Web Analytics Made Easy - Statcounter

تصاویری از خسارات گسترده حملات پهپادی انصارالله به تاسیسات نفتی عربستان، اعلام بخشی از طرح معامله قرن از سوی کاخ سفید، جلسه محرمانه دموکرات‌ها درباره ایران، تصرف چند پایگاه نظامی عربستان توسط انصارالله یمن و پرواز جنگنده‌های اسرائیلی بر فراز مناطقی از لبنان از جمله مهم ترین خبرها و رویدادهای مرتبط با خاورمیانه در 24 ساعت گذشته بوده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این میان، باید به واکنش آمریکا به حمله راکتی به منطقه سبز بغداد نیز اشاره کرد.

به گزارش تابناک، وزارت خارجه آمریکا طی بیانیه‌ای در واکنش به حمله راکتی یک شنبه به منطقه سبز بغداد اعلام کرد: یک راکت کوچک به نزدیکی سفارت آمریکا در بغداد اصابت کرده است؛ هیچ کس آسیب ندیده و خسارتی نیز به ساختمان سفارت و اماکن مربوط به آمریکا وارد نشده است.

وزارت خارجه آمریکا گفته با مقامات ارشد عراقی در این زمینه در ارتباط نزدیک هستند و تحقیقات لازم انجام خواهد شد. فعلا کسی مسئولیت آن را قبول نکرده است. 

وزارت خارجه آمریکا در ادامه بیانیه خود آورده است: اگر چه کسی آسیب ندیده است اما ما این حادثه را جدی تلقی می‌کنیم و همانطور که طی 2 هفته گذشته تاکید کردیم، آمریکا تهدیدات و حمله به هیچ یک از پرسنل و یا اماکن خود را تحمل نخواهد کرد و قاطع به آن پاسخ خواهد داد.

در ادامه این بیانیه همچنین آمده است: اگر هر حمله‌ای از سوی نیروها یا عناصر مورد حمایت ایران صورت بگیرد ما این کشور را مسئول آن تلقی خواهیم کرد و متقابلا پاسخ خواهیم داد. وزیر خارجه به طور عاقلانه و با توجه به تهدیدات موجود علیه کارکنان سفارت، به پرسنل غیرضروری دستور داده بود که عراق را ترک کنند؛ اکنون این عملیات تکمیل شده است.

در پایان این بیانیه نیز آمده است که وزارت دفاع آمریکا نیز تدابیر اضافی را برای تضمین امنیت پرسنل آمریکایی اتخاذ خواهد کرد.

برخی منابع عراقی یک شنبه شب به وقت محلی گزارش دادند که چند خمپاره یا موشک کاتیوشا در نزدیکی ساختمان سفارت آمریکا در بغداد فرود آمده است. بر اساس گزارش‌های اولیه، در پی این انفجار آژیرهای خطر در سفارت آمریکا در بغداد به صدا درآمده است.

ارتش عراق پیش از این با صدور بیانیه‌ای اعلام کرده بود در انفجارهای بغداد به کسی آسیبی نرسیده است و نیروهای امنیتی عراق در حال جست‌وجو برای یافتن عاملان این حادثه هستند.

تصاویری از خسارات گسترده حملات پهپادی انصارالله به تاسیسات نفتی عربستان

شبکه الجزیره با استناد به تصاویر ماهواره‌ای از خسارات قابل توجه به تاسیسات نفتی شرکت آرامکوی عربستان سعودی طی حملات پهپادی اخیر انصارالله یمن خبر داد. 

الجزیره با اشاره به اینکه این حمله به ایستگاه شماره 8 نفتی سعودیها خسارت وارد کرده است نوشت: یکی از لوله‌های خطوط انتقال نفت دچار 4 متر شکستگی شده و بیش از هزار متر مربع از زمینهای اطراف دچار نشتی نفت شده است. 

براساس این گزارش، تصاویر ماهواره‌ای نشان می‌دهد که حمله پهپادی یمنیها مستقیما خطوط انتقال نفت را هدف قرار داده است و این حمله دقیق صورت گرفته است.

