Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-25@13:46:43 GMT

آغازی بر شفاف‌سازی درآمد صاحبان حرفه پزشکی

تاریخ انتشار: ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۸۲۸۶۰۹

آغازی بر شفاف‌سازی درآمد صاحبان حرفه پزشکی

مالیات در تمام جوامع اصلی ترین منبع درآمد پایدار شهرداری‌ها و دولت برای تامین هزینه‌های جاری و عمرانی بوده است؛ درآمدی که در ایران به دلیل اتکاء بیش از حد به منابع سرمایه‌ای نظیر نفت، مغفول مانده بود و در چند سال اخیر دولت ورودی جدی به آن دارد.

به گزارش ایسنh، گروه‌های زیادی در ایران هنوز و همچنان، اصرار بر دور زدن قانون و فرار از پرداخت مالیات دارند، گروهی که بازرگانان، تجار، فعالان صنعتی و معدنی، کسبه و البته پزشکان و ارائه دهندگان خدمات پزشکی و بهداشتی و درمانی را شامل می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شیراز و فارس نیز به عنوان یکی از قطب‌های پزشکی ایران و حتی منطقه، علی رغم آنکه درآمد قابل توجهی از محل خدمات تشخیصی، پزشکی و درمانی دارد، اما تعدادی اندک از این گروه، به اشکالی از پرداخت مالیات طفره رفته‌اند.

استفاده نکرده از پایانه‌های فروشگاهی و ارائه خدمات در قبال دریافت وجه نقد، از راهکارهایی بوده است که پزشکان، آزمایشگاه‌ها، درمانگاه‌ها، فروشگاه‌های عرضه کالاهای پزشکی، رادیولوژی‌ها و.... حتی بعضی بیمارستان‌ها، برای مخدوش کردن میزان درآمد واقعی خود، استفاده می‌کنند.

به حتم اگر ساعتی در پیاده روهای خیابان زند شیراز، قدم بزنیم، متوجه انبوه مردمی خواهیم شد که در مقابل دستگاه‌های خودپرداز یا پشت باجه‌های بانکی، به دنبال دریافت وجه نقد هستند و اکثر این افراد، پول نقد را برای پرداخت حق ویزیت یا هزینه آزمایش و رادیولوژی و دیگر خدمات مرتبط نیاز دارند.

پرداخت مالیات از سوی اهالی جامعه پزشکی و همان گروه اندک از پزشکان و ارائه دهندگان خدمات درمانی که با وجود کسب درآمدهای سرشار از محل ارائه خدمات، عملکرد مالی شفافی نداشته اند، در سال‌های اخیر، بیش از گذشته مد نظر قرار گرفت.

شهروندان خصوصاً در شهرهایی نظیر شیراز براین عقیده هستند که پزشکان و مراکز ارائه دهنده خدمات درمانی که با استفاده از قانون، امکان تبدیل مکان مسکونی یا خدماتی را به یک محل تجاری و مرکزی برای کسب درآمد کنند؛ بار سنگینی را از نظر ترافیک، تردد، آلودگی زیست محیطی به لحاظ تولید زباله‌های عفونی و … به شهر و شهروندان تحمیل کرده اند اما هیچ زمانی هزینه‌های قانونی نظیر مالیات و عوارض شغل خود را به شکل شفاف نپرداخته اند.

شفاف نبودن وضعیت درآمدی تمام پزشکان و ارائه دهندگان خدمات پزشکی و تشخیصی و درمانی و ابهام در میزان واقعی مالیات‌های پرداختی، نسبت به سایر گروه‌هایی نظیر کارمندان، کارگران، تولیدکنندگان و صنعتگران و … این گروه را در کنار کسبه خرده فروش و عمده فروش، شرکت‌های خدماتی و فعالان مشاغل آزاد قرار داد و به همین دلیل دولت مردان به فکر یافتن راهکاری برای شفاف کردن میزان درآمد و در نتیجه مالیات واقعی این گروه انداخت.

خانم خادمی که خود از تکنسین درمانی یکی از بیمارستان‌های شیراز است و مادرش را در مطب یکی از پزشکان همراهی می‌کرد در گفت‌وگو با ایسنا با بیان اینکه ماجرای فرار مالیاتی پزشکان را پیش از ارائه این طرح به مجلس شورای اسلامی دنبال می‌کردم، گفت: امروز کمتر کسی پول نقد به همراه دارد.

