Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-19@05:00:12 GMT

تکاپوی مسئولان قم برای ساماندهی بازار رمضان

تاریخ انتشار: ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۸۲۵۹۸۷

تکاپوی مسئولان قم برای ساماندهی بازار رمضان

قم- ایرنا - ساماندهی بازار به منظور تدارک مایحتاج مردم درماه مبارک رمضان و پاسخگویی به برخی نارضایتی های شهروندان قمی ، جزء اولویت های کاری مسئولان استان دراین ایام شده، بطوریکه با برگزاری جلسات مختلف به دنبال اجرایی کردن راهکارهایی هستند تا برای شهروندان و زائران حرم مطهر حضرت معصومه(س) رضایتی نسبی ایجاد شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایرنا، هرساله با فرارسیدن ماه مبارک رمضان تکاپوی خاصی درمیان مردم برای تدارک مایحتاجشان در این ماه رحمت به وجود می آید که پاسخگویی به آن نیازمند مدیریت کارآمد بازار است تا قیمت ها به دلیل زیاد شدن روند تقاضا و نبود عرضه کافی، با جهش مواجه نشود.
در استان قم مساله تامین مایحتاج مردم درماه مبارک رمضان نیازمند توجه بیشتری نسبت به سایر مناطق کشور است چرا که بازار استان در این ایام علاوه بر اینکه باید پاسخگوی نیازهای جمعیت یک میلیون و 300 هزار نفری خود باشد، میزبان هزاران زائری است که از نقاط مختلف ایران و سایر کشورهای جهان به این استان سفر می کنند تا روزهای ماه مبارک رمضان را در کنار بارگاه ملکوتی حضرت معصومه(س) سپری کنند.
بنابراین تامین مایحتاج مردم مهمترین اولویت کاری مسئولان قم در ماه مبارک رمضان است و آنان تلاش می کنند با تهیه و توزیع اقلام مورد نظر و عرضه آن به صورت گسترده بازار استان را ساماندهی و نرخ اجناس را تنظیم کنند.
اما دراین میان با وجود تمام اقدامات صورت گرفته،به دلیل برخی سودجویی ها و نبود نظارت کافی در برخی از بخش ها، روند عرضه شماری از کالاهای مورد نیاز مردم قم در بازار با شرایط مطلوب فاصله دارد و همین مطلب نشان می دهد که مسئولان استان برای جلب رضایت حداکثری شهروندان باید تلاش خود را در رابطه با تدارک و توزیع کالاهای اساسی مورد نیاز در ماه مبارک رمضان، افزایش دهند.
در همین رابطه خبرنگار ایرنا با شماری از مسئولان استان به گفت وگو پرداخت و نظر آنان را پیرامون آخرین اقدامات انجام شده برای ساماندهی بازار استان در ایام ماه مبارک رمضان، جویا شد.

** مشکلی درتامین کالاهای مورد نیاز شهروندان قمی وجود ندارد
فرماندارقم گفت: برنامه ریزی لازم توسط مسئولان برای تامین کالاهای مورد نیاز شهروندان در ماه مبارک رمضان انجام شده و مشکلی دراین زمینه وجود ندارد.
مرتضی حیدری بیان کرد: قبل از ماه مبارک رمضان جلسات متعددی برای تامین کالاهای اساسی مردم برگزار شد و این روند همچنان ادامه دارد.
وی درادامه گفت: تلاش دشمنان از جمله مثلث شوم آمریکا، رژیم صهیونیستی و عربستان برای ایجاد التهاب در بازار ایران به جایی نمی رسد و همه کالاهای اساسی مورد نیاز مردم در کشور تولید و توزیع می شود.
حیدری بااشاره به لزوم داشتن آرایش جنگی در برابر این تهاجم دشمن، ادامه داد: درداخل کشور هم افرادی طمع کار هستند که با احتکار و قاچاق اجناس آب به آسیاب دشمن می ریزند.
وی با بیان اقدامات دولت برای مقابله با این تهاجم اقتصادی، افزود: درکشور ما قیمت بسیاری از کالاهای اساسی برای منافع مردم پایین نگه داشته شده است که همین مساله موجب طمع برخی سودجویان می شود تا این کالاها را به کشورهای دیگر قاچاق کنند؛ به همین دلیل دولت با گسترش اقدامات خود برای مقابله باقاچاق کالاهای مورد نیاز مردم، به دنبال تعادل بخشی به قیمتها نیز است تا کشور را از توطئه اقتصادی دشمنان نجات دهد.
فرماندار قم گفت: دشمنان با استفاده از فضای مجازی به دنبال التهاب آفرینی در بازار کشور هستند و می خواهند آرامش را از جامعه ما بگیرند اما در این راه ناکام خواهند ماند چرا که همه نیازهای اساسی مردم امروز در بازار موجود است.

