Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-25@01:07:25 GMT

برآورد تولید ۴۵۵ هزار تن انواع آبزیان در سال جاری

تاریخ انتشار: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۸۱۷۷۵۹

برآورد تولید ۴۵۵ هزار تن انواع آبزیان در سال جاری

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، حسین علی عبدالحی اظهار داشت: پیش بینی برنامه ششم توسعه برای سال ۹۸ تولید ۲۳۷ هزار تن ماهیان گرمابی است که با توجه به سیل بنا به برآورد ما، حدود ۲۰۰ هزار تن تولید خواهیم داشت.

وی گفت: به دلیل سیل و خسارت ناشی از آن، تولید ماهیان سردآبی در سال جاری ۱۵۰ هزار تن، ماهیان در منابع آبی داخلی مانند دریاچه‌ها و آب‌های پشت سدها ۷۰ هزار تن، میگوی پرورشی در آب‌های شور بیش از ۵۰ هزار تن و ماهیان خاویاری ۳۴۰۰ تن پیش بینی می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عبدالحی افزود: در حال حاضر ۱۲ گونه آبزی در کشور پرورش می‌یابد و تا پایان برنامه ششم توسعه تعداد گونه‌های پرورشی به ۱۷ مورد خواهد رسید.

وی درباره تأثیر سیل اخیر بر تولید آبزیان تصریح کرد: وقوع سیل بر تولید و پرورش آبزیان تأثیر منفی گذاشته به طوری که برآورد می‌کنیم تأثیر آن در تولید ماهیان گرمابی ۱۰ تا ۱۵ درصد و ماهیان سردآبی ۱۵ تا ۲۰ درصد باشد.

معاون توسعه آبزی پروری سازمان شیلات کشور با بیان این که طبق آخرین گزارش‌ها، بر اثر جاری شدن سیل ۵۳۰ میلیارد تومان خسارت به مزارع پرورش ماهی وارد شده است، گفت: مزارع پرورش ماهی در استان‌هایی همچون لرستان، چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد بر اثر سیل دچار خسارات زیادی شدند و در خوزستان این تأثیرات بر تولید ماهیان گرمابی بوده است.

وی در عین حال پیش بینی کرد با توجه به افزایش حجم آب در منابع آبی داخلی و پشت سدها بر اثر بارندگی‌های اخیر، تولید ماهیان پرورشی در این حوزه‌ها به میزان ۱۰ تا ۱۵ درصد افزایش یابد.

عبدالحی، میزان تولید آبزیان با احتساب پرورش ماهی در قفس در سال ۹۷ را ۴۹۰ هزار تن عنوان و خاطر نشان کرد: در سال گذشته ۱۸۹ هزار تن ماهیان گرمابی، ۱۷۴ هزار تن ماهیان سردآبی، ۶۰ هزار تن ماهیان منابع آبی داخلی، ۴۷ هزار تن میگو و ۲۸۰۰ تن گوشت ماهیان خاویاری تولید شد.

وی میزان تولید خاویار پرورشی در سال ۹۷ را ۵۹۷۳ کیلوگرم عنوان کرد.

معاون سازمان شیلات کشور با اشاره به پرورش ماهیان خاویاری در ۲۰ استان، اذعان داشت: در حال حاضر ۱۲۰ مزرعه پرورش ماهیان خاویاری در استان‌هایی مانند کرمان، قم، مرکزی، قزوین و استان‌های ساحلی فعال هستند.

وی رویکرد توسعه آبزی پروری در برنامه ششم توسعه را پرورش آبزیان در استان‌های ساحلی و با استفاده از آب شور و در قفس عنوان کرد و گفت: در حال حاضر ۸۵ درصد تولید آبزیان بالغ بر ۲۷۵ هزار تن در استان‌های ساحلی صورت می‌گیرد.

عبدالحی ادامه داد: طبق برنامه ششم توسعه، این رقم باید به ۸۱۰ هزار تن برسد که ۸۵ درصد آن در استان‌های ساحلی و ۱۶ درصد در استان‌های غیر ساحلی خواهد بود.

وی درباره تسهیلات اعطایی به پرورش دهندگان آبزیان نیز اظهار داشت: در سال ۹۶ نزدیک به ۷۳۰ میلیارد تومان تسهیلات در اختیار تولیدکنندگان آبزی کشور قرار گرفت.

عبدالحی افزود: ارقام مربوط به تخصیص تسهیلات به آبزی پروران در سال ۹۷ هنوز جمع بندی نشده، اما پیش بینی می‌کنیم در سال ۹۸ حدود ۱,۶۰۰ میلیارد تومان تسهیلات از محل اعتبارات قانون حمایت از توسعه و ایجاد اشتغال پایدار در مناطق روستایی و عشایری برای توسعه آبزی پروری اختصاص یابد و مشکلی برای فعالیت‌های آبزی پروری وجود ندارد.

کد خبر 4620584

منبع: مهر

کلیدواژه: برنامه ششم توسعه خاویار پرورشی وزارت جهاد کشاورزی آبزیان سازمان شیلات ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۱۷۷۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طبخ غذاهای دریایی در مناطق کم‌برخوردار آذربایجان‌شرقی

به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز آذربایجان شرقی جواد گوزلی در برنامه طبخ غذای‌های گونه آبزی و عرضه آن در بین اهالی و دانش آموزان کم برخوردار روستای عنصرود در بخش مرکزی اسکو، بر اهمیت مصرف غذا‌های دریایی و آبزیان در سبد غذایی مردم تاکید کرد و گفت: میزان سرانه مصرف غذا‌های دریایی در آذربایجان شرقی حدود ۸ کیلو گرم است که این میزان در کل کشور ۱۴ کیلوگرم بوده و از این نظراستان ما در رتبه‌های پایین مصرف قرار دارد.

مدیر شیلات و امور آبزیان سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی از انجام اقدامات لازم در جهت توسعه و ترویج مصرف غذا‌های گونه آبزی در استان خبر داد و افزود: در این راستا در هر ماه در یکی از روستا‌های کم برخوردار استان، برنامه طبخ و عرضه غذا‌های گونه آبزی در دستور کار این سازمان قرار گرفته و امروز نیز شاهد طبخ ۳۰۰ پرس ماهی آماده و توزیع آن در بین اهالی و دانش اموزان کم برخوردار روستای هدف گردشگری عنصرود در بخش مرکزی اسکو هستیم.

دیگر خبرها

  • جریمه واحد تولیدی فرآورده خوراک دام و طیور در چهارمحال و بختیاری
  • برگزاری یازدهمین کنفرانس ملی ماهی شناسی ایران در بندرعباس
  • طبخ غذاهای دریایی در مناطق کم‌برخوردار آذربایجان‌شرقی
  • احداث گلخانه تولید انواع گل
  • پیش‌بینی تولید ۱۵۰ هزار تن شن و ماسه در سال جاری
  • جذب ۳ هزار نیروی دبیری در خراسان رضوی در سال جاری
  • پرورش ماهیان گرمابی در دشتستان از طرح‌های اولویت‌دار شیلات است
  • آغاز تولید امسال تخم چشم زده ماهی قزل‌آلا در اصفهان
  • سهم بخش کشاورزی از تولید ناخالص داخلی استان زنجان ۲۶.۷ درصد است
  • 4 خوراکی خوشمزه و خنک برای فصل گرم