سه شنبه گذشته ارتش یمن و انصارالله در عملیاتی تلافی‌جویانه در واکنش به حملات هوایی مکرر ائتلاف تحت رهبری عربستان سعودی، دو ایستگاه پمپاژ نفت متعلق به شرکت آرامکو در استان‌های «الدوادمی» و «عفیف» را هدف حمله قرار داد.

الدوادمی و عفیف دو استان منطقه ریاض در مرکز عربستان سعودی هستند که به ترتیب ۲۳۰ و ۳۹۰ کیلومتر با ریاض (پایتخت) فاصله دارند. فاصله تقریبی شمالی‌ترین شهر یمن مثل صعده تا این دو استان عربستان سعودی نیز بین ۸۰۰ تا ۸۵۰ کیلومتر است.

یک شنبه شب نیز یک منبع در وزارت دفاع یمن اعلام کرد که عملیات نهم ماه رمضان که طی آن بخشی از تاسیسات نفتی عربستان هدف قرار گرفت بخشی از ۳۰۰ هدف نظامی و حیاتی دشمنان بوده که قرار است هدف قرار داده شود.

اعلام بخشی از طرح معامله قرن از سوی کاخ سفید

یکی از مقامات ارشد دولت آمریکا اعلام کرد که کاخ سفید بعداز ظهر یکشنبه بخش نخست طرح صلح خاورمیانه را که طی آن مقامات در نشستی خواستار تشویق به سرمایه گذاری در کرانه‌باختری، غزه و این منطقه خواهند شد را اعلام می‌کند.

این نشست قرار است در روزهای ۲۵ و ۲۶ ژوئن (۴ و ۵ تیرماه) در منامه بحرین برگزار شود.

در این نشست وزرای اقتصاد به همراه سران شرکت‌های تجاری منطقه‌ای و بین‌المللی حضور خواهند داشت.

این اقدامات توسط «جرد کوشنر» مشاور کاخ سفید و داماد رئیس جمهور آمریکا به همراه «جیسون گرینبلات» نماینده آمریکا در امور خاورمیانه رهبری خواهد شد.

مقامات دولت آمریکا گفته‌اند که محور این نشست در ۴ موضوع اصلی، زیرساخت‌ها، صنعت، توانمند سازی مردم و اصلاحات حکومتی خواهد بود تا از این طریق این منطقه قابلیت سرمایه‌گذاری پیدا کند.

قرار است که در این نشست از هرگونه بحث درباره موضوعات سیاسی خودداری شود و فقط وزرای اقتصاد به همراه هیئت‌هایی از شرکت‌های تجاری حضور داشته باشند.

همچنین وزیر اقتصاد بحرین نیز برگزاری این نشست در این کشور را تأیید کرده و مدعی شده است که این نشست بر اهمیت ایجاد فرصت‌های اقتصادی که به نفع تمام منطقه باشد تاکید خواهد داشت.

طرح صلح موسوم به «معامله قرن» که آمریکا با شعار پایان دادن به منازعه بین فلسطینیان و صهیونیست‌ها مطرح کرده، به دنبال حذف همیشگی بازگشت آوارگان فلسطینی به سرزمین‌هایشان و اسکان آن‌ها در منطقه جایگزین، یعنی کشورهای دیگر است.

جلسه محرمانه دموکرات‌ها درباره ایران

دموکرات‌های کنگره آمریکا در ادامه مخالفت‌ها با مواضع دولت «دونالد ترامپ»، قرار است طی هفته جاری دو نشست محرمانه با حضور «جان برنان» رئیس سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) طی سال‌های ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۷ و همچنین «وندی شرمن» مذاکره‌کننده ارشد این کشور در گفت‌وگوهای هسته‌ای منجر به برجام برگزار کنند و نظر آنها را درباره ایران جویا شوند.

بنا بر گزارش خبرگزاری «آسوشیتدپرس»، قرار است طی هفته جاری رئیس پیشین سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا در یک جلسه خصوصی برای دموکرات‌های مجلس نمایندگان این کشور درباره وضعیت جاری در رابطه با ایران و تنش‌ها بین دو کشور صحبت کند.

