Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار ایلنا، سیر یکی از اصلی‌ترین محصولات کشاورزی شهرستان پارس‌آباد مغان است و عده قابل‌توجهی از کشاورزان این منطقه به کشت سیر اشتغال دارند اما اکنون که زمان برداشت سیر در این شهرستان -که در شمالی‌ترین نقطه استان اردبیل قرار دارد- می‌باشد، به دلیل نرخ پایین خرید تضمینی آن، صدای اعتراض بسیاری از کشاورزان درآمده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 این مساله موجب شده این روزها اخبار مختلفی از اعتراضات کشاورزان این شهرستان در فضای مجازی منتشر شود.     

مطالبه سیرکاران؛ دولت یا از آنها به قیمت مناسب خرید تضمینی کند یا اجازه صادرات بدهد

مهدی محبی‌زاده (دبیر اجرایی نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل) پیرامون مشکلات این روزهای سیرکاران این استان که عمدتا در شهرستان پارس‌آباد مغان هستند، توضیح داد: در قیاس با قیمت نهاده‌ها، نرخ سیر بسیار پایین است. مطالبه سیرکاران در مواجهه با این شرایط این است که یا دولت از آنها به قیمت مناسب خرید تضمینی کند یا اجازه صادرات سیر را به خارج از کشور بدهد تا قیمت محصول افزایش یابد. اما در حال حاضر عدم رسیدگی به این موضوع، صدای اعتراض سیرکاران را بلند کرده است. 

نرخ پایین خرید تضمینی، سودی برای کشاورزان ندارد

وی پیرامون احتمال خرید این محصولات در قالب خرید تضمینی از سوی دولت، گفت: سازمان تعاون روستایی اقدام به خرید تضمینی سیر کرده، اما شیوه خریدش گره‌ای از مشکلات سیرکاران بازنمی‌کند. آنها از کشاورزان خواسته‌اند که خودشان سیر را به‌طور کامل و برای عرضه در بازار آماده‌سازی کنند. این موضوع هزینه‌های زیادی را مجددا برای آنها ایجاد می‌کند و نهایتا هم به صورت سطحی، مشکلات کشاورزان را حل می‌کند چراکه قیمت فعلی خریداری، نهایتا جلوی ضرر را می‌تواند بگیرد و هزینه‌های آنها را می‌تواند سر به سر کند اما حامل سودی برای کشاورزان نخواهد بود.

دبیر اجرایی نظام صنفی کشاورزی استان اردبیل در تشریح وضعیت قیمت‌ها، بیان داشت: برنامه خرید تضمینی تعهدات زیادی را بر دوش کشاورزان گذاشته، همزمان نرخ مناسبی را طبق جداولی که داده‌ شده، ارائه نداده است. سر مزرعه هر کیلو سیر خام به قیمت ۷۰۰ الی ۱۰۰۰ تومان خریداری می‌شود که طبق ارزیابی‌های ما براساس هزینه‌های موجود کشت و زحمات کشاورزان، این نرخ باید حداقل ۳۵۰۰ تومان تعیین شود. 

وی ادامه داد: در مورد سیر بسته‌بندی و آماده عرضه نیز، تعاون روستایی قیمت درجه یک آن را ۴۰۰۰ تومان برای هر کیلو تعیین کرده، در صورتیکه تعیین رقم کمتر از ۸۰۰۰ تومان برای کشاورزان صرفه اقتصادی ندارد.   

کم شدن انگیزه کشاورزان به کشت محصول سیر، موجب بر هم خوردن تناوب کشت و منابع آب می‌شود

محبی‌زاده هم‌چنین با بیان اینکه کم شدن انگیزه کشاورزان به کشت محصول سیر، موجب بر هم خوردن تناوب کشت و مشکلاتی دیگر در حوزه کشاورزی و منابع آب منطقه می‌شود، گفت: با کاهش کشت سیر، احتمال کشت محصولات جالیزی که آب زیادی را مصرف می‌کنند، همچون خربزه و هندوانه بیشتر می‌شود. این گرایش می‌تواند میزان آب‌های زیرزمینی منطقه را کاهش داده و در عین حال، بر کیفیت خاک تاثیر بگذارد. اما سیر، آب بسیار کمتری را مصرف می‌کند.  

وی با اشاره به این نکته که کشت سیر عمدتا متمرکز در شهرستان پارس‌آباد مغان است، گفت: حدودا ۳۲۰۰ هکتار سطح زیر کشت سیر در اراضی این شهرستان است. در هر هکتار بین ۲۵ الی ۳۰ تن برداشت انجام می‌شود و بین یک الی دو نفر به صورت مستقیم در آن فعالیت می‌کنند. بنابراین، می‌توان این احتمال را داد که در مجموع حدود ۴۰۰۰ نفر سیرکار هستند و ۹۰ هزار تن محصول برداشت شود. 

