Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-24@05:45:50 GMT

رویارویی با آتش سوزی ها نیازمند مشارکت مردمی است

تاریخ انتشار: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۸۲۰۹۵۳

رویارویی با آتش سوزی ها نیازمند مشارکت مردمی است

یاسوج- ایرنا- خطر آتش سوزی تمامی جنگل ها و مراتع استان کهگیلویه و بویراحمد را تهدید می کند و مشارکت مردم در حفاظت از این عرصه ها کلیدی ترین عنصری است که می تواند مانع ایجاد و یا کاهش خسارت در بحران های احتمالی پیش رو باشد.

به گزارش ایرنا، اگرچه استان کهگیلویه و بویراحمد به رغم بارش های سیل آسا در فروردین ماه به نسبت سایر استان ها با موقعیت مشابه متحمل خسارت کمتری شد اما با شروع فصل گرما، به دلیل رویش مراتع و علوفه پیش بینی می شود آتش سوزی هایی با حجم خسارتی گاه بیشتر از سیل استان را تهدید کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


این موضوع باعث شده که دستگاه ها با شروع فصل گرما در استان به خصوص مناطق گرمسیری تمامی امکانات و تجهیزات خود را برای رویارویی با هر گونه حادثه احتمالی بسیج کنند و از مردم بخواهند برای حفاظت از عرصه ها، دیده بانی و کمک در موقع بحران پای کار بیایند.
همچنین مشوق هایی به گفته مدیر کل منابع طبیعی استان برای حامیان طبیعت نیز در نظر گرفته شده است که با تشکل ها و گروه هایی از جوامع محلی که حفاظت از عرصه های منابع طبیعی را به عهده بگیرند قرارداد منعقد می شود.
غلام حسین حکمتیان در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: تشکل ها و جوامع محلی می توانند برای حفاظت از عرصه های منابع طبیعی در روستاها گروه معرفی کنند و منابع طبیعی نیز با توجه به منابع خود با این افراد قرارداد می بندد.
وی یادآوری کرد: اگر در هنگام وقوع آتش سوزی هر نوع جراحتی به نیروهای مردمی وارد شود مشروط به تایید بخشداری و فرمانداری برای آنها بیمه حوادث و بیمه بینام صادر می شود.
مدیر کل منابع طبیعی کهگیلویه و بویراحمد گفت: در سال جاری به دلیل رشد مراتع و علوفه ،خطر تمامی عرصه های جنگلی استان با پوشش مرتعی را تهدید می کند اما بعضی از نقاط بحرانی تر هستند.
حکمتیان ادامه داد:70 نقطه استان که در گذشته سابقه آتش سوزی داشتند به عنوان نقاط بحرانی شناسایی شده است که امسال باتوجه به پوشش گیاهی و افزایش ارتفاع علوفه، احتمال وقوع خطر اتش سوزی در این مناطق بیشتر است.
وی اضافه کرد: تمامی مناطق گرمسیری استان در حال حاضر نقاط تهدید آمیز برای آتش سوزی است. در ارتفاعات خامی، ارتفاع علف تا یک متر هم می رسد.ارتفاع مراتع شلالدان باشت بالای 40 سانتی متر است.
حکمتیان با اشاره به انعقاد تفاهم نامه میان منابع طبیعی و محیط زیست استان گفت: بر اساس این تفاهم نامه در هنگام اطفا حریق، پیشگیری از تخریب اراضی و جلوگیری از قطع درختان وقوع بحران هر دو دستگاه در کنار هم قرار می گیرند.
وی تاکید کرد: در کنار هم بودن این دو دستگاه تنها بخشی از مشکلات را حل می کند و باید جوامع محلی و تشکل ها در کنار دستگاه های مسئول در بحران قرار بگیرند تا هم واکنش ها سریعتر شود وهم توان مقابله با آتش در استان بالا برود.
مدیرکل منابع طبیعی ادامه داد: ما وقتی مردم را به مشارکت برای حفاظت از عرصه های منابع دعوت می کنیم در عوض برای آنها پیشنهاداتی هم داریم.
حکمتیان گفت: طرح مشارکتی احیا عرصه های منابع طبیعی و کاشت گیاهان دارویی با حضور کارشناسان منابع طبیعی ، بذر رایگان و آموزش از جمله این برنامه هاست که منفعت حفاظت از عرصه نیز برای خود آن جوامع است.
وی گفت: در مناطق مختلف به دیده بان هم نیاز داریم و در مواردی که آتش زنندگان شناسایی بشوند برخورد قضایی صورت می گیرد آنچنان که در سالهای گذشته برخی متخلفان از 40 تا 70 میلیون تومان جریمه شدند.
استان کهگیلویه و بویراحمد 8 درصد جنگل های کشور و 20 درصد از جنگل های زاگرس را خود دارد .
74 قرق بان در استان از یک میلیون و 450 هزار هکتار اراضی ملی حفاظت می کنند یعنی سرانه هر کدام بالغ بر 18 هزار هکتار است که این رقم بسیار بالایی است و جز با کمک و مشارکت مردم نمی توان حفاظت از این اراضی را به سرانجام رساند.
9929/1662

