Web Analytics Made Easy - Statcounter

قاضی مهدی حقدادی در گفت‌وگو با تسنیم اظهار داشت: پس از اینکه بیش از 100 فقره شکایت با موضوع برداشت غیرمجاز از شهروندان خراسان رضوی در دادسرای ناحیه 7 مشهد مطرح شد، پرونده برای شناسایی عامل و یا عاملان این اقدام به پلیس فتای خراسان رضوی ارجاع شد که آنجا متوجه شدند قسمتی از 46 میلیارد ریال به یغما رفته و در حساب‌های مختلفی که صاحبان در نقاط مختلف کشور حضور دارند گردش داشته و قسمتی هم صرف هزینه خرید شارژ،کالا، ارز دیجیتال و دیگر تراکنش‌های اینترنتی شده که در نهایت به این شیوه‌ها پول برداشت شده از حساب‌ها جابه‌جا و یا پس از چند دست گردش از حساب‌ها خارج شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سرپرست دادسرای ویژه فضای مجازی مرکز استان خراسان رضوی ادامه داد: از آنجا که تراکنش خریدهای صورت گرفته، از رقم بالایی برخوردار بود با تلاش پلیس فتا تعدادی از متهمان که صحنه گردان اصلی ماجرا بودند شناسایی و در پی آن دستور دستگیری آن‌ها که در شهرهای مشهد، تهران و شمال کشور حضور داشتند، صادر شد.

حقدادی بیان کرد: از همین رو در اقدامی هماهنگ هشت متهم جوان و نوجوان در مشهد، دو متهم در تهران و دو متهم دیگر در استان‌های شمالی کشور دستگیر شدند.اعضای باند سازمان یافته فیشینگ به همراه تجهیزات رایانه ای مورد استفاده آن‌ها به مقر پلیس فتا خراسان رضوی، پس از آن به دادسرای ویژه جرایم فضای مجازی مشهد منتقل شدند.

این مقام قضایی در زمینه نحوه فعالیت اعضای باند عنوان کرد: با توجه به گستردگی دامنه کلاهبرداری‌ها در سطح کشور مشخص شد مجرمان با طراحی صفحات فیشینگ نظیر دریافت شارژ و خریدهای زیر قیمت در فضای مجازی یا با وعده‌های واهی دیگر اقدام به فریب طعمه‌های خود می‌کردند، این اقدام آنها سبب شدکه طمعه‌های این باند سازمان یافته روی لینک‌هایی که آنها را به صفحات جعلی هدایت می‌کرد،کلیک و با وارد کردن اطلاعات کارت بانکی خود در آن صفحات، اطلاعات محرمانه کارت بانکی آنها در اختیار اعضای باند قرار می‌گرفت.

حقدادی تصریح کرد: از سوی دیگر در تحقیقات قضایی مشخص شد اعضای این باند بدون اینکه همدیگر را دیده باشند در فضای مجازی یک گروه تشکیل داده و با تقسیم مسئولیت موجودی حساب قربانیان را خالی کرده و حتی با سوءاستفاده از اطلاعات آنها دست به پولشویی می‌زدند؛ همچنین مشخص شد اعضای باند با سوء‌استفاده از اطلاعات 2100 کارت بانکی دست به این جرم و برداشت غیرمجاز از حساب بانکی افراد مختلف زده‌اند و رقمی بیش از 46 میلیارد ریال از حساب‌ها برداشت کرده‌اند، این أعمال مجرمانه در بازه زمانی کمتر از سه ماه به وقوع پیوسته است.

رئیس مرکز واکنش سریع جرایم رایانه‌ای مرکز خراسان رضوی همچنین در هشداری که مخاطبش بانک‌ها بودند، افزود: با توجه به اینکه یکی از اساسی‌ترین اصول مشتری‌مداری در بانک‌ها فراهم نکردن الگوهای ایمن و ساختار امنیتی برای سرمایه مشتریان است اما با وجود اینکه سال گذشته ساز و کارها دستور عمل‌های فعال‌سازی دستورالعمل‌های فعال‌سازی رمزها یکبار مصرف ابلاغ و بانک‌ها موظف به فراهم کردن بستر رمزها یک بار مصرف اول و دوم شدند و از ابتدای خردادماه سال جاری این الزامات اجرائی شود متاسفانه معاونت فناوری‌های نوین بانک مرکزی اعلام کرد به دلیل نبود زیرساخت فعلا این موضوع منتفی است.

