Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-25@21:44:40 GMT

تکاپوی مسئولان قم برای ساماندهی بازار رمضان

تاریخ انتشار: ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۸۲۶۰۷۶

تکاپوی مسئولان قم برای ساماندهی بازار رمضان

قم- ایرنا - ساماندهی بازار به منظور تدارک مایحتاج مردم درماه مبارک رمضان و پاسخگویی به برخی نارضایتی های شهروندان قمی ، جزء اولویت های کاری مسئولان استان دراین ایام شده، بطوریکه با برگزاری جلسات مختلف به دنبال اجرایی کردن راهکارهایی هستند تا برای شهروندان و زائران حرم مطهر حضرت معصومه(س) رضایتی نسبی ایجاد شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایرنا، هرساله با فرارسیدن ماه مبارک رمضان تکاپوی خاصی درمیان مردم برای تدارک مایحتاجشان در این ماه رحمت به وجود می آید که پاسخگویی به آن نیازمند مدیریت کارآمد بازار است تا قیمت ها به دلیل زیاد شدن روند تقاضا و نبود عرضه کافی، با جهش مواجه نشود.
در استان قم مساله تامین مایحتاج مردم درماه مبارک رمضان نیازمند توجه بیشتری نسبت به سایر مناطق کشور است چرا که بازار استان در این ایام علاوه بر اینکه باید پاسخگوی نیازهای جمعیت یک میلیون و 300 هزار نفری خود باشد، میزبان هزاران زائری است که از نقاط مختلف ایران و سایر کشورهای جهان به این استان سفر می کنند تا روزهای ماه مبارک رمضان را در کنار بارگاه ملکوتی حضرت معصومه(س) سپری کنند.
بنابراین تامین مایحتاج مردم مهمترین اولویت کاری مسئولان قم در ماه مبارک رمضان است و آنان تلاش می کنند با تهیه و توزیع اقلام مورد نظر و عرضه آن به صورت گسترده بازار استان را ساماندهی و نرخ اجناس را تنظیم کنند.
اما دراین میان با وجود تمام اقدامات صورت گرفته،به دلیل برخی سودجویی ها و نبود نظارت کافی در برخی از بخش ها، روند عرضه شماری از کالاهای مورد نیاز مردم قم در بازار با شرایط مطلوب فاصله دارد و همین مطلب نشان می دهد که مسئولان استان برای جلب رضایت حداکثری شهروندان باید تلاش خود را در رابطه با تدارک و توزیع کالاهای اساسی مورد نیاز در ماه مبارک رمضان، افزایش دهند.
در همین رابطه خبرنگار ایرنا با شماری از مسئولان استان به گفت وگو پرداخت و نظر آنان را پیرامون آخرین اقدامات انجام شده برای ساماندهی بازار استان در ایام ماه مبارک رمضان، جویا شد.

** مشکلی درتامین کالاهای مورد نیاز شهروندان قمی وجود ندارد
فرماندارقم گفت: برنامه ریزی لازم توسط مسئولان برای تامین کالاهای مورد نیاز شهروندان در ماه مبارک رمضان انجام شده و مشکلی دراین زمینه وجود ندارد.
مرتضی حیدری بیان کرد: قبل از ماه مبارک رمضان جلسات متعددی برای تامین کالاهای اساسی مردم برگزار شد و این روند همچنان ادامه دارد.
وی درادامه گفت: تلاش دشمنان از جمله مثلث شوم آمریکا، رژیم صهیونیستی و عربستان برای ایجاد التهاب در بازار ایران به جایی نمی رسد و همه کالاهای اساسی مورد نیاز مردم در کشور تولید و توزیع می شود.
حیدری بااشاره به لزوم داشتن آرایش جنگی در برابر این تهاجم دشمن، ادامه داد: درداخل کشور هم افرادی طمع کار هستند که با احتکار و قاچاق اجناس آب به آسیاب دشمن می ریزند.
وی با بیان اقدامات دولت برای مقابله با این تهاجم اقتصادی، افزود: درکشور ما قیمت بسیاری از کالاهای اساسی برای منافع مردم پایین نگه داشته شده است که همین مساله موجب طمع برخی سودجویان می شود تا این کالاها را به کشورهای دیگر قاچاق کنند؛ به همین دلیل دولت با گسترش اقدامات خود برای مقابله باقاچاق کالاهای مورد نیاز مردم، به دنبال تعادل بخشی به قیمتها نیز است تا کشور را از توطئه اقتصادی دشمنان نجات دهد.
فرماندار قم گفت: دشمنان با استفاده از فضای مجازی به دنبال التهاب آفرینی در بازار کشور هستند و می خواهند آرامش را از جامعه ما بگیرند اما در این راه ناکام خواهند ماند چرا که همه نیازهای اساسی مردم امروز در بازار موجود است.

