بستنی می‌تواند سلامتی اطفال را در معرض خطر قرار دهد و موجب بروز اضافه وزن در بدن آن‌ها شوند پس بهتر است والدین بیشتر مراقب تغذیه آن‌ها باشند.

خطرات مصرف زیاد بستنی در کودکان:

ابتلا به بیماری‌ کبد چرب
مواد مورد استفاده در بستنی، نوشابه، کیک و بیسکویت سبب ایجاد بیماری کبد کشنده‌ای در کودکان می‌شود. بنظر می‌رسد فروکتوز به مراتب بیشتر از گلوکز به سلامتی آسیب می‌رساند. به گفته دانشمندان بستنی و فروکتوز سبب بروز ابتلا به بیماری‌های کبد چرب در جوانان شده است، دقیقا چیزی مشابه مصرف الکل که سبب سرطان، سکته مغزی و بیماری‌های قلبی می‌شود. براساس مطالعه‌ای جدید یک چهارم از کودکان در زمان نوجوانی از نظر بالینی چاق هستند.
شربت ذرت با فروکتوز بالا در نوشیدنی‌های شیرین شده و بسیاری از غذا‌های فرآوری شده یافت می‌شود. این ماده بطور طبیعی در میوه‌ها وجود دارد، اما تولید کنندگان فیبر و مواد مغذی را حذف و قند را به آن‌ها اضافه می‌کنند.
در طول این مطالعه، محققان همچنین دریافتند آنزیمی به نام khk که برای اولین مرحله از متابولیسم فروکتوز مورد نیاز است در کبد موش‌هایی که فروکتوز می‌نوشند افزایش یافته است به همین دلیل پس از آن دانشمندان نمونه‌های کبدی را از نوجوانان چاق با بیماری کبد چرب بررسی کردند و سطح بالایی از آنزیم khk را یافتند. براساس این تحقیقات کبدی سالم است که بدون هیچ گونه چربی باشد.

ابتلا به دیابت
والدین نباید ذائقه کودکانشان را به بستنی عادت دهند، زیرا محتوای بستنی، قند و نشاسته است و در کودکان علاوه بر چاقی، موجب ابتلا کودک به بیماری دیابت نیز می‌شود. کودکان می‌توانند یک بار در هفته بستنی بخورند و مصرف بیش از این مقدار توصیه نمی‌شود. برای وزن گیری کودکان می‌توانید روزانه چند قاشق بستنی را بعد از غذا به کودک بدهید. سردی بیش از حد بستنی برای دستگاه گوارش مناسب نیست پس ابتدا بستنی را از فریزر خارج کنید و پس از گذشت دقایقی که از سردی بستنی کاسته شد، آن را به کودک بدهید.

 

دیگر خبرها

  • به این دلایل به کودکتان زیاد بستنی ندهید
  • دلیل پرخاشگری در کودکان چیست؟
  • درآمد ۶۰ میلیون تومانی کودکان کار!
  • وام بازنشستگان تامین اجتماعی افزایش می‌یابد
  • وام بازنشستگان تامین اجتماعی افزایش پیدا می‌کند
  • شکل گیری اعتماد‌به‌نفس از دوران کودکی
  • امشب کودکان غزه در آرامش می‌خوابند
  • حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی تعیین تکلیف شد
  • جان کودکان روی مین جا ماند/ ۳ کشته در انفجار پاکستان
  • الزمات رفتار با کودک 2 تا 3 ساله