او گفت: ترددها با خودورهای آنلاین و نرم‌افزارهای ترافیکی موجب شده تا مردم از درگاه‌های بانکی تلفن همراه خود هزینه‌ها را پرداخت کنند و به همین دلیل این رویه به عادتی تبدیل شده تا کمتر کسی پول نقد در کیف خود داشته باشد. لذا نه تنها ضرورتی از پرداخت پول نقد به پزشکان وجود ندارد بلکه اینگونه متصور می‌شود که واقعاً آنها برای فرار از مالیات ترجیح می‌دهند که از بیمار پول نقد دریافت کنند.

دانشجوی سال آخر پزشکی دانشگاه شیراز که در بیمارستان شهید فقیهی در حال مطالعه پرونده یک بیمار بود نیز برخلاف ادعاهای مطرح شده در خصوص پرداخت نکردن مالیات از سوی برخی پزشکان، تاکید دارد که پزشکان از منضبط ترین گروه‌های هدف در جامعه هستند که به موقع مالیات خود را پرداخت می‌کنند و آنقدر درآمد دارند که فرار مالیاتی نداشته باشند.

وی در عین حال گفت: اگرچه تعدادی اندک از پزشکان ممکن است به هر دلیل از پرداخت مالیات فرار کنند اما اکثر پزشکان، انسان‌هایی قانونمند بوده و به سوگندی که خورده‌اند پایبند هستند.

خانم قاسمی که به سختی از پله‌‎های مطب یکی از مطب‌های ارائه دهنده خدمات رادیولوژی در شیراز بالا می‌رفت نیز گفت: معلم هستم و متأسفانه به نارسایی کبدی دچار شده‌ام، شخصاً مبالغ هنگفتی را بابت ویزیت، دارو، لوازم پزشکی، آزمایش‌های تشخیصی مختلف و … پرداخت کرده ام.

او با اشاره به محلی که برای رادیولوژی باید مراجعه می‌کرد، گفت: برخی پزشکان به جای طبابت معامله می‌کنند و مطب خود را با واحد تجاری اشتباه گرفته‌اند. هر بار که به این پزشک مراجعه کرده‌ام درخواست پرداخت نقدی کرده است.

نکویی، خانم جوانی است که از یک مرکز تشخیصی خارج می‌شود و زیر لب عصبانیت اش را با غرغر کردن بروز می‌دهد، او گفت: بعضی‌ها انصاف ندارند، ما علاوه بر اینکه باید در صف انتظار معاینه بمانیم و از ماه‌ها قبل وقت بگیریم و بعد هم در مطب معطل شویم، برای پرداخت پول هم باید در صف بانک بمانیم.

او در مقابل پیشنهاد ما برای اعلام گزارش به مراکز بازرسی علوم پزشکی و تلفن‌های مربوطه، گفت: ای آقا، مگه علوم پزشکی طرف پزشک را ول کرده من بیمار را می‌گیرد.

به گزارش ایسنا، ساعت حدود ۶ عصر است و تعداد زیادی مقابل پایانه‌های پرداخت پول یکی از بانک‌ها در خیابان زند شیراز ازدحام کرده اند، ازدحامی که در کنار ترافیک ماشین‌ها، به چشم می‌آید؛ از آنها که در مورد علت ازدحام سوال می‌کنم، اکثراً هدفشان از اخذ وجه نقد، پرداخت ویزیت است!!

یکی از کسانی‌که در صف دریافت وجه نقد از پایانه بانکی ایستاده است، در حالی‌که چند کارت عابربانک خود را نشان می‌داد، گفت: الان یک ساعت و نیم است که برای گرفتن مبلغی پول مجبور شده ام در صف بمانم.

او که اهل استان فارس هم نیست با ناراحتی ادامه داد: با کارت بانکی سقف مشخصی پول می‌شود در یک روز برداشت کرد، حالا هم بانک باز نیست و مجبورم از چند کارت استفاده کنم تا ۵۶۰ هزار تومان مورد نیاز را برداشت کرده باشم.

به گزارش ایسنا، نگهبان یکی از ساختمان‌های پزشکی در شیراز به ایسنا گفت: هر روز مراجعه کنندگانی از کشورهای مختلف خصوصاً عربی داریم.

او که برای حرف زدن با یک خبرنگار، ما را به نقطه کور دوربین‌های مدار بسته کشانده بود، گفت: اگر یک هفته وقت بگذاری، متوجه بازار سیاه دلالی، تبدیل ارز خارجی به ریال، پرداخت حق ویزیت و … خواهید شد.

