Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صدای ایران»
2024-04-16@12:00:22 GMT

آمریکا طرح معامله قرن را کلید زد

تاریخ انتشار: ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۸۲۳۸۰۴

آمریکا طرح معامله قرن را کلید زد؛ طرحی که به موجب آن دولت ترامپ قصد دارد به باور خود نزاع میان اعراب و اسرائیل را پایان دهد.   به گزارش صدای ایران، شبکه خبری سی ان ان به نقل از یک مقام ارشد دولت ترامپ اعلام کرد که کاخ سفید قصد دارد عصر یکشنبه (به وقت واشنگتن) از بخش اول معامله قرن رونمایی کند که شامل برگزاری «کارگاه» جذب سرمایه گذاری برای کرانه باختری، غزه و منطقه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



شبکه خبری سی ان ان در تارنمای خود نوشت که این «کارگاه» در روزهای 25 و 26 ژوئن (4 و 5 تیرماه) در منامه پایتخت بحرین و با حضور وزیران اقتصاد و رئیسان شرکت های تجاری از کشورهای مختلف برگزار خواهد شد.
این «کارگاه» توسط جرد کوشنر مشاور و داماد دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا و جیسون گرینبلت فرستاده ویژه این کشور در خاورمیانه اداره می شود.
کوشنر در پاسخ به سی ان ان درباره این طرح گفت: این ها اجازه می دهند که منازعه پدربزرگ هایشان آینده فرزندانشان را ویران کند. این طرح مسیری جذاب، واقع بینانه و قابل اعتماد را که در حال حاضر وجود ندارد، ارائه خواهد داد.
مقام ارشد آمریکا به سی ان ان گفت که این طرح در چهار محور زیرساخت، صنعت، انرژی و سرمایه گذاری و همچنین اصلاحات حکومتی ارائه خواهد شد.
به نوشته سی ان ان، گفته می شود که کوشنر جزئیات این طرح را براساس آنچه در لهستان، ژاپن، سنگاپور و کره جنوبی اجرا و موفق شده، مدلسازی کرده است.
براساس این گزارش، موضوعات سیاسی همچون ایجاد کشور فلسطین، وضعیت قدس، اقداماتی که رژیم صهیونیستی به نام امنیت انجام می دهد و وضعیت آوارگان فلسطینی در «کارگاه» منامه مطرح نخواهد شد.
مقام دولت ترامپ گفت که کوشنر به جای تعبیر «نشست» ترجیح داده از واژه «کارگاه» استفاده کند، چراکه مایل است همه بازخوردها از طرف های مختلف از جمله از فلسطین را دریافت کند.
کوشنر و گرینبلت در دو سال گذشته روی طرح سازش خاورمیانه کار کرده اند. گفته می شود این طرح، گسترده تر و شامل پیشنهادهای جزئی تر در خصوص مهمترین نکات در مناقشه فلسطینی ها و صهیونیست هاست.
اگرچه هنوز جزئیات این طرح علنی نشده، اما احتمال می رود که شامل انضمام کامل قدس به رژیم صهیونیستی، انضمام شهرک های موجود در کرانه باختری به این رژیم، نابودی کامل حق بازگشت آوارگان فلسطینی و تعیین منطقه 'ابودیس' به عنوان پایتخت کشور فلسطین باشد.
این طرح با واکنش های شدیدی از سوی مسلمانان و فلسطینیان روبه رو شده و تنش ها و درگیری ها با نظامیان اسرائیلی را در فلسطین از جمله نوار غزه افزایش داده است.
بسیاری از تحلیلگران منطقه غرب آسیا نیز معتقدند، معامله قرن مانند دیگر توافق های صلح در ارتباط با فلسطین اشغالی قبل از تولد مرده است چرا که حق و حقوق مردم مظلوم فلسطین در آن رعایت نشده و آنان با وجود گذشت 70 سال از اشغال بر بازپس گیری حق خود تاکید دارند.

منبع: صدای ایران

کلیدواژه: طرح معامله قرن آمریکا معامله قرن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت sedayiran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صدای ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۲۳۸۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۶ ماه حساس برای جو بایدن

به گزارش مشرق، کانال تلگرامی دیپلماسی در مطلبی با عنوان ۶ ماه حساس برای جو بایدن نوشت: دونالد ترامپ که سرمست شرایط اقتصادی خوب آمریکا در دو سال ابتدای ریاست‌جمهوری‌اش بود، حالا با سقوط بورس و شرایط بی‌ثبات اقتصادی شرکت‌ها و کارخانجات، به‌دلیل گسترش بیماری مرموز کرونا روبه‌رو بود و رقیب‌اش بهترین فرصت را یافته بود تا از او در انتخابات پیش رو پیشی گیرد.

