Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-25@05:07:19 GMT

سوابق ایرنا در دوران دفاع مقدس درخشان است

تاریخ انتشار: ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۸۲۸۰۲۸

سوابق ایرنا در دوران دفاع مقدس درخشان است

تهران- ایرنا- رییس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس با بیان این که امسال 32برنامه ملی برای بزرگداشت سالروز آزادسازی خرمشهر برگزار می شود، گفت: سوابق خبرگزاری جمهوری اسلامی در دوران دفاع مقدس درخشان و تاثیر گذار است.

به گزارش خبرنگار دفاعی ایرنا، سردار سرتیپ بسیجی «بهمن کارگر» امروز- دوشنبه- در نشستی خبری که در آستانه سالروز آزادسازی خرمشهر در ستاد مرکزی راهیان نور برگزار شد، برنامه های بزرگداشت این روز ملی را تشریح کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی اظهارداشت: دوازدهمین کنگره بین المللی بزرگداشت شهدا با حضور رییس جمهوری و خانواده شهدای اصحاب رسانه دوم ‌خرداد ماه برگزار می شود.
وی تاکید کرد بعد از عملیات بیت المقدس و آزادسازی خرمشهر توازن سیاسی و نظامی به نفع ایران تغییر کرد و ملت توانایی خود را درک کرد.
رییس بنیاد حفظ آثار دفاع مقدس همچنین به حضور تمام اقشار جامعه برای دفاع از رزمندگان و مقابله با رژیم بعث عراق افزود: با نگاهی به آمار بالای تلفات عراق می توان به غافلگیری دشمن در عملیات بیت المقدس پی برد.
سردار کارگر با تاکید بر این که باید یاد و خاطره دوران دفاع مقدس را زنده نگه داریم، اعلام کرد: بیش از 500برنامه اصلی و 32 برنامه ملی امسال به مناسب سالروز فتح خرمشهر در سراسر کشور برگزار خواهد شد.
وی تصریح کرد: به همین مناسبت صبحگاه مشترک‌ نیروهای مسلح امسال به میزبانی سپاه پاسداران صبح پنج شنبه برگزار می شود.
رییس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس ادامه داد: دوازدهمین کنگره بین المللی شهدا با حضور رییس جمهوری و خانواده شهدای اصحاب رسانه دوم ‌خرداد ماه برگزار می شود.
سردار کارگر رونمایی از 200 عنوان کتاب دفاع مقدس در سراسر کشور، برگزاری کرسی روایت گری در سراسر کشور و برنامه های ویژه صدا و سیما در خرمشهر و دزفول از دیگر‌ برنامه های این ایام اعلام کرد.
وی به رونمایی از سه دانش نامه دفاع مقدس استانی به مناسبت آزادسازی خرمشهر اشاره کرد و خاطرنشان کرد: تا سال 1400 همه استان ها دانش نامه دفاع مقدس خواهند داشت که در آن تاریخ هر استان در دفاع مقدس ارائه شده است.
رییس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس افز‌ود: جلد پنجم فرهنگ جامع دفاع مقدس، پوسترهای زمان جنگ و کتاب منشور هنر و سینمای دفاع مقدس رونمایی می شوند.
کارگر نشست هم اندیشی فرماندهان و همسران دفاع مقدس، دیدار با خانواده شهدا و جانبازان را از دیگر برنامه ها بزرگداشت سالروز فتح خرمشهر عنوان کرد.
وی به خاطره گویی رزمندگان دفاع مقدس در مساجد، مدارس و دانشگاه ها اشاره کرد و گفت: زنگ مقاومت چهارم‌ خرداد ماه در تمام مدارس کشور نواخته می شود و ساعت 11صبح جمعه سوم خردادماه صوت قطارها به صدا در خواهد آمد.