** طرح نظارتی ماه مبارک رمضان در قم آغاز شد
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت قم گفت: طرح نظارتی ویژه ماه مبارک رمضان از دهم اردیبهشت ماه جاری در این استان آغاز شده است.
محمود سیجانی بیان کرد: در ایام ماه مبارک رمضان و افزایش تقاضای مردم برای تامین برخی از کالاها، به ویژه مواد لبنی، پروتئینی، برنج، روغن، قند و شکر، خرما، میوه، سبزیجات و شیرینی‌ های پر مصرف مرسوم دراین ماه رحمت، طرح نظارتی ویژه ماه مبارک رمضان در استان اجرایی شده است.
وی با اشاره به تشدید فعالیت تیم های بازرسی‌ سازمان صنعت، معدن و تجارت و اتاق اصناف قم در این ایام تاکید کرد:هدف طرح صیانت از حقوق مصرف کنندگان با رویکرد پیشگیری و پایش مستمر بازار و توجه ویژه به موضوع تأمین و توزیع به هنگام کالاهای پرمصرف در ماه مبارک رمضان است.
وی همچنین تسهیل و تسریع دردسترسی مردم به کالاهای مورد نیاز با قیمت مصوب و مناسب، نظارت بر عملکرد واحدهای تولیدی، توزیعی و خدماتی و برخورد با تخلفات احتمالی با همکاری اتاق‌های اصناف و سایر دستگاه‌های نظارتی را از دیگر اهداف اجرای این طرح اعلام کرد.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت قم خاطرنشان کرد:اقلام نظارتی مورد تاکید در این طرح شامل، گوشت ،خرما، برنج، قند و شکر، شیرینی های پرمصرف، اقلام لبنی و پروتئینی می باشد.
وی با تاکید برضرورت همکاری همه صنوف با بازرسان در اجرای این طرح اظهار داشت: رعایت نرخ های مصوب و سود قانونی ، نصب برچسب قیمت بر روی تمامی کالاها ، صدور فاکتور رسمی در قبال فروش کالا، تداخل صنفی از جمله موارد مورد تاکید در اجرای این طرح است که همه صنوف ملزم به رعایت آن می باشند.
سیجانی افزود: ستاد خبری سازمان صنعت معدن و تجارت نیز همزمان با اجرای طرح به صورت شبانه روزی فعال است و مردم می توانند در صورت مشاهده هر گونه تخلفی ، شکایات خود را از طریق شماره تلفن 124 ستاد خبری این سازمان جهت رسیدگی اعلام نمایند.