 نرخ پایین خرید تضمینی گندم و سیر از انگیزه و سطح معیشت‌ کشاورزان خواهد کاست

محبی‌زاده با اشاره به این نکته که سیر محصولی است که سریعا به سمت خرابی می‌رود، گفت: برای رسیدگی عاجل به این مساله، ما با جهاد کشاورزی و سازمان تعاون روستایی مکاتباتی داشته‌ایم. 

دبیر اجرایی نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل در پایان، با اشاره مجدد به موضوع نرخ‌های پایین تعیین شده خرید تضمینی، گفت: کشاورزان این مشکل را با نرخ پایین گندم هم داشته‌اند. اکنون نرخ پایین سیر، مشکلات آنها را افزون‌تر کرده، و از میزان انگیزه و سطح معیشت‌شان خواهد کاست.    

منبع: ایلنا

کلیدواژه: وزارت جهاد کشاورزی سازمان تعاون روستایی شهرستان پارس آباد مغان استان اردبیل تناوب کشت نرخ پایین خرید تضمینی گندم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۲۷۸۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خرید تضمینی گندم از ۲۰ اردیبهشت آغاز می شود

جعفری سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان جنوبی در کارگروه خرید تضمینی گندم سال زارعی ۱۴۰۳ - ۱۴۰۲ گفت: با توجه به اینکه برداشت گندم در استان ابتدا در شهرستان نهبندان آغاز می‌شود از ۲۰ اردیبهشت مردم در این شهرستان می‌توانند گندم خود را به مراکز خرید گندم تحویل دهند و مابقی مراکز هم متناسب با تولید در شهرستان‌ها تا پایان شهریور فعالیت خواهند کرد.

او افزود: در استان بهره برداران با کمک ۹۸ کمباین داخلی،۳۲ کمباین مهاجر و ۱۲۸ دروگر کار عملیات برداشت گندم و جو را در استان انجام می‌دهند.

جعفری بیان کرد: در خراسان جنوبی ۱۷ هزار و ۱۸۱ هکتار زیر کشت گندم، ۲۱ هزار و ۴۰۸ هکتار زیر کشت جو، هزار و ۸۰۸ هکتار زیر کشت گندم آبی و هزار و ۵۰۵ هکتار زیر کشت گندم و جو دیم وجود دارد که باید برداشت‌ها مدیریت شده باشد.

سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان جنوبی با اشاره به پیش بینی ۱۷ مرکز خرید تضمینی گندم در استان و اینکه ۱۵ مرکز دولتی هستند اظهار کرد: امسال قیمت هر کیلوگرم خرید تضمینی گندم ۱۷ هزار و ۵۰۰ تومان است.

او تصریح کرد: همچنین گندم مرغوب نیز تا کیلویی ۱۸ هزار و ۹۰۰ تومان خریداری می‌شود.

بیشتر بخوانید

خرید بیش از ۱۷ هزار تن گندم از کشاورزان

جعفری اظهار کرد: تعداد کشاورزان خرید تضمینی گندم از ۴۴۷ نفر در سال ۱۴۰۰ به سه هزار و ۶۱۲ نفر در پارسال رسیده است.

سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان جنوبی ادامه داد: در استفاده از کمباین‌ها در زمینه برداشت گندم باید تلاش شود از ضرر کشاورزان ریزش و افت برداشت جلوگیری شود.

هاشمی زاده رئیس هیأت مدیره بنیاد توانمند سازی گندم کاران خراسان جنوبی گفت: پارسال بیش از ۳ هزار و ۶۰۰ نفر در تولید گندم فعالیت داشتند.

او افزود: در جهت حمایت از کشاورزان، بهره بردارانی که برایشان مقدور باشد، کارخانه ماشین خرید گندم را به مزرعه می‌فرستد تا هزینه حمل کاهش یابد و در خصوص تردد کمباین‌ها هم نیروی انتظامی همکاری لازم را انجام خواهد داد و در خصوص سوخت این ماشین آلات هم مشکلی نخواهد بود.

هاشمی زاده بیان کرد: در خصوص پرداخت هم مقرر شد مسئولان پیگیری لازم را انجام دهند و وجه کشاورزان سریعتر پرداخت شود.

باشگاه خبرنگاران جوان خراسان جنوبی بیرجند

دیگر خبرها

  • خرید تضمینی محصول گندم کشاورزان استان از اوایل خرداد ماه
  • خرید بیش از ۳۷۰ هزار تن گندم در خوزستان
  • خرید تضمینی گندم به ۵۵۶ هزار تن رسید
  • خرید تضمینی بیش از ۳۰۸ هزار تن گندم از کشاورزان خوزستانی
  • خرید بیش از ۳۰۸ هزار تن گندم در خوزستان
  • خرید تضمینی گندم از ۲۰ اردیبهشت آغاز می شود
  • آغاز خرید تضمینی گندم از ۲۰ اردیبهشت
  • رشد چشمگیر خرید تضمینی گندم در خراسان جنوبی
  • رشد چشم‌گیر خرید تضمینی گندم در خراسان جنوبی
  • افول تسلا؛ قیمت سه مدل از خودروهای برقی تسلا در آمریکا کاهش می‌یابد