رییس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس با بیان این که فرماندهان نظامی روز جمعه در سخنان پیش از خطبه های دفاع مقدس سخنرانی می کنند، تاکید کرد: سال گذشته بیش از 2 هزار و 600 مراسم خاطره گویی توسط بیش از سه هزار رزمنده برگزار شد و این برنامه امسال نیز تکرار می شود.
سردار کارگر شعار امسال برای بزرگداشت سوم خردادماه را «ما پیروزیم» اعلام کرد و اظهار داشت: 15 موزه دفاع مقدس در سراسر کشور داریم و 6 موزه نیز آماده بهره برداری هستند.
وی به نقش رسانه ها در دوران دفاع مقدس اشاره کرد و افزود: سوابق ایرنا در دوران دفاع مقدس بسیار خوب و موثر است و این رسانه در دوران دفاع مقدس نقش بسیاری داشت.
رییس بنیاد حفط آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس گفت: ما هرچه می توانیم برای مردم از دوران دفاع مقدس نمایش دهیم حاصل تلاش رسانه هایی است که در دوران دفاع مقدس حضوری پُر‌ رنگ داشتند که ایرنا در این میان سابقه ای درخشان دارد.
سردار کارگر در بخش دیگری از صحبت های خود عنوان کرد: پنجشنبه دوم خرداد برگزاری مراسم در مزار شهدای سراسر کشور و دیدار با خانواده شهدا برگزار می شود.
وی بیان کرد: ارتش امسال برنامه هایی همچون رونمایی از 20 عنوان کتاب دفاع مقدس برگزاری مراسم وحدت نیروهای مسلح، تقدیر و تجلیل از خانواده شهدا و ارایه خدمات مردم یاری در مناطق سیل زده خواهد داشت.
رییس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس تصریح کرد: سپاه به مناسبت سوم خرداد مراسم ‌شب خاطره در مساجد و محفل ها مختلف، دیدار با خانواده شهدا و برگزاری رزمایش رزمی فرهنگی در سراسر کشور را امسال اجرا می‌ کند.
سردار کارگر افزود: نیروی انتظامی و وزارت دفاع نیز امسال به ترتیب نشست از بازنشستگان و خانواده شهدا و برگزاری نمایشگاه های مختلف را در دستور کار دارند.
وی عنوان کرد: مراسم ویژه تجلیل از خانواده شهدا توسط معاونت زنان ریاست جمهوری و برگزاری جشنواره های هنری توسط وزارت ارشاد برگزار خواهد شد.
رییس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس ادامه داد: وزارت علوم‌ نیز برنامه هایی را در دانشگاه ها از جمله کرسی آزاد اندیشی، شب شعر و بازدید از آسایشگاه جانبازان برگزار می کند.
سردار کارگر یادآور شد: وزارت ارتباطات، راه و شهرسازی، وزارت نفت هلال احمر، وزارت نیرو، دانشگاه آزاد، وزارت جهاد و دیگر ارگان ها نیز برنامه های داخلی خود را اعلام کرده اند.
وی به حضور فعال در فضای مجازی اشاره کرد و عنوان داشت: این فضا نقش بسزایی در انعکاس تاریخ دفاع مقدس و ترویج فرهنگ ایثار و شهادت دارد.
رییس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس با بیان اینکه در این ایام بازدید مردم از موزه انقلاب و دفاع مقدس کاملا رایگان خواهد بود‌، گفت: سال گذشته بیش از هفت میلیون نفر به سفرهای راهیان نور رفته اند که بیشتر جمعیت آن را جوانان 15 تا 30 سال تشکیل می دادند.
سیام*9612** 1336