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اجتماعي منابع طبيعي اتش سوزي جنگل ها كهگيلويه و بويراحمد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۲۰۹۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برخورد قضایی با هرگونه برداشت گیاهان دارویی در استان کرمان

مدیرکل منابع طبیعی استان کرمان، گفت: امسال برداشت گیاهان دارویی و صنعتی در استان ممنوع است و با متخلفان از طریق مراجع قضایی و تعزیرات حکومتی برخورد خواهد شد. - اخبار استانها -

علیرضا ابوالحسنی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در کرمان، با اشاره به اینکه گیاهان دارویی و صنعتی جزو ذخایر ژنتیکی و سرمایه‌های کشور هستند، اظهار داشت: در سالیان اخیر خشکسالی‌های پیاپی از سویی و از سوی دیگر برداشت‌های غیراصولی باعث شد که این گیاهان دارویی و صنعتی با ارزش مراتع ما در استان کرمان در معرض نابودی و خطر انقراض قرار بگیرند.

وی از ممنوعیت برداشت گیاهان دارویی و صنعتی در عرصه‌های منابع طبیعی شمال استان کرمان خبر داد و گفت: براساس درخواست مجریان طرح‌ها و طبق مصوبه کمیسیون فنی برداشت گیاهان دارویی و صنعتی در عرصه‌های منابع طبیعی استان ممنوع شده است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمان با بیان اینکه برداشت، خرید، فروش و حمل هر گونه گیاهان دارویی و صنعتی در استان در سال 1403 ممنوع است، افزود: این تصمیم با هدف حفظ ذخایر ژنتیکی، حفظ و تقویت رویشگاه‌های طبیعی افزایش زادآوری و حمایت از گونه‌های در معرض انقراض گرفته شده است.

وی با تاکید بر اینکه هر گونه برداشت غیر مجاز از عرصه‌های مرتعی استان کرمان به ویژه در محصولات فرعی خلاف قانون است، ادامه داد: در صورت مشاهده با متخلفان برخورد قانونی شده و هم از طریق قضات دادگاه و هم از طریق تعزیرات حکومتی پیگیری خواهد شد.

ابوالحسنی با بیان اینکه نیروهای یگان حفاظت اداره منابع طبیعی و آبخیزداری کرمان به صورت مستمر در حال گشت‌زنی در مراتع هستند، گفت: در صورت مشاهده برداشت، خرید و فروش و حمل غیرمجاز گیاهان دارویی و صنعتی با افراد متخلف برخورد می‌شود.

وی بیان کرد: از ساکنان عرصه‌های مجاور رویشگاه‌های منابع طبیعی به ویژه دامداران درخواست داریم که در صورت مشاهده تخلف، قاچاق و یا برداشت غیرمجاز محصولات جنگل و مرتعی از طریق سامانه 1504 و 139 به همکاران یگان حفاظت عرصه‌های منابع طبیعی استان به صورت شبانه روزی اطلاع دهند.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمان با اشاره به بارندگی‌های اخیر در استان، گفت: با توجه به این بارندگی‌ها افزایش پوشش گیاهی در مراتع ما زیاد خواهد بود و درخواست داریم که مردم در صورت مشاهده حریق علاوه بر کمک به ما در اطفای آن، این مورد را بلافاصله اطلاع دهند.

انتهای پیام/511/

دیگر خبرها

  • رفع تصرف ۴ هزار مترمربع از اراضی ملی سوادکوه
  • رفع تصرف پنج هکتار عرصه ملی شهرستان بویراحمد از سودجویان
  • مشارکت مردم در عرصه‌های تولید نیازمند گفتمان‌سازی است
  • حضور آفرود سواران در عرصه های منابع طبیعی ممنوع می باشد
  • کشف و توقیف بیش از ۲ هزار کیلوگرم چوب قاچاق در ارزوئیه
  • ماجرای قطع درختان جنگل روستای انارجار چیست؟
  • برخورد قضایی با هرگونه برداشت گیاهان دارویی در استان کرمان
  • ممنوعیت برداشت گیاهان دارویی صنعتی در عرصه‌های طبیعی
  • احداث آتش بُر در روستای بیشه لرستان
  • چالش‌ها و فرصت‌های پیش‌روی منابع طبیعی کهگیلویه و بویراحمد