** روند توزیع کالاهای مورد نیاز مردم در ماه رمضان تحت کنترل است
معاون بازرگانی سازمان صنعت، معدن و تجارت قم گفت: روند تهیه و توزیع کالاهای مورد نیاز مردم استان درماه مبارک رمضان تحت کنترل است و این فرآیند برای تعادل بخشی به قیمت ها در بازار بدون وقفه دنبال می شود.
امیر حسین پروان بیان کرد: اقدامات لازم برای تامین و توزیع کالاهای مورد نیاز مردم قم در ماه مبارک رمضان از مدت ها قبل انجام شده است و نگرانی در این خصوص وجود ندارد.
وی با اشاره به وضعیت کالاهای اساسی مورد نیاز مردم در ماه مبارک رمضان، افزود: با ورود محموله های شکر طی روزهای اخیر به استان فرآیند توزیع این محصول در قم سرعت یافته و این روند برای تعادل بخشی به بازار ادامه می یابد.
وی ادامه داد: درمورد تهیه و توزیع خرما در بازار استان نیز هیچ مشکلی وجود ندارد و به اندازه نیاز قم، این محصول، تامین شده است.
پروان گفت: همچنین 100 تن برنج تایلندی نیز برای ماه مبارک رمضان به قم اختصاص یافته است که در اختیار متقاضیان قرار می گیرد.
وی افزود:گوشت قرمز مورد نیاز مردم استان نیز بدون هیچ وقفه ای از طریق کشتارگاه ها تامین می شود و کمبودی در این زمینه وجود ندارد.
وی ادامه داد: قیمت گوشت مرغ نیز متعادل است و حتی در مواقعی این محصول زیر قیمت تعیین شده یعنی کمتر از 115 هزار ریال در بازار به فروش می رسد.
معاون بازرگانی سازمان صنعت، معدن و تجارت قم در بخش دیگری از سخنان خود گفت: قیمت عرضه هر کیلوگرم زولبیا بامیه در قم، 170 هزار ریال برای فروشگاه هایی که پروانه ممتاز دارند، 155هزار ریال برای فروشگاه های دارای پروانه درجه یک و 140 هزار ریال برای فروشگاه های دارای پروانه درجه 2 تعیین شده است.
وی بیان کرد: همچنین قیمت عرضه هر کیلوگرم آش در ماه مبارک رمضان 120 هزار ریال و هرکیلوگرم حلیم نیز 170 هزار ریال تعیین شده است و مردم قم می توانند تخلفات صورت گرفته در این زمینه را به سامانه 124 اطلاع دهند.
وی ادامه داد: قیمت عرضه نان در قم نیز طی ماه مبارک رمضان هیچ تغییری نکرده و تنها مبلغ چهار هزار ریال بابت پاشیدن کنجد بر روی هر قرص نان درنظر گرفته شده است.

** 120 تن گوشت قرمز در قم توزیع خواهد شد
مدیر توسعه بازرگانی سازمان جهاد کشاورزی قم نیز گفت: طی ایام ماه مبارک رمضان توزیع 120 تن گوشت قرمز وارداتی با قیمت حدود 730 هزار ریال در هر کیلوگرم دراین استان آغاز شده است.
هادی مومنی نسب بیان کرد: این میزان واردات گوشت که با ارز نیمایی انجام می شود نقش موثری در تنظیم بازار گوشت قرمز خواهد داشت و تا تثبیت و تعادل بخشی به قیمت این محصول در بازار استان ادامه می یابد.
وی بیان کرد: به طور کلی در خصوص ساماندهی بازار گوشت قرمز اتفاقات خوبی در جریان است و با توجه به سرسبزی مراتع، تولیدات داخلی در این زمینه افزایش خواهد یافت که در نهایت موجب کاهش قیمت گوشت می شود.
مومنی نسب گفت: درخصوص گوشت مرغ نیز با توجه به پیش بینی های انجام شده برای ورود به ماه مبارک رمضان و نظارت های لازم، قیمت مصوب این محصول برای هفته های متوالی در سطح استان قم در همان نرخ 115 هزار ریال حفظ شده است.
وی بیان کرد: قیمت تخم مرغ نیز در سطح بازار استان به تثبیت رسیده و با وجود مجاز بودن صادرات این محصول، قیمت آن بر اساس عرضه و تقاضای بازار به خوبی تحت کنترل است.
وی ادامه داد: در خصوص خرما نیز باید گفت هیچ گونه کمبودی در عرضه این محصول وجود ندارد، اما به دلیل برخی واسطه گری ها و دلالی ها خارج از محدوده استان به بهانه سیل اخیر و مشکلات حمل و نقل، شاهد افزایش قیمت این محصول بوده ایم که این موضوع به هیچ عنوان قابل قبول سازمان جهاد کشاورزی و سایر نهادهای مرتبط در تنظیم بازار استان نیست.
مومنی نسب همچنین گفت:قیمت محصولات لبنی نیز دربازاراستان به تثبیت رسیده و شاهد عرضه همه محصولات مورد نیاز مردم در این بخش بدون هیچ گونه کمبودی هستیم.