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سياسي آزادسازي خرمشهر سردار كارگر بنياد حفظ و نشر آثار دفاع مقدس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۲۸۰۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لزوم نگاه منصفانه به شکست‌ها و پیروزی‌ها در جنگ

  درباره تاریخ شفاهی زیاد گفتند و نوشتند که تکرار دوباره آن ملال‌آور است. ازجمله فعال‌ترین بخش‌ها در زمینه انتشار آثار تاریخ شفاهی، نهادهای دولتی و غیر‌دولتی حوزه دفاع مقدس است. مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس (زیر نظر سپاه) نیز یکی از مراکزی است که در سال‌های اخیر آثار قابل‌توجهی را در زمینه تاریخ شفاهی فرماندهان جنگ منتشر کرده است که از‌جمله آنها می‌توان به «تاریخ شفاهی محسن رضایی (فعلا ۲ جلد)»، «تاریخ شفاهی حسین علایی»، «تاریخ شفاهی سیدیحیی صفوی» و ... اشاره کرد. به‌دلیل جایگاه بالای این فرماندهان که مسئولیت‌های اصلی را در دوران دفاع مقدس به‌عهده داشتند و به‌نوعی مدیریت جنگ در دست آنان بوده است، تاریخ شفاهی آنها بسیار پراهمیت است. از همین منظر برای علاقه‌مندان به تاریخ دفاع مقدس، مطالعه خاطرات این فرماندهان همیشه مورد توجه بوده است.  آخرین کتابی که از این مجموعه مطالعه کردم، «تاریخ شفاهی حسین علایی» و «تاریخ شفاهی سیدیحیی صفوی» است که تا‌کنون دو جلد از آن منتشر شده است. هر کدام از آثار تاریخ شفاهی منتشر شده این مرکز را می‌شود به صورت جداگانه بررسی و نقد کرد که مجال دیگری می‌طلبد و خود مرکز می‌تواند پیشقدم باشد و جلساتی با حضور نویسندگان و کارشناسان در این زمینه برگزار کند.  از این که بگذریم، اگر کتاب‌های تاریخ شفاهی منتشر شده این مرکز با دقت بیشتر مطالعه شود، چند نکته مهم در این آثار دیده می‌شود که تذکر آنها برای ادامه مسیر تاریخ‌نگاری صحیح دفاع مقدس خالی از لطف نیست. البته نکاتی که اشاره می‌شود در همه آثار یکسان نیست اما کم و بیش در همه آنها وجود دارد. همچنین این اشکالات و نکات، منحصر در کتاب‌های منتشر شده مرکز اسناد و تحقیقات دقاع مقدس نیست بلکه در دیگر آثار تاریخ شفاهی هم دیده می‌شود.

۱- تحلیل‌های بعد از جنگی
بخش قابل توجهی از کتاب‌های تاریخ شفاهی، خاطرات شخص مصاحبه‌شونده نیست بلکه تحلیل‌ها و نظرات او درباره اتفاقات و حوادث جنگ است. به عبارت دیگر راوی، خاطرات شخصی خود را از آن روزها و اتفاقات نمی‌گوید بلکه تحلیل‌هایش را که بعد از جنگ با مطالعه کتاب‌ها و از جای دیگر به دست آورده، بیان کرده است. یعنی اتفاقات، عملیات‌ها و صحنه‌های جنگ را با نگاه و تحلیل بعد از جنگی که همه چیز مشخص و معلوم شده است، تعریف می‌کند. خاطرات به گونه‌ای بیان می‌شود که انگار همه اتفاقات و حوادث را از قبل می‌دانسته است. مثلامی‌گوید:«به نظرمن اگر این‌طورمی‌کردیم، بهتر بود.»،«من می‌دانستم این اشکالات به عملیات وارد است.»، «ما نباید این کار را می‌کردیم.»،«من گفته بودم که این عملیات، شکست می‌خورد.» و از این‌گونه‌ عبارات. خلاصه این که مصاحبه‌شونده در جایگاه «دانای کل» نشسته و به‌گونه‌ای، حوادث و اتفاقات را روایت می‌کند که انگار از پیش، همه چیز را می‌دانسته و پیش‌بینی می‌کرده است.این دوستان نباید فراموش کنند که آن روزها در جایگاهی نبودند که همه این چیزها را بدانند. اگر این کتاب‌ها با دقت مطالعه شود، خواننده متوجه می‌شود هر جا که خود راوی در متن حوادث حضور داشته است، خاطرات تازه و نابی بیان می‌کند اما در صحنه‌ها و جاهایی که حضور نداشته یا دستی از دور بر آتش داشته به کلی‌گویی و تحلیل‌های بعد از جنگی روی می‌آورد. مثلا بخش‌هایی‌ از کتاب «تاریخ شفاهی حسین علایی» خاطرات شخصی او نیست، بلکه تحلیل‌های او بعد از جنگ و بعد از حادثه است که با مطالعه اسناد و آثار دیگر کسب کرده است. نه این که تحلیل وقایع گذشته فی‌نفسه اشکالی داشته باشد،بلکه غرض تذکراین نکته است که اینها خاطرات شخصی مصاحبه‌شونده و راوی نیست.در بخش‌هایی از کتاب دو جلدی «تاریخ شفاهی سیدیحیی صفوی»هم عینا همین مسأله دیده می‌شودوهمچنین دیگرآثار تاریخ‌ شفاهی. به‌هر‌حال یکی ازآسیب‌های آثارتاریخ شفاهی این است که حوادث واتفاقات جنگ بانگاه وتحلیل امروزی روایت می‌شود.روایت تاریخ دفاع‌مقدس با نگاه و تحلیل امروزی نه‌فقط تحریف تاریخ جنگ رادرپی دارد،بلکه خودآثارراهم ازاستنادواعتبار ساقط می‌کند. 