قاضی حقدادی افزود: این گونه نمی‌شود که برخی بانک‌ها عامل سرمایه مردم را در اختیار بگیرند و از پیش پاافتاده‌ترین خدماتی که حق آن‌هاست، خودداری کنند؛ در هیچ کجای این دنیا این گونه عمل نمی‌شود؛ توصیه بنده به شهروندان این است که سرمایه خود را به بانکی بسپارند که زیرساخت رمزهای یکبار مصرف را فراهم کرده و برای امنیت حساب مشتری اهمیت قائل هستند.

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۲۱۱۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

(ویدئو) چگونه از موبایل به جای کارت بانکی استفاده کنیم؟

بانک مرکزی در راستای تنوع بخشی به ابزار‌های پرداخت و بروزرسانی ظرفیت‌های شبکه پرداخت کشور، طرح کهربا را در دستور کار خود قرار داده است. بر این اساس، مشتریان شبکه بانکی امکان تعریف کارت بانکی فیزیکی خود در برنامک‌های هوشمند مبتنی بر تلفن همراه را دارند و می‌توانند تراکنش‌های خرید را با استفاده از نسخه الکترونیکی ایمن کارت‌های بانکی انجام دهند و از آنها به جای کارت‌های فیزیکی بانکی که روی دستگاه‌های پایانه فروشگاهی مجهز شده استفاده کنند.

اخیرا معاون فناوری‌های نوین بانک‌مرکزی از عملیاتی شدن قابلیت NFC یا ارتباط از نزدیک با استفاده از تلفن‌های همراه خبر داد و گفت که یکی از مهم‌ترین اقدامات بانک مرکزی در سال جاری تکمیل پروژه پرداخت‌های مبتنی بر NFC است که در سال ۱۳۹۹ تحت عنوان پروژه «کهربا» از آن رونمایی شد و برای ارائه آن به مردم، نیاز به همکاری بانک‌ها بود.

بنابراین، مشتریان شبکه بانکی می‌توانند از طریق موبایل و نزدیک کردن آن به دستگاه‌های کارتخوان، بدون استفاده از رمز با کاربری آسان‌تر و امنیت بیشتر، پرداخت‌های خود را انجام دهند.

براین اساس، با عملیاتی شدن پروژه کهربا و حذف کارت‌های بانکی به صورت فیزیکی آمار کلاهبرداری از طریق دسترسی به اطلاعات کارت‌های بانکی اشخاص به شکل قابل توجهی کاهش پیدا می‌کند.

NFC چیست؟

قابلیت (Near Field Communication) NFC یا «ارتباط حوزه نزدیک» یک ارتباط کوتاه برد است که به گوشی‌ها، تبلت‌ها، لپ‌تاپ‌ها و ... اجازه می‌دهد به‌راحتی داده‌ها را با سایر دستگاه‌های مجهز به NFC به اشتراک بگذارند.

در این حالت بین کارت یا دستگاه مجهز به NFC (برای مثال موبایل) با دستگاه NFC خوان ارتباط برقرار می‌شود. دستگاه‌های NFC خوان معمولا برای تبادل اطلاعات رادیویی به کار گرفته شده در ارتباط میدان نزدیک با کارت یا گوشی طراحی شده‌اند.

هدف و مزیت طرح کهربا

هدف گذاری اصلی پروژه کهربا، ارتقا استاندارد‌های امنیتی شبکه بانکی کشور و کارت‌های بانکی در اختیار مردم است که با توجه به عدم نیاز حضور فیزیکی کارت در زمان انجام تراکنش‌های حضوری، خطراتی مثل کپی و اسکن شدن کارت بانکی از بین می‌رود و با چندین مرحل اخذ اثر انگشت متشری بر روی برنامه هوشمند، امنیت تراکنش به میزان بالایی ارتقا پیدا می‌کند.

