Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- عضو هیات علمی گروه روانشناسی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه قم گفت: از آنجا که یکی از ارکان اعتکاف روزه‌داری است و در ماه مبارک رمضان این امر با قصد نزدیکی به خداوند انجام می‌شود، زمینه اعتکاف در این روز‌ها فراهم‌تر است.

حجت الاسلام و المسلمین مسعود آذربایجانی عضو هیات علمی گروه روانشناسی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه قم در گفت‌وگو با خبرنگار گروه فرهنگی خبرگزاری میزان گفت: اعتکاف یک عمل عبادی است و عبادتی تلقی می‌شود که باید به قصد قربت خداوند و ارتباط بیشتر و عمیق‌تر با خداوند انجام شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی درباره فلسفه اعتکاف در ماه مبارک رمضان بیان کرد: از آنجا که یکی از ارکان این عبادت روزه‌داری است و در ماه مبارک رمضان این امر با قصد نزدیکی به خداوند انجام می‌شود، زمینه اعتکاف در این روز‌ها فراهم‌تر است.

عضو هیات علمی گروه روانشناسی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه قم تاکید کرد: مسئله دوم در اعتکاف، هدف آن است که اهمیت بسیار زیادی هم دارد، زیرا قصد اصلی این امر مراقبه درونی و بازگشت به درون با هدف ایجاد زمینه تحول معنوی انسان است.


وی افزود: اعتکاف یک نوع عزلت و جداشدن در زائر است و همانطور که خداوند به اصحاب کهف می‌فرماید: «فَأْوُوا إِلَى الْکَهْفِ» یعنی جدا شوید که زمینه هدایت برایتان فراهم شود یا به حضرت ابراهیم (ع) اعتدال را مقدمه برای هدایت معرفی می‌کند، گوشه نشینی برای راهنمایی شدن به مسیر درست لازم است.

آذربایجانی ادامه داد: ما در شلوغی‌ها و گرفتاری‌های مربوط به زندگی روزمره به قدری غرق می‌شویم که خود اصلی مان را فراموش می‌کنیم و همین امر مانع از رسیدن به اهداف معنوی ما می‌شود.

وی تصریح کرد: اعتکاف رسیدن به اهداف معنوی را وقتی تامین می‌کند که افراد پیش از دهه سوم ماه مبارک رمضان موفق به اعتکاف شده‌اند و زمینه روانی را برای این عمل عمیق‌تر فراهم کرده باشند.

عضو هیات علمی گروه روانشناسی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه قم بیان کرد: اعتکاف زمینه‌ای برای خودیابی و مراقبه درونی است و باعث می‌شود انسان نقاب‌های موقعیت اجتماعی را با مشارکت‌ها کنار زند تا خود واقعی‌اش را پیدا کند؛ با خودش کنار بیاید، مشکلاتش را رفع کند و برای صعود به سمت حضرت حق مهیا شود.

وی اظهار کرد: راز و نیاز، دعاها، تلاوت آیات قرآن و مهم‌تر از همه گوشه نشستن و توجه به حال خود از مناسک مربوط به اعتکاف است.

آذربایجانی عنوان کرد: نکته سوم این است که اعتکاف معمولا در مسجد جامع باید برپا شود که همین امر هم نکته لطیفی دارد و آن این است که وحدت در کثرت و عزلت در کنار جمع را می‌طلبد بنابراین گفته می‌شود برای اعتکاف کسی حق ندارد در مسجد خلوت رود بلکه باید حتما این اعمال در مسجد جامع انجام شود.


وی تصریح کرد: هدف کسی که به اعتکاف می‌رود مفید بودن در جامعه است یعنی فرد می‌خواهد از معنویت قدرتی پیدا کند که قدم‌های استوارتری را به نفع جامعه بر دارد به طوریکه حتی بخشی از اعتکاف به مذاکرات علمی و یافتن راهکار‌ها برای مفید بودن در جامعه منتهی می‌شود.

عضو هیات علمی گروه روانشناسی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه قم درباره تاثیر دعا‌هایی که در اعتکاف قرائت می‌شود در حال و هوای معنوی بیان کرد: با دعا‌هایی که از امام سجاد (ع) سفارش شده مثل دعای صحیفه سجادیه یک نوع روانکاوی روح انسان است، یا دعای ابوحمزه ثمالی که یک نوع کاووش در وضعیت روحی و معنوی انسان ایجاد می‌کند که چه موانعی در حال ما است.

