Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش  حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، حسام‌الدین علامه مشاور معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و قائم مقام دبیر کمیسیون توسعه پژوهش و آموزش عالی قرآنی در نظام سلامت گفت: دبیرخانه کمیسیون توسعه پژوهش و آموزش عالی قرآنی در نظام سلامت پس از گذشت یک دهه از فعالیت‌های خود و طی مسیری پر فراز و نشیب، با در نظر گرفتن الزامات و ملاحظات لازم در راستای ترسیم نقشه راه مطالعات اسلام و سلامت با رویکرد بین‌رشته‌ای و با هدف ایجاد سازوکار لازم برای پژوهش و مطالعات کاربردی در عرصه‌های اسلام و سلامت به منظور بهره‌برداری صحیح و روشمند از آموزه‌های دینی در راستای حفظ و ارتقای سلامت همه‌جانبه انسان، تدوین نقشه جامع این مطالعات را در جلسات هسته فکری خود که در سال‌های اخیر با حضور اساتید و صاحبنظران این عرصه‌ها تشکیل می‌شود، در دستور کار قرار داده و مفتخریم تا در بیست و هفتمین نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم از این نقشه رونمایی و آن را در اختیار علاقه‌مندان و متولیان و پژوهشگران این عرصه قرار دهیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: پیش‌نویس سند راهبردی این کمیسیون که تدوین آن از تکالیف محول شده از جانب شورای‌عالی انقلاب فرهنگی (شورای توسعه فرهنگ قرآنی) به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به عنوان متولی امر سلامت و مسئول این کمیسیون بوده است نیز، پس از برگزاری جلسات متعدد و کسب نظر بسیاری از اساتید و صاحبنظران این عرصه، تدوین‌شده و پس از رونمایی در نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم سال جاری، فرآیند اخذ نظرات اعضای حقیقی و حقوقی کمیسیون و تصویب آن به انجام خواهد رسید.

علت اصلی تاخیر در تدوین سند 

علامه، علت اصلی تاخیر به وجود آمده در تدوین و ارائه این سند را در مقایسه با سند راهبردی سایر کمیسیون‌های ذیل شورای توسعه فرهنگ قرآنی، ویژگی خاص حوزه سلامت و حساسیت‌های موجود در این عرصه دانست و بیان کرد: از آنجا که علاوه بر حساسیت‌های خاص حوزه سلامت، ویژگی‌ها و ملاحظات حوزه دین نیز در کنار این عرصه قرار می‌گیرد و می‌بایست با نگاهی عمیق و روش‌مند از ظرفیت‌ها و آموزه‌های دینی در حوزه سلامت بهره‌برداری کرد، باید این نکته مهم را مدنظر قرار داد که هرگونه انتساب نادرست و ارتباط غیر روشمند در این دو عرصه مهم می‌تواند لطمات جبران‌ناپذیری را در وهله اول به حوزه دین و اعتقادات و در وهله دوم به حوزه سلامت افراد و جامعه وارد نماید؛ لذا در دبیرخانه این کمیسیون سعی شده با پرهیز از هرگونه تعجیل و سطحی‌نگری و در فضایی علمی و روش‌مند به این مقوله پرداخته و اسناد و طرح‌های مربوط به آن تدوین شود.

ضرورت بهره‌برداری از فناوری روز در ساماندهی مطالعات و پژوهش‌های قرآنی

قائم‌مقام دبیر کمیسیون توسعه پژوهش و آموزش عالی قرآنی در نظام سلامت در پایان با اشاره به لزوم بهره‌برداری از فناوری روز در ساماندهی مطالعات و پژوهش‌های این حوزه، عنوان کرد: به همین منظور طرح سامانه جامع مطالعات اسلام و سلامت با رویکرد بین‌رشته‌ای که به هدف مدیریت علمی و تسهیل آموزش و پژوهش در این عرصه تدوین و آماده شده و شامل ابعاد مختلف، آموزش، پژوهش، بانک اطلاعات و بستر گفتگوی مشارکتی است و راه‌اندازی آن گام مهم و اساسی در سازماندهی مطالعات اسلام و سلامت به‌صورت روش‌مند و علمی خواهد بود.