۲- سیاست‌زدگی آثار تاریخ شفاهی
 «سیاست‌زدگی» یکی از آسیب‌های جدی کتاب‌های تاریخ شفاهی و به‌طور کلی آثار دفاع‌مقدس در سال‌های اخیر است. متأسفانه در یک دهه گذشته هرچه جلوتر می‌آییم این مورد در آثار بیشتر و شدیدتر می‌شود. سیاست‌زدگی، یعنی آن که راویان، خاطرات خود و مسائل جنگ را با توجه به نگاه سیاسی و جناحی امروز خود بیان می‌کنند. جالب‌تر این که حتی به مواردی برمی‌خوریم که چون دیدگاه‌ها و نظرات سیاسی راوی در دهه‌ها و سال‌های مختلف تغییر کرده، خاطرات و تحلیل‌های او از حوادث و اتفاقات جنگ نیز عوض شده است. به‌گونه‌ای که او یک خاطره یا یک حادثه را در دو دوره مختلف به دو گونه روایت کرده که گاهی این دو روایت با همدیگر متناقض است. سیاست‌زدگی، موجب حذف و اضافه، کمرنگ و پررنگ شدن یا بالا و پایین کردن بسیاری از حوادث و خاطرات جنگ می‌شود.  

۳- پیروزی‌ها و شکست‌ها در تاریخ جنگ
در برخی آثار تاریخ شفاهی شاهدیم فرماندهان و راویان تا مقطع فتح خرمشهر را که دور پیروزی‌هاست بسیار مفصل و به اصطلاح پر و پیمان تعریف و روایت می‌کنند. حتی لحن روایت‌های این دوره متفاوت است. راویان در این دوره، خاطرات خود را با لحن محکم و پیروزمندانه تعریف می‌کنند اما از عملیات رمضان (تیر ۶۱) که دور شکست‌ها و ناکامی‌ها شروع می‌شود، محافظه‌کارانه برخورد می‌کنند. بسیاری از حقایق را نمی‌گویند یا اگر می‌گویند ناقص، کلی و مبهم بیان می‌کنند. اختصار، کلی‌گویی، مبهم‌گویی، اختلافات و گاه حتی تناقض‌گویی از جمله ویژگی‌های روایت‌ها و خاطرات در این مقطع از جنگ است. هر کس روایت خودش را بیان می‌کند و این روایت‌ها با یکدیگر اختلافاتی دارد و حتی گاه متضاد هستند. تا‌کنون کمتر شاهد بودیم که کسی سه چهارماه آخر جنگ را تبیین و تحلیل کند. حتی فرماندهان اصلی جنگ نیز در خاطرات و تاریخ شفاهی‌های خود کمتر به اتفاقات تلخ این دوره می‌پردازند. فراموش نکنیم که تاریخ جنگ، حاصل جمع همه‌ پیروزی‌ها و شکست‌هاست. 

