Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-03-28@21:53:34 GMT

۷ شرط برای نقل و انتقالات در دانشگاه آزاد

تاریخ انتشار: ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۸۲۷۷۵۷

پس از آنکه دوران تحصیل در مدرسه به اتمام می‌رسد و بعد از اعلام نتایج کنکور، مشخص می‌شود که برای ادامه تحصیل در شهر خود خواهید ماند یا باید چند سالی را در شهر یا استانی دیگر سر کنید. این مساله برای دانشجویان همیشه یکی از دغدغه‌های اصلی بوده که برای ادامه تحصیل باید بمانند یا بروند؟ این امر هرچند برای دانشجویان پسر هم مشکلاتی به همراه داشت، اما دانشجویان دختر به مراتب مشکلات زیادی را باید به جان می‌خریدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یکی از بزرگ‌ترین دغدغه‌های هر دانشجو به‌ویژه دانشجویان دختر در زمان کنکور این است که بتوانند در شهر خود تحصیل کنند و نیازی به مهاجرت به سایر شهر‌ها برای ادامه تحصیل نداشته باشند؛ چراکه طبیعتا درس خواندن در دانشگاه به اندازه کافی استرس‌زا است، چه برسد به اینکه قرار باشد زندگی دانشجویی و خوابگاهی در شهری جدید را نیز به آن اضافه کرد، در این صورت هم دانشجویان و هم خانواده‌هایشان از لحاظ روحی و روانی تحت‌فشار قرار می‌گیرند، هرچند دانشگاه‌های کشور راهکار نقل‌وانتقال را برای این مهم در نظر گرفته‌اند، ولی همه دانشجویان این شانس را ندارند که بتوانند از این قانون برای انتقالی گرفتن به شهر خودشان استفاده کنند.

شاید تا چندوقت پیش ادامه تحصیل برای دانشجو یانی که نتوانسته‌اند در زمان کنکور در شهر خود قبول شوند، یک آرزوی دست‌نیافتنی یا حداقل آرزوی بزرگ محسوب می‌شد، ولی با رویکرد جدید دانشگاه آزاد اسلامی که چندسالی است عملیاتی شده، این آرزو حالا دیگر دست‌یافتنی شده و دانشجویان با خیال راحت و بدون‌دغدغه در شهر‌های محل سکونت خود ادامه تحصیل می‌دهند. طبق اعلام دانشگاه آزاد اسلامی سامانه ثبت‌نام نقل‌وانتقالات دانشجویی برای نیمسال اول ۹۹-۹۸ از ۱۸ خردادماه آغاز می‌شود و دانشجویان در این تاریخ باید از طریق سامانه منادا به آدرس monada.iau.ir نسبت به ثبت‌نام خود اقدام کنند.

از کجا شروع کنیم؟

پیش از آنکه این سیستم طراحی شود و دانشجویان از طریق سامانه درخواست‌های خود را منظور کنند باید چند باری میان مبدا و مقصد رفت و آمد می‌کردند تا نتیجه نهایی به آن‌ها اعلام شود، اما از آنجا که تنها به درخواست‌هایی که از طریق سامانه منادا ارسال شود، رسیدگی خواهد شد دیگر نیازی نیست دانشجو به صورت حضوری مساله را پیگیری کند.

هزینه‌های بررسی پرونده

اما هزینه‌های پرداختی توسط دانشجویان، یکی از سوالات مهمی است که همواره دانشجویان با آن سروکار دارند. طبق بخشنامه‌های موجود در این زمینه، هزینه انتقال دانشجویان در مقاطع کاردانی ۶۰۰ هزارتومان، کارشناسی مبلغ ۹۰۰ هزارتومان، کارشناسی‌ارشد یک میلیون و ۵۰۰ هزارتومان و دکتری حرفه‌ای چهار میلیون‌تومان است که توسط واحد مبدا در زمان تسویه‌حساب اخذ می‌شود. هزینه میهمانی برای هر نیمسال در مقاطع کاردانی ۲۵۰ هزارتومان، کارشناسی مبلغ ۴۰۰ هزارتومان، کارشناسی‌ارشد ۸۰۰ هزارتومان و دکتری حرفه‌ای و تخصصی یک میلیون و ۵۰۰ هزارتومان است که به همراه شهریه ثابت توسط واحد مقصد اخذ و به حساب واحد مبدا واریز می‌شود.

