Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایکنا از کهگیلویه و بویراحمد، به نقل از شبستان، یوسف نیکروز، عضو هیئت علمی دانشگاه یاسوج، امروز، 30 اردیبهشت‌ماه به مناسبت روز بزرگداشت زبان و ادب پارسی و ابوالقاسم فردوسی، اظهار کرد: این روز دو مناسبت دارد که یکی از آنها بزرگداشت زبان فارسی و دیگری بزرگداشت مقام فردوسی است.
وی با اشاره به اینکه ابوالقاسم فردوسی جزء پنج گنج گنجینه زبان و ادبیات فارسی است، افزود: زبان و ادبیات فارسی نیز پنج گنج برجسته دارد که شامل حافظ، سعدی، مولوی، خیام و مهم‌تر از همه ابوالقاسم فردوسی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


عضو هیئت علمی دانشگاه یاسوج فردوسی را گل گنجینه زبان و ادب فارسی دانست و عنوان کرد: فردوسی نسبت به علوم زمان خود تسلط کافی داشت و در یک کلام حکیم بود، وی یک شاعر شیعه مذهب بود که مذهب خود را صریح و قاطع در شعرش بیان می کند.
نیکروز ضمن اذعان به اینکه در زمانه ای که حکومت از نظر سیاسی در دست اهل سنت بود اما فردوسی مذهب خود را اعلام کرد، یادآور شد: وی شاعری توانمند بود و از همه ظرفیت‌های زبانی و شعری به نحو مطلوبی استفاده کرد.
وی دو هدف را برای فردوسی از سرودن شاهنامه متصور شد و ادامه داد: یکی احیای تمدن و فرهنگ غنی ایران باستان بود، همان طور که در شعرش گفته:«بناکردم از نظم کاخی بلند/ که از باد و باران نیابد گزند/سی رنج بردم در این سال سی/عجم زنده کردم بدین پارسی/نمیرم از آن پس که من زنده ام/ که تخم سخن را پراکنده ام».
عضو هیئت علمی دانشگاه یاسوج خاطرنشان کرد: یکی دیگر از اهداف فردوسی احیاء زبان فارسی بوده و زبان فارسی به شکل برجسته ای در شعر فردوسی انعکاس یافته است.
نیکروز ابراز کرد: شاهنامه فارسی که با الحاقات آن بیش از ۶۰ هزار بیت است که بیشتر واژه‌های آن فارسی بوده و کمتر واژه‌های عربی را به کار برده است.
وی تصریح کرد: نسبت به شیوه شاهنامه خوانی در استان کهگیلویه و بویراحمد یک انتقاد جدی دارم و آن هم اینکه شاهنامه یک پیوند عمیق با ادبیات عامیانه به خصوص استان ما دارد.
رئیس سابق بنیاد نخبگان کهگیلویه و بویراحمد اضافه کرد: شخصی به نام راویلنسون که یک سیاح انگلیسی است وقتی به مناطق لرنشین می آید، می گوید «زبان شاهنامه بسیار به زبان لری نزدیک است».
نیکروز با اشاره به اینکه فرهنگ، آداب و رسومی که در شاهنامه وجود دارد به فرهنگ، آداب و رسوم مناطق لر بسیار نزدیک است، افزود: در استان ما لازم است که آن عناصر پیوند بین ادبیات عامیانه استان با فرهنگ غنی شاهنامه به شکل برجسته نشان داده شود.
وی گفت: پیوند ادبیات عامیانه لر تنها در شاهنامه خوانی خلاصه نمی‌شود، بلکه باید به ژرفا و عمق شاهنامه نگاه کنیم و دستاوردهای ارزشمندی از شاهنامه را نشان دهیم.
این استاد درس ادبیات فارسی در دانشگاه یاسوج با بیان اینکه ارتباط عمیقی بینن واژگان لری و شاهنامه فردوسی وجود دارد، اظهار کرد: تعدادی از واژگان لری نیز در شاهنامه به کار رفته که نیاز است یک بنیاد یا دفتری در استان شکل بگیرد و شاهنامه را به صورت عمیق مورد ارزیابی و بررسی قرار دهد.
نیکروز یادآور شد: در سیاه چادرهای لرنشین همیشه دو کتاب بوده که قرآن و شاهنامه فردوسی از جمله اینهاست، به همین خاطر شایسته است که علاقه مردم به شاهنامه بیشتر به نمایش گذاشته شود.
انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری قرآن ایکنا کهگیلویه و بویراحمد فرهنگی ادبیات عامیانه شاهنامه دانشگاه یاسوج قرآن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۲۸۴۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جذب ۱۲۸ میلیارد تومان از اعتبارات جاده یاسوج به سی‌سخت