این نگهبان میانسال با بیان اینکه، برای به دست آوردن این شغل، خیلی مرارت کشیده است و نمی‌خواهد آن را از دست بدهد، گفت: خارجی‌هایی که به مطب پزشکان مراجعه می‌کنند، باید بابت ویزیت و درمان به دلار هزینه کنند!!

نمایندگان مجلس شورای اسلامی، صاحبان حرفه و مشاغل پزشکی، پیراپزشکی، داروسازی و دامپزشکی را ملزم به استفاده از پایانه‌های فروشگاهی از آغاز سال ۹۸ کردند.

به گزارش ایسنا، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی نوبت صبح امروز (چهارشنبه) بند الحاقی یک به تبصره ۶ لایحه بودجه سال ۹۸ را بررسی کرده و آن را به تصویب رساندند.

مدیرکل امور مالیاتی استان فارس نیز پیش از این در جمع برخی فعالان حوزه سلامت و با اشاره به این مصوبه قانونی گفته بود که: براساس قانون و از ابتدای امسال، صاحبان مشاغل پزشکی، پیراپزشکی، داروسازی و دامپزشکی دارای مجوز از طرف وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، سازمان نظام پزشکی، سازمان نظام دامپزشکی و سازمان دامپزشکی، باید از پایانه فروشگاهی استفاده کنند.

هاشمی تاکید کرده بود که: مراکز درمانی اعم از دولتی، خصوصی، وابسته به نهادهای عمومی غیردولتی، نیروهای مسلح، خیریه‌ها و شرکت‌های دولتی مکلفند ۱۰ درصد از حق الزحمه یا حق‌العمل پزشکی پزشکان را براساس مبلغ صورتحساب به عنوان علی‌الحساب مالیاتی کسر کرده و تا پایان ماه بعد از وصول مبلغ صورتحساب به نام پزشک، به حساب سازمان امور مالیاتی واریز کنند.

وی با بیان اینکه حق العمل یا حق الزحمه پزشکی پزشکان شامل مجموع سهم بیمار و سهم بیمه است، گفته بود: این مالیات علی الحساب شامل پرداخت‌هایی که به عنوان درآمد حقوق و کارانه پرداخت و مالیات آن کسر می‌شود، نخواهد بود.

مدیر کل امور مالیاتی فارس گفت: بر اساس قانون بودجه ۹۸ سازمان امور مالیاتی موظف است نسبت به فروش کالاهایی که مصرف آنها منجر به تولید پسماند مخرب محیط زیست می‌شود عوارضی را که توسط دولت تعیین می‌شود، دریافت کنند.

براساس این بند کلیه صاحبان حرفه و مشاغل پزشکی، پیراپزشکی، داروسازی و دامپزشکی که مجوز فعالیت آنها توسط وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی، سازمان نظام پزشکی ایران و یا سازمان دامپزشکی ایران صادر می‌شود مکلف‌اند در چارچوب آئین نامه تبصره ۲ ماده ۱۶۹ قانون مالیات‌های مستقیم مصوب ۴ /۱۲/ ۱۳۶۶ و اصلاحات و الحاقات بعدی آن از ابتدای سال ۱۳۹۸ از پایانه فروشگاهی استفاده کنند.

به گزارش ایسنا، تلاش‌ها برای گفت و گو با مسئولان نظام پزشکی در شیراز و فارس، علی رغم تماس‌های مکرر با محل دفتر و شخص مسئولان و حتی تعیین قرار مصاحبه، تا زمان انتشار این گزارش مقدور نشد. اگرچه فرصت ابراز نظر برای آنان فراهم خواهد بود.

گزارش از: زینب شهریاری، خبرنگار ایسنا، منطقه فارس


انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: حرفه پزشکی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۲۸۶۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیا ارزش افزوده همان هیولایی است که از آن می‌ترسیم؟

فرارو- مالیات ارزش افزوده امسال از ۹ درصد به ۱۰ درصد افزایش پیدا کرد تا خیلی‌ها شاکی شوند و بگویند این کار به خاموشی کارتخوان‌ها دامن می‌زند و باعث رواج فاکتور غیررسمی خواهد شد.