وی خاطرنشان کرد: از دعا‌های صحیفه سجادیه می‌توان برای تجزیه و تحلیل روحی و شناخت بهترمان استفاده کنیم.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: روزه اعتکاف ماه مبارک رمضان دعا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۲۱۷۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فراهم کردن زمینه تحصیل و ازدواج از مهم‌ترین اهداف کمیته است

حبیب الله آسوده در آیین نکوداشت و تجلیل از مؤسسات خیریه، گروه‌های جهادی و مراکز نیکوکاری استان فارس با بیان اینکه پایه نظام اسلامی، مردم و هدف آن در وهله اول تربیت است، گفت: در مکتب اسلامی، تعالی معنوی انسان‌ها مدنظر است، در حالی که در سایر مکاتب، سود دنیوی در اولویت قرار دارد و به همین دلیل است که بر خلاف سایر انقلاب‌ها که رهبرانش پس از پیروزی صرفا به دنبال حفظ جایگاه خود و برقراری امنیت هستند، امام راحل ما پس از گذشت تنها ۲۰ روز از پیروزی انقلاب، حکم تاسیس کمیته امداد را صادر می‌کنند.

او با بیان اینکه کمیته امداد یک نهاد مردمی و در خدمت مردم است، برگزاری آیین نکوداشت خیرین را در راستای دستیابی به دو هدف اساسی عنوان کرد و گفت: هدف اول، عمل به حکم قرآن کریم است که خداوند در آن بر ضرورت تجلیل و تکریم خیرین تاکید دارد و هدف دوم این است که تلاش کنیم همه مردم را به مشارکت در امور خیر، ترغیب کنیم.

آسوده با تاکید بر اینکه هیچ دولتی بدون مشارکت مردم توسعه پذیر نیست، گفت: مردم، گروه‌های مرجع، خیرین و مسئولین، همگی باید بدانند که بدون هم‌گرایی، توسعه به خوبی شکل نمی‌گیرد و سیاست ما در این نشست این است که دست به دست هم دهیم و عهد کنیم که چند معضل اساسی را در استان فارس به حداقل رسانده یا حتی ریشه‌کن کنیم.

معاون توسعه مشارکت‌های مردمی کمیته امداد امام خمینی (ره) یکی از مهم‌ترین موضوعات و معضلاتی که باید در راستای رفع آن کوشش کرد را فراهم کردن زمینه تحصیل برای تمامی کودکان عنوان کرد و گفت: فارغ از اینکه کدام وزارتخانه و نهاد در این موضوع وظیفه دارد، همه ما مسئول هستیم و نباید بگذاریم در شهر، محله و روستایمان حتی یک کودک از تحصیل باز بماند و اگر این زمینه برای کودکی فراهم نشد، مسئولیت اینکه او به هر راه کجی کشیده شود، بر گردن ماست.

او یکی دیگر از موضوعات مهم را فراهم کردن زمینه ازدواج جوانان عنوان کرد و گفت: فرزندآوری تنها یکی از اهداف ازدواج است و ایجاد نشاط و کاهش آسیب‌های اجتماعی را هم باید در اهمیت این موضوع، مد نظر قرار دهیم. دولت هم گام‌های موثری را در این زمینه برداشته است، اما به تنهایی نمی‌تواند. مردم سخاوتمند باید پای کار بیایند تا زمینه ازدواج آسان را در تمام استان فارس فراهم کنیم.

آسوده، سومین مساله مهم را بحث مسکن عنوان کرد و گفت: دولت در جلسه شورای عالی مسکن زمینه احداث ۳۳ هزار واحد مسکن را فراهم کرده است، اما لازم است که مردم هم پای این کار بیایند که فراهم کردن مسکن به نیازمندان شوکت و عزت می‌دهد و چنین کار بزرگی، اجر بی نظیر دنیوی و اخروی در پی دارد.

این مقام مسئول در کمیته امداد امام راحل، سلامت و درمان و کاهش آسیب‌های اجتماعی را از دیگر موضوعات مهم دیگری عنوان کرد که با مشارکت مردمی در کنار تلاش‌های دولت می‌توان در راستای آنها گام‌های مهم و بزرگی برداشت.

باشگاه خبرنگاران جوان فارس شیراز

دیگر خبرها

  • فراهم کردن زمینه تحصیل و ازدواج از مهم‌ترین اهداف کمیته است
  • ۳۰۰ نفر در کرمانشاه برگزیده طرح مسطورا در ماه مبارک رمضان شدند
  • بستر مشارکت در تصمیم‌گیری‌ها برای خیران فراهم شود
  • خادمان قرآنی و فعالان طرح «مسطورا» در کرمانشاه تجلیل شدند
  • تجلیل از فعالان و عوامل برگزار کننده محفل قرآنی در ایلام
  • حقوق واقعی کارگران دیده شود
  • نتایج آزمون جشنواره سراسری قرآن و عترت (ع) دانشجویان اعلام شد
  • طرح بازرسان و ناظران افتخاری اجرا می‌شود
  • لایحه تشکیل سازمان گردشگری روی میز شورای شهر تهران
  • لزوم مدیریت علمی آب موجود در بستر دریاچه ارومیه