** مدیرکل غله:چهار هزار تن شکر وارد قم شد
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی قم نیز در این رابطه گفت: در روزهای اخیر چهار هزار تن شکر به منظور تنظیم بازار قم در ماه مبارک رمضان وارد این استان شد.
بهزاد رادمنش بیان کرد: بخش عمده این محصول برای استفاده مصارف خانوار تخصیص یافته است و از طریق شرکت های تعاونی مصرف و فروشگاه های معتبر استان توزیع می شود.
وی افزود: مقدار قابل توجهی شکر نیز در اختیار کارخانه های قندریزی قرار گرفته تا قند مورد نیاز همشهریان را تولید و با قیمت مصوب به فروش برسانند.
وی ادامه داد: همچنین شکر مورد نیاز صنوف و صنایعی که برای تولید محصول خود نیاز به شکر دارند نیز تامین شده است.
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی قم گفت: در حال حاضر شکر مورد نیاز استان برای سه ماه آینده در انبار ها موجود است و مشکلی در این زمینه وجود ندارد.
رادمنش تاکید کرد: فرایند توزیع و عرضه شکر در بخش های مختلف نیازمند کنترل و بازرسی های مستمر است تا شاهد بروز برخی تخلفات همچون گران فروشی و عرضه خارج از شبکه در این رابطه نباشیم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: آرد مورد نیاز مصرف استان در ماه مبارک رمضان و ماه های آینده نیز به میزان کافی تدارک دیده شده و موجود است.
وی ادامه داد: برنج خارجی نیز به صورت گسترده در استان موجود است و مشکلی در زمینه عرضه این محصول وجود ندارد.
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی قم گفت: تمام کالاهای مشمول طرح تنظیم بازار به میزان مورد نیاز استان توسط این اداره کل تامین شده است و نگرانی در این خصوص نیست.
وی افزود: عرضه روغن در بازار قم نیز با حجم زیاد انجام شده و این محصول در تمام فروشگاه های معتبر استان در دسترس همشهریان قرار دارد.
گزارش: سید محمد ابراهیم جنابان
7405/ 6133/

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اجتماعي مايحتاج مردم ماه رمضان قم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۲۵۹۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روایتی از توصیف جالب رهبر انقلاب از مجری سرشناس تلویزیون

همشهری آنلاین- مهناز عباسیان: ماه رمضان و شب‌های سرنوشت‌ساز قدر گذشت، اما این به آن معنا نیست که اثر معنوی و تربیتی این‌ ماه تمام‌شده باشد. اتفاقا این روزها تا ماه رمضان سال بعد زمان برداشت بذرهایی است که در ایام مبارک این ‌ماه کاشته بودیم. حالا وقت آن است که در گفتار و کردار تأثیر یک ‌ماه مراقبه و خودسازی‌ ماه مبارک را ببینیم. البته این کار، اصولی لازم دارد که حجت‌الاسلام سیدجواد بهشتی، استاد دانشگاه و حوزه و کارشناس برنامه تلویزیونی «سمت خدا» در این زمینه برایمان بیشتر و بهتر توضیح می‌دهد.

به فرموده مقام معظم رهبری‌ ماه رمضان به‌معنای واقعی کلمه، مبارک است؛ یعنی از جوانب مختلف، این ‌ماه قابلیت‌های معنوی درونی انسان را رشد و ارتقا می‌دهد. ارتقای افراد در جامعه به ارتقای جامعه می‌انجامد. به‌نظر شما چگونه و تا چه میزان تحولات فردی در ماه مبارک می‌تواند در ارتقای جامعه مؤثر باشد؟

تحولات فردی که ثمره تقوا و خودسازی در این ‌ماه مبارک است شاید در ظاهر فردی باشد، اما در اصل، اثر اجتماعی دارد. همین مهرورزی، دلسوزی، کمک کردن به دیگران از بحث کفاره روزه گرفته تا فطریه و سفره‌های احسان در ‌ماه خدا همگی اثر اجتماعی است که امیدواریم در ماه‌های دیگر هم این دستگیری‌ها از دیگران ادامه داشته باشد. در این ‌ماه خداوند ارزاق به‌ویژه ارزاق معنوی را می‌افزاید و انسان‌ها کمتر در معرض گناهان رفتاری و زبانی قرار می‌گیرند و زلالیت بیشتری به آنها دست می‌دهد، به‌گونه‌ای که می‌توان اذعان کرد جامعه، جامعه‌ای بهشتی می‌شود و باید آن را بهشتی و پاک نگه داریم؛ از همین رو توجه ما به قرآن کریم نباید فقط محدود به ‌ماه مبارک رمضان باشد و باید در تمام طول سال به این مهم اهتمام داشته باشیم. البته فقط قرائت قرآن مدنظر نیست، باید با آیات این کتاب انس بگیریم، تدبر و به آن عمل کنیم.