به‌گزارش فرارو؛ مالیات ارزش افزوده از سال ۱۳۸۷ به بعد موقع خرید کالا و خدمات یا در بسیاری از معامله‌هایی که پای آن را امضا می‌کنید محاسبه و دریافت می‌شود. اگر این بار روی اجناس و کالا‌هایی که به‌طور روزانه خریداری می‌کنید را با دقت نگاه کنید، در گوشه کنارها، جایی نزدیک قیمت و تاریخ تولید و انقضا گزینه دیگری به اسم مالیات بر ارزش افزوده خواهید دید.

پرداخت مالیات ارزش افزوده را قانون به گردن مصرف‌کننده نهایی انداخته و می‌گوید در نقطه پایان فرآیند تولید، جایی که مصرف شروع می‌شود و در آخرین نقطه از زنجیره مصرف، مالیات ارزش افزوده به فروشنده پرداخت خواهد شد تا او جمع رقم را در موعدی مشخص همراه اظهارنامه مالیاتی تحویل دولت دهد. نرخ مالیات بر ارزش افزوده برای سال‌های متمادی ۹ درصد بود، ولی از امسال با اعلام سازمان امور مالیاتی با یک پله صعود به ۱۰ درصد افزایش پیدا کرد.

مالیات بر ارزش افزوده چیست؟

مالیات ارزش افزوده، مالیاتی غیرمستقیم است و از جمله منابع درآمد دولت محسوب می‌شود. فرمول مالیات ارزش افزوده، بر اساس رشد ارزش مواد اولیه در مراحل مختلف تولید یک کالا یا ارائه خدمت، تعیین می‌شود. بر اساس آخرین قوانین مالیاتی، محاسبه ارزش افزوده با استفاده از خوداظهاری مالیاتی در سامانه ارزش افزوده انجام می‌شود.

ارزش افزوده مختص به کالا نیست؛ بلکه به فرآیند تولید مرتبط است. برای اینکه ساده‌تر آن را درک کنید باید بگوییم ارزش افزوده به افزایش ارزش ریالی کالا طی مراحل تولید گفته می‌شود. با عبور یک کالا از هر مرحله تولید، ارزشش بیشتر می‌شود. ارزش افزوده را می‌توانیم برابر با اختلاف بین ارزش محصول تولیدشده و مجموع ارزش مواد اولیه یک محصول بدانیم.

بیشتر بدانید | اگر برای تهیه یک کیک، ۱۰۰ تومان شکر، ۱۵۰ تومان آرد، ۳۵۰ تومان تخم‌مرغ و ۴۵۰ تومان از سایر مواد اولیه استفاده شده باشد، در کل ۹۵۰ تومان هزینه برای تهیه این کیک هزینه شده است. حالا اگر این کیک به قیمت دو هزار تومان فروخته شود، ارزش افزوده این کیک هزار و ۵۰ تومان خواهد بود و ۱۰ درصد این رقم، یعنی ۱۰۵ تومان به‌عنوان مالیات محاسبه خواهد شد برای تولید هر کدام از مواد اولیه از جمله شکر یا تخم مرغ هم این محاسبات انجام شده قانون مالیات بر ارزش افزوده چه می‌گوید؟

مالیات ارزش افزوده تعاریف متعددی دارد؛ در مصوب ماده ۳ قانون مالیات ارزش افزوده سازمان امور مالیاتی کل کشور آمده: «مالیات بر ارزش افزوده مالیات غیرمستقیمی است که بر تفاوت بین ارزش کالا‌ها و خدمات عرضه‌شده باارزش کالا‌ها و خدمات خریداری یا تحصیل‌شده در یک دوره معین وضع می‌گردد»

مالیات ارزش افزوده به این ترتیب نه به کالا که کل فرآیند تولید مر‌بوط می‌شود. مگر اینکه همان قانون آن‌ها را از شمول مالیات ارزش افزوده معاف کرده باشد. مالیات ارزش افزوده برای مصرف طراحی شده است که مصرف‌کنندگان آن را در زمان خرید خود می‌پردازند. مالیات ارزش افزوده توسط فروشندگان جمع‌آوری شده و در نهایت به‌حساب سازمان امور مالیاتی واریز می‌شود.

مالیات بر ارزش افزوده قیمت را بالا می‌برد؟

افزایش نرخ مالیات ارزش افزوده از ۹ به ۱۰ درصد در ابتدای سال ۱۴۰۳ ریال بازار شایعه و خبر را داغ کرده است. زمزمه‌هایی شنیده می‌شود مبنی بر اینکه برخی فروشندگان به بهانه افزایش مالیات بر ارزش افزوده برای کالا‌های عرضه شده نرخ بالاتری طلب می‌کنند یا از ترس مالیات ترجیح می‌دهند کارتخوان را خاموش کرده و از صدور فاکتور رسمی فروش شانه خالی می‌کنند.

