Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری میزان»
2024-04-20@00:30:54 GMT

آنفلوآنزای پرندگان به انسان منتقل می‌شود؟

تاریخ انتشار: ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۸۲۵۴۱۴

آنفلوآنزای پرندگان به انسان منتقل می‌شود؟

خبرگزاری میزان- رییس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت درپاسخ به سوالی درباره شیوع آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در آذربایجان شرقی و امکان سرایت انسانی آن، ضمن تشریح وظایف سازمان‌ها و ارگان‌ها در کنترل این بیماری تاکید کرد که بیماری آنفلوانزای پرندگان تا به حال قدرت سرایت به انسان را نداشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری میزان،دکتر محمدمهدی گویا گفت: برای جلوگیری از شیوع آنفلوانزای پرندگان، سازمان محیط زیست، وزارت بهداشت و سازمان دامپزشکی باید همزمان با یکدیگر فعالیت کنند. هر موردی از آنفلوانزای پرندگان که گزارش شود هر سه سازمان ورود کرده و هریک به وظایف خود عمل می‌کنند.

وی افزود: در همین زمینه سازمان دامپزشکی وظیفه پاکسازی محیط‌های آلوده و معدوم سازی پرندگان بیمار را دارد. وزارت بهداشت نیز موظف است کارگران و کارکنان مراکز نگهداری از این پرندگان را واکسیناسیون کند و در صورت مشاهده علائم بیماری، دو هفته از کارکنان مراقبت کند تا در صورت بروز علائم جدی بیماری، بلافاصله اقدامات لازم و بررسی‌های پزشکی صورت گیرد.

گویا ادامه داد: سازمان محیط زیست نیز وظیفه نظارت بر سلامت پرندگان وحشی را دارد تا بیماری از آن‌ها به سایر پرندگان منتفل نشود. البته در حال حاضر در فصل مهاجرت این پرندگان قرار نداریم و از این نظر جای نگرانی نیست.

وی در پایان با اشاره به این که بیماری آنفلوانزای پرندگان تا به حال قدرت سرایت به انسان را نداشته، گفت: البته این هم امری نیست که ثابت شده باشد؛ زیرا هر لحظه امکان تغییر ساختمانی ویروس و جهش آن وجود دارد و این امکان به وجود می‌آید که انسان‌ها نیز بیمار شوند.

انتهای پیام/
منبع:ایسنا
خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: آنفولانزا آنفلوآنزای پرندگان بیماری سلامت پزشکی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۲۵۴۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تهیه و نگهداری جوجه‌های رنگی در منازل خطرآفرین است

محمدباقر حاج کاظمی مدیرکل دامپزشکی استان زنجان با بیان اینکه تهیه و نگهداری جوجه‌های رنگی در منازل خطرآفرین است گفت : این جوجه‌ها به طور معمول جوجه‌های نر از مزارع و واحدهای مرغ تخمگذار هستند که نگهداری آنها برای واحدهای پرورش طیور از نظر اقتصادی صرفه ندارد بنابراین آنها را در بازار به فروش می‌رسانند و یا در کارخانه تبدیل به پودر گوشت می‌کنند.

وی با بیان اینکه رنگی بودن این جوجه‌ها موجب جذب کودکان می‌شود، گفت: با توجه به اینکه مراکز تولید جوجه‌های رنگی نامشخص و شرایط و نحوه پرورش آنها به صورت غیر بهداشتی و به شکل متراکم و فشرده است و در شرایط نامناسب در کنار خیابان‌ و احتمالا در معرض انواع میکروب‌ های بیماری‌ زا نگهداری و عرضه می ‌شوند مورد تأیید دامپزشکی نیستند.

حاج کاظمی با بیان اینکه این جوجه ها اغلب چون سیستم بدنی ضعیفی دارند، بعد از چند روز می‌میرند، افزود: برخی از این جوجه ‌ها ممکن است با داشتن ظاهری سالم و مقاوم به دلیل شرایط بد نگهداری و نبود واکسیناسیون درصد آلودگی بسیار بالایی داشته باشند و ناقل میکروب‌ ها و ویروس های بیماری ‌زای مشترک بین طیور و انسان باشند.

مدیرکل دامپزشکی استان زنجان تاکید کرد: اطلاع‌رسانی به مردم برای خرید نکردن جوجه‌های رنگی، اردک‌های کوچک و سایر حیوانات مورد توجه کودکان، اصلی‌ترین وظیفه دامپزشکی برای مقابله با بیماری‌های مشترک قابل انتقال از این موجودات به انسان است.

وی اضافه کرد: هر یک از این حیوانات جمعیت میکروبی منحصر به فردی را در سطح بدن و دستگاه گوارش خود دارند که با جمعیت انسانی سازگاری ندارند و بالقوه می توانند بسیار خطرناک باشند.

این مسوول یادآور شد: بیماری‌های مشترک بین طیور و انسان ممکن است از طریق جوجه‌های رنگی به انسان منتقل شود.

به گفته حاج کاظمی، آنفلوانزای فوق حاد طیور و یا باکتری سالمونلا (باکتری‌های دستگاه گوارش طیور) از جمله بیماری هایی هستند که می‌توانند به انسان منتقل شود و مشکلات عدیده ای را برای کودکان از جمله دل درد و اسهال (بیماری های گوارشی خطرناک) ایجاد کند.

مدیرکل دامپزشکی استان زنجان از مردم خواست، در صورت مشاهده موارد مشکوک و غیر بهداشتی مراتب را با شماره تلفن ۱۵۱۲ به این اداره کل اطلاع دهند.

باشگاه خبرنگاران جوان زنجان زنجان

دیگر خبرها

  • نگرانی سازمان جهانی بهداشت از گسترش آنفلوآنزای پرندگان در بین انسان‌ها
  • لایروبی آبشخور‌های مناطق حفاظت محیط زیست لرستان
  • نوزاد بیمار در سیل جنوب سیستان و بلوچستان با بالگرد به بیمارستان کنارک منتقل شد
  • مفاهیم و فرهنگ کرامت انسانی به مخاطب منتقل شود
  • ایمن سازی ۲۲۰ هزار راس دام در تربت حیدریه علیه بیماری شاربن
  • فرهنگ کرامت انسانی به مخاطب منتقل شود
  • برگزاری تور پرنده نگری در پارک جنگلی آبیدر سنندج
  • این باکتری‌ها به خون انسان تشنه هستند!
  • تهیه و نگهداری جوجه‌های رنگی در منازل خطرآفرین است
  • مبارزه با جوندگان شهری با راهکارهای جدید شهرداری مشهد