شرایطی خاص برای دانشجویان دختر

این بند چندسالی است به بخشنامه موجود اضافه شده و مورد استقبال دانشجویان و خانواده‌ها قرار گرفته است که براساس آن، میهمانی دائم دانشجویان دختر در مقاطع کاردانی و کارشناسی (پیوسته و ناپیوسته) در شهر محل سکونت والدین یا همسر درصورت دارا بودن تمامی شرایط عمومی مندرج در شیوه‌نامه نقل‌وانتقالات، دایر بودن رشته متقاضی در واحد مقصد در سال ورودی دانشجو و تایید عدم‌مغایرت محل سکونت و واحد مقصد انتخابی متقاضی امکان‌پذیر است. مدارک و مستندات موردنیاز متقاضیان شامل ارائه مدارک سکونت والدین یا همسر، تصویر تمامی صفحات شناسنامه و تصویر مدرک دو سال آخر تحصیلی (پیش‌دانشگاهی و دیپلم) است. هر دانشجو در هر دوره تحصیلی صرفا یک‌بار مجاز به استفاده از این ماده خواهد بود و انصراف از میهمانی دائم و تغییر مقصد امکان‌پذیر نیست. همچنین واحد‌های مبدا و مقصد براساس محل دو سال آخر تحصیلی دوره متوسطه، مدارک دانشجو را بررسی کرده و موظف به تکمیل فرآیند درخواست هستند و درصورت مغایرت واحد مقصد با محل دو سال آخر تحصیلی، مدارک معتبر محل سکونت مبنای اقدام واحد‌های مبدا و مقصد بررسی خواهد شد.

چه افرادی شرایط درخواست دارند؟

نقل‌وانتقالات دانشجویی دارای شرایط‌عمومی و اختصاصی است که این قید‌ها باید مدنظر دانشجویان قرار گیرد. در بخش عمومی موارد زیر باید در نظر گرفته شود: ۱- منع ادامه تحصیل نداشته باشد. ۲- حداقل یک نیمسال در واحد مبدا ثبت نام کرده باشد. ۳- انتقال صرفا برای پذیرفته‌شدگان با آزمون امکان‌پذیر است. ۴- انتقال و میهمانی دانشجویان خودگردان فقط به واحد‌های مجری این دوره‌ها امکان‌پذیر است. ۵- انتقال در هر یک از مقاطع تحصیلی در نیمسال آخر تحصیل ممنوع است. ۶- انتقال و میهمانی در مقطع دکتری تخصصی به غیر از موارد خاص ممنوع است. ۷- انتقال و میهمانی از واحد الکترونیکی به سایر واحد‌ها ممنوع است. ۸- انتقال و میهمانی از واحد‌های بین‌الملل تنها به آن واحد‌ها امکان‌پذیر است.

همچنین بخش اختصاصی که مهم‌ترین بخش آیین‌نامه انتقالی دانشگاه آزاد اسلامی است ۱۶ ماده دارد که ماده ۱۶- که درباره نقل‌وانتقال دانشجویان دختر است- به آن اضافه شده است. در ۱۵ ماده دیگر مواردی ازجمله ضوابط انتقال یا میهمانی براساس ازدواج و متارکه، ضوابط انتقال یا میهمانی براساس خانواده شاهد و ایثارگران، ضوابط میهمانی دانشجویان باردار، بیمار و معلول، ضابطه میهمانی براساس فوت والدین، همسر و فرزند، ضوابط انتقال یا میهمانی کارکنان و اعضای هیات‌علمی و... لحاظ شده است.

شرایط نقل و انتقالات دانشجویان

۱- ورود به سامانه منادا و کلیک روی گزینه پذیرفتن شرایط‌عمومی و تعهدات مرتبط با درخواست نقل‌وانتقال

۲- وارد کردن اطلاعات کاربری پس از مشاهده صفحه ثبت‌نام، کاربری و کلمه عبور به صورت پیش‌فرض به ترتیب «کد ملی» و «شماره دانشجویی واحد دانشگاهی مبدا» است

۳- قابل مشاهده بودن مشخصات فردی و اطلاعات آموزشی دانشجو پس از ورود صحیح اطلاعات کاربری

۴- مراجعه به واحد دانشگاهی مبدا درصورتی که در اطلاعات نمایش داده‌شده در سیستم مغایرتی وجود دارد، قبل از ثبت نهایی درخواست

۵- امکان انتخاب تنها یک ماده از مجموعه ضوابط موجود در آیین‌نامه برای بررسی پرونده براساس آن ماده و بارگذاری مستندات مربوطه