** طرح نظارتی ماه مبارک رمضان در قم آغاز شد
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت قم گفت: طرح نظارتی ویژه ماه مبارک رمضان از دهم اردیبهشت ماه جاری در این استان آغاز شده است.
محمود سیجانی بیان کرد: در ایام ماه مبارک رمضان و افزایش تقاضای مردم برای تامین برخی از کالاها، به ویژه مواد لبنی، پروتئینی، برنج، روغن، قند و شکر، خرما، میوه، سبزیجات و شیرینی‌ های پر مصرف مرسوم دراین ماه رحمت، طرح نظارتی ویژه ماه مبارک رمضان در استان اجرایی شده است.
وی با اشاره به تشدید فعالیت تیم های بازرسی‌ سازمان صنعت، معدن و تجارت و اتاق اصناف قم در این ایام تاکید کرد:هدف طرح صیانت از حقوق مصرف کنندگان با رویکرد پیشگیری و پایش مستمر بازار و توجه ویژه به موضوع تأمین و توزیع به هنگام کالاهای پرمصرف در ماه مبارک رمضان است.
وی همچنین تسهیل و تسریع دردسترسی مردم به کالاهای مورد نیاز با قیمت مصوب و مناسب، نظارت بر عملکرد واحدهای تولیدی، توزیعی و خدماتی و برخورد با تخلفات احتمالی با همکاری اتاق‌های اصناف و سایر دستگاه‌های نظارتی را از دیگر اهداف اجرای این طرح اعلام کرد.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت قم خاطرنشان کرد:اقلام نظارتی مورد تاکید در این طرح شامل، گوشت ،خرما، برنج، قند و شکر، شیرینی های پرمصرف، اقلام لبنی و پروتئینی می باشد.
وی با تاکید برضرورت همکاری همه صنوف با بازرسان در اجرای این طرح اظهار داشت: رعایت نرخ های مصوب و سود قانونی ، نصب برچسب قیمت بر روی تمامی کالاها ، صدور فاکتور رسمی در قبال فروش کالا، تداخل صنفی از جمله موارد مورد تاکید در اجرای این طرح است که همه صنوف ملزم به رعایت آن می باشند.
سیجانی افزود: ستاد خبری سازمان صنعت معدن و تجارت نیز همزمان با اجرای طرح به صورت شبانه روزی فعال است و مردم می توانند در صورت مشاهده هر گونه تخلفی ، شکایات خود را از طریق شماره تلفن 124 ستاد خبری این سازمان جهت رسیدگی اعلام نمایند.