این خبر را یک دستیار عضو دموکرات کنگره و همچنین یک منبع مطلع دیگر به آسوشیتدپرس اطلاع دادند اما این دو منبع خواستار عدم افشای هویت و نامشان شده‌اند.

بنا بر این گزارش، همچنین قرار است وندی شرمن معاون اسبق وزارت خارجه در دولت سابق این کشور که مسئول تیم واشنگتن در مذاکرات هسته‌ای بود، در جلسه سه شنبه پشت درهای بسته در کنگره آمریکا در نشستی با قانونگذاران دموکرات درباره ایران حضور یابد.

پیش از این در خبرها آمده بود که علیرغم امتناع اولیه دولت آمریکا از برگزاری جلسات توجیهی برای کنگره درباره مواضع اخیر این دولت علیه ایران و تشدید حضور نظامی واشنگتن در منطقه غرب آسیا، در پی فشارهای قانونگذاران هر دو حزب برای دریافت اطلاعات از ادعاهای مطرح‌شده علیه ایران، مقام‌های دولت دونالد ترامپ یک جلسه توجیهی محرمانه برای قانونگذاران ارشد دو حزب جمهوری‌خواه و دموکرات برگزار کردند.

حضور برنان رئیس پیشین سیا در جلسه محرمانه با اعضای دموکرات مجلس نمایندگان در حالی صورت خواهد گرفت که او و ترامپ بارها بر سر مسائل مختلفی از قبیل تحقیقات بازپرس ویژه تحقیقات درباره ادعای دخالت روسیه در انتخابات ۲۰۱۶ آمریکا و تبانی ادعایی کارزار ترامپ با مسکو با هم جدال علنی (در مصاحبه‌ها و انتشار مطالب توئیتری) داشتند.

تصرف چند پایگاه نظامی عربستان توسط انصارالله یمن

یک منبع نظامی اعلام کرد که ارتش و کمیته‌های مردمی یمن چند پایگاه نظامی را در منطقه مرزی مجازه در عسیر به تصرف خود درآوردند.

این منبع همچنین اعلام کرد که نیروهای یمنی ۷۰ درصد شهر قعطبه در استان الضالع در جنوب یمن را پس گرفتند.

استان‌های جنوبی اغلب در اشغال نیروهای وابسته به منصور هادی رئیس جمهوری مستعفی یمن و مزدوران سعودی است.

همچنین سبا، خبرگزاری دولتی یمن نیز گزارش داد که مناطق سلیم، الزبیریات و مرز نظامی العلله مشرف بر شهر قعطبه آزاد شده است.

پرواز جنگنده‌های اسرائیلی بر فراز مناطقی از لبنان

منابع لبنانی از نقض مجدد حریم هوایی این کشور از سوی جنگنده‌های رژیم صهیونیستی خبر دادند.

بر اساس این گزارش؛ جنگنده‌های رژیم صهیونیستی بر فراز النبطیه و اقلیم التفاح به پرواز درآمدند و دست به تحرکات ایذایی زدند.

شایان ذکر است که رژیم صهیونیستی بارها حریم هوایی، زمینی و دریایی لبنان را نقض کرده است و به دنبال آن لبنان هم به مجامع بین المللی شکایت برده است اما این اقدامات صهیونیست‌ها ادامه دارد که خوی عربده کشی صهیونیست‌ها را نشان می‌دهد.

منبع: تابناک

کلیدواژه: تحولات خاورمیانه تحولات سوریه تحولات عراق تحولات یمن ایران برجام آمریکا اروپا عربستان یمن انصارلله جان بولتون هوشنگ امیراحمدی حسین طائب پرونده یاسین رامین مهلا مومن زاده جواد نکونام نشست فوق العاده اتحادیه عرب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۲۵۰۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نگرانی صهیونیستی از گسترش همکاری‌های نظامی

شبکه صهیونیستی «ایران اینترنشنال» نسبت به گسترش همکاری‌های نظامی روسیه با ایران و تحویل سامانه اس ۴۰۰ ابراز نگرانی کرد.