از حادثه مرگ جورج فلوید و فرصت تجمعات چندصدهزارنفری سیاهان در ایالت‌های مختلف آمریکا تا ادبیات تندوتیز دونالد ترامپ نه‌تنها در قبال نخبگان حزب دموکرات بلکه در قبال هم‌حزبی‌هایش فضا را برای تغییر در سیاست آمریکا ضروری ساخته بود. در چنین شرایطی، فردی از راست میانه حزب دموکرات که توانایی جذب نیروهای ناراضی حزب جمهوری‌خواه را هم داشت و در دوقطبی دو نوع سیاست‌ورزی مختلف، جو بایدن، این فرصت را یافت که از ترامپ پیشی گیرد و برنده انتخابات شود.

سه سال و اندی پس از ریاست‌جمهوری جو بایدن، بار دیگر دوقطبی در پیش است که شرایطش با انتخابات گذشته تفاوت‌های جدی یافته است.

در شرایط فعلی، این دونالد ترامپ است که حالا در جایگاه طلبکار از رقیب سابق خودش قرار دارد و از سوی دیگر، هیولای کرونا به پایین‌ترین سطح خود رسیده است و درعین‌حال، حمایت مالی جو بایدن از اوکراین بار دیگر سیاستِ «اول آمریکا»ی دونالد ترامپ را برای افراد غیرحزبی یا کمترحزبی جذاب ساخته است. اگرچه جو بایدن به‌همراه اروپا با کمک نظامی سیاسی گسترده از اوکراین در برابر روسیه تا حدود زیادی توانست مانع از پیشروی‌های جاه‌طلبانه بیشتر ولادیمیر پوتین شود؛ اما کمک بیش از ۶۸میلیارد دلاری دولت او به اوکراین سبب شده که عده‌ای این پرسش را مطرح کنند که چرا ما باید در برابر اوکراین این‌قدر هزینه کنیم؟

این درحالی است که یکی از منطقی‌ترین کارهای سیاست خارجی دوران بایدن حتی از نظر برخی جمهوری‌خواهان، دفاع از اوکراین در برابر روسیه بدون حتی یک کشته از سربازان آمریکایی بوده است.

فضای انتخاباتی پیش روی آمریکا بسیار پیچیده شده است.

از یک طرف، اولویت‌های اصلی مردم آمریکا از سوی مؤسسه نظرسنجی گالوپ مواردی چون تورم، مهاجرت غیرقانونی، محیط زیست، قیمت حامل‌های انرژی، بیکاری، دسترسی آسان‌تر و کم‌هزینه‌تر به امکانات درمانی، جرم و جنایت و حملات تروریستی به آمریکا بوده است که در بخش مهمی از این اولویت‌ها، بایدن نسبتاً موفق بوده است و از سوی دیگر، ترامپ هم مدعی است که این اولویت‌ها را می‌تواند به‌صورت بهتری به نتیجه مدنظر برساند.

بدین‌ترتیب، فضای سیاسی آمریکا در یک وضعیت دوقطبی قرار دارد اما دوقطبی‌ای که همچون چهار سال پیش ایالت‌های شناور و حساس می‌توانند تعیین‌کننده نهایی باشند. در این میان، حمله حماس به اسرائیل در هفتم‌اکتبر تا حدود زیادی به برنامه‌های بایدن آسیب زده است؛ چراکه حمایت بسیار قوی جو بایدن از اسرائیل در حمله به غزه، مسلمانان و عرب‌تباران آمریکایی داخل یکی از ایالت‌های تعیین‌کننده انتخابات یعنی میشیگان را بسیار آزرده‌خاطر ساخته است.

همچنین، با وجود افزایش خیره‌کننده شغل در آمریکای بایدن و کاهش نسبی تورم پس از پایان یارانه‌های کرونا راضی‌سازی بخش چپ‌تر حزب دموکرات کمی دشوار شده است. بخش چپ حزب دموکرات همان بخشی است که افراد مهمی چون برنی سندرز آن را رهبری می‌کنند و بایدن به رای آنها بسیار نیازمند است.

حوادث پس از هفتم‌اکتبر پیش‌بینی دقیق پیروز بعدی انتخابات۲۰۲۴ را دشوار ساخته است؛ اما بایدن باید بداند اگر بخواهد دوباره پیروز شود، باید رای بخش مهمی از جوانان و مسلمانان و جمهوری‌خواهان معتدل ضدترامپ را جذب کند؛ وگرنه، این‌بار با ترامپ عاصی‌تری روبه‌رو خواهیم شد که کوله‌باری از پرونده‌های قضایی را هم با خود حمل می‌کند...

دیگر خبرها

  • شکنجه اسیران فلسطینی به دست اشغالگران
  • افزایش آمار شهدای خبرنگار در غزه
  • بیانیه حزب کارگزاران سازندگی در پی پاسخ مقتدرانه ایران
  • برگزای تظاهرات حامیان فلسطین در مکزیک
  • مقام امنیتی: مصر احداث منطقه حائل با غزه را تکمیل کرد
  • رژیم صهیونیستی ۱۵۰ اسیر فلسطینی را آزاد کرد+ تصاویر
  • گروه‌های فلسطینی: اسرائیل همچنان به نسل‌کشی در غزه ادامه می‌دهد
  • چرایی یک رویکرد
  • اشغالگران در شن‌های غزه غرق شده‌اند
  • ۶ ماه حساس برای جو بایدن