** روند توزیع کالاهای مورد نیاز مردم در ماه رمضان تحت کنترل است
معاون بازرگانی سازمان صنعت، معدن و تجارت قم گفت: روند تهیه و توزیع کالاهای مورد نیاز مردم استان درماه مبارک رمضان تحت کنترل است و این فرآیند برای تعادل بخشی به قیمت ها در بازار بدون وقفه دنبال می شود.
امیر حسین پروان بیان کرد: اقدامات لازم برای تامین و توزیع کالاهای مورد نیاز مردم قم در ماه مبارک رمضان از مدت ها قبل انجام شده است و نگرانی در این خصوص وجود ندارد.
وی با اشاره به وضعیت کالاهای اساسی مورد نیاز مردم در ماه مبارک رمضان، افزود: با ورود محموله های شکر طی روزهای اخیر به استان فرآیند توزیع این محصول در قم سرعت یافته و این روند برای تعادل بخشی به بازار ادامه می یابد.
وی ادامه داد: درمورد تهیه و توزیع خرما در بازار استان نیز هیچ مشکلی وجود ندارد و به اندازه نیاز قم، این محصول، تامین شده است.
پروان گفت: همچنین 100 تن برنج تایلندی نیز برای ماه مبارک رمضان به قم اختصاص یافته است که در اختیار متقاضیان قرار می گیرد.
وی افزود:گوشت قرمز مورد نیاز مردم استان نیز بدون هیچ وقفه ای از طریق کشتارگاه ها تامین می شود و کمبودی در این زمینه وجود ندارد.
وی ادامه داد: قیمت گوشت مرغ نیز متعادل است و حتی در مواقعی این محصول زیر قیمت تعیین شده یعنی کمتر از 115 هزار ریال در بازار به فروش می رسد.
معاون بازرگانی سازمان صنعت، معدن و تجارت قم در بخش دیگری از سخنان خود گفت: قیمت عرضه هر کیلوگرم زولبیا بامیه در قم، 170 هزار ریال برای فروشگاه هایی که پروانه ممتاز دارند، 155هزار ریال برای فروشگاه های دارای پروانه درجه یک و 140 هزار ریال برای فروشگاه های دارای پروانه درجه 2 تعیین شده است.
وی بیان کرد: همچنین قیمت عرضه هر کیلوگرم آش در ماه مبارک رمضان 120 هزار ریال و هرکیلوگرم حلیم نیز 170 هزار ریال تعیین شده است و مردم قم می توانند تخلفات صورت گرفته در این زمینه را به سامانه 124 اطلاع دهند.
وی ادامه داد: قیمت عرضه نان در قم نیز طی ماه مبارک رمضان هیچ تغییری نکرده و تنها مبلغ چهار هزار ریال بابت پاشیدن کنجد بر روی هر قرص نان درنظر گرفته شده است.

** 120 تن گوشت قرمز در قم توزیع خواهد شد
مدیر توسعه بازرگانی سازمان جهاد کشاورزی قم نیز گفت: طی ایام ماه مبارک رمضان توزیع 120 تن گوشت قرمز وارداتی با قیمت حدود 730 هزار ریال در هر کیلوگرم دراین استان آغاز شده است.
هادی مومنی نسب بیان کرد: این میزان واردات گوشت که با ارز نیمایی انجام می شود نقش موثری در تنظیم بازار گوشت قرمز خواهد داشت و تا تثبیت و تعادل بخشی به قیمت این محصول در بازار استان ادامه می یابد.
وی بیان کرد: به طور کلی در خصوص ساماندهی بازار گوشت قرمز اتفاقات خوبی در جریان است و با توجه به سرسبزی مراتع، تولیدات داخلی در این زمینه افزایش خواهد یافت که در نهایت موجب کاهش قیمت گوشت می شود.
مومنی نسب گفت: درخصوص گوشت مرغ نیز با توجه به پیش بینی های انجام شده برای ورود به ماه مبارک رمضان و نظارت های لازم، قیمت مصوب این محصول برای هفته های متوالی در سطح استان قم در همان نرخ 115 هزار ریال حفظ شده است.
وی بیان کرد: قیمت تخم مرغ نیز در سطح بازار استان به تثبیت رسیده و با وجود مجاز بودن صادرات این محصول، قیمت آن بر اساس عرضه و تقاضای بازار به خوبی تحت کنترل است.
وی ادامه داد: در خصوص خرما نیز باید گفت هیچ گونه کمبودی در عرضه این محصول وجود ندارد، اما به دلیل برخی واسطه گری ها و دلالی ها خارج از محدوده استان به بهانه سیل اخیر و مشکلات حمل و نقل، شاهد افزایش قیمت این محصول بوده ایم که این موضوع به هیچ عنوان قابل قبول سازمان جهاد کشاورزی و سایر نهادهای مرتبط در تنظیم بازار استان نیست.
مومنی نسب همچنین گفت:قیمت محصولات لبنی نیز دربازاراستان به تثبیت رسیده و شاهد عرضه همه محصولات مورد نیاز مردم در این بخش بدون هیچ گونه کمبودی هستیم.