به گزارش مشرق، روزنامه کیهان در ستون خبر ویژه خود نوشت: وبسایت این شبکه نوشت: روابط ایران و روسیه پس از حمله روسیه به اوکراین وارد مرحله جدیدی شده است. تحویل سیستم دفاع موشکی اس-۴۰۰ که از پیشرفته‌ترین تسلیحات پدافند موشکی روسیه است، می‌تواند از قدرت بازدارندگی آمریکا و اسرائیل در مقابل ایران بکاهد. مقامات ایران و روسیه بارها اعلام کرده‌اند روابط‌شان استراتژیک است و با توجه به این‌که هر دو کشور تحت تحریم هستند، ایران آماده ارائه راهکارهای مختلف به روسیه برای کاهش تاثیر تحریم‌ها و در اختیار گذاشتن تجربیات ایران در دور زدن تحریم‌ها به روسیه است.

پس از حملات پهپادی و موشکی ایران به اسرائیل، کشورهای منطقه و بیشتر قدرت‌های جهانی بلافاصله به این حملات واکنش نشان دادند و ضمن دعوت طرفین به خویشتن‌داری، حملات جمهوری اسلامی را محکوم کردند. وزارت خارجه روسیه، پس از چندین ساعت سکوت، اولین واکنش رسمی خود را به این حملات نشان داد و «نگرانی شدید» خود را در مورد «تشدید تنش‌ها در منطقه» اعلام کرد. ولادیمیر پوتین، چهار  روز پس از حملات پهپادی ایران، ریشه اصلی تنش و بی‌ثباتی کنونی در خاورمیانه را درگیری‌های حل‌نشده بین فلسطینی‌ها و اسرائیل دانست.

ایران در چند دهه اخیر سرمایه‌گذاری زیادی روی صنعت پهپادی و موشکی خود انجام داده است. در ماه اکتبر گذشته دبیرخانه شورای امنیت سازمان ملل، با ارسال یادداشتی به کشورهای عضو سازمان ملل، پایان رسمی مقررات بندهای سه، چهار و شش ضمیمه ب قطعنامه ۲۲۳۱ علیه ایران را به اطلاع کشورها رسانید.

این محدودیت‌ها شامل آزمایش‌های موشکی، محدودیت صادرات و واردات اقلام موشکی به ایران و تحریم‌های مربوط به توقیف اموال و ارائه خدمات مالی به افراد و نهادهای ایرانی تحت تحریم شورای امنیت بود. لغو این محدودیت‌ها هشت سال پس از اجرای برجام صورت گرفت. پس از لغو این تحریم‌ها شرایط مناسبی برای ایران برای افزایش صادرات تسلیحات نظامی فراهم شد؛ هر چند ایران در دو سال گذشته با تامین پهپادهای شاهد و موشک‌های بالستیک به روسیه باعث تغییر موقعیت جنگ در برخی مناطق به نفع روسیه شده بود. در نوامبر گذشته شبکه «پرانا» با انتشار گزارشی مدعی شد ایران و روسیه یک قرارداد به ارزش ۱.۸ میلیارد دلار برای فروش شش هزار پهپاد «شاهد» ایرانی به روسیه منعقد کرده‌اند. باید خاطرنشان کرد که ایران پول پهپادهای صادر شده به روسیه را از طریق شمش طلا تحویل گرفته است. در تابستان گذشته و در جریان سفر یک هیئت نظامی از ایران به ریاست سرتیپ کیومرث حیدری، فرمانده نیروی زمینی ارتش، ایران و روسیه برای افزایش همکاری‌های دفاعی توافق کرده بودند.

 برای روشن شدن اهمیت صادرات پهپاد ایران به روسیه به این نکته باید توجه کرد که نابودکردن زیرساخت‌های اوکراین با استفاده از پهپادها هیچ هزینه اضافی برای روسیه ندارد و تامین این پهپادها هیچ هزینه‌ای برای ایران نمی‌تراشد. این روزها در حالی خبر تمایل روسیه برای فروش سیستم دفاع موشکی اس-۴۰۰ به ایران در رسانه‌ها منتشر می‌شود که  روسیه در سال ۹۵ و پس از ۹ سال تاخیر، سیستم دفاع موشکی اس-۳۰۰ را به ایران تحویل داده بود. مجموعه‌های پدافند موشکی اس-۴۰۰ یا تریومف که در طبقه‌بندی ناتو به نام اس.ای -۲۱ شناخته می‌شوند، از پیشرفته‌ترین تسلیحات پدافند موشکی روسیه به‌شمار می‌آیند. این سامانه قادر است هواپیماها را تا فاصله ۴۰۰ کیلومتری هدف قرار دهد و همچنین موشک‌های بالستیکی را تا فاصله ۶۰ کیلومتری هدف قرار دهد.