۱۰ توصیه برای شب‌های قدر | امسال عهد متفاوتی با قرآن ببندیم

پیرو صحبت‌های شما با موضوع توجه به قرآن امسال با پخش برنامه قرآنی «محفل» شور و هیجان خاصی میان مردم برای حفظ و تلاوت قرآن شکل گرفت. شما برای حفظ این شور و هیجان چه پیشنهادی دارید؟

همانطور که اشاره کردید این برنامه و کارهای مشابه فرهنگی در ‌ماه مبارک رمضان بیشتر در بخش ایجاد انگیزه و شور و هیجان بین مردم مؤثر بود. البته که جامعه به این شور قرآنی نیاز دارد و از همین جا از عوامل برنامه محفل تشکر می‌کنم، اما نکته مهم‌تر بحث آموزش و تربیت است. نوجوان یا جوانی که در ماه مبارک رمضان تحت‌تأثیر برنامه‌های قرآنی به تلاوت یا حفظ قرآن رغبت پیدا کرده است حالا نیاز به آموزش درست دارد. باید برای دانش‌آموزان و دانشجویان و در کل همه افراد مشتاق به فعالیت‌های دینی و قرآنی، محتوای درست و آموزشی طراحی کرد.

با این اوصاف شما معتقدید در روزهای بعد از ماه مبارک رمضان باید بنیه تعلیمی و آموزش‌های دینی را تقویت کرد؟

دقیقا، اگر فرد مشتاق با هیجان وارد حوزه یادگیری شود، ولی خوب و کارشناسی شده آموزش نبیند دلسرد و سرخورده می‌شود؛ به همین‌خاطر است که تأکید بر آموزش اصولی متناسب با سن، جنسیت، رشته تحصیلی و... داریم. شرایط جامعه فعلی با جامعه ۱۰ سال پیش و حتی ۵سال پیش تغییر کرده و نباید از روش‌های قدیمی برای تعلیم استفاده شود. به اقتضای سلیقه مخاطب امروزی باید درسنامه‌ها و محتواهای جذاب، کوتاه با سبک جدید در اختیار نوجوان و جوان امروزی قرار بگیرد. بعد از آموزش هم موضوع تربیت و عمل به آیات است که باید مورد توجه قرار بگیرد.

در سطح جامعه و برای اقشار دیگر به‌جز کودکان و نوجوانان چه پیشنهادی دارید؟

اگر با آیات قرآنی مانوس باشیم بی‌شک مسیر درست زندگی را پیدا خواهیم کرد. هر یک از اقشار جامعه می‌توانند متناسب با فعالیتی که دنبال می‌کنند آیات قرآنی را استخراج و سرلوحه کار خود قرار دهند؛ مثلا مراکز پزشکی آیات مربوط به علوم درمانی و پزشکی و مراکز قضایی آیات مربوط به امور حقوقی را مدنظر قرار دهند. در کل همه اقشار و اصناف حتی افراد خانه‌دار یا دانشجویان با توجه به آیات قرآن می‌توانند مسیر درست را پیدا کنند.

امکانش هست کمی مصداقی‌تر در این‌باره برای ما توضیح دهید؟

برای مثال یک آیه ۲ کلمه‌ای در قرآن داریم خودش یک دنیا درس و راهگشاست. آیه وَیلٌ لِلْمُطَفِّفِینَ (وای بر کم‌فروشان!) از سوره مطففین که اگر در جامعه ما توسط بازاریان و حتی کاسبان خرد رعایت شود، مطمئن باشید که بسیاری از مشکلات اقتصادی جامعه برطرف خواهد شد. با عمل به این آیه، اعتماد، آرامش روانی و سلامت اقتصادی بیشتر خواهد شد. چه خوب است که آیات قرآنی در حوزه مسائل اقتصادی برای اهل کسبه تشریح شود تا بیش از پیش بر امور مالی خود اهتمام و حساسیت داشته باشند. در کل وقتی زندگی بر مدار قرآن باشد چه ‌ماه رمضان و چه ماه‌های دیگر سعادت دنیا و آخرت به بندگان می‌رسد.

در راستای صحبت‌های شما عرض می‌کنم امسال ‌ماه رمضان پویش زندگی با آیه‌ها با مشارکت چشمگیر بیش از ۱۰میلیون نفر اجرایی شد که خود گواه بزرگی بر دینداری مردم ایران است.