** مدیرکل غله:چهار هزار تن شکر وارد قم شد
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی قم نیز در این رابطه گفت: در روزهای اخیر چهار هزار تن شکر به منظور تنظیم بازار قم در ماه مبارک رمضان وارد این استان شد.
بهزاد رادمنش بیان کرد: بخش عمده این محصول برای استفاده مصارف خانوار تخصیص یافته است و از طریق شرکت های تعاونی مصرف و فروشگاه های معتبر استان توزیع می شود.
وی افزود: مقدار قابل توجهی شکر نیز در اختیار کارخانه های قندریزی قرار گرفته تا قند مورد نیاز همشهریان را تولید و با قیمت مصوب به فروش برسانند.
وی ادامه داد: همچنین شکر مورد نیاز صنوف و صنایعی که برای تولید محصول خود نیاز به شکر دارند نیز تامین شده است.
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی قم گفت: در حال حاضر شکر مورد نیاز استان برای سه ماه آینده در انبار ها موجود است و مشکلی در این زمینه وجود ندارد.
رادمنش تاکید کرد: فرایند توزیع و عرضه شکر در بخش های مختلف نیازمند کنترل و بازرسی های مستمر است تا شاهد بروز برخی تخلفات همچون گران فروشی و عرضه خارج از شبکه در این رابطه نباشیم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: آرد مورد نیاز مصرف استان در ماه مبارک رمضان و ماه های آینده نیز به میزان کافی تدارک دیده شده و موجود است.
وی ادامه داد: برنج خارجی نیز به صورت گسترده در استان موجود است و مشکلی در زمینه عرضه این محصول وجود ندارد.
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی قم گفت: تمام کالاهای مشمول طرح تنظیم بازار به میزان مورد نیاز استان توسط این اداره کل تامین شده است و نگرانی در این خصوص نیست.
وی افزود: عرضه روغن در بازار قم نیز با حجم زیاد انجام شده و این محصول در تمام فروشگاه های معتبر استان در دسترس همشهریان قرار دارد.
گزارش: سید محمد ابراهیم جنابان
7405/ 6133/

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اجتماعي مايحتاج مردم ماه رمضان قم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۲۶۰۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صنعت خودرو، قربانی زیاده خواهی مسئولان و دلالان

تین نیوز

​صنعت خودروسازی ایران این روزها در کنار زیاندهی شدید به دلیل دخالت های سیاسی دولت ها و مجالس و ضعف های مدیریتی، گرفتار زیاده خواهی سفته بازان و دلالان هم شده که از فاصله قیمتی وحشتناک کارخانه تا بازار برخی خودروها سودی به جیب بزنند.

به گزارش تین نیوز به نقل از تسنیم، در سالهای اخیر داستان صنعت خودروسازی ایران به یکی از چالشهای مشهود اقتصاد ایران بدل شده است. در برهه های مختلف زمانی، اتهامات جدی به عملکرد خودروساز، دولت و قانون گذار در خصوص کوتاهی در انجام وظایف، حیف و میل منابع، عرضه محصولات کم کیفیت و انحصار گرایی وارد شده است.

تیغ تیز انتقاد به سمت خودروساز با زیان انباشته 100 هزار میلیاردی

از یک سو، در سالهای اخیر تیغ تیز انتقادات به سمت خودروسازان بوده و جدا از وضعیت محصولات ارائه شده به بازار وضعیت صورتهای مالی آنها با زیان انباشته 100 هزار میلیارد تومانی سوالات متعددی در ذهن کارشناسان و ناظران ایجاد کرده است.

در واقع این سوال مطرح  می شود که چگونه است که بازار خودروی ایران در اختیار چند خودروسازی محدود داخلی قرار گرفته و منابع سالیانه تا 8 میلیارد دلار ارز به این حوزه تخصیص یافته اما وضعیت نهایی تولیدات در مقایسه با محصولات خارجی، مورد تایید و رضایت مصرف کننده نیست.

نقش مخرب دولت با سیاست گذاری غیر اصولی در صنعت خودرو

از سوی دیگر، در مقاطع مختلف زمانی نیز نقش مخرب دولت در دخالتهای غیر استاندارد و سیاسی در صنعت خودروسازی مورد توجه قرار گرفته و بخشی از ناظران مشکلات این صنعت را ناشی از سیاست گذاریهای غیر اصولی و مداخله جویانه دولتهای مختلف مرتبط دانسته اند. در حالی که دولت سهم حداقلی را در شرکتهای خودروسازی دارد ولی مدیریت این شرکتها با دخالت مستقیم دولت تعیین می شود و تا حدودی مجلس هم طی سالهای گذشت دخالتهای سیاسی زیادی در صنعت خودروسازی کشور داشته است.

در سالهای اخیر و بعد از تشدید تحریمها و ناترازی بیشتر بین عرضه و تقاضای خودرو یک ضلع جدید نیز به پازل ناترازی خودرو در اقتصاد ایران اضافه شده است.