معاون استاندار کهگیلویه و بویراحمد از جذب ۱۲۸ میلیارد تومان از اعتبارات جاده یاسوج به سی‌سخت خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کهگیلویه و بویراحمد، علی‌محمد روستا، امروز_ چهارشنبه، بیست‌ونهم فروردین_ در بازدید از مسیر ارتباطی سی‌سخت به یاسوج، اظهار کرد: این پروژه از مصوبات دور اول سفر دولت به استان است که ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار دارد و با موافقت‌نامه‌ای که با سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی انجام گرفته است، هر ساله نیز به این پروژه اعتبار اختصاص داده می‌شود.

وی با بیان اینکه دو تونل رفت و برگشت در این محور در حال احداث است، افزود: با همکاری راه و شهرسازی این پروژه فعال است و تعطیلی در کار نیست تا در وقت مقرر به اتمام برسد و مورد استفاده مردم قرار گیرد.

معاون عمرانی استانداری کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به پیشرفت خوب این تونل‌ها، گفت: عملیات ساخت یکی از تونل‌ها به پایان رسیده است و تونل دوم پیشرفت فیزیکی ۶۰ درصدی دارد.

وی با اشاره به احداث پل قوسی «سردار شهید عبدالله نجفی» تصریح کرد: قرار است عملیات اجرای فونداسیون این پل انجام شود که با آغاز عملیات احداث این پروژه، مسیر یاسوج به سی‌سخت در محدوده «ده برآفتاب» مسدود و مسیر جایگزین در نظر گرفته می‌شود.

روستا خاطرنشان کرد: دو مسیر «بیاره» و «توت‌نده» به عنوان مسیر جایگزین جاده یاسوج به سی‌سخت در نظر گرفته شده‌است که باید ساماندهی و نقاط حادثه‌خیز آنها رفع شود.

وی افزود: مسیر «توت‌نده» دارای چند پیچ با شیب زیاد است که قرار شد این موارد توسط راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای رفع و علائم رانندگی نصب شود، همچنین ارتفاع خاکریز اطراف جاده افزایش پیدا کند تا جلوی تصادفات رانندگی گرفته شود.

معاون استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت: در مسیر «بیاره» مشکل اصلی تقاطعی است که به محور یاسوج به اصفهان ختم می‌شود که دارای معارض است که از فرماندار دنا خواستیم جلسه‌ای با مالک برگزار و رفع معارض صورت گیرد و با رفع نقاط حادثه‌خیز و بهسازی و نصب علائم راهنمایی و رانندگی به زودی محور یاسوج به سی‌سخت در محدوده «ده برآفتاب» مسدود می‌شود.

وی با اشاره به اینکه بنا داریم هر دو مسیر زیر بار ترافیک برده شود، تصریح کرد: به دلیل گردشگرپذیر بودن سی‌سخت نیاز است که مشکلات مربوط به مسیرهای جایگزین رفع و هر دو مسیر زیر بار ترافیک برده شود.

روستا خاطرنشان کرد: تاکنون افزون بر ۱۲۸ میلیارد تومان اعتبار به پل و تونل‌های در حال احداث مسیر یاسوج به سی سخت تخصیص داده شده‌است.

کد خبر 745361

دیگر خبرها

  • راهپیمایی مردم کهگیلویه و بویراحمد در حمایت از عملیات وعده صادق
  • موسوی گرمارودی: نزدیک ۴ سال اوین بودم
  • شب شعر و شاهنامه به همت حوزه هنری کهگیلویه و بویراحمد برگزار شد
  • شاهنامه هنر فردوسی است و لاغیر
  • دستگیری ۱۸ قاچاقچی مواد مخدر در کهگیلویه و بویراحمد
  • انگشتر سحرآمیز روس‌ها به ایران رسید
  • برگزاری نخستین یادواره ۲۸ شهید فرهنگ، هنر و رسانه کهگیلویه و بویراحمد
  • شهدای هنر و رسانه از تحریف وقایع جنگ جلوگیری کردند
  • جذب ۱۲۸ میلیارد تومان از اعتبارات جاده یاسوج به سی‌سخت
  • اما و اگرها برای جامع‌ترین فرهنگ زبان فارسی