۴- یک افسوس...
گاهی با مطالعه برخی کتاب‌های تاریخ شفاهی یا آثار دفاع مقدس افسوس خوردم که کاش فرماندهان و مسئولان جنگ از جمله محسن رضایی، سیدیحیی صفوی،علی شمخانی و دیگران، بعد ازپذیرش قطعنامه ۵۹۸ و پایان رسمی جنگ که اسلحه خود را زمین گذاشتند، بلافاصله قلم به دست می‌گرفتند و خاطرات خود را می‌نوشتند. کاش آنها پیش از آن‌که پست‌های اجرایی و مسئولیت‌های سیاسی بعد از جنگ را بپذیرند خاطرات خود را صادقانه و صمیمانه می‌نوشتند و برای نسل‌های آینده باقی می‌گذاشتند. کاش این کار را قبل از این که هیچ پست و مسئولیتی بپذیرند، انجام می‌دادند. خدمتی که آنها با نوشتن خاطرات خود می‌کردند کمتر از پستی نبود که قبول کرده بودند. نوشتن خاطرات یا انتشار آثار تاریخ شفاهی آن هم۴۰سال بعد ازجنگ هرچند بجا وضروری است اما آفاتی هم دارد ازجمله این که بسیاری ازجزئیات فراموش شده است و مهم این که حوادث ونگاه‌های بعد ازجنگ، قطعا در نحوه تعریف خاطرات راوی مؤثراست. این موارد ازجمله آسیب‌های جدی تاریخ شفاهی است‌که ازاعتبار آن تاحدود زیادی می‌کاهد.  

۵- نگران مردم نباشید!
خوشبختانه بسیاری از شهدا نوشته‌ها و یادداشت‌هایی ازخود به جا گذاشته‌اند. بسیاری از فرماندهان نیز دفترچه یادداشت‌هایی همراه داشتند و فعالیت‌های خود را در جبهه می‌نوشتند.همچنین ازعملیات فتح‌المبین به بعدراویان جنگ در کنار فرماندهان و در قرارگاه‌ها حضور داشتند و همه چیز را ثبت و ضبط کردند. همه این یادداشت‌ها، دفترچه‌ها و نوشته‌ها حفظ شدند اما در بایگانی‌های مراکز نظامی و متولی جنگ خاک می‌خوردند.به گفته محسن رضایی او درطول هشت سال جنگ۴۰۰ نامه به امام نوشته است. حدود ۴۰ سال از پایان جنگ گذشته است،چرا این نوشته‌ها ویادداشت‌ها رامنتشرنمی‌کنند؟ این یادداشت‌ها و نوشته‌ها قطعا مستندترین و بی‌واسطه‌ترین اسناد و مدارک دفاع مقدس است چون آنها راکسانی نوشته‌اندکه دروسط میدان جنگ وسرصحنه حوادث حضور داشتند. انتشار یادداشت‌ها ودفترچه‌های شهدا و نوشته‌های راویان جنگ باید از اولویت‌های مراکز و نهادهای متولی دفاع مقدس باشد نه این آنها را در کمدها حبس کنند. شما منتشر کنید و نگران مردم نباشید، آنها می‌خوانند و خود قضاوت خواهند کرد.  

دیگر خبرها

  • لزوم استفاده از ظرفیت‌های استانی در ساخت موزه دفاع مقدس
  • گردشگری مقاومت یکی از راه‌های معرفی شهدا است
  • برای شناخت شهدا باید سرگذشت پژوهی کنیم
  • مقاومت، ایران را به ملت تعیین‌کننده برای بشریت تبدیل کرده است
  • گردشگری مقاومت یکی از راه‌های معرفی و نگه‌داشت یاد شهداست
  • مهلت ارسال آثار برای جشنواره ملی فانوس تا ۱۵ خرداد
  • دفاع مقدس یکی از درخشان ترین دوران سپاه پاسداران انقلاب اسلامی است
  • لزوم نگاه منصفانه به شکست‌ها و پیروزی‌ها در جنگ
  • تشریح جزئیات جشنواره‌های رضوی/ نمایشگاه آثار خوشنویسی جهان اسلام برگزار می‌شود
  • ارسال اثر به دبیرخانه جشنواره تولیدات فضای مجازی همدان