بله، اگر کار باکیفیت و با اولویت قراردادن ذائقه مخاطب مثل محفل برگزار شود، بی‌شک مؤثر است. همچنین اجتماع بزرگ محفلی در ورزشگاه آزادی در روز میلاد امام حسن(ع) هم جلوه دیگری از دینداری مردم ما بوده و باید اینها را غنیمت شمرد. مشارکت مردم در پویش‌های این‌چنینی خط بطلانی بر اظهارات ضدانقلابی‌ها کشید و ثابت کرد که ما نسلی متفاوت نسبت به قبل در مقوله توجه به دین و دینداری داریم. خوشبختانه این تجمع منجر به ابراز رضایت رهبری هم شد.

چطور می‌توان این نسل جدید دیندار و این حس خوب در جامعه را بعد از ماه مبارک رمضان هم حفظ کرد و فزونی بخشید؟ چه راهکارهای عملی پیشنهاد می‌کنید؟

همانطور که در صحبت‌های قبلی اشاره کردم باید با همین کیفیت و خلاقیت این شور و هیجانی قرآنی که در مردم ایجاد شده را حفظ کنیم. یکی از غفلت‌های مهم روزگار ما درباره امور معنوی این است که قدر بعد از ماه مبارک رمضان خودمان را نمی‌دانیم، درحالی‌که هرچه درماه مبارک رمضان عبادت کنیم، تازه آغازی برای زندگی معنوی پس از ‌ماه رمضان است.

در مراقبت‌های دیگر چه پیشنهادهایی برای حفظ و ماندگاری اثر معنوی ‌ماه مبارک رمضان دارید؟

بیش از ۵۰۰ آیه قرآن در ارتباط با احکام و سبک زندگی یک فرد مسلمان هست که با توجه به این آیات می‌توان مراتب خودمراقبتی را تقویت کرد. خدا در آیه ۱۰۵ سوره مائده می‌فرمایند: «یا ایهاالذین آمنوا علیکم انفسکم...»؛ ای کسانی که ایمان آورده‌اید! مراقب خود باشید! از خودتان غافل نشوید که دشمن دوست دارد شما از خود غافل شوید. به‌صورت کلی بهتر است انسان در ۳ زمینه مراقبت ویژه داشته باشد تا برکات ‌ماه مهمانی خداوند متعال را از دست ندهد و رشد مستمری را تجربه کند؛ یکم مراقبت از قلب که ببیند محبت و نفرتش نسبت به چه کسانی است. اینکه نسبت به اولیای دین و بالطبع به دوستان اولیای دین و شیعیان محبت داشته باشد. دوم مراقبت از زبان که انسان حواسش باشد که حرف درست بزند، حرفش آلودگی نداشته باشد، دروغ و غیبت و تهمت و زخم زبان نباشد؛ چراکه خداوند وعده فرموده که اگر براساس تقوا زبانتان را حفظ کردید در این صورت همه کارهایتان را اصلاح خواهد کرد و علاوه بر آن گناهانتان را خواهد آمرزید. یاایهاالذین آمنوا قولوا قولا سدیدا یصلح لکم اعمالکم و یغفر لکم ذنوبکم (آیات ۷۰ و ۷۱ احزاب). نکته سوم هم مراقبت عملی و توجه به نماز است. در سوره مؤمنون خداوند نخستین ویژگی را که برای مومنانی که به عالی‌ترین رتبه یعنی فلاح رسیده‌اند ذکر می‌کند، خشوع در نماز است و آخرین صفتی را هم که برای آنها ذکر می‌کند، محافظت بر نماز است؛ لذا اهتمام به نماز در اول و آخر لازم است. همچنین در سوره مبارکه معارج وقتی خداوند ویژگی کسانی را که از بدترین آفت‌ها و رذایل نجات پیدا کرده‌اند ذکر می‌کند، اول محوریت را به نماز می‌دهد.

شما سال‌ها در برنامه سمت خدا با آقای نجم‌الدین شریعتی همکاری داشتید. کمی از این همکاری برای ما بگویید.