گفتنی است، مراسم رونمایی از این طرح‌ها روز دوشنبه ۳۰ اردیبهشت‌ماه از ساعت ۱۷ تا ۱۸:۳۰ با حضور معاون فرهنگی و دانشجویی وزیر بهداشت و دبیر کمیسیون توسعه پژوهش و آموزش عالی در نظام سلامت در سالن نشست‌های بخش دانشگاهی بیست و هفتمین نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم برگزار خواهد شد.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار علمی وزارت بهداشت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۱۷۳۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تهیه بیش از ۳۰۰ دارو از ۱۲۰۰ گیاه دارویی در کشور/ ارسال ۳۵۰ قلم داروی طبیعی به کمیسیون قیمت

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، امیرحسین جمشیدی امروز در سیزدهمین همایش طلای سبز (مکمل‌های غذایی و رژیمی) اظهار کرد: صنعت دارو‌های گیاهی از سال ۱۳۶۰ در کشور آغاز شده است. سال گذشته سال سختی در قیمت‌های مواد اولیه بود.

وی تاکید کرد: صنعت تولید دارو‌های گیاهی تنها صنعت علمی است که تولید دانش در آن مستقیما به تولید محصول می‌انجامد. ۴۴۰۰ فرآورده طبیعی و بیش از ۲۰۰۰ فرآورده سنتی داریم.

رئیس انجمن تولید کنندگان دارو‌های طبیعی، فراورده‌ها و طب سنتی ایران ادامه داد: ما بیش از ۱۲۰۰ گیاه دارویی داریم که از این میان بیش از ۳۰۰ دارو تهیه می‌شود.

وی در پایان تاکید کرد: ما همیشه برای کمک به سازمان غذا و دارو داوطلب بوده‌ایم و برای اقدامات مورد نیاز نیز نامه‌نگاری می‌کردیم تا کار انجام شود. اما همواره گفته شده فعلا شما اقدامی انجام ندهید و صبر کنید. ما هر سال ۳۵۰ قلم داروی طبیعی و سنتی را به کمیسیون قیمت می‌فرستیم، اما درخواست ما این است که دوستان و همکاران ما را خسته نکنند. صنعت با همکاری‌ها می‌چرخد. امیدوارم در سال ۱۴۰۳ بتوانیم گوشه‌ای از کار را انجام دهیم.

همچنین نفیسه حسینی یکتا - مدیرکل دفتر طب ایرانی وزارت بهداشت در دوازدهمین همایش مکمل‌های غذایی و رژیمی اظهار کرد: آنچه مسلم است این است که بحث طبی ایرانی و گیاهان دارویی، فرآورده‌های طبیعی و سنتی مراکز به هم گره خورده‌ای است که از هم جداناپذیر هستند و در اسناد بالادستی ما، سند ملی گیاهان دارویی و طب ستتی به عنوان یک صنعت متحد وجود دارد که اهداف و اقداماتی نیز در این خصوص انجام شده است.

وی افزود: بدون شک در صورت فعالیت با برنامه ریزی و سیاست‌گذاری درست نه تنها در حوزه سلامت بلکه در حوزه اقتصاد و معیشت این ظرفیت می‌تواند بسیار اثرگذار باشد و امیدواریم بتوانیم از آن بهترین استفاده را داشته باشیم.

حسینی یکتا در پایان گفت: از جمله مهمترین اقدامات طب ایرانی در نظام سلامت در یک جمله و در نگاه اول در زمینه خدمات درمانی به صورت خدمات چندجانبه در حوزه آموزش، پژوهش، بین‌الملل، خدمات درمانی و بهداشتی به صورت مستمر می‌توان اشاره کرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • جامعه نخبگان مورد توجه مسئولان قرار گیرد
  • اولین کنگره پژوهش و فناوری در حوزه بهداشت و سلامت در اصفهان
  • تخمین سطح زیرکشت ۱۳ محصول راهبردی کشاورزی کشور با استفاده از هوش مصنوعی
  • اولین کنگره پژوهش و فناوری در حوزه بهداشت و سلامت + فیلم
  • استفاده از ظرفیت جامعه پزشکی در آموزش و پرورش
  • دانشمندان می‌گویند موفق به صحبت با یک نهنگ شده‌اند
  • مراکز دانشگاهی تجمیع می شوند/ ضعف نظام آموزشی
  • طرح رتبه‌بندی و اعتبار سنجی موسسات آموزش عالی کشور تدوین می‌شود
  • تهیه بیش از ۳۰۰ دارو از ۱۲۰۰ گیاه دارویی در کشور/ ارسال ۳۵۰ قلم داروی طبیعی به کمیسیون قیمت
  • تدوین سند ملی گیاهان دارویی و طب ایرانی