افزایش قیمت کالا و خدمات فراتر از نرخ یک‌درصد مالیات ارزش افزوده اضافه شده، غیرقانونی محسوب می‌شود. قانون در این مورد با کسی شوخی ندارد. مصرف کنندگان همین که بدانند قرار نیست غیر از یک‌درصد اضافه شده، مبلغ بیشتری بپردازند، برای حرص و طمع فروشنده هزینه نمی‌کند.

بیشتر بدانید | نرخ مالیات بر ارزش افزوده در نهایت با محاسبه هزینه تولید و کسر از رقم اضافه شده به آن محاسبه می‌شود؛ در نتیجه ارتباطی مستقیم بین قیمت کالا‌ها و مالیات بر ارزش افزوده وجود ندارد. تولیدکنندگان سهمی از پرداخت مالیات بر ارزش افزوده ندارند مگر در مورد مواد اولیه‌ای که برای کار خود به‌عنوان مصرف‌کننده می‌خرند. دولت انتظار دارد امسال ۵۵ هزار میلیارد تومان از محل مالیات بر ارزش افزوده درآمد کسب کند افزایش نرخ مالیات ارزش افزوده از ۹ به ۱۰ درصد در ابتدای سال ۱۴۰۳ ریال بازار شایعه و خبر را داغ کرده است انواع مالیات بر ارزش افزوده

مالیات بر ارزش افزوده در سه نوع یا سه رده کلی دسته‌بندی می‌شود؛ مالیات بر ارزش افزوده تولیدی، مالیات بر ارزش افزوده مصرفی و مالیات بر ارزش افزوده درآمد.

مالیات بر ارزش افزوده تولیدی، مالیاتی است که هم بر فروش کالا‌های مصرفی و هم بر فروش کالا‌های سرمایه‌ای اعمال می‌شود. یعنی بنگاه اقتصادی با خرید کالا، هیچ اعتبار مالیاتی کسب نمی‌کند. مالیات ارزش افزوده مصرفی شامل تمام مخارج سرمایه‌گذاری ناخالص خواهد شد.

مالیات بر ارزش افزوده درآمد به عایدی فروش تولید خالص انواع کالا و خدمات تعلق می‌گیرد، اما قانون کاملا مهربانانه گفته اول هزینه استهلاک را کسر می‌کند و درآمد حاصل از سرمایه‌گذاری خالص را مبنای محاسبه مالیات ارزش افزوده درآمد می‌داند.

کالا‌های مشمول مالیات بر ارزش افزوده و انواع معافیت‌ها

قانون مالیات بر ارزش افزوده در رویکرد جدید خود مدعی حمایت از سبد مصرفی خانوار است و علاقمند است دست نوازش بر سر بیمه عمر و زندگی یا درمان بکشد. خدمات ورزشی، آب مصرفی محصولات کشاورزی، هتل‌های سه ستاره و پایین‌تر و مهمان‌پذیر‌ها بر اساس همین اصل از پرداخت مالیات بر ارزش افزوده معاف هستند. در عوض قند و شکر که پیش‌تر مشمول از مالیات ارزش افزوده معاف بودند حالا در تور مالیاتی افتاده‌اند. برخی کالا‌های وارداتی که تازه مشمول مالیات ارزش افزوده معرفی شده‌اند، بناست هنگام عرضه مشمول مالیات نشوند تا مصرف‌کننده نهایی احساس بهتری داشته باشد.

نرخ مالیات ارزش افزوده برای واردکننگان انواع دانه‌های روغنی (سویا، گلرنگ و کلزا) و روغن خام (سویا، آفتاب‌گردان، کلزا و روغن پالم) هم در شروع سال جدید از ۱۰ درصد به یک درصد کاهش پیدا کرده تا قیمت تمام شده محصولاتی مثل روغت خوراکی تغییر محسوسی پیدا نکند.

مالیات بر ارزش افزوده طلا، جواهر و پلاتین با همین رویکرد حذف شد، اما خریداران باید بدانند به مواردی مثل اجرت ساخت، سود و کارمزد، روی هم‌رفته ۱۰ درصد مالیات ارزش افزوده تعلق می‌گیرد.