۶- پرداخت هزینه بررسی مدارک با توجه به مقطع تحصیلی، مطابق جدول هزینه بررسی مدارک

۷- دریافت شماره پرونده ۱۳ رقمی و کد رهگیری پس از تایید و ثبت نهایی درخواست

ماده ۱۶ شیوه‌نامه نقل‌و‌انتقالات دانشجویی- ماده الحاقی ویژه دانشجویان دختر

۱- دارا بودن کلیه شرایط عمومی مندرج در شیوه‌نامه و همچنین دایر بودن رشته متقاضی در واحد مقصد در سال ورودی دانشجو.
۲- ارائه مدارک و مستندات ازقبیل مدارک سکونت والدین یا همسر، تصویر کلیه صفحات شناسنامه و تصویر مدرک دو سال آخر تحصیلی. ۳- هر دانشجو در هر دوره تحصیلی صرفا یک‌بار مجاز به استفاده از این ماده خواهد بود و انصراف از میهمانی دائم و متغیر مقصد امکان‌پذیر نیست.
۴- سنجش واحد مبدا و مقصد با توجه به دو سال آخر دوره متوسطه است، درصورت مغایرت واحد مقصد با محل دو سال آخر تحصیلی، مدارک معتبر محل سکونت بررسی می‌شود.
۵- دانشجویان رشته‌های پرستاری، مامایی و علوم تغذیه به دلیل محدودیت امکانات بیمارستانی براساس سایر مواد شیوه‌نامه بررسی می‌شوند. ۶- تمام شهریه دانشجوی دختر در دوران تحصیل به‌حساب واحد مقصد واریز خواهد شد.

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: دانشجو دانشگاه آزاد اسلامی کنکور مدرسه ادامه تحصیل دانشگاه آزاد دوران تحصیل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۲۷۷۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امروز، آخرین مهلت دانشجویان برای ثبت نام در دیدار با رهبر انقلاب

دانشجویان برای ثبت نام و حضور در دیدار رمضانیه با رهبر انقلاب تا پایان امروز پنج شنبه ۹ فروردین ماه ۱۴۰۳ مهلت دارند.

به گزارش ایسنا، دانشجویان برای ثبت نام و حضور در دیدار رمضانیه با رهبر انقلاب تا پایان امروز پنج شنبه ۹ فروردین ماه ۱۴۰۳ مهلت دارند.

دانشجویان می توانند با ثبت‌نام در سایت didar.nahad.ir و پاسخ به پرسش «اگر شما در دیدار دانشجویی فرصت صحبت با رهبر انقلاب اسلامی را داشتید، مهم‌ترین نکته‌ای را که با ایشان در میان می‌گذاشتید چه بود؟»به قید قرعه در دیدار رمضانیه دانشجویان با رهبر انقلاب حضورداشته باشند.

همزمان با نزدیک شدن به سنت هر ساله دیدار رهبر معظم انقلاب اسلامی با فعالان دانشجویی دانشگاه ها، نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها در نظر دارد، مجموعه از نکات و مطالب، سوالات، پیشنهادات و ایده های موثر ناظر به دانشگاه و فضای عمومی جامعه را در قالب سامانه دیدار جمع آوری نموده و به طور مکتوب به محضر رهبر معظم انقلاب اسلامی منعکس نماید.

در این راستا و با توجه به استقبال گسترده و هرساله از این دیدار، از دانشجویانی که در این طرح مشارکت داشته باشند با قید قرعه جهت شرکت در این مراسم دعوت به عمل آمده و نتیجه از طریق پیامک به اطلاع خواهد رسید.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تکمیل زنجیره دانش‌شهر ایران با گشایش ناحیه نوآوری
  • جذب هسته‌های فناور جدید در دانشگاه آزاد تربت‌حیدریه
  • امروز، آخرین مهلت دانشجویان برای ثبت نام در دیدار با رهبر انقلاب
  • استفاده از ظرفیت دانشجویان در فعالیت‌های فناورانه و دانش‌بنیان
  • اردوی جهادی دانشجویان دانشگاه کوثر یاسوج در روستای درغک دیشموک
  • اردوی جهادی دانشجویان دانشگاه کوثر یاسوج در روستای درغک
  • طرح مدرسه عالی گردشگری و مرکز مهارتی حقوق تجاری تدوین می‌شود
  • دانشکده‌ هوش مصنوعی در تبریز تاسیس می شود
  • تحقق جهش تولید و رشد اقتصادی با جریان مستمر علم، فناوری و نوآوری
  • تأثیر مستقیم سراهای نوآوری دانشگاه آزاد یزد در رونق بازار