ضلع جدید گرفتاری صنعت خودرو؛ رانت خواهی مصرف کننده

طی سال های اخیر سیاست گذار صنعت خودرو، با مشی سیاسی متفاوت تصمیم گرفته علیرغم زیان انباشته صنعت خودرو،  از رویکرد تخصیص خودرو با محدودیت  قیمتی به متقاضایان و مصرف کننده نهایی استفاده کند. در این بین شاهد تشکیل صفوف بسیار سنگین متقاضیان برای استفاده از رانت قیمتی بین قیمت عرضه دولتی و بازار آزاد هستیم.

در واقع تلاش برای دسترسی به خودرو به تلاش برای دستیابی به رانت قیمت تغییر کرده است. این وضعیت که متقاضی را به رانت جوی جدید پازل خودرو تبدیل کرده، مشکلات صنعت خودروسازی کشور را بیش  از گذشته تشدید کرده است. موضوعی که اخیرا در خصوص خودروی پژوپارس به دلیل رانت بی سابقه در فاصله قیمت خودرو و بازار تبدیل به سوژه رسانه ای شده است.

در این بین به نظر میرسد جدای از نقش دولت و خودروسازی چه در بحث ناکارمدی مدیریتی و فنی و سیاست گذاریهای غیر اصولی بایستی به نقش مصرف کننده در استفاده از رانت قیمتی نیز توجه کرد.

جولان سوداگران در بازار خودرو/ دوستی خاله خرسه ی سفته بازان در جمع متقاضیان واقعی خودرو

نکته دیگری که جدا از ضعف مدیریتی و همچنین کوتاهی وزارت صمت در ساماندهی وضعیت خودرو با ابزار های مختلف از جمله واردات و یا برنامه ریزی برای افزایش تولید خودرو، باید به آن اشاره کرد، حضور سفته بازان و سوداگران در بازار خودرو است.

اتفاقی که در این روزها به وضوح در حال رخ دادن است حضور دلالان و سوداگران در قالب متقاضیان واقعی خودرو در بازار آشفته ی خودرو است. سابقه ی فروش های سابق دو شرکت خودرو سازی نشان می دهد به دلیل عدم مدیریت تقاضای واقعی، حجم خریدارانی که صرفا به دلیل سفته بازی در بازار خودرو حضور پیدا کرده اند، قابل توجه است.

طبق همین تجارب، می توان این ادعا را مطرح کرد، که بخش زیادی از حواشی این روزها خصوصا تجمعاتی که برای عرضه ی خودروی پژو پارس و افزایش قیمتی که این خودرو متناسب با سایر خودرو ها داشته است، اتفاق افتاده، احتمالا ردی از حضور سفته بازان در آن دیده می شود.

لازم به ذکر است به علاوه گلایه ی به حقی که برخی از خریداران خودرو در خصوص افزایش قیمت ها مطرح می کنند، اما این نکته نیز باید مورد توجه قرار گیرد که بسیاری از حواشی ایجاد شده توسط کسانی است که صرفا به دنبال ماهی گرفتن از آب گل آلود بازار خودرو و سفته بازی در این بازار هستند و اساسا مصرف کننده ی واقعی به شمار نمی روند.

و کلام آخر اینکه، صنعت خودروی کشور که باید بدون دخالت های سیاسی دولت و مجلس به دست مهندسان و دانشمندان حوزه صنعت کشور زبانزد باشد، گرفتار موجی از رانت خواری ها از جوانب مختلف شده است.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • تکمیل سامانه ملی اسکان و تعیین سقف افزایش اجاره‌بها براساس مصوبه مجلس
  • صنعت خودرو، قربانی زیاده خواهی مسئولان و دلالان
  • ۳۰۰ نفر در کرمانشاه برگزیده طرح مسطورا در ماه مبارک رمضان شدند
  • ساماندهی بازار زمین، مسکن و اجاره در انتطار مصوبه مجلس
  • تصویب طرح ساماندهی بازار زمین، مسکن و اجاره، راهکاری برای معاملات شفاف در بازار مسکن
  • خادمان قرآنی و فعالان طرح «مسطورا» در کرمانشاه تجلیل شدند
  • تجلیل از فعالان و عوامل برگزار کننده محفل قرآنی در ایلام
  • حقوق واقعی کارگران دیده شود
  • طرح بازرسان و ناظران افتخاری اجرا می‌شود
  • لایحه تشکیل سازمان گردشگری روی میز شورای شهر تهران