بیشتر بدانید | شرکت‌های هواپیمایی، قبلا باید عوارض پنج درصدی پرداخت می‌کردند، اما با اجرای قانون جدید مالیات بر ارزش افزوده، عوارض پنج درصدی کسر و مالیات بر ارزش افزوده با نرخ ۱۰ درصد جایگزینش خواهد شد. همین الان دلیل قیمت بلیط هواپیما در شروع سال جدید را فهمیدید منابع حاصل از مالیات بر ارزش‌افزوده کجا می‌رود؟

افزایش یک‌درصدی نرخ مالیات بر ارزش افزوده در ابتدای سال ۱۴۰۳ و محاسبه ۱۰ درصد به‌جای ۹ درصد عصبانی‌تان می‌کند نه؟ پس بیایید ببینیم دولت منابع حاصل از این درآمد را طبق قانون بودجه موظف است کجا خرج کند.

درآمد اضافی حاصل از درآمد مالیات بر ارزش افزوده توسط دولت باید برای پرداخت حقوق بازنشستگان و همسان‌سازی حقوق بازنشستگان خرج شود.

افزایش یک‌درصدی مالیات بر ارزش افزوده می‌تواند بر تورم تاثیر بگذارد؟ حداقل قیمت کالا و خدمات مشمول مالیات بر ارزش افزوده تحت تاثیر این اتفاق بالا می‌رود، اما یادتان باشد عموم کالا‌هایی که مردم به‌صورت متعارف مصرف می‌کنند، از دایره پرداخت مشمول مالیات بر ارزش افزوده خارج است.

مالیات بر ارزش افزوده، به‌طور کلی شامل کالا‌های غیراساسی می‌شود. برنج، گوشت و روغن از مالیات بر ارزش افزوده معاف هستند، اما اگر همین برنج و گوشت و روغن را در رستوران بخورید، باید مالیات بر ارزش افزوده آن را بپردازید. گرفتید چی شد؟

افزایش مالیات بر ارزش افزوده با این شیوه تلاش می‌کند روی زندگی و معیشت خانوار‌های کم‌درآمد کمتر از خانواده‌های پُردرآمد اثرگذار باشد، چون ماهیت مالیات بر ارزش افزوده به‌گونه‌ای است که بیشتر روی کالا‌ها و خدماتی مورد نیاز اقشار پُردرآمد تاثیر بگذارد.

آیا می‌توان رندانه از پرداخت مالیات ارزش افزوده فرار کرد؟

خاموش کردن دستگاه کارتخوان و خودداری از صدور فاکتور رسمی فروش، راهکار‌هایی هستند که ممکن است شیطان توی گوش بعضی‌ها زمزمه‌کنان مطرح کند. لابد، چون با این کار می‌توان از پرداخت مالیات ارزش افزوده شانه خالی کرد.

مالیات بر ارزش افزوده روی قیمت کالا و خدمات، توسط مصرف‌کننده نهایی به فروشنده پرداخت می‌شود. یعنی رسما پول دولت دست فروشنده‌هاست و مدیونید اگر فکر کنید حاضر است از این پول به‌سادگی چشم‌پوشی کند!

محاسبه مالیات بر ارزش افزوده به‌شکل سیستمی نظم و نظام کار را بالا می‌برد به‌همین دلیل قانون به‌منظور کاهش اثر وسوسه شیطان، مواردی مثل پایانه‌های فروشگاهی، سامانه مودیان، تبدیل فاکتور‌های سنتی و دستی به صورتحساب الکترونیک و... را روی میز گذاشته تا مشخص باشد فروشنده چه میزان کالا و خدمات مشمول مالیات بر ارزش افزوده فروخته و چقدر از پول دولت دستش امانت مانده است.

دیگر خبرها

  • تصویب قانون امباپه در شورای شهر مادرید!
  • پیش بینی رشد ۴۴ درصدی درآمد‌های مالیاتی
  • خدمت بی منت بسیج جامعه پزشکی یزد
  • خدمت بی منت بسیج جامعه پزشکی
  • منادی شفاف سازی در تولیت
  • سال گذشته یک هزار میلیارد تومان مالیات بر درآمد در گلستان وصول شد
  • دادگاه های برخط گامی برای شفاف سازی است
  • افزایش ۷۴۰ درصدی درآمدهای مالیاتی دولت طی ۶ سال
  • آیا ارزش افزوده همان هیولایی است که از آن می‌ترسیم؟
  • عکس| مالک جدید پرسپولیس ابهاماتش را شفاف سازی کرد