توفیق داشتم که ۱۲۰جلسه در برنامه سمت خدا حضور داشته باشم و هر باری که در این برنامه حاضر شدم بعد از پخش برنامه بازخوردهای خوبی از مردم گرفتم و این نشان می‌دهد که مردم ما چقدر مشتاق و پیگیر امور مذهبی هستند. شخص آقای نجم‌الدین شریعتی فراتر از یک مجری است. خودش یک فرد فاضل، باسواد و درس خوانده حوزه است و با پرسش‌های بجا و درست در سخنران ایجاد انگیزه می‌کند. در همین زمینه مقام معظم رهبری توصیف جالبی از آقای نجم‌الدین دارند که ایشان می‌فرمایند نوع نگاه شما در این برنامه، کارشناس برنامه را به وجد می‌آورد. برخی مجری‌ها تجربه و دانشی ندارند و فقط می‌خواهند برنامه پخش شود و تمام. برخی هم بیشتر از خود کارشناس صحبت می‌کنند، اما نجم‌الدین کاملا تخصصی، آگاه و درست سؤال می‌کند و توجه دارد، اشعار زیادی را حفظ است و به تناسب صحبت‌های کارشناس برنامه، اشعاری را می‌خواند که به جذابیت و قوام برنامه می‌افزاید.

مکث

قدر بعد از ‌ماه رمضان را نمی‌دانیم

یکی از غفلت‌های مهم روزگار ما درباره امور معنوی این است که قدر بعد از ‌ماه مبارک رمضان خودمان را نمی‌دانیم، درحالی‌که هرچه در ماه مبارک رمضان عبادت کنیم، تازه آغازی برای زندگی معنوی پس از ماه رمضان است. این نکته‌ای است که حجت‌الاسلام علیرضا پناهیان در یکی از سخنرانی‌هایش به آن اشاره داشت. او در ادامه بیشتر توضیح می‌دهد: «بهره‌ها و برکت‌های‌ ماه رمضان، بعد از این ‌ماه مبارک، خودشان را نشان می‌دهند. ما در ‌ماه رمضان به همدیگر التماس دعا می‌گوییم، همت می‌کنیم و در جلسات معنوی شرکت می‌کنیم و به عبادت می‌پردازیم؛ این‌کار مثل این است که از فروشگاه خرید کرده‌ایم، حالا بعد از ‌ماه رمضان، این خرید را به منزل آورده‌ایم و باید در کیسه خرید را باز و از آن استفاده کنیم، ولی معمولا استفاده نمی‌کنیم. کار ما بعد از ماه رمضان، شبیه کسی است که به فروشگاه رفته و چیزهایی خریده، اما وقتی به منزل می‌آید، اصلا در کیسه خرید را باز نمی‌کند تا از محتویات آن استفاده کند! غفلت رایج این است که بعد از ماه مبارک رمضان، بسته‌هایی که در ماه رمضان خریده‌ایم، اصلا باز نمی‌شود یا مثل این است که کسی کارت شارژ تلفن همراه بخرد و خوشحال باشد که شارژ دارد! اما تا وقتی آن را باز نکند و رمز را در تلفن همراهش وارد نکند، این کارت شارژ چه فایده‌ای برایش خواهد داشت.»

کد خبر 844788 برچسب‌ها قرآن - فعالیت‌ها حجت‌الاسلام علیرضا پناهیان خبر مهم ماه رمضان شب قدر

دیگر خبرها

  • ۲ واحد صنفی در طبس پلمب شد
  • پلمپ ۲ واحد متخلف در طبس
  • مدیرکل تبلیغات اسلامی فارس از مجری برنامه «سحرخیزان» تجلیل کرد
  • تغییر ناگهانی آمار پربیننده ترین برنامه ماه رمضان تلویزیون / محفل چگونه صدرنشین شد؟
  • انجام قریب به ۱۲ هزار مورد بازرسی در اجرای طرح ویژه ماه مبارک رمضان و نوروز ۱۴۰۳ در آذربایجان غربی
  • ۳ تخلف مهم اصناف هرمزگان در طرح نظارتی رمضان و نوروز
  • آمار پرمخاطب‌ترین برنامه‌های نوروز و ماه مبارک رمضان اعلام شد
  • روایتی از توصیف جالب رهبر انقلاب از مجری سرشناس تلویزیون
  • بازدید بیش از شش هزار مورد از مراکز عرضه فرآورده های دامی
  • تمدید مهلت شرکت در جشنواره مسطورا