همچنین، از آنجایی که برنامک هوشمند از آخرین استاندارد‌های امنیتی روز برخوردار است، امکان استفاده و ثبت چندین کارت به صورت الکترونیکی فراهم است و در عین حال با توجه به افزایش امنیت تراکنش این امکان برای مشتریان فراهم است که انتخاب کنند تراکنش‌هایی از یک میزان مبلغ کمتر بدون انجام عملیات کارتی و صرفا از طریق اثر انگشت با استقاده از برنامک هوشمند، انجام شود.

عملیاتی شدن ۶ بانک در پروژه کهربا

با طرح کهربای بانک مرکزی، امکان انجام تراکنش‌های خرید با استفاده از نسخه الکترونیکی ایمن کارت‌های بانکی و استفاده از آنها به جای کارت‌های فیزیکی بانکی روی دستگاه‌های پایانه فروشگاهی مجهز شده و مطابق با آخرین فناوری و استاندارد‌های روز میسر است. در حال حاضر شش بانک کشاورزی، تجارت، ملت، ملی، آینده و صادرات تحت پوشش بوده و تعداد بانک‌های این طرح در حال افزایش است.

بی شک با عملیاتی شدن این پروژه و حذف کارت‌های بانکی به صورت فیزیکی آمار کلاهبرداری از طریق دسترسی به اطلاعات کارت‌های بانکی اشخاص به شکل قابل توجهی کاهش پیدا می‌کند.

نحوه انجام تراکنش بانکی از طریق تلفن همراه هوشمند

مشتریان بانک‌ها و دارندگان کارت‌های بانکی، برنامه هوشمندی که از سوی بانک مربوطه اعلام می‌شود را روی تلفن همراه هوشمند خود نصب و راه اندازی و سپس کارت بانکی خود را روی آن برنامه ثبت می‌کنند.

ثبت کارت، تنها در مرحله اول انجام می‌شود و نیازی نیست که برای هر عملیات و تراکنش بانکی مجددا کارت بانکی، ثبت شود.

در مرحله تراکنش خرید، همانند تراکنش خرید در کارت‌های بانکی، مبلغ مربوطه روی دستگاه تراکنش پایانه فروشگاهی درج می‌شود و بعد از تایید مبلغ توسط خریدار یا پذیرنده، تلفن همراه هوشمند که برنامه و کارت روی آن ثبت شده است به صورت غیر تماسی در کنار دستگاه پایانه فروش قرار می‌گیرد و بلافاصله عملیات تراکنش و تایید آن آغاز می‌شود.

سپس رسید الکترونیک خرید فروشگاهی هم روی دستگاه پایانه فروش و هم روی تلفن همراه هوشمند در اختیار مشتری قرار می‌گیرد.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

منبع: ایسنا

tags # بانک مرکزی سایر اخبار (تصاویر) عجیب‌ترین موجودات دریایی جهان؛ از شیطان دریایی تا ماهی خون‌آشام! حقایقی عجیب درباره اژد‌های کومودو؛ از بچه‌داری بدون جفت‌گیری تا شنیدن بوی خون از ۴ کیلومتری! چه کسی لباس را اختراع کرد؛ آیا انسان‌های اولیه همیشه لخت بودند؟ اولین قتل در جهان چگونه اتفاق افتاد؟!

دیگر خبرها

  • ریل‌گذاری نظام بانکی چگونه باشد؟
  • همه چیز درباره کارت بانکی کهربا + جزئیات دقیق
  • بانک مرکزی: پرداخت با گوشی به جای کارت بانکی در ۶ بانک کلید خورد
  • (ویدئو) چگونه از موبایل به جای کارت بانکی استفاده کنیم؟
  • چگونه از موبایل به جای کارت بانکی استفاده کنیم؟
  • تراکنش بانکی با تلفن همراه بدون نیاز به کارت‌های بانکی
  • بانک مرکزی: طرح «کهربا» با ۶ بانک آغاز شد
  • طرح «کهربا» با ۶ بانک آغاز شد
  • خبر جدید بانک مرکزی درباره حذف کارت‌های بانکی/ از این پس با این روش خرید کنید
  • دستگیری باند کلاه‌برداران اسکیمری در کرمانشاه