مقامات دولت بایدن در مورد احتمال دریافت ایران جنگنده‌های سوخو-۳۵ و سامانه‌های پدافند موشکی اس-۴۰۰ از روسیه، بارها هشدار داده‌اند اگر روسیه جنگنده‌های سوخو-۳۵ و سیستم دفاع موشکی اس-۴۰۰ را در اختیار ایران قرار دهد قدرت بازدارندگی آمریکا و اسرائیل در مقابل جمهوری اسلامی با چالش بسیار جدی روبه‌رو خواهد شد.

تحولات منطقه‌ای و توازن جدید قوا در منطقه باعث نزدیکی بیشتر روابط تهران با مسکو خواهد شد. حتی برخی کارشناسان از ایجاد ائتلاف جدید در منطقه پس از حمله پهپادی ایران به اسرائیل خبر می‌دهند. پیشنهاد فروش سامانه اس-۴۰۰ به ایران پس از انهدام پهپاد آمریکایی به دست سامانه‌های پدافندی ایرانی، نشان از نیاز مسکو به حفظ نقش خود در توازن قوا در منطقه دارد.

در بدترین سناریو در مورد تنش در منطقه اگر دامنه درگیری بین ایران و اسرائیل گسترش یابد، این امر نه تنها باعث نزدیکی بیشتر ایران و روسیه به‌هم خواهد شد بلکه در صورت همکاری آمریکا با اسرائیل در واکنش به حملات پهپادی و موشکی ایران به اسرائیل، می‌توان انتظار داشت نه تنها دامنه همکاری ایران با روسیه افزایش پیدا کند، بلکه روسیه تسلیحات پیشرفته و جنگنده‌های سوخوی مورد نیاز را در اختیار ایران قرار دهد. هر چقدر قدرت دفاعی جمهوری اسلامی افزایش یابد، یعنی یا با توسعه برنامه هسته‌ای موشکی و پهپادی یا با خرید سیستم دفاع موشکی و جنگنده‌های سوخو از روسیه شرایط برای تداوم سیاست تنش‌زای جمهوری اسلامی فراهم‌تر از قبل خواهد شد.

دیگر خبرها

  • بایدن یا ترامپ؟ / کدام نقاط ابهام، سرنوشت کاخ سفید را غیرقابل پیس‌بینی کرده؟
  • کاخ سفید : ارسال سلاح به ایران و کره شمالی از سوی روسیه منجر به بی ثباتی منطقه می شود
  • پیام های حمله به پایگاه های آمریکا در شرق سوریه
  • حمله پهپاد های اوکراین به ۲ انبار نفت روسیه
  • (ویدئو) حمله پهپادهای اوکراینی به تاسیسات نفتی روسیه
  • استقرار ۳۳ هزار نیروی نظامی ناتو در مرز‌های روسیه/کشته شدن ۵۰۰ هزار سرباز اوکراینی در جنگ با روسیه/حمله پهپادی گسترده اوکراین به شبه جزیره کریمه
  • استقرار 33 هزار نیروی نظامی ناتو در مرزهای روسیه/کشته شدن 500 هزار سرباز اوکراینی در جنگ با روسیه/حمله پهپادی گسترده اوکراین به شبه جزیره کریمه
  • (ویدئو) حملات پهپادی گسترده حزب‌الله به مقرهای نظامی اسرائیل
  • ادعای گروسی درباره فاصله ایران تا دستیابی به یک بمب اتمی | حمله به تاسیسات هسته‌ای امری، مطلقا، ممنوع است
  • نگرانی صهیونیستی از